aynen
zam yapma yükümlülüğü yok
ama artık o kadar da dibe indirmeyeyim dedim konuyu...
Printable View
aynen
zam yapma yükümlülüğü yok
ama artık o kadar da dibe indirmeyeyim dedim konuyu...
Bizde rakamlar aşağı yukarı belli oldu, ama muhteşem ik'mızdan hala bir haber yok, herhalde haberleri yok daha :P
Zaten vefat eden arkadaşa terfi falan göndermişler, o kadar saçmalamış bir şekilde işliyor sistem. Yani işlemiyor :)
%50'nin az üzerinde gibiyiz. Yol parası 2.000 TL olmuştu Temmuz'da, onda da artışa gideceklermiş galiba.
Beklediğimden, hesapladığımdan biraz daha fazlaya geldi, fena değil. Motivasyon oldu az buçuk.
Bizde de beklendiği gibi oldu rakamlar %50 arası genelde, ekiplere göre 1-2 puan değişiklikler vardır tahminen. Şimdilik bir çok kişiyi tatmin ettiğini düşünüyorum.
Enflasyon bu kadar yüksek iken kur bu sene show yapacak iken %50 ile tatmin olmak tam da hükümetin yapmak istediği bir durumdu bunu da başardılar :) (Geçtiğimiz 3 sene de bu şekilde oldu)
Ara zam mam ben bakmıyorum. Firmalar değişik zamanlarda değişik oranlarda ara zamlar yaptı.
Ben ocak 2023 ocak 2024 maaş farkına bakarım, benim yıllık zammım budur.
az önce yattı , %65 , organizasyon-etkinlik sektörü
%45 ile tahmin ettiğim rakam geldi. kısacası abv.
İlk satırda bahsettiğim durumu istemediler, düz 20 yapın dediler, yaptık, 13'ten 20 bine çıkardık maaşları. ikramiye mikramiye yok :D
beyaz yaka olarak çalıştığım firmada %52,5 aldım, bu sene şirkete giren, benim gibi eskilerden yüksek maaş alanlara 40-50 arası zam yaptılar, daha düşük maaşlılar 50-60 arası.
ocak-ocak bakınca %109 zam almışım. günlük yemek parasını da minimum 250 TL yaptılar. esnek yan haklar bütçesinde başka şeylerden kısıp artırabiliyorsun
yabancı ortaklıyız sözde. Şubat 7 oldu hala maaşı yatıramadılar :) Oran ne olacak bilmiyoruz ama kesin enflasyona yenileceğiz.
%50'yi aldık oturduk aşağı
üstelik bunu da bir lütufmuşçasına verdiler
Bizdede durum aynu :S
%49 olmuş..
Bana yardımcı olarak alınan elemanla aramda 7 bin TL var ben 5 senedir çalışıyorum.. Çıkıp bi daha mı girsem..
60 yaptılar ancak + olarak AGİ almaya devam ediyoruz.
bizde agiyi de yediler üstüne üstlük
maaşa dahil ettik vs ayağına gitti + yanına bir bardak ılık su :D
sabit bir tutar + mevcut brüt üzerine % şeklinde yaptılar.
Brüt ücretleri düşük olanlar için olumlu bir tablo oldu. Üst kademelerde tabi bu durum tam tersi.
Bulunduğum nokta da ben kendi skalamı korumuş oldum. Çevrede de eş dost konuşuyoruz durumlar pek iç açıcı değil.
Eşimin şirketi 38 yaptı mesela, herkes isyanda orada.