1860 dairelik sitede oturuyorum, 3 seneden beri hem otopark hem diğer sıkıntılarla alakalı çekmediğimiz çile kalmadı
yönetim planına göre her daireye bir kapalı ya da bir açık olmak üzere "bulan park eder" planı yapılmış, yani sadece 1 hak var aslında çünkü herkese kapalıda yer yok.
Site arazisi gerçekten çok büyük ancak otopark konusunda planlama hatası var gibi sanki.
Siteye ilk taşındığımız zaman dairelerin coğu boş olduğu için yönetim her plakayı verene sisteme kaydetti, dolayısıyla adam gelmiş 4-5 arabasını bile kaydettirmiş. Hatta
sonradan öğrendim ki kapalı garaj hakkını ücret karşılığı satanlar dahi olmuş, bir ara koleksiyon diyebileceğimiz bir sürü Amerikanlar çadırlı şekilde yatıyordu içeride
Sonra baktılar olmayacak her daireye birer sticker verdiler, stickerli araçları kapalıya çekebilirsiniz, ancak stickersiz araçla kapalıya girerseniz ceza yazılır dendi.
Çünkü herkes kapalıya park etmeye başladı doğal olarak, o zaman da kapalı kavgaları başladı

Bizim millet hak hukuk dinler mi, adam gitti 3-4 arabasını
kapalıya çekti, yetmedi gelen misafirlerin arabalarını da kapalıya parkettirdi. Yani belki de 3-4 ayrı dairenin hakkını kullanmış oldu.
Şuan tam bir kaos var. Gece 11den sonra gelirseniz sitenin içinde park edecek yer bile bulamıyorsunuz, kaldırıma parkedenler, engelli yerine koyanlar hatta 2. ya da 3. sıra parkedenler bile var.
Sabah 7-8de işe gitmek için arabayla çıktınız, sitenin çıkışına (yaklaşık 200-300 metre) 10 dkda falan gidiyorsunuz trafikten. Saçma sapan işler.
Nerde çokluk, orda b.kluk diyerek yeni yılının ilk çeyreğinde buradan kurtulmayı düşünüyorum. Bu otopark daha yaşadıklarımızın belki de yüzde 10u falandır.
Daha site yönetiminin masrafları nasıl şişirip para yediğini, hatta bazı paraların nereye gittiğinin belli olmadığına falan gelmedik