User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
48 sonuçtan 39 ile 48 arası

Konu: Pc'ciler bir yardım rica edeceeğim

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pcler bakın hele

acayip sorularım var gene

1.) ofisteki masaüstü pc'imde gt1030 en dandik kart var , ***** sadece ofis işleri.
    çift monitör kullanıyorum fakat bunlar 75hz. ve memnun değilim.. akışkan değil 75hz
    144lük 2 monitör alsam gt1030 la bunları 144 hzde kullanabilirmiyim ?

2.) evdeki salondaki tv altında kurulu olan pc kumandalı priz ile bağlı elektriğe bağlı.
    kumandada açıca acılacak şekilde biostan ayar yaptım .(restore ac power loss ayarını on yaptım) böylece kumandadan acıp kasaya elektrik gelince kasa acılıyor.

işim bitince pc kapatıyorum sonrada kumandadan -off- yapıp elektriği kesiyorum.
    aradan 2-3 gün geçiyor kumandada -on- yapıp acıyorum pc acılmıyor , düğmesine basıyorum açılıyor direk biosa geçiyor ve biosta benim ayarlarım gitmiş herşey default olmuş oluyor.
    bu anakart dalgametresi üzerinde bios pili var , bu bitmiş olabilirmi ? geçen bir arkadaşım bu pil kasada 0 elektrik varken saat ve bios ayalarını tutmak için gerekli enerjiyi sağlar demişti.
    pil değiştirince bu iş çözülürmü

cansınız
    médiocrité partout

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2. sorun büyük ihtimalle bios pili bittiğinden. CR2032 olması gerekiyor. Arkadaşınızın dediği gibi bios ayarı saat/tarih sıfırlanıyor eğer bios pili olmazsa/biterse.

1. sorun hz ekran kartından bağımsız, monitör ve Hdmi Vga gibi çıkşlarla alakalı. GT1030 la 144hz alabilirsiniz 2monitörden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2. sorun büyük ihtimalle bios pili bittiğinden. CR2032 olması gerekiyor. Arkadaşınızın dediği gibi bios ayarı saat/tarih sıfırlanıyor eğer bios pili olmazsa/biterse.

1. sorun hz ekran kartından bağımsız, monitör ve Hdmi Vga gibi çıkşlarla alakalı. GT1030 la 144hz alabilirsiniz 2monitörden.
    cansın can
    médiocrité partout

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pcler bakın hele

acayip sorularım var gene

1.) ofisteki masaüstü pc'imde gt1030 en dandik kart var , ***** sadece ofis işleri.
    çift monitör kullanıyorum fakat bunlar 75hz. ve memnun değilim.. akışkan değil 75hz
    144lük 2 monitör alsam gt1030 la bunları 144 hzde kullanabilirmiyim ?

2.) evdeki salondaki tv altında kurulu olan pc kumandalı priz ile bağlı elektriğe bağlı.
    kumandada açıca acılacak şekilde biostan ayar yaptım .(restore ac power loss ayarını on yaptım) böylece kumandadan acıp kasaya elektrik gelince kasa acılıyor.

işim bitince pc kapatıyorum sonrada kumandadan -off- yapıp elektriği kesiyorum.
    aradan 2-3 gün geçiyor kumandada -on- yapıp acıyorum pc acılmıyor , düğmesine basıyorum açılıyor direk biosa geçiyor ve biosta benim ayarlarım gitmiş herşey default olmuş oluyor.
    bu anakart dalgametresi üzerinde bios pili var , bu bitmiş olabilirmi ? geçen bir arkadaşım bu pil kasada 0 elektrik varken saat ve bios ayalarını tutmak için gerekli enerjiyi sağlar demişti.
    pil değiştirince bu iş çözülürmü

cansınız
    Anakart Asus marka mı ? Eğer açılırken CMOS hatası verip F1 yada Del tuşuna basmanı istiyorsa yada BIOS a girdiğin zaman tarih saat sıfırlanmış ise pil. Ama tarih saat doğru sadece ayarların sıfırlanmış ise Asus bioslarında bir bug var ondan yapıyor. BIOS update yap. Oda olmazsa AMT özelliğini kapat BIOS dan.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anakart Asus marka mı ? Eğer açılırken CMOS hatası verip F1 yada Del tuşuna basmanı istiyorsa yada BIOS a girdiğin zaman tarih saat sıfırlanmış ise pil. Ama tarih saat doğru sadece ayarların sıfırlanmış ise Asus bioslarında bir bug var ondan yapıyor. BIOS update yap. Oda olmazsa AMT özelliğini kapat BIOS dan.
    abi anakart asus evet.
    fakat bunu 5 yıldır yapmıyordu son 3 ayda başladı.

tarih saat sıfırlanmıyor, sadece bios ayar tutmuyor...

ama şöylede bir durum var : pc kapatıp kumandadan elektriği kesmez isem , pcyi acacağım zaman elektriği kesip 20 saniye sonra acınca bios sorunsuz.
    yani kısaca 0 elektrik ile 2-3 gün kalınca bios resetliyor ama acmadan önce kumandadan hızlı kapa - aç yaparsam , sorun yok.
    ben şu pili bi değiştireyim bakalım ne olacak
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi anakart asus evet.
    fakat bunu 5 yıldır yapmıyordu son 3 ayda başladı.

tarih saat sıfırlanmıyor, sadece bios ayar tutmuyor...

ama şöylede bir durum var : pc kapatıp kumandadan elektriği kesmez isem , pcyi acacağım zaman elektriği kesip 20 saniye sonra acınca bios sorunsuz.
    yani kısaca 0 elektrik ile 2-3 gün kalınca bios resetliyor ama acmadan önce kumandadan hızlı kapa - aç yaparsam , sorun yok.
    ben şu pili bi değiştireyim bakalım ne olacak
    Pil ile alakası yok. Çok firmanın IT pil değiştirdi ama sonuç alamadı Asus anakart ile. Çok başıma geldi bu sorun Asus anakartlarda. Akşam sigortaları kapatıp giden firmalarda oluyordu özellikle.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

oztk24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pil ile alakası yok. Çok firmanın IT pil değiştirdi ama sonuç alamadı Asus anakart ile. Çok başıma geldi bu sorun Asus anakartlarda. Akşam sigortaları kapatıp giden firmalarda oluyordu özellikle.
    Evet, pil ile alakalı olsa elektrik kesilince tarih-saat sıfırlanması lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

wol

evdeki salondaki tv altında kurulu olan pc kumandalı priz ile bağlı elektriğe bağlı.
    remote power-on icin sana guzel bir alternatif sunayim: Wake-on-LAN (WOL)

- WOL kullanacaksan PC'yi elektrikten kesmiyorsun. ama kapali duruyor.
    - ev networkune bagli olmasi lazim.
    - BIOS'ta WOL ozelligini calistir.
    - motherboard uzerindeki ethernet portunun adresini (MAC) tespit et.
    - Easy WOL programini (temel hali ucretsiz) telefona yukle (dilersen baska WOL app'ler mevcut).
    - MAC adresini app'e kaydet.

app sayesinde PC'yi acabilirsin. Restore power on AC loss yapmaya gerek olmaz.

WOL cok uzun suredir alt/ust seviye boardlarda mevcut. teklemeden calisir .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş yerinden evdeki PC ye WOL yapmak için önce VPN server destekli bir modem / router ile eve bağlantı kurup sonra magic paketi yollaman lazım. Keenetic gibi modemlerde telefon app üzerinden VPN kullanmadan istediğin MAC adresine WOL yapabilirsin.
    Schumi.Projects

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pc guruları naber

bir sorum var
    evdeki kasam ; i9 10900K ve ekran kartı msi 3090 ventus

gaddar bir monitor alasım var ; Hepsiburada | Guvenlik

benım speclerde bu monıtorde az kalırmı ? yoksa yardıroğlu nakliyat akarmı ?
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler