User Tag List

11 sonuçtan 1 ile 11 arası

Konu: İngilizce Online kursları tavsiye

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İngilizce Online kursları tavsiye

Selamlar.
    Büyük kızım 12. sınıf ve dil bölümünde okuyor. Bu sene üniversite sınavına girecek.
    Sorum tavsiye edebileceğiniz Online İngilizce kurs var mı? Takviye amaçlı olacak.
    Aynı zamanda İelts sınavına da girecek. Yabancı dil konusunda yatkınlığı var, B+ üstü C ye yakın İngilizce, B ile B+ arası Korece, B Rusca, az Almanca ( lise seçmeli 2. yabancı dil) seviyelerinde bilgisi var.

Memnun kalırsak Turizm Otelcilik okuyan küçük kızımı da kayıt ettirmeyi düşünüyorum.

Teşekkürler.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

zeuss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba, eşim ingilizce bilmiyordu ve ben öğretmeye başladım. Sonrasında 1 yıl Cambly yaptı. En son olarakta 4 ay bir dil okuluna gitti İngiltere'ye. Döndükten sonra da Cambly'e devam ediyor.
    Sıfır ingilizceden geldiği nokta gerçekten çok iyi oldu. Cambly'de her danışanın seviyesine göre çalışma yapıldığı için seviyeniz arttıkça eğitim daha da farklılaşıyor.

Kısaca Cambly bu konuda bence gayet başarılı ancak kendinizin de mutlaka kitap okumaya, pratik yapmaya ve sınav dokümanlara çalışmaya ihtiyacı olacaktır.

IELTS için bir tüyo vereyim ; ben daha önce girdim. Ayda 3 sınav yapılıyor. Genelde 3 sınavında soruları aynı oluyor. Sınav takviminden bakarak ilk sınava girseniz bile son sınav içinde notunuzu yükseltmek için yeniden girebilirsiniz. 2019'da bu şekildeydi. IELTS için internette çok kaynak var. Sınav tipine uygun çalışma sistemlerinden de çok bahsediliyor.

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9 yaşındaki kızım için CAMBLY kullandık bir süre, gittiği özel okuldaki dil eğitimi güzel seviyede.

Önümüzdeki yıl özel okula göndermeyeceğiz 5.sınıfta, dışarıdan bir dil okuluna göndereceğim.

Ama Cambly den destek alacağım.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7.nci sınıfa giden kızım için 4 yıldır özel bir hocadan online 1 e 1 ders alıyoruz haftalık 2 saat.Ayrıca Dualingodan da bazen alıştırmalar yapıyor. İler ki dönem için bir aksilik olmazsa yurt dışına dil eğitimine göndermeyi planlıyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim oğlana 2 yıl Go Student üzerinden online 1e1 ders aldırdık.
    Tavsiye ederim.
    Okumadan imzalamam.....

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır TOEFL- IELTS ve diğer Cambridge sınavlarına yönelik dersler veriyorum, eğer IELTS sınavına girmeyi düşünüyorsa sadece konuşma ya da gramer içerikli derslerle zaman kaybetmemesi gerekiyor. Çünkü bu sınavların çalışma mantıkları çok farklı, zaten çalışırken İngilizce seviyeniz gelişmek zorunda. Sistematik ve her beceri için ayrı çalışılması lazım. Gerçekten ben İngilizce biliyorum diyen biri bile pratik yapmadan hayal kırıklığına uğrayabilir, çünkü süre yönetimi inanılmaz önemli.

Şöyle örnek vereyim, reading sınavında sadece 1 saat süreniz var, 3 tane zebellah gibi metin veriliyor, hepsini okumaya çalışmadan soru türlerine dikkat ederek 40 soru cevaplamanız lazım.

Listening sadece bir kez dinliyorsunuz, İngiliz aksanına hakim değilseniz ya da dikkat eksikliği varsa hoop 4-5 soru kaybedebilirsiniz neredeyse 1 dk içerisinde.

Sınavların- soruların aynı olması konusu maalesef geçerli değil, cumartesi 5.0 alıp pazar günü 6.0 alan öğrencim oldu, tamamen konsantrasyon, şans ve sorulara hakimiyet meselesi. Şans bu işin sadece yüzde 15i diyebilirim.

B2+ üstü İngilizcesi varsa ben ona çalışma programı ve kaynak veririm, arada yaptıklarını takipte edebilirim. Boş yere para kaptırmayın, saçma sapan ücretler isteniyor, bilginiz olsun.

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllardır TOEFL- IELTS ve diğer Cambridge sınavlarına yönelik dersler veriyorum, eğer IELTS sınavına girmeyi düşünüyorsa sadece konuşma ya da gramer içerikli derslerle zaman kaybetmemesi gerekiyor. Çünkü bu sınavların çalışma mantıkları çok farklı, zaten çalışırken İngilizce seviyeniz gelişmek zorunda. Sistematik ve her beceri için ayrı çalışılması lazım. Gerçekten ben İngilizce biliyorum diyen biri bile pratik yapmadan hayal kırıklığına uğrayabilir, çünkü süre yönetimi inanılmaz önemli.

Şöyle örnek vereyim, reading sınavında sadece 1 saat süreniz var, 3 tane zebellah gibi metin veriliyor, hepsini okumaya çalışmadan soru türlerine dikkat ederek 40 soru cevaplamanız lazım.

Listening sadece bir kez dinliyorsunuz, İngiliz aksanına hakim değilseniz ya da dikkat eksikliği varsa hoop 4-5 soru kaybedebilirsiniz neredeyse 1 dk içerisinde.

Sınavların- soruların aynı olması konusu maalesef geçerli değil, cumartesi 5.0 alıp pazar günü 6.0 alan öğrencim oldu, tamamen konsantrasyon, şans ve sorulara hakimiyet meselesi. Şans bu işin sadece yüzde 15i diyebilirim.

B2+ üstü İngilizcesi varsa ben ona çalışma programı ve kaynak veririm, arada yaptıklarını takipte edebilirim. Boş yere para kaptırmayın, saçma sapan ücretler isteniyor, bilginiz olsun.
    Nasıl bir program merak ettim.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl bir program merak ettim.

Her dil becerisi için yapılması gereken çalışmalar var.

NLP denilen sinirsel dil öğrenim programı uygulanabilir. Bu metod bol bol kopyalama, taklit, yaratıcılık içeren bir sistem.
    Ezberlemeden ziyade yaşanmış ve deneyimlenmis olgular üzerine çalışmalar yapılıyor.

Mesela bir öğrenciye basma kalıp şekilde gramer yada kelime kalıpları ezberletirseniz onun dışına çıkamaz, son derece sınırlı şekilde kalır. Zaten muhtemelen hatırlamaz bile. Ancak bir kişinin konuşmasını taklit etmesini, ya da bir yazıyı çok basit bile olsa farklı şekilde ifade etmesini, yazmasını yada konuşmasını isterseniz daha fazla şeyi daha kısa sürede öğrenecektir. En güzel kısım ise kalıcı olmasıdır.

Bizim eğitim sisteminin özellikle yabancı dil için en büyük eksiği maalesef bu. Sadece ezber, başka hiç birşey yok.

IELTS için olan 4 becerinin en az 2 tanesinin her gün çalışılması gerekiyor, mesela reading pratiği yapıldıktan sonra o gün 2 tane writing yazılacak, ya da örnek writing okunacak.

Ertesi gün listening yapılacak ve yapay zekayla ya da hocayla speaking pratiği yapılacak. Bunlar hergun düzenli yapılmazsa istediği skora ulaşması çok uzun sürer, boşa zaman kaybeder.

Şimdiye kadar her seviye ve karakterde öğrenci tanıdığım için tecrübeyle sabittir.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Grimlord Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her dil becerisi için yapılması gereken çalışmalar var.

NLP denilen sinirsel dil öğrenim programı uygulanabilir. Bu metod bol bol kopyalama, taklit, yaratıcılık içeren bir sistem.
    Ezberlemeden ziyade yaşanmış ve deneyimlenmis olgular üzerine çalışmalar yapılıyor.

Mesela bir öğrenciye basma kalıp şekilde gramer yada kelime kalıpları ezberletirseniz onun dışına çıkamaz, son derece sınırlı şekilde kalır. Zaten muhtemelen hatırlamaz bile. Ancak bir kişinin konuşmasını taklit etmesini, ya da bir yazıyı çok basit bile olsa farklı şekilde ifade etmesini, yazmasını yada konuşmasını isterseniz daha fazla şeyi daha kısa sürede öğrenecektir. En güzel kısım ise kalıcı olmasıdır.

Bizim eğitim sisteminin özellikle yabancı dil için en büyük eksiği maalesef bu. Sadece ezber, başka hiç birşey yok.

IELTS için olan 4 becerinin en az 2 tanesinin her gün çalışılması gerekiyor, mesela reading pratiği yapıldıktan sonra o gün 2 tane writing yazılacak, ya da örnek writing okunacak.

Ertesi gün listening yapılacak ve yapay zekayla ya da hocayla speaking pratiği yapılacak. Bunlar hergun düzenli yapılmazsa istediği skora ulaşması çok uzun sürer, boşa zaman kaybeder.

Şimdiye kadar her seviye ve karakterde öğrenci tanıdığım için tecrübeyle sabittir.
    Hocam şimdi 40 yaşında bi öğrencimiz var bkz Ben Sorsan Amerikan kültürden c1 sertifikamız var ama bence yetersiz.

Bana günlük online bi önerin olur mu ? Dualingo da takılıyorum, liseyi de deprem zamanı süper lise de tamamladık ama o zaman hayta olduğumuzda dil falan umrumuzda değildi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam şimdi 40 yaşında bi öğrencimiz var bkz Ben Sorsan Amerikan kültürden c1 sertifikamız var ama bence yetersiz.

Bana günlük online bi önerin olur mu ? Dualingo da takılıyorum, liseyi de deprem zamanı süper lise de tamamladık ama o zaman hayta olduğumuzda dil falan umrumuzda değildi.
    Yapay zeka ile düzenli speaking yapılabilir abi, düzenli olarak YouTube ya da Spotify üzerinden podcast dinlenebilir. Hem writing hem gramer cilası için ufak çeviri metinleri denenebilir.
    Günlük 1 saat bile verebilirsen faydasını kısa sürede görürsün

Mesela stimuler denen bir uygulama var, düzenli konuşma yaptığın zaman hem telaffuz düzeltiyor, hem yeni kelime ve kalıp önerisinde bulunuyor. Farklı konularla alakalı da konuşabiliyorsun. Arada saçmalıyor program, hata veriyor ama cidden çok faydalı.

Bu programlar zaten yakında öğretmenliğin köküne kibrit suyunu dökecek

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stimuler'i hemen deniyorum.

Ofiste konuşma imkanı pek yok açıkçası, ama evde akşamları denerim ufak ufak.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler