Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Aynen..
Yazmayı unuttum, benzer şekilde "ben şu kadar senelik şoförüm" diyenlere bakın, %99'unun hiç bi boktan haberi yoktur. Sonra gider salak salak kazalar-hatalar yaparlar.
Bizim servis şoförü vardı öyle bi tane, kışın cam buğu yapar, o havalandırmayı cama vermeyi, iki cam açıp buğuyu gidermeyi bilmezdi. Elde bez, sil allah sil... İleri sürücülük, trafiği okuma, az kafa kullanma... Hiçbiri yok.
Örneğin kapalı olduğunu gördüğü kavşağa girip yolu tıkadı bi gün, adamın biri laf etti, hakaret ediyo herife, biz burada çocuk taşıyoruz bilmemne... Adam da kızdı, çocuk taşıyosun diye kapalı olduğunu gördüğün yola mal gibi girip bizi de mi engellemen gerekiyor, bi de hakaret ediyosun diye bağırdı. Kesti sesini. Ben o zaman lisedeydim, bunu düşünebiliyorum, herif düşünemiyor. Sorsan 20 senelik servis şoförü, malasker.
Kadınlarla falan çok dalga geçerler. Kadını erkeği yok, kiminin motor becerisi, geometri becerisi, kafa kullanma yetileri gerçekten otomobil kullanmaya uygun değil, bunu gayet bilimsel bi şekilde ölçüp biçip ehliyeti ona göre vermeleri lazım, hatta dünya üzerinde bi standart olması gerekli mesela, denizcilikte havacılıkta falan olduğu gibi. Tehlike aynı tehlike değil mi? Daha bile fazla. Uçak havada başka kimse ile muhatap olmuyor ama uçuyor diye bin tane önlemi, pilotların geçtiği bin tane eğitim, uyması gereken kural vs var. Sürücüler hepsi birlikte, birinin yaptığı diğerini etkiliyor, ama bir sürü malı trafiğe salıyorsun.