User Tag List

Sayfa 10/10 İlkİlk ... 8910
180 sonuçtan 172 ile 180 arası

Konu: Araba zevkiniz keyfiniz ne durumda ve elektrikli araç güzellemeleri

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman konuyu bir hortlatayım.

Şirket içi bir kaç aracın yerini elektrikli araçlar ile değiştirmeyi planlıyoruz ancak kimsenin hiçbir fikri yok. Bu başlıktan da güncel bir fikir edinemedim. Hem düşük menzil hem yüksek menzilde özellikle kullanıcı yorumlarınızı çok merak ediyorum. Önem verdiğim konu servis ağı ve parça bulunabilirliği konuları.
    Megane, zoe, C4X ve dacia spring şuan için kafamdaki araçlar.
    R5 de çok tatlı geliyor ayrıca

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bcaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman konuyu bir hortlatayım.

Şirket içi bir kaç aracın yerini elektrikli araçlar ile değiştirmeyi planlıyoruz ancak kimsenin hiçbir fikri yok. Bu başlıktan da güncel bir fikir edinemedim. Hem düşük menzil hem yüksek menzilde özellikle kullanıcı yorumlarınızı çok merak ediyorum. Önem verdiğim konu servis ağı ve parça bulunabilirliği konuları.
    Megane, zoe, C4X ve dacia spring şuan için kafamdaki araçlar.
    R5 de çok tatlı geliyor ayrıca
    Dacia Spring ve E-C4X kullanıyoruz şirkette 2 aracıda bilen birisi olarak söylüyorum.

Dacia Spring gerçekten tamamen şehir içi kullanılabilecek ufak tefek bir araç güvenlik sürüş konforu vbg. özellikleri çok yetersiz ama fiyatı çok uygun prizden şarj ederseniz neredeyse bedava kullanım ve küçük olması sebebiyle trafik ve park sorunu olan yerlerde avantaj fakat maksimum 180-200 KM yapabiliyor ve hız 100km üstü gerçekten tehlikeli.

E-C4X ise bence güzel bir araç şehir içi dışı kullanılabiliyor 115Kw olanını tavsiye ederim menzili biraz daha fazla donanım konfor ve güvenlik olarak üst seviyede bence şehirler arası kullanım yapan satış ekibimiz kullanıyor tabii hızlı şarjlar avantajlı olmuyor ama ortalama KM başı 1 TL civarı bir tüketim ile şehirlerarası da kullanım mümkün.

Zoe Dacianın biraz daha kalitelisi diyorlar kullanan tanıdıklarım var mantığı aynı.

Bu alanda Megane elektrikli en iyisi fakat fiyat olarak da diğer araçların üstünde maalesef.

Kullanıma göre almanız mantıklı biz 20 araçlık bir filoyuz elektrikli araçlarımızın sayısı 13 e çıktı sadece 7 adet içten yanmalı motorlu araç kaldı ve yakıt masrafımız aylık %60 azaldı.

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuya ek bilgi yapmak adına yazayım, arada kalanlar için plugin hybrid araçlar çözüm olabilir. Hem elektrik hem benzin olarak 2 yakıtlı-2 deposu bulunan araçlar bunlar. Genelde önde içten yanmalı,arkada elektrik motoru bulunuyor, toplam sistem gücü 250-300hp, awd, düşük tüketim gibi avantajları var. Önceki aracım 10lt yakıyordu ve soğutmuştu biraz, şimdi tekrar ısınmaya başladım diyebilirim.
    Alfa Romeo Tonale,Volvo xc40, DS7 gibi modellerin bu teknolojiyi kullanan versiyonları var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ds7 özelinde hybrid modelin bakımı tuzlu dedi servis. Her bakımda buji değişiyor vs. Bence ya tam elektrik ya hiç.

2 aydır İoniq 6 kullanıyorum. Büyük konuşmayayım ama bir daha fosil yakıtlı araca dönmem.
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elektrik ve yakıt karşılaştırması yapılırsa ne kadar ücret farkı çıkıyor ay sonunda?
    evden şarj olanağım yok, dışarıda nerde ne kadara şarj oluyor? maliyet katlanıyor diye biliyorum yine de avantajlı mı o şekilde de yakıta göre? ne kadar zamanda şarj ediyorsunuz?
    şehir içi kullanmak için elektrikli düşünmeye başladım ancak evden şarj edemeyecek olmak çok soru işareti doğuruyor kafamda.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektrik ve yakıt karşılaştırması yapılırsa ne kadar ücret farkı çıkıyor ay sonunda?
    evden şarj olanağım yok, dışarıda nerde ne kadara şarj oluyor? maliyet katlanıyor diye biliyorum yine de avantajlı mı o şekilde de yakıta göre? ne kadar zamanda şarj ediyorsunuz?
    şehir içi kullanmak için elektrikli düşünmeye başladım ancak evden şarj edemeyecek olmak çok soru işareti doğuruyor kafamda.
    Firmaya göre değişmekle birlikte Dışarıdan şarjda ortalama 3/1 , evden şarjda 4-5/1 gibi bir tasarruf var.
    Maliyet her şekilde düşük. Nispeten bakım derdiniz yok.
    Sürüş konforu vs. Spesifik bir içten yanmalı kullanmıyorsanız daha güzel.
    Bazı tsi lar doğuştan şanslı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChuckBartowsKi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dacia Spring ve E-C4X kullanıyoruz şirkette 2 aracıda bilen birisi olarak söylüyorum.

Dacia Spring gerçekten tamamen şehir içi kullanılabilecek ufak tefek bir araç güvenlik sürüş konforu vbg. özellikleri çok yetersiz ama fiyatı çok uygun prizden şarj ederseniz neredeyse bedava kullanım ve küçük olması sebebiyle trafik ve park sorunu olan yerlerde avantaj fakat maksimum 180-200 KM yapabiliyor ve hız 100km üstü gerçekten tehlikeli.

E-C4X ise bence güzel bir araç şehir içi dışı kullanılabiliyor 115Kw olanını tavsiye ederim menzili biraz daha fazla donanım konfor ve güvenlik olarak üst seviyede bence şehirler arası kullanım yapan satış ekibimiz kullanıyor tabii hızlı şarjlar avantajlı olmuyor ama ortalama KM başı 1 TL civarı bir tüketim ile şehirlerarası da kullanım mümkün.

Zoe Dacianın biraz daha kalitelisi diyorlar kullanan tanıdıklarım var mantığı aynı.

Bu alanda Megane elektrikli en iyisi fakat fiyat olarak da diğer araçların üstünde maalesef.

Kullanıma göre almanız mantıklı biz 20 araçlık bir filoyuz elektrikli araçlarımızın sayısı 13 e çıktı sadece 7 adet içten yanmalı motorlu araç kaldı ve yakıt masrafımız aylık %60 azaldı.
    hiç zoe kullanmadiğinizi var sayarak bunu sölediniz sanırım.

zira zoe megane etech düzeyinde bir araç daciA gibi kopuk ucurtma değil.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç zoe kullanmadiğinizi var sayarak bunu sölediniz sanırım.

zira zoe megane etech düzeyinde bir araç daciA gibi kopuk ucurtma değil.
    Daciadan kesinlikle daha iyi fakat benim görüşüm megane etech ile aynı seviyede değil hatta bence c4 seviyesinde de değil.

Yakın arkadaşım firmasında kullanıyorlar 20ye yakın zoe var basit örnek kendisiyle sık görüşürüm ec4 kullandığında baya farklı geldi kendisine.

Megane ise bence kıyaslanamaz seviyede yukarıda tabii benim görüşüm sizin görüşünüze de saygı duyuyorum.

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BYD üç büyük şehir için tercih edilebilir, zamanla yayılacaktır diğer şehirlere.
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler