Mesaj alındı teşekkür ettim.
Printable View
Birazda şu video kafamı kurcalamıyor değil
https://www.youtube.com/watch?v=5O-ji34IhuI&t=5s
Konu verimse Tabii ki çok daha iyi bmw motorları var, lakin forumda bu kadar n20b16 olan varken savunmak bana düşmez. Öte yandan km yüksek bir n47 hayata küstürebilir
N47 rektefiye olmuyor diyen de var, rektefiye yaptık oldu hurafe diyen de
Ama henüz rektefiye olup da sağlıklı yürüyen bir n47 olmadığı için çevremde minimum maliyet maksimum fayda olarak n20b16 diyorum
Arkadaşlar 200-250 bin TL arası bayanın kullanabileceği favori araçlarınızı gönderebilirmisiniz ön 3 parça dışında boya takıntımız yok temiz ve bakımlı olması yeterli.
unimog,askerde kullananlar el kaldırsın:D
Just a moment...
Kadjar - 1.3 TCe - İcon
Just a moment...
Accord 1.5 Vtec
Just a moment...
E39 5.20i - fiyattan bağımsız harika bir duruş
Just a moment...
Devir ekonomi devri.
2022 Skoda Fabia 1.0 TSI Premium
Just a moment...
2021 Honda Jazz 1.5 Hybrid Executive
Just a moment...
2022 Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dream
Just a moment...
2024 Honda Civic 1.5 VTEC Eco Executive Plus
Just a moment...
2023 Toyota Corolla 1.8 Hybrid Dream X-Pack
Just a moment...
2022 Skoda Octavia RS 2.0 TDI
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...94327400/detay
2024 Skoda Octavia 1.5 e-Tec Prestige
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...99051531/detay
2023 VW Golf 1.5 eTSI R-Line
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...99430468/detay
2024 Ford Focus 1.5 EcoBlue Titanium X
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...00720645/detay
Skoda Rapid / Bu araç için yorumlarınız neler? +/- neler? Kronik sorunu var mıdır? Tecrübelerinizden yararlanabilir miyiz?
Just a moment...
Hybrid araca LPG takmak sağlıklı mıdır? Ekşi sözlükte bir kullanıcı Atkinson çevrimiyle çalışan araca LPG takmak motoru mahveder demiş, ama sebebini tam olarak açıklamamış. Nedir, ne değildir?
hybrid arabalara lpg montajı için diğer benzinlilere nazaran epey bir sök tak ve elektronik ayar gerekiyor diye biliyorum
şahsen ben olsam elletmezdim
sağlık konusunda ise , mantıken zaten klasik bir atmosferik benzinli üniteyi lpg ile besleme konusunda bilinmedik bir risk yok
konu ikisi bir arada sistemleri yöneten diğer elektronik ekipmanların ve yazılımın ne şekilde ayarlandığı
motora değil de dediğim diğer sistemlere bir risk doğurabilir gibi geliyor bana
z3, hakkını vermişler gibi duruyor fotolardan.
Just a moment...
MG F hardtop lı. Rakam bi tık daha düşse al koy kenara. Rengi yeter.
Just a moment...
Eos 2.0 tdı manuel
Just a moment...
Passat CC
Just a moment...
508 Allure,
Just a moment...
RCZ jantları, arabayı alamadık ama janttan mı başlasak :) En kötü c5 e takmaz mıyız :)
https://www.sahibinden.com/ilan/yede...1060985/detay/
Ecz jantları C5 fena yakışır gibi geldi..
hiçbir fikrim yok desem. BMW dan da hiç anlamam, aksi gibi de korkarım arıza şu bu işlerinden. Ama araba çok hoş duruyor.
Şu da ayrı favorimde,
z4 2.0 manuel.
Just a moment...
bendede 2024 flame paket var koyu gri acaip memnunum :)
hele geçen gün şey gördüm lexus style bodykit corollo için :) baya bi hava katıyor canlıda.
link atıyorum : Just a moment...
Toyota'nın hibrid araçlarındaki benzin motoru gerçek Atkinson çevrimli bir motor değil, tek biyel kolu var. Sadece sıkıştırma (emme sübabı biraz daha açık tutulup) Atkinson çevrimlideki gibi geç başlıyor. Hava yakıt karışımının bir kısmı emmeye geri kaçıyor. Bence benzinli araç emmeyi patlatmıyorsa LPG'li araç da patlatmaz, yeter ki AFR ayarı düzgün olsun.
Kaporta parçaları aranınca bulunmayacak cinsten değil, konu Bmw olunca ücreti mukabilinde S38 bile bulunur ancak Z3, E36-30 gibi kasa kodlarıyla benzer/aynı parçaları kullanıyor, zaten kodu da E36/7 olarak geçmekte. Arka takım E36 Compact ile aynı(hacime göre teknik değişiklikler olsa da), ön taşıyıcı, süspansiyon gibi elemanlar hem compact hem de diğer e36'lar ile yine aynı.
Cabrio oluşunun da etkisiyle arka travers bağlantı noktaları, kule-havuz birleşim yerleri gibi E36 ve E46'da zarar gören yerler onlara nazaran Z3'te daha kolay yırtılır. Dolayısıyla yüklenecekse şasiye takviyeler ve gergiler koymak elzem, Turner Motorsports'un hazır kitleri dahi var.
Boş geçmeyeyim;
W124 300E
Just a moment...
Aracımızı yenilersek muhtemelen 1.0TSI veya Toyota Hybrid motorlu araçlara yöneleceğiz. Hybrid+LPG kombinasyonu düşününce çok mantıklı geldi. O yüzden sordum. Devir ekonomi devri.
@CloudGrey Şu anki aracımız sürekli şehir içi dur-kalk trafikte ve kısa mesafede kullanılıyor, bu yüzden yakıt tüketimimiz olması gerekenden daha yüksek. Bir de aynı aracı iki kişi kullanınca bir depo benzin beklenenden daha kısa sürede bitebiliyor. Amaç benzine harcanan parayı en aza indirmek. Mümkünse 'bedava' gezmek hatta.
@mrtysn Corolla Hybrid bence çok mantıklı bir araç.
@livaneli Biraz araştırma yaptım, Toyota'larda durum dediğiniz gibi. Doğu Avrupa ülkelerinde sıkça LPG dönüşümü yapılıyor, Türkiye'de de yapılan sağlıklı araçlar varmış.
https://www.youtube.com/watch?v=hNWqhAmqwZE&t=339s
Benzinden neredeyse yarı yarıya tasarruf edilen para LPG'nin maliyetini ne kadar sürede karşılar bunu da düşünmek lazım. Toyota Hybrid'e LPG takıp sağlıklı yürütmek mümkün, ama biraz fantezi işi anladığım kadarıyla. Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Boş geçmeyelim;
2003 BMW Z4 3.0i Auto
Just a moment...
1.0 tsilar şehir içinde dur kalkta net 8-9 litreyi görüyor.
190 tane 1.0 polomuz var , sözleşmesi bitince lokma döktürücez.
şehir içinde hibrit candır. öyleki filomuzda 100km'de 3.2 litre rekorla gezen hibritler var.
benim evim ve iş yerim tr'nin en dur kalk güzergahında.
bendede 4.5 civarıda tüketim.
ayrıca bence performansıda gayet tatminkar.
c sedan bir araçta 9.2 - 9.3 0-100 hızlanma başarılı bir rakam.
şuaraya bi tane de örnek bi yaris bırakayım :D
GR yavrusu :D
Galeriden Toyota Yaris 1.5 Hybrid Flame 2021 Model Kocaeli 16.460 km Fume - 26234505 | arabam.com
Bu arada 1.0 VAG grubu gerçekten öyle aman aman tasaruflu bir motor değil. Scala ve Corolla hybrid arasında kalıp MTV den dolayı ve Corollanın uzun yolda çok yüksek devirli gitmesi gibi birşey duyduğum için Scala aldım.
Sancaktepe Çekmeköy civarında günde 3 ile 5 km arasında gidip kontak kapat kontak bas şeklinde kullanmaya kalktığımda ortalama 8 8.5 civarı oluyor. Ama mesela Sancaktepe den 3. köprüye çıkıp efendi efendi 120 130 gidersen ortalama hemen 6 ya düşüyor.
4 tane var kiralık, bu kadar mı keyif almaz bir insan kullanırken. Evet yeni evet az yakıyor ama sürüş keyfi bu kadar az olmamalı bu arabaların bence.
clk, renk müthiş.
Just a moment...
clk2 bu da güzel duruyor.
Just a moment...
Beetle 1.6 tdi,
Just a moment...
Bende şirket aracı 1.0 TSI Taigo var bence de çok tasarruflu bir motor değil, şu an uzun dönem ortalamam 6.7
Beni şaşırtan şirketten arkadaşlarla konuştuğumda İstanbul trafiğinde sürekli ısındığından hararetin yükselmesi ve arabanın uyarı vermesi. Ben 1 kere karda batıp zorladığımda aynı uyarıyı vermişti, soğutunca uyarı vs kalmamıştı.
Polo, Scala veya diğer 1.0 TSI' larda aynı şikayet var mı bilmiyorum ama Taigo' nun ön ızgarası küçük ve bir tarafı kapalı olduğundan gerekli soğutmayı yapamıyor vs diyolar.
Boş geçmeyelim, 2007 Toyota Land Cruiser 3.0 D4D Prado - Pederi kandırıp bi aldıramadım ama elbet bir gün :)
Just a moment...
madem konu evrildi hybride o zaman biraz yazayım :)
2024 model corollada bir çok sorun giderildi , özellikle en büyük şikayet içeri aldığı sesti , onuda 2024 yeni katman ve ön cam ile çözmüşler.
yakıtı konuşmuyorum zaten , 160 aracımız ortalama 10 bin km yol yaptı (şehir içi şehirlerarası her yol var) ortalaması daha 5 litre üzerinde araç yok.
CVT şanzıman için kafamda soru işaretleri vardı filoya corolla alırken fakat , DSG pololardan sonra resmen DEVRİMMİŞ.
kesinlikle aşırı konforlu , performans beklentinizi karşılamayabilir ama...
-ki bence performansıda güzel , yukarıda yazdım c sedan bir araç için 10 sn altı 0-100 gayet başarılı.
saçmalıkları yokmu tabiki var. evet 140 - 150 üstünde araçta bir devir sesi var yani bağırıyor , zaten sınırlandırılmış 192'i geçemiyorsunuz.
sonra kapılar araç hareket edince otomatik kitlenmiyor. ilk defa bunun olmadığı araç gördüm.
birde sürücü koltuğu en aşağıda bile olsa oturma pozisyonu bir tık yüksek. ortadaki ekran biraz aşağıda olmalı bence görüşü etkiliyor.
arabada sadece arka kamera var sensör sayısı 0.
sanıyorum en üst donanımda var passion pakette.
bendeki bir düşüğü flame paket bende yok sensör falan.
kapılarda ambiyans aydınlatma var , öyle az ışık veriyorki ambiyans aydınlatma yok denebilir.
gelelim 1.0 vag grubuna...
hayatımda böyle saçma bir opsiyon görmedim.
1.0 olmasına rağmen hem az yakmıyor hemde gitmiyor , yokuş çıkmıyor , dsg vitese karar veremiyor özellikle düşük hızlarda..
tamamında saçma bir akü derdi var. pat diye bitiyor alakasız bir şekilde.
arabanın deposu ufak 35 litre , götüne benzinci bağlasan yeridir 400 kmde bir istasyona gidiyoz.
tabi arada fiyat farkı var ama tavsiyem ; japondan şaşmayın :)
@16EC813 abi ikiside olur tamamiyle ihtiyacına göre.
ama corolla daha kolay elden çıkar , yaris biraz bekletir...
Arkadaşlar bu araca ya da modele de yorum alabilir miyim?
taşlanacaksın farkındasın dimi :D arabaların arabası vag grubu modellerine nasıl dil uzatırsın sen tez başın vurula :D
SLK,
Just a moment...
1.0 Tsi ve 1.5 Tsi
İstanbul trafiği hakkında yorum yapamam çok farklı bir trafik.
Ama Balıkesir - İzmir bölgesi kullanıcılarından olumsuz dönüşler almıyorum.
1.5 Tsi 116 lık yeni Golf için uzun yolda 120 Acc ile sürüşte 4.9 ile uzun yol yapıyorum diyor kullanıcı, Balıkesir trafiğinde 7-7,5 lt diyor, İzmir de 8-8,5 yakıyorum şehir içinde diyor.
1.0 Tsi de de polo-taigo kullanıcıları uzun yolda 4,5-5 arası dönüşler alıyorum, Balıkesir trafiğinde 7,5-8 lt arası dönüşler alıyorum