User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
86 sonuçtan 77 ile 86 arası

Konu: Yurtdışından 150 Euroyu Geçen Araba Parçası

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 tane bilstein amortisör getirdim. Bagaja kolay verebilmek için kutularını çıkardım, bavula koydum. Soran eden olmadı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an bavulda parça işleri nasıl ?
    son zamnlarda getiren oldumu hic?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar yurtdışından birşey getirmek tamamen bavulunuzun incelenmesine havaalanının yoğunluğuna vs bakıyor.
    Bavulda tek parça gelen ürünlerde hiçbir sorun yaşamadım şuana kadar. Araba ile getirmek daha sıkıntı, oda tamamen şansa artık.

Bir soru sormak istiyorum tecrübe eden var ise. Araçla yurda girerken gümrükte takılan parça ambar makbuzu karşılığı alınıyor, çıkışta gümrükten çıkarken makbuzunuzu verip geri alabiliyorsunuz götürüyorsunuz yani yanınızda. Tabi mesaiye denk gelmesi gerekiyor hafta içi sabah 09.00-17.00 arası
    Sorum şu aynı prosüdür havalanındada uçakla geldiğimizdede geçerlimi?
    Teşekkürler

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orkan22 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yurtdışından birşey getirmek tamamen bavulunuzun incelenmesine havaalanının yoğunluğuna vs bakıyor.
    Bavulda tek parça gelen ürünlerde hiçbir sorun yaşamadım şuana kadar. Araba ile getirmek daha sıkıntı, oda tamamen şansa artık.

Bir soru sormak istiyorum tecrübe eden var ise. Araçla yurda girerken gümrükte takılan parça ambar makbuzu karşılığı alınıyor, çıkışta gümrükten çıkarken makbuzunuzu verip geri alabiliyorsunuz götürüyorsunuz yani yanınızda. Tabi mesaiye denk gelmesi gerekiyor hafta içi sabah 09.00-17.00 arası
    Sorum şu aynı prosüdür havalanındada uçakla geldiğimizdede geçerlimi?
    Teşekkürler
    Benim bildiğim havalimanında geçerli değil o durum. Karayolu gümrüğü ile havayolu gümrüğünün prosedür farkları olduğunu okumuştum. Peki karayolunda geri almaya gidene kadar durduğu süreye ardiye ödeniyor mu şahıslar için ?

Bir kere bana Yunanistan'dan teker teker 4 adet yani 1 takım jant geldi. 3üncü seferinde yada son seferde jantı bulmuşlar gümrüğe bıraktık dönüşte alacağız sonra gelecek demişlerdi. Otobüs ile geliyordu. Sonra geldi hepsi sorun olmadı ama bende de ekstra ücret istememişlerdi. Hep aklımda merak ediyorum ardiye alıyorlar mı diye. Yakın zamanda bende araç ile gidip bişiler almayı planlıyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

BarışSever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni konu açmak istemedim,almanya da yaşayan akrabam var,onun evine parça siparişi etmek istiyorum ufak tefek
    ödemesini yapıp onun evine sipariş versem sorun çıkar mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BarışSever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni konu açmak istemedim,almanya da yaşayan akrabam var,onun evine parça siparişi etmek istiyorum ufak tefek
    Yeni değil ama 4-5 sene öncesinde Almanyadan motosiklet için mont, eldiven ıvır zıvır almıştım. Oradaki akrabaların konumu mağazaya çok yakındı fatura adresi Türkiye yaptırıp elden teslim almışlardı oranın vergi muafiyeti ile 3te1den düşük fiyata gelmişti.

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BarışSever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alışveriş yaptığınız yerin yerleşkesi almanyadaysa sorun yok. Fakat başka ülkelerden gelecekse VAT number denilen sadece iş yeri sahiplerine verilen bir numara var bununla alabiliyorsunuz. Ben romanyadan bazı şeyler aldım. Gümrüğe geldi takıldı iade ettim. Sonra almanyadaki kuzenimin adresini verip tekrar göndertmeye çalıştığımda vat numarası olmadan gönderemeyiz dediler birde onunla uğraştım. Ama sonunda gönderdim. Daha dün geldi kuzenim baya valize koyup getirdi.

havalimanında ise sadece bavulu açıp sormuşlar parçaları ve ne işe yaradıklarını. Birşey demeden geçirmişler.

BarışSever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanK. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alışveriş yaptığınız yerin yerleşkesi almanyadaysa sorun yok. Fakat başka ülkelerden gelecekse VAT number denilen sadece iş yeri sahiplerine verilen bir numara var bununla alabiliyorsunuz. Ben romanyadan bazı şeyler aldım. Gümrüğe geldi takıldı iade ettim. Sonra almanyadaki kuzenimin adresini verip tekrar göndertmeye çalıştığımda vat numarası olmadan gönderemeyiz dediler birde onunla uğraştım. Ama sonunda gönderdim. Daha dün geldi kuzenim baya valize koyup getirdi.

havalimanında ise sadece bavulu açıp sormuşlar parçaları ve ne işe yaradıklarını. Birşey demeden geçirmişler.
    ,
    teşekkür ederim bu bilgi çok yardımcı oldu,çünkü parçalar başka ülkeden gelecekti,başka siteden bakmaya başladım,parçalar ufak zaten motosiklet için sorun olacağını sanmıyorum

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polonya dan 2.el çıkma parça aldım arabam için, Polonyo daki arkadaşım satın aldı.
    Türkiye ye gelen başka bir arkadaş koliyi hiç açmadan uçakla TR ye getirdi.
    Bana kargoladı.
    Bir aksilik yaşanmadı.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yunanistan'a başka bir Avrupa ülkesinden ürün gönderten oldu mu ? Sitenin hatası mı bilmiyorum ama Avrupa da başka bir ülke seçince vergi ekliyor iken Yunanistan seçince vergi eklemiyor. Sıkıntı çıkmasından korkuyorum.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler