User Tag List

Sayfa 197/292 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247 ... SonSon
5530 sonuçtan 3.725 ile 3.743 arası

Konu: Kıskanma Favorilerini paylaş

mrwope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı neuras Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2014 BMW 320i ED M Plus
    Just a moment...
    @mrwope Downvote'u yanlışlıkla attınız sanırım. 318d'nin neyini beğenmediniz?
    Harman yok,nbt yok,fren yok az daha bütçe arttırsan g20 alırsın.Beğenmeli miyim
    34 BNU 576 Opel Corsa OPC
    34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
    34 AK 295 Mini John Cooper Works
    34 GP 0253 Mini GP2
    34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle haklısınız hocam, saydığınız donanımlar bahsi geçen araçta bulunsa çok iyi olurdu. Fakat hiçbirimizin otomobillerden beklentisi aynı değil. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Fiyat hakkında söyleyebileceğim bir şey yok. Bu arada eli yüzü düzgün kabul edilebilecek bir G20 için yaklaşık 500.000TL'ye daha ihtiyacımız var. Pek 'az daha arttırılacak' bir paraya benzemiyor. Bu fiyatın aşağısındaki arabalar pert zaten.
    BMW 320i Sport Line - 05965665 - Borusan Next

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

İyi günler diliyorum.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek kroniği turbo diyenler de var? Hangisi doğru acaba çok kronikli deyip uzak durmak mı yoksa alıp tecrübe edip riske girmek mi? En nihayetinde sadece turboysa, benzer fiyatlarda pek seçenek olmadığı için yine iyi alternatif gibi duruyor.

(sunroofsuz bmw özelinde değil, b38 özelinde yazdım)
    Çevremde yeterince tecrübe eden olduğu için ben uzak durmayı yeğleyenlerdenim

Ama bu fikre de saygı duyuyorum tabii, ben de genelde kendim deneyimlemeyi sevenlerdenim

Tek kroniği turbo değil, piston çatlatıyor maalesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arka koltukta şampanya içerken 250 km/h sabit uzun yol kombini :

W220 S500

Just a moment...
    ...

rain man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle haklısınız hocam, saydığınız donanımlar bahsi geçen araçta bulunsa çok iyi olurdu. Fakat hiçbirimizin otomobillerden beklentisi aynı değil. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Fiyat hakkında söyleyebileceğim bir şey yok. Bu arada eli yüzü düzgün kabul edilebilecek bir G20 için yaklaşık 500.000TL'ye daha ihtiyacımız var. Pek 'az daha arttırılacak' bir paraya benzemiyor. Bu fiyatın aşağısındaki arabalar pert zaten.

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

İyi günler diliyorum.
    1 ay önce çıtır hasarlı tabir edilecek g20'mi 1900'e verdim. O günden bugüne piyasa değişmiş olsa bile 2 civarına bulunur. Şu F30 ise 6 ay önce 1.300 falandı. Değişik bir tribe girdi onlar
    Alıntı bhb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memlekette beyaz olup tutulmayan tek şey kedi herhalde

mrwope - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rain man Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 ay önce çıtır hasarlı tabir edilecek g20'mi 1900'e verdim. O günden bugüne piyasa değişmiş olsa bile 2 civarına bulunur. Şu F30 ise 6 ay önce 1.300 falandı. Değişik bir tribe girdi onlar
    Paranın masada gözüktüğü her durumda arabalar değerinde değil ederinde alınır. Cash is king
    34 BNU 576 Opel Corsa OPC
    34 JOB 01 Mini Cooper S Roadster Cabrio
    34 AK 295 Mini John Cooper Works
    34 GP 0253 Mini GP2
    34 BC 0005 Audi S3 Sportback 2014

RafetAraç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2014 BMW 320i ED M Plus
    Just a moment...
    @mrwope Downvote'u yanlışlıkla attınız sanırım. 318d'nin neyini beğenmediniz?
    bu f30 o yazdığı rakkamla senelerce bekler.

