gazi azalt, debriyajdan ayagi cekme, pati cektiriyosun.
aldigin USB3.0 hub. PC'ye uplink baglantisi muhakkak USB3.0 (portun ic kismi mavi) olmali.taktığımdan beri pcde değişik kasmalar oluyor , bazen hub komle kapanıyor ışıkları gidiyor haliyle klavye mouse bağlantıları gidiyor
sonra 2 sn geri geliyor.
alette external PS var, o kullanildigi surece hub PC'den akim cekmiyor diye bir sorun olmaz. ayrica 2 adet max 2.4A port koymuslar, gurul gurul sarj eder.
USB3 ile ilgili pis bir olay var, bilgilendireyim;
USB3 calistirdigin zaman 2.4GHz frekans bantlarini etkileyecek kadar manyetik alan uretiyor (arastirma yaparsan web'de sayisiz wireless klavyem/mouse'um duzgun calismiyor konusu gorebilirsin).
bu mesele USB3 tasarimi ile ilgili, yapacak birsey yok. sorun 3.1 & 3.2 versiyonlarinda da devam ediyor.
wireless keyboard/mouse icin USB2.0 calisan transceiver olur. bunlar 2.4GHz bantlarini kullanir.
olaydan haberi olmayan birisi USB3 hub'a transceiver takar, yanina USB3.0 flash drive takar. USB standardi geriye dogru uyumlu, ne taksam calisir, cok iyiseklinde kullanmaya baslar.
tabi mouse arada calismaz, klavye bazen sapitir.
Wi-Fi icin 2.4GHz kullaniyorsan performansi tatli tatli bozulur
cozum;
- bu transceiver'lari USB3.x cihazlardan uzakta bir yere takmak.
- 2.4GHz Wi-Fi access point ve kartlara USB3.x yaklastirmamak.
![]()
rica
uzun suredir Logitech wireless keyb, trackball ve Plugable USB 3.0 hub kullaniyorum; bazen bahsettigim sapitma oluyordu.
sisteme bir USB2.0 hub ekledim, Logitech transceiver dahil tum USB2.0 aletleri ona taktim, sorun cozuldu.
turk.net nasil gidiyor? F/O baglantidan memnun kaldin mi?
abi memnunum , açıkcası 1000mbit'in 100mbit kablonetten aşırı bir farkını görmedim yada anlamadım.
counter strike'da eskiden lagım 40tı şimdi 35..
tabi bunu etkileyen milyonlarca parametre vardır...
bir tek şikayetim şu çok bakım çalışması adı altında gece interneti kesiyorlar , bu rahat ayda 3-4 defa oluyor.
ben kablonette 10 yıl bunu hiç yaşamadım desem yeridir..
médiocrité partout
guzel
1Gbps hizdan cok faydalanman icin torrent ile dload yapman lazim. onda bile full dolmaz, karsi taraf(lar)in hizi, aradaki internet falan filan...
yillar ilerledikce (her konuda oldugu gibi) inet servisi piyasa mali oldu: bol pazarlama, vasat kalite, maliyeti olabildigince dusurmek vs.
ama ISP'ye F/O ile bagli olman coax/DOCSIS alternatifinden daha iyi.
dedigin uzere lag (packet latency) etkileyen bir suru faktor var. standart tuketici olarak yapabilecegin bir sey yok. bosver. packet latency icin ISP'nin KOMPLE hizlanmasi lazim. verdigin ornek belki 10-20 yil sonra 20ms'nin altina iner.
latency dusurmek icin yapabilecegin hareket TR'ye yakin "server" bulman olur.
kafana takma, bir sure sonra biter.bir tek şikayetim şu çok bakım çalışması adı altında gece interneti kesiyorlar , bu rahat ayda 3-4 defa oluyor.
ben kablonette 10 yıl bunu hiç yaşamadım desem yeridir..
Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)