Satış bedelleri sabit yani kar marjı sabit olan aracılık hizmeti veren firmalar açısından aracılık yaptığı oran belli %40-50 zam nasıl uygulanabilir acaba gerçekten çok garip bir piyasa içerisindeyiz.
Printable View
Satış bedelleri sabit yani kar marjı sabit olan aracılık hizmeti veren firmalar açısından aracılık yaptığı oran belli %40-50 zam nasıl uygulanabilir acaba gerçekten çok garip bir piyasa içerisindeyiz.
Bugün belli oldu oranlarımız 40 ile 50 arası değişiyor.
Ben 45 aldım.
özel işimde çalışanlarımıza 13 veriyorduk, Düzce'de. şimdi %52,5'a denk gelecek yeni sisteme geçiyoruz, 17 lira sabit maaş, 6 ayda bir çift maaş. daha öncelikli iki arkadaşa çift maaşın üzerine yarım daha vereceğiz.
kısa dönemli de olsa çalışan sadakati ve hazirana kadar minimum maliyet için bulduğum denge bu yönde oldu :D
Yan haklara %49 Maaşada %49 aldık,6.ayda enflasyon farkımız var + olarak vergimizi sirket karşılıyor (özel sektördeyim)
657'ye tabi olunca devlet baba ne verirse o :)
güncel yapalım, belli olanların durumlar nedir
ayın 25'i oldu benim hala belli değil yarın konuşuruz inşallah. tam bir bull shit
Son 2 zamda asgari ücret oranının altında zam aldım, bu dönemde de öyle olacak gözüküyor.
Asgari ücrete giderek yaklaşıyoruz, yetkinliklerimin ve aldığım sorumlulukların hiç bir değeri yokmuş gibi hissediyorum.
Benimde halen belli olmuş değil, herhalde maaş ödemesinin bankaya yattığı zaman öğreneceğiz zam oranını :/
Kızımın okulu: %100 zam
gündelik kullandığım ilaçlar: %250 zam
doktor muyanem: %200 zam
PT: %100 zam
genel giderlerim: +%150 zam
böyle bir ortamda devletin %49 yapması bence cidden kabul edilebilir değil realite ile arasında böyle bir makas olabilirmi! madem diyeceksinki %49 zam ve ortalama çoğu kişiye %40-50 zam ile sınanacak o durumda kardeşim denetim gücünü kullanacaksın.
okullara ,yemek,servis ücretlerine denetim yaptınmı?
ilaçlara vs denetim yaptınmı?
markete vs denetim yaptınmı?
yada yaptıysan sonucu ne oldu? sonucu ile paralelmi bize teklif ettiğin,sebeb olduğun?
şirketleride anlamıyorum alayında şimdi sirkülasyon başlayacak, X firma 30bine çalıştırdığı elemana 45 diyecek o söylenecek gidecek Z firmasına, X firması kaybetiği eleman yerine 55bine başkasını alacak ki o kişide başka bir yerden ayrılacak gelecek vs vs sonra X firması dieycekki çalıştırdığım eleman verimli değil eee ne bekliyordun adam senin şirketine yeni geldi bırak senin şirketinin dinamiklerine ,ekibine,kültürüne,makinasına,adresine uyum sağlamasını adam belkide o iş dalından bile değil :) sonra cirolar düşecek,hedefler şaşacak vs
ne çalışan mutlu ne çalıştıran saçma sapan ilerliyoruz sonu ne olacak bilmeyerek.
12 yıllık öğretmenim aralıkta 24.295 aldım .ocakta 40,325 aldım
haftada 2 günü ofise geliyorum abd saatiyle çalıştığımdan çoğunlukla. Patron normalde Kanada'da ve TR'ye geldi ve bugün ofiste değil. ulan ne zaman konuşacağız zam işini. öfkeliyim.
%52,4 ile beklentimin altında kaldı yapılan iş alınan sorumluluk karşısında artık tatmin etmiyor...