Carmageddon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

2015 BMW 316i Comfort
    Just a moment...

İyi günler diliyorum.
    Ozellikle hatasız ve dusuk km eski araclara normalinden bir tik fazla yazıyorlar.

2 ay evvel 83000 km de hatasız F30LCI Sportline aracimi 1450'ye verecektim. Icim rahat etmedi bozdum ticareti. Benzer kondisyonda bir G20 2250 civarında.

F30 alacak olsam kesinlikle makyajsız bakmazdım artik.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaka makinesi

Just a moment...
    men dakka dukka.

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanın ne var ne yok satıp alası geliyor
    Subaru wrx sti

Just a moment...
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i20n e guzel alternatifler
    Fiesta ST
    Just a moment...
    Puma ST
    Just a moment...

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şaka makinesi

Just a moment...
    Güzel araba ama bu rakamlarla çok uzun zamanlar ilanları süslerler sadece. Station + Skoda + 2.0 olduğu için gereksiz ÖTV kaynaklı fiyat yüksekliği kötü üçlü.
    Reelde 2100-2200 civarı rakamlara gidiyor sanırım.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    '11 COLT 1.3
    Just a moment...

Bunların motor şanzıman nasıldır? Daha önce kullanan, tecrübe eden, kronik vs bilgi sahibi olan var mı?
    Hocam uygun fiyatlı, otomatik, kaba tabirle "bayan arabası" denen sınıftaki gözlemlerime göre en az tercih edilen araç bu coltlar. Bana göre bu bahsettiğim bayan arabası tabirinin ilk 3 sıralaması; eğer kişi büyük şehirde yaşıyorsa, "jazz, getz, colt", küçük şehirde yaşıyorsa "getz, jazz, colt" şeklinde. Elbette 3 araç dışında falanca model de şahane, ben olsam yaris alırdım, i20'ler ne güne duruyor diyenler olacaktır ama 500 veya abartarak 550'ye kadar bir bütçeyle sıralama bu şekilde ekseriyetle.

Öncelikle neden büyük şehir - küçük şehir kıyasına gittim, durumu "Ayşe isimli, 5 senelik memur, köşeye atabildiği altınları bozdurup üzerine annesinden bilezik borç alıp araba almayı düşünen" bir kişi üzerinden irdeleyelim.

Ayşe eğer Ankara-İstanbul-İzmir-Adana gibi bir yere atanmış ve hayatını burada idame ettiriyorsa rahatlıkla Honda ustası, CVT şanzımanın yağını değiştirtebileceği bir yetkili servis vs. gibi arabanın canı diyebileceğimiz sorunlarda en ufak bir problem yaşamaz. Getz şanzıman olarak tam otomatik tork konvertörlü bir alete sahip olduğu için iş yerinden falanca bir arkadaş vasıtasıyla sanayide yağını değiştirir devam eder. Colt aslında 3.olarak bile bu listede yok ama selefi Yarisler'de tam otomatik şanzıman çok az olduğu ve yarı otomatik MMT'ler piyasada öcü olarak adlandırıldığı, halefi olan üst kasa i20'lere de bu bantta güç yetmeyeceği için 3. sıraya aldım. 25 senedir Ankara'da ikametim, sanayide bana bir tane Mitsubishi ustası söyler misin desen hem vallahi hem billahi bilmiyorum bu da bence geçerli bir sebep

Ayşe bacım eğer küçük şehirlerden birinde ikamet ediyorsa Honda için yetkili servis bile bulamadığı gibi sanayide orijinal CVT yağı temin edecek bir usta bile bulamayabilir ve Getzlere yönelir olaylar da bu şekilde gelişir gider. Farz-ı misal Çankırı'da bir oto tamir ustasına Mitsubishi Colt aracım var demekle DeLorean'ım var demek aynı etkiyi yaratır diye düşünüyorum

Gelelim üçünün de artısı ve eksisine.. Daha evvel çok uzun kilometreler boyunca Jazz kullandım, şu anda 1.3 GLS paket Getz kullanıyorum ama Colt'u hiç deneyimlemedim dolayısıyla Colt ile ilgili bilgilerim yalnızca okuduklarımdan ibaret olacak.

1- Honda Jazz
    Artıları
    - Tabiki ilk olarak CVT şanzımanı. 7 ileri, F1 kulakçıklı döneminin teknoloji harikası. Özellikle şehir içinde yağ gibi akar gider..
    - Bagaj ve iç hacmi. Eğer LPG yoksa bagajı ince stepneyle birlikte 3 kişinin tatile götürdüğü valizi, poşetleri, öteberiyi rahatlıkla alıyor bizzat denedim. Araç tavanı yüksek olduğu için müthiş fonksiyonel olduğunu düşünüyorum. Yine aynı yüksek tavan aracı adeta B-C SUV segmentinde bir araç kullanıyormuşsunuz kadar rahat yapıyor. Seat Arona'dan vs. daha konforlu olduğunu tecrübeyle sabit söyleyebilirim.
    - Motorun kasaya fazlasıyla yeterli oluşu da bir artı olarak yazılabilir. 3 kişi, çakılı valizle Ankara-Mordoğan yolculuğunda birimiz bile öf demedik yaklaşık 9 saat içinde.
    Eksileri
    - En önemli artılarından biri burada kabus yaşatabilir, CVT şanzıman yağı. Mutlaka ve mutlaka almadan yağın ya yetkili bayide ya da gerçekten orijinalliği doğrulayabilecek bir Honda ustası tarafından daha önceki dönemlerde değiştirilmiş olduğunun belgeleri olmalı aksi takdirde canınız acır, Honda övenlere söven taraf olursunuz..
    - LPG takıldığında bagaj hacmi düşüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakıyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayısıyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapısını aralıyor. Şöyle yaparsanız bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanları mutlaka bobin yakıyor kaçmanız imkansız.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soğukken rölantide dalgalanmaya yol açıyor ve işi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanız da düzelmiyor..

2- Hyundai Getz (Yalnızca 1.3 ve 1.4 Benzin&LPG motor seçenekleri)
    Artıları
    - Tork konvertörlü bozulmayan otomatik şanzıman. Bozulmuyor
    - Usta bulunurluğu çok rahat. Anadolu'nun en ücra köşesinde bile işinizi hallettirebilirsiniz.
    - LPG ile %110 uyumlu motor..
    - Bakım maliyeti ciddi manada çok düşük. Ankara'da taksicilerin gittiği bir servis 1.3 GLS'ler için 1200 TL'ye bakımını yapıyoruz demişti, ha götürmedim orası ayrı..
    Eksileri
    - İç hacim özellikle arka koltukta Jazz gibi değil. Uzun yolculuklara 2 kişiden fazlasıyla elverişli olduğunu düşünmüyorum.
    - Bagaj hacmi lpg dönüşümü varsa tam boy stepnenin de etkisiyle çok çok az diyebilirim.

3- Mitsubishi Colt
    Artıları
    - Şanzımanı sanırım ZF yapımı. İlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktığımda "şanzımanı revize görmüştür" gibi tabirlere çok rastlamadım, sağlam olduğuna delalet ediyor olmalı..
    - Mitsubishi motor konusunda üzmez sanıyorum. Hafifliği ve şanzımanı aracın atikliğinde önemli rol oynuyordur.
    Eksileri
    - İkinci el piyasasının yavaşlığı. Jazz ve Getz'lerdeki emsal model yılı ve paket doluluğundaki araçlara baktığımda fiyatları çok daha düşük kalmış. 2005 Jazz ile 2012 Colt neredeyse aynı fiyatları edecek hatta Colt daha düşük kalıyor..
    - Büyük şehirlerde bir şekilde çözülebilse de küçük şehirlerdeki usta problemi.

Bu kadar yazının üzerine son olarak şu bilgiyi eklemek istiyorum, Getz'ler için "abi 1.3 alma imkanları zorla km yüksek olsun değişen olsun ama 1.4 DOHC motor olsun" diye bir algı var. Bu algı sayesinde de en azından ben alırken makul fiyatlara araçlar denk gelebiliyordu nitekim ben de aracımı bu şekilde aldım. 1.3'ler 1332 CC 82 HP SOHC diye tabir edilen üstten tek egzantrik, 1.4'ler 1399 CC 97 HP DOHC denilen üstten çift egzantrikli onun dışında görsel olarak panjur vs. gibi farkları var ama kalan kısımları aynı. Dolayısıyla 540-550 bandına çıkmadan bana sorarsanız şu anda alınabilecek tek araba 1.3 GLS paket Hyundai Getz. Ustası kıyamet gibi, parça vs. derdi yok, kroniği neredeyse sıfır, ikinci eli ilana girer girmez çok afaki bir fiyat yazmadıysanız satışı 1 saat bile sürmeyecek düzeyde hızlı vs vs.. Üye olmayıp okuyacak olanlar olursa diye bir de kısa not düşmek istiyorum, bir forumda okumuştum eğer araç 200 bin kilometre dolaylarındaysa ekseriyetle contayı eritiyor getzlere özel bir husus olarak diye. Önden bakımlarda önlem alınmazsa her araçta bu olay geçerli. Sıkışık trafikte, yokuş çıkarken vs. ben hararet ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım.

Uzun lafın kısası, şöyle baştan bir okuduğumda colt'la ilgili bilgi vermemişim de alternatif olarak hangi araçlar alınmalı ve neden colt alınmamalı minvalinde bir yazı olmuş. Forumdaki 100 kişiye sorsak senelerdir Mitsubishi kullanan sevdalıları harici en az 95 kişi Jazz-Getz arasından seçiminizi yapın der. Baktığınız aracın fiyatlarından yola çıkarak sizin işinizi 1.3 GLS bir Hyundai Getz fazlasıyla görür diye düşünüyorum; yok 1.4 al, yok yokuşta çekmiyor kamyonlar bile seni geçer gibi safsatalara takılmayın.. Hakkımızda hayırlısı

bedirnismo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3.40 F30

Just a moment...
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reis sen bu postta şimdi ihaleden sahibindene düşen aracın hollandadaki satılıkken ilanını mı buldun

bunun bi üstü aracı fabrikada birleştiren ustanın rüyasına girmek , inceptionmısın la sen

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel araba ama bu rakamlarla çok uzun zamanlar ilanları süslerler sadece. Station + Skoda + 2.0 olduğu için gereksiz ÖTV kaynaklı fiyat yüksekliği kötü üçlü.
    Reelde 2100-2200 civarı rakamlara gidiyor sanırım.
    Ana sıkıntısı bal yapmayan arı misali 200hp dizel motoru.RS ve dizel ikilisi komik oluyor. TSI gelseydi zamaninda o zaman olurdu simdi listelerde sadece tsi olarak var ama artik fiyatlar uctugu icin manasi yok
    Fiyati ucuk degil normal ama o motorun esprisi kocaman "0"

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baskan96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam uygun fiyatlı, otomatik, kaba tabirle "bayan arabası" denen sınıftaki gözlemlerime göre en az tercih edilen araç bu coltlar. Bana göre bu bahsettiğim bayan arabası tabirinin ilk 3 sıralaması; eğer kişi büyük şehirde yaşıyorsa, "jazz, getz, colt", küçük şehirde yaşıyorsa "getz, jazz, colt" şeklinde. Elbette 3 araç dışında falanca model de şahane, ben olsam yaris alırdım, i20'ler ne güne duruyor diyenler olacaktır ama 500 veya abartarak 550'ye kadar bir bütçeyle sıralama bu şekilde ekseriyetle.

Öncelikle neden büyük şehir - küçük şehir kıyasına gittim, durumu "Ayşe isimli, 5 senelik memur, köşeye atabildiği altınları bozdurup üzerine annesinden bilezik borç alıp araba almayı düşünen" bir kişi üzerinden irdeleyelim.

Ayşe eğer Ankara-İstanbul-İzmir-Adana gibi bir yere atanmış ve hayatını burada idame ettiriyorsa rahatlıkla Honda ustası, CVT şanzımanın yağını değiştirtebileceği bir yetkili servis vs. gibi arabanın canı diyebileceğimiz sorunlarda en ufak bir problem yaşamaz. Getz şanzıman olarak tam otomatik tork konvertörlü bir alete sahip olduğu için iş yerinden falanca bir arkadaş vasıtasıyla sanayide yağını değiştirir devam eder. Colt aslında 3.olarak bile bu listede yok ama selefi Yarisler'de tam otomatik şanzıman çok az olduğu ve yarı otomatik MMT'ler piyasada öcü olarak adlandırıldığı, halefi olan üst kasa i20'lere de bu bantta güç yetmeyeceği için 3. sıraya aldım. 25 senedir Ankara'da ikametim, sanayide bana bir tane Mitsubishi ustası söyler misin desen hem vallahi hem billahi bilmiyorum bu da bence geçerli bir sebep

Ayşe bacım eğer küçük şehirlerden birinde ikamet ediyorsa Honda için yetkili servis bile bulamadığı gibi sanayide orijinal CVT yağı temin edecek bir usta bile bulamayabilir ve Getzlere yönelir olaylar da bu şekilde gelişir gider. Farz-ı misal Çankırı'da bir oto tamir ustasına Mitsubishi Colt aracım var demekle DeLorean'ım var demek aynı etkiyi yaratır diye düşünüyorum

Gelelim üçünün de artısı ve eksisine.. Daha evvel çok uzun kilometreler boyunca Jazz kullandım, şu anda 1.3 GLS paket Getz kullanıyorum ama Colt'u hiç deneyimlemedim dolayısıyla Colt ile ilgili bilgilerim yalnızca okuduklarımdan ibaret olacak.

1- Honda Jazz
    Artıları
    - Tabiki ilk olarak CVT şanzımanı. 7 ileri, F1 kulakçıklı döneminin teknoloji harikası. Özellikle şehir içinde yağ gibi akar gider..
    - Bagaj ve iç hacmi. Eğer LPG yoksa bagajı ince stepneyle birlikte 3 kişinin tatile götürdüğü valizi, poşetleri, öteberiyi rahatlıkla alıyor bizzat denedim. Araç tavanı yüksek olduğu için müthiş fonksiyonel olduğunu düşünüyorum. Yine aynı yüksek tavan aracı adeta B-C SUV segmentinde bir araç kullanıyormuşsunuz kadar rahat yapıyor. Seat Arona'dan vs. daha konforlu olduğunu tecrübeyle sabit söyleyebilirim.
    - Motorun kasaya fazlasıyla yeterli oluşu da bir artı olarak yazılabilir. 3 kişi, çakılı valizle Ankara-Mordoğan yolculuğunda birimiz bile öf demedik yaklaşık 9 saat içinde.
    Eksileri
    - En önemli artılarından biri burada kabus yaşatabilir, CVT şanzıman yağı. Mutlaka ve mutlaka almadan yağın ya yetkili bayide ya da gerçekten orijinalliği doğrulayabilecek bir Honda ustası tarafından daha önceki dönemlerde değiştirilmiş olduğunun belgeleri olmalı aksi takdirde canınız acır, Honda övenlere söven taraf olursunuz..
    - LPG takıldığında bagaj hacmi düşüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakıyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayısıyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapısını aralıyor. Şöyle yaparsanız bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanları mutlaka bobin yakıyor kaçmanız imkansız.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soğukken rölantide dalgalanmaya yol açıyor ve işi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanız da düzelmiyor..

Artıları
    - Usta bulunurluğu çok rahat. Anadolu'nun en ücra köşesinde bile işinizi hallettirebilirsiniz.
    - Bakım maliyeti ciddi manada çok düşük. Ankara'da taksicilerin gittiği bir servis 1.3 GLS'ler için 1200 TL'ye bakımını yapıyoruz demişti, ha götürmedim orası ayrı..
    Eksileri
    - İç hacim özellikle arka koltukta Jazz gibi değil. Uzun yolculuklara 2 kişiden fazlasıyla elverişli olduğunu düşünmüyorum.
    - Bagaj hacmi lpg dönüşümü varsa tam boy stepnenin de etkisiyle çok çok az diyebilirim.

3- Mitsubishi Colt
    Artıları
    - Şanzımanı sanırım ZF yapımı. İlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktığımda "şanzımanı revize görmüştür" gibi tabirlere çok rastlamadım, sağlam olduğuna delalet ediyor olmalı..
    - Mitsubishi motor konusunda üzmez sanıyorum. Hafifliği ve şanzımanı aracın atikliğinde önemli rol oynuyordur.
    Eksileri
    - İkinci el piyasasının yavaşlığı. Jazz ve Getz'lerdeki emsal model yılı ve paket doluluğundaki araçlara baktığımda fiyatları çok daha düşük kalmış. 2005 Jazz ile 2012 Colt neredeyse aynı fiyatları edecek hatta Colt daha düşük kalıyor..

Bu kadar yazının üzerine son olarak şu bilgiyi eklemek istiyorum, Getz'ler için "abi 1.3 alma imkanları zorla km yüksek olsun değişen olsun ama 1.4 DOHC motor olsun" diye bir algı var. Bu algı sayesinde de en azından ben alırken makul fiyatlara araçlar denk gelebiliyordu nitekim ben de aracımı bu şekilde aldım. 1.3'ler 1332 CC 82 HP SOHC diye tabir edilen üstten tek egzantrik, 1.4'ler 1399 CC 97 HP DOHC denilen üstten çift egzantrikli onun dışında görsel olarak panjur vs. gibi farkları var ama kalan kısımları aynı. Dolayısıyla 540-550 bandına çıkmadan bana sorarsanız şu anda alınabilecek tek araba 1.3 GLS paket Hyundai Getz. Ustası kıyamet gibi, parça vs. derdi yok, kroniği neredeyse sıfır, ikinci eli ilana girer girmez çok afaki bir fiyat yazmadıysanız satışı 1 saat bile sürmeyecek düzeyde hızlı vs vs.. Üye olmayıp okuyacak olanlar olursa diye bir de kısa not düşmek istiyorum, bir forumda okumuştum eğer araç 200 bin kilometre dolaylarındaysa ekseriyetle contayı eritiyor getzlere özel bir husus olarak diye. Önden bakımlarda önlem alınmazsa her araçta bu olay geçerli. Sıkışık trafikte, yokuş çıkarken vs. ben hararet ile alakalı bir sıkıntı yaşamadım.

Uzun lafın kısası, şöyle baştan bir okuduğumda colt'la ilgili bilgi vermemişim de alternatif olarak hangi araçlar alınmalı ve neden colt alınmamalı minvalinde bir yazı olmuş. Forumdaki 100 kişiye sorsak senelerdir Mitsubishi kullanan sevdalıları harici en az 95 kişi Jazz-Getz arasından seçiminizi yapın der. Baktığınız aracın fiyatlarından yola çıkarak sizin işinizi 1.3 GLS bir Hyundai Getz fazlasıyla görür diye düşünüyorum; yok 1.4 al, yok yokuşta çekmiyor kamyonlar bile seni geçer gibi safsatalara takılmayın.. Hakkımızda hayırlısı

Getz gerçekten inanılmaz bir araç. Benim hanıma dayabiliyorsa sağlamdır abi ötesi yok. Yağı, suyu koy devam. Bizde 1.4 var, eşya bile taşıyoruz yeri geliyor. Getz geldiğinden beri Mini'yi neredeyse hiç kullanmıyorum, çukur tümsek demeden gidiyor namussuz. Hele parça ve usta fiyatları inanılmaz. 3-4 ay önce alt takımı yaptırmaya bostancı sanayine götürdüm, işte körük yarılmış değişecek, takoz eskimiş değişecek, rudman değişecek uğultu yapıyor, o değişecek bu değişecek bir de işçilik var dedi.... Ben 15-20 bekliyorum tabi Mini'den alışkanlık... 3.500 tl işçilik dahil demez mi.... Dedim hemen yap, çayımı koydu 3 saatte bekledim orada baya sürdü. Şimdi sevilmez mi bu araba? Ben en çok yavaş olur diye korkmuştum inan hiç yavaş değil araç baya baya kaçıyor çok zevkli kullanması. Tipi biraz kerkenez işte. Ama 10 numara araba valla bu paralara...
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baskan96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

1- Honda Jazz
    Artıları
    Eksileri
    - LPG takıldığında bagaj hacmi düşüyor ama daha problemli bir konu var, bobin yakıyor. Araçta 8 buji 8 bobin var dolayısıyla yanan bir bobin ciddi bir masraf kapısını aralıyor. �öyle yaparsanız bobinler zarar görmez diye bir durum yok LPG'li olanları mutlaka bobin yakıyor kaçmanız imkansız.. Ek olarak LPG belli bir süreden sonra araç soğukken rölantide dalgalanmaya yol açıyor ve işi bilen bir usta olmazsa masraf üstüne masraf yapsanız da düzelmiyor..

Artıları
    Eksileri

3- Mitsubishi Colt
    Artıları
    - �anzımanı sanırım ZF yapımı. İlanlardaki yüksek kilometreli araçlara baktığımda "şanzımanı revize görmüştür" gibi tabirlere çok rastlamadım, sağlam olduğuna delalet ediyor olmalı..
    Eksileri

Güzel bilgiler, bildiğim/ deneyimlediğim kadarıyla ekleme yapayım:
    Jazz cvt şanzımanıyla daha konforlu ,sessiz, az yakar ama atik değil, 2009'da i-shift (yarı otomatik )şanzımana geçti. İ-shift olanlar biraz sarsıntılı ama devrinde ayağınızı gazdan çekerseniz sarsıntı azalır. Debriyaj mili kırar bazen, tamiri kolaydır.2012 ve sonrasında cvt'ye geri döndü.

Colt'u ( 1.5 DID AMT ) 7 yıldır kullanıyorum, benzinlisini de kısa süre de olsa kullandım. İç mekanı Jazz'dan daha geniş, bagajı pek farklı değil. Yalıtım Jazz'ın gerisinde.
    Tam otomatiği bizde yok, yarı otomatik. �anzıman Getrag. Dizellerde motor Mercedes. Benzinlisi (MİVEC) de dizeli de müthiş atik; yokuş, viraj, yük derdi yok. Bu yönüyle Jazz'dan bir değil iki gömlek üstün. Ustası az , çok arıza da yapmıyor zaten. Parçaları fahiş fiyatlı olmasa da ucuz da değil. 100 binde bir debriyaj motorunu (aktüatör) değiştirmek lazım, 10 bin civarı fiyatı var.
    Getz'i hiç kullanmadım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düzenleme yapamadım, tekrar yazıyorum:
    Güzel bilgiler, bildiğim/ deneyimlediğim kadarıyla ekleme yapayım:
    Jazz cvt şanzımanıyla daha konforlu ,sessiz, az yakar ama atik değil, 2009'da i-shift (yarı otomatik )şanzımana geçti. İ-shift olanlar biraz sarsıntılı ama devrinde ayağınızı gazdan çekerseniz sarsıntı azalır. Debriyaj mili kırar bazen, tamiri kolaydır.2012 ve sonrasında cvt'ye geri döndü.

Colt'u ( 1.5 DID AMT ) 7 yıldır kullanıyorum, benzinlisini de kısa süre de olsa kullandım. İç mekanı Jazz'dan daha geniş, bagajı pek farklı değil. Yalıtım Jazz'ın gerisinde.
    Tam otomatiği bizde yok, yarı otomatik. Şanzıman Getrag. Dizellerde motor Mercedes. Benzinlisi (MİVEC) de dizeli de müthiş atik; yokuş, viraj, yük derdi yok. Bu yönüyle Jazz'dan bir değil iki gömlek üstün. Ustası az , çok arıza da yapmıyor zaten. Parçaları fahiş fiyatlı olmasa da ucuz da değil. 100 binde bir debriyaj motorunu (aktüatör) değiştirmek lazım, 10 bin civarı fiyatı var.
    Getz'i hiç kullanmadım.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yilmazcatalbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    '11 COLT 1.3
    Just a moment...

Bunların motor şanzıman nasıldır? Daha önce kullanan, tecrübe eden, kronik vs bilgi sahibi olan var mı?
    2 farklı cz3 (eski kasanın coupesi) ile 40 bin + km yaptım. İlandaki araç biraz bakım istiyor gibi duruyor.

Ben şanzımanı alttan vurmama ve çatlatmama rağmen başına bir iş gelmedi, araç genel olarak bozulmuyor. Gerçekten o dönemde (cahiliye dönemimiz) neler yaptıysak bozamadık.

Hoş çok bir donanım yok araçta bozulacak, mekaniği de oldukça sağlamdır.

Getrag 6 ileri amt diye geçen yarı otomatik şanzıman vardır. baskı balata değişir, km si gelince de aktüatör değişir.

Az sayıda olduğu için muadil parça özellikle kaporta için bulunması zordur. Servisten parça konusunda sorun olduğunu sanmıyorum, en son zafer (nicki hatırlayamadım) kendi colt unu boyattı parça aldı o dönem attığı liste ortanın 1 tık üstü gibiydi fiyatlam açısından.

Lpg ye uyumludur motoru, 6 ileri olması yakıt olarak avantaj sağlar. Eski kasada arka koltuk hareketlidir, ben cz3 le 5 yetişkin baya rahat ( araca göre) seyehatlar ettim.

Özellikle 1 günde 1100+ km 4 kişi + dolu bagaj tabir i caizse yarınlar yok gibi marmaris sakarya ist yaptım, o gün bozamadıysam bir daha bozulmamıştır.

Satışı ağırdır, biraz bilen tanıyan insan alır. 1 yıl ve altı binmeyi planlıyorsanız, servisten parça almak zor gelecek ise, vites geçişinde ufaktan da olsa bir sarsıntı rahatsız edecekse

sırayla micra / jazz bakmak lehinize olur. Yakın dönemlerde jazz da vardı bana sunroof lu olmasından mütevellit daha geniş hissettirirdi, colt kadar gitmezdi ama değişi bir sürüş zevki vardı.

Micra sevemedim ama en hızlı el değiştiren ve bu sınıfta bayan kullanıcıların sık tercih ettiği bir otomobil. Sürüş poz. ben hiç benimseyemedim, tabure de gibi araç kullandırıyor araç size.

japon olarak sorunlu bir araç değildir. Jazz ın 1.4 lt olanlarında 8 buji vardır, o dönem güzel bir para vermiştim bujilere şuan ne alemde bilmiyorum.

Ha bir de colt cz3 için konuşuyorum 45 yanak lastikle geliyor oem olarak sert bir yapısı vardı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 8 kullanıcı var. (1 üye ve 7 konuk)

1. emre069

Bu Konudaki Etiketler