inanması güç olacak ya hee diyeceksiniz belki ama yarına sağ kalkmak nasip olmasın bu durum ciddi ciddi şu an bizim firmadaki direktörün başına geldi şu anda,
dün gece romanya plaka tır kiralik şirket aracımıza çarptı adam işim gücüm var çekti,otobanda trafikte oluyor olay polisde gelmeyince alabildiği tüm evrakları topladı,videosunu çekti meslekdaşımız ama kasko şimdiden sorun yaratıyor pasaportu olmadan işlem yapamayız diye (inanın alakasını bilmiyorum). adamı çokca kez aradılar ama henüz bir sonuç yok dönüş yapmıyor.
gidişata göre konuya geri dönüş yapıyor olacam belki gelecekte birine yardımcı olur ,cidden sıkıntılı bir durum ama onu söyleyeyim.
Durum çok parlak değil o zaman, anladıklarımı toparlayayım; Bu yeşil sigorta/poliçeyi kişinin geldiği ülkeden yaptırmış olması ve Türkiye diye belirtmiş olması gerekiyor, bizim karşı tarafın pasaportuna kadar her evrakının örneğini almış olmamız gerekiyor, polisi çağırmak gerekiyor, polisin tutacağı tutanak bağlayıcı olacak, tabi gelirse o da. Daha önce hafif hasarlı kazada 3 sefer aradım arabalar yürür durumda diye gelmediler.
Aklıma takılan diğer soru şu: yeşil poliçe/sigortanın süresi nedir? Ülkeye giren yabancı aracın 2sene dolaşma izni var sigorta süresi 2 sene değildir herhalde.
Yeşil poliçe bir anlaşma gibi düşünebilirsiniz.Bu anlaşmayı sağlayan ülkelerin hepsinde geçerli, biz de bu ülkeler arasındayız. Fakat bizim girişlerde yeşil poliçeden daha çok trafik poliçesi düzenlenmesine yönlendiriliyor diye biliyorum. Bunu da sektörde olmam nedeniyle gümrükte bu işi yapan ve gurbetçi ağırlıklı portföye sahip kişilerden biliyorum.
Doğrudur. Biz Türkiye de yabancı plaka araca yesil kart düzenleyemiyoruz.
Yeşil sigorta ve yabancı plaka araca trafik sigortası yaptırmak için ulaşabilirsiniz.
instagram gokselsigorta detaylı iletişim bilgisi mevcut.
O değil de ben en çok MA plakalı araçlara uyuz oluyorum, çünkü suriyeliler kullanıyor..
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
arkadaşlar olurda böyle bir durum içine girerseniz muhakak çarptığınız aracın ehliyet,kasko ama en önemlisi pasaportunu çekin. pasaport görüntüsü olmadan baya sıkıntı yaşıyorsunuz sebebi ülkemizde yabancıların 6 aydan fazla kalması durumunda ehliyeti geçersizmiş onun için pasaport girişini almaları gerekliymiş
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)