www.honda-tech.com
It sektöründe çalışıyorum , zamlar yılda 2 kez oluyor Kasım ve Mayısta olacak şekilde, Kasımda %47 aldım.
Patronla yakın sayılırız, arkasından küfür edilmesindense orta yolu bulma önceliği var genel olarak çalışanlara. Yan haklar tarafında %100 veya yakını iyileştirmeler olacağı açıklandı bu ay itibariyle.
Linkedin veya ekonomi özellikli sitelerde bankalardaki yemek ücretlerinin 4er 5er kez gıdım gıdım arttırıldığını gördük, 2023 ilk yarısı 2. yarısı iyileştirme olmuştu, 2024te x2 yapıldı 2023 2.yarısına oranla.
Ekonomi böyle devam ederse ayda bir artışlar olsa da pek fayda etmeyecek gibi ama, bir umuttur yaşamak.
Önce eşşeği kaybettirip sonra buldurma politikası. İşçi asgari ücreti seçime 15 gün kala 20 bin yaparlar en düşük emekli maaşını 13.000 bin yaparlar. kayıp eşekleri bulan biz düz halk yediğimiz ayazı unuup sevindirik oluruz.
Hiç merak etmeyin.
ÇİZİK BİR ELMAS, ÇİZİK OLMAYAN BİR ÇAKIL TAŞINDAN DAHA İYİDİR
Ben de bilmiyorum![]()
Bizde en az memur zammı kadar yapılıyor, genelde de üzerine eklemiyorlar. Ancak dedikodulara göre bugün yarın maaş farkı yatacak ve garip rakamlar görünüyor matrah olarak bakınca. Eğer o rakam Ocak farkı olarak gelecekse güzel.
Maaşa da %49'dan fazla zam demek olur. Bir de memurdan farklı olarak seyyanen rakamımız da farklı, memurlarda bu 8 küsür bin TL'den 9'lara çıkacakken, bizde ona da zam yapılacağı konuşuluyor. Bakalım bekliyoruz, şu ortamda biraz kurtarıcı olur en azından beklenen rakam üzerinde olursa.
Çok güvenim yok ama hayırlısı diyoruz.
bizdeki endişe , "inşallah %50 hakkımızdan tırtıklamazlar" şeklinde
bunu düşünmek bile mide bulandırıcı yeterince
hakkın olanı alınca da anlamsız bir sevinme hali
buna da şükür gibi
hep "allah korusun , ya daha kötüsü olsaydı" cümlesinden kodlandığımız için milletçe bu durumdayız
Tesla Model Y Sr
Milletçe buna çok alıştırılmışız işte ondan. Sonra 7.500 TL ile nefesi kokan ama sokakta "herkeş dışarda, e su almaaa, dondurma almaaa, gezmeee" diyen beyinsizler o haline şükrediyor, zaten başka zevki sosyal hayatı yok, yaşamak o sanıyor mal. Sonra diyor ki çok şükür, ya olmasaydı? Lan ona şükredilmez ki, şükür öyle bir şey değil. O bile yanlış işliyor bizde yav... Öyle saçma sapan bi millet ki valla çıldırtır adamı.
Ya babamla muhabbet ediyoruz, çalıştığım yerin yönetim ve idare zihniyetinin büyük bi kurumsallıkta olmasını beklerken nasıl köşe başı bi bakkal dükkanı gibi davrandıklarını, aksaklıkları, salaklıkları anlatıyorum, bana dediği yine bu;
- Çok şükür işin var oğlum, allah korusun işin olmasa ne olurdu.
Ulan ya ben onu mu diyorum, ben heriflerin yaptığı saçmalıkları anlatıyorum sana, işim olduğu için elbette şükrediyorum, adamlar pandemide çatır çatır paramızı ödediler, sıkıntı olmadı vesaire çok iyi tamam ama bu durum kabak gibi ortada olan sorunları da görmezden gelmemiz anlamına mı geliyor. Kendileri de buna alıştırılmış işte, salaklık orada. Şükret, allah korusun diyince bütün sorunları görmezden gel demek oluyor onlar için. Böyle bi salaklık var mı? Aha işte var. Ülkenin hali...
Şubat zamlı olacakmış bu ay ağaya çalışıyoruz biz.
Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Hz.Ali
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
şubat başı verilen maaş ocak ayının çalışması içindir , işçi sınıfı olarak bizler iş sonunda para alıyoruz
şubat zammı dedikleri şeyi mart başında ödeyecekleri para için diyorlarsa da 1 aylık fark vermeleri gerekir normalde
Tesla Model Y Sr
Bendede belli değil ama Ocak ayını zamlı çalışıyoruz. Yani çalıştığımız saatlik ücreti bilmeden 30 gündür çalıştık, bakalım ne olacak halimiz diye beklemedeyiz
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD (Asla çamur görmemiş, asfaltta gezenlerden)
Dün gece 23.00 sularında ekip liderimden whatsapp mesajıyla %55 aldığımızı öğrendim.
Buna şükür.
'01 VK 106 GTI
'17 B Fiorino Premio
'98 AY 106 GTI
'97 LC Civic 1.4 IS
GNL Garage
nisanda belli oluyor mayısta alıyoruz zamlı maaşı ocaktan nisana kadar olan zam farkını da mayısın 5 nde alıyoruzhala zam oranımız belli değil bekliyoruz
Yalnız şöyle bir durum var; hali hazırda ödenen maaş 2024 asgari ücretinin üzerinde kaldığı sürece işverenin zam yapma gibi bir yükümlülüğü yok. Haliyle geriye dönük farkı kapatma zorunluluğu da yok. Etik mi tartışılır, mevcut ekonomik şartlarda pek tercih edileceğini de sanmıyorum. Ama geçmişte örnekleri aynıyla vaki.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)