User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Engelli araç alımı hk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı C!N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni yönetmelik değişikliği hayırlı olsun.
    %90 ve üzeri raporlarla alınan araçları kullancak kişilerin sayısı 3'ten 2'ye düştü.
    Araç kullanıldığı zaman araçta engelli kişinin bulunması şartı getirildi. Engelli bulunmadan kullanıldığı ve tespit edildiği takdirde defterdarlığa bildirim yapılacak, bu da başta ödenmeyen ötv'nin geri alınmasının önünü açacak.

Her sene bu ötv muafiyeti ile alakalı bir şeyler çıkarıp yayınlıyorlar ama kimlere danışıyorlar, kimler nasıl hazırlıyor bunları anlamıyorum, hep bir şeyler belirsiz, eksik kalıyor. Tek sefer de doğru düzgün soru işareti bırakmayan bir yönetmelik çıkaramadılar gitti. Şimdi engelli olmadan kullanılamaması güzel bir güncelleme oldu, suistimallerin önünü önemli ölçüde kesecektir lakin şeffaf şekilde yönetilip, denetlenip, uygulandığı taktirde. Fakat, aracın servise, muayeneye vb. yerlere gitmesi gerektiği durumlarda engelli bireyi de oradan oraya sürüklemeden nasıl bir yol alınacak bu gibi durumlar açıklanamamış.
    Plakalardan engelli işareti kaldırıldı galiba birkaç yıl önce. Kalsaydı polis örnekleme usulü çevirip, kontrol yapabilirdi isterse.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi engelli olmadan kullanılamaması güzel bir güncelleme oldu, suistimallerin önünü önemli ölçüde kesecektir lakin şeffaf şekilde yönetilip, denetlenip, uygulandığı taktirde. Fakat, aracın servise, muayeneye vb. yerlere gitmesi gerektiği durumlarda engelli bireyi de oradan oraya sürüklemeden nasıl bir yol alınacak bu gibi durumlar açıklanamamış.
    Haneye bir araba alınmış, belki tüm para oraya yatırılmış, yeri gelir akşam çaya kahveye de çıkarsın, hak sahibi insan için ayrı, diğerleri için ayrı bir araba mı olacak, alınacak?
    Usulsüz kart almayı ortadan kaldırsınlar yeter başka düzenleme yapmaya gerek yok,

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllar önce benim bi arkadaş vardı dedesinin üzerine engelli aracı c4 almışlardı ama dedesi başka şehirde idi bunlarda normal araba gibi kullanıyorlar çoğu yere otoparka ücretsiz giriyorlar bunlar gibileri için iyi bir düzenleme ancak arabayı engelli kişi içinde olmadan kullanamıyacak olması saçma olmuş
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haneye bir araba alınmış, belki tüm para oraya yatırılmış, yeri gelir akşam çaya kahveye de çıkarsın, hak sahibi insan için ayrı, diğerleri için ayrı bir araba mı olacak, alınacak?
    Usulsüz kart almayı ortadan kaldırsınlar yeter başka düzenleme yapmaya gerek yok,
    Şimdi şunu ayırt etmekte fayda var, araç hane halkının değil, hane halkına alınmıyor. Araç engellinin... Devlet diyor ki, engelli birey araç alırsa bazı muafiyetler uygularım, ötv almam ama benim belirlediğim şartlar sağlanırsa. Tabii ki çay içmeye gidilebilir, gezmelere tozmalara vs. vs. Engelli birey de gezecekse, o çayı içecekse hiç bir problem yok, birlikte gezilir, birlikte çay içilir. Diğer türlüsü suistimale girer. Yukarıda da bahsedilmiş, bu ülkede sahip olduğu aracın yüzünü görmeyen hatta aynı şehirde bile olmayan o kadar çok engelli bireye şahit olundu ki...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi şunu ayırt etmekte fayda var, araç hane halkının değil, hane halkına alınmıyor. Araç engellinin... Devlet diyor ki, engelli birey araç alırsa bazı muafiyetler uygularım, ötv almam ama benim belirlediğim şartlar sağlanırsa. Tabii ki çay içmeye gidilebilir, gezmelere tozmalara vs. vs. Engelli birey de gezecekse, o çayı içecekse hiç bir problem yok, birlikte gezilir, birlikte çay içilir. Diğer türlüsü suistimale girer. Yukarıda da bahsedilmiş, bu ülkede sahip olduğu aracın yüzünü görmeyen hatta aynı şehirde bile olmayan o kadar çok engelli bireye şahit olundu ki...
    Engelli bireyin tanımı çok geniş, yatalak durumda olan da var, kanser hastası olanda var, her yere gittiğinde nasıl götürecek?
    Usülsüz rapor verme zaten olay bitiyor bu kadar basit,
    Hanede bir araba varsa mecbur her yere o kullanılacak,
    Sadece araba üzerinden çok sığ ve basit düşünüyorsunuz,
    Araba alındı diye bağlanan aylığı kesiyor devlet, verdikleri para zaten komik üstüne onu da kesiyorlar, belli başlı ilaçlar dışında eve alınan zorunlu ekstra şeylerin hiçbirini karşılamıyor devlet,
    Bu arabayı hakkıyla alan insanların çok rahat bir hayatları olduklarını mı düşünüyorsunuz veya masrafsız,
    O hakkı haksız yere almak suistimale girer, arabayı alıp başka şehre göndermek suistimale girer, dışarıya 2 tur atmaya çıkmak değil,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engelli bireyin tanımı çok geniş, yatalak durumda olan da var, kanser hastası olanda var, her yere gittiğinde nasıl götürecek?
    Usülsüz rapor verme zaten olay bitiyor bu kadar basit,
    Hanede bir araba varsa mecbur her yere o kullanılacak,
    Sadece araba üzerinden çok sığ ve basit düşünüyorsunuz,
    Araba alındı diye bağlanan aylığı kesiyor devlet, verdikleri para zaten komik üstüne onu da kesiyorlar, belli başlı ilaçlar dışında eve alınan zorunlu ekstra şeylerin hiçbirini karşılamıyor devlet,
    Bu arabayı hakkıyla alan insanların çok rahat bir hayatları olduklarını mı düşünüyorsunuz veya masrafsız,
    O hakkı haksız yere almak suistimale girer, arabayı alıp başka şehre göndermek suistimale girer, dışarıya 2 tur atmaya çıkmak değil,
    Şimdi konumuz ve platformumuz otomobiller olduğu için ben o konuda görüşlerimi yazıya döktüm, suistimaller yüzünden bu uygulamayı desteklediğimi dile getirdim, şahsi görüşümdür. Aynı zamanda otomobil ve muafiyet konusunda daha nitelikli, daha kapsamlı yeni bir düzenleme yapılması gerektiğine inanan biriyim.

Bahsettiğiniz diğer konulara gelirsek eğer onların da buranın konusu olduğunu düşünmüyorum. Engel ve engellilik üzerine düşüncelerimin, tecrübelerimin, bilgi birikiminin sığ ve basit ya da derin ve karmaşık olduğuna emin olun buradan karar veremezsiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi konumuz ve platformumuz otomobiller olduğu için ben o konuda görüşlerimi yazıya döktüm, suistimaller yüzünden bu uygulamayı desteklediğimi dile getirdim, şahsi görüşümdür. Aynı zamanda otomobil ve muafiyet konusunda daha nitelikli, daha kapsamlı yeni bir düzenleme yapılması gerektiğine inanan biriyim.

Bahsettiğiniz diğer konulara gelirsek eğer onların da buranın konusu olduğunu düşünmüyorum. Engel ve engellilik üzerine düşüncelerimin, tecrübelerimin, bilgi birikiminin sığ ve basit ya da derin ve karmaşık olduğuna emin olun buradan karar veremezsiniz...
    Suistimal veya eksik uygulama konusunda hem fikiriz zaten, ayrı düştüğümüz tek konu çay

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sözüm meclisten dışarı, aynı suistimal G plakalarda da var.
    Okumadan imzalamam.....

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Engelli araç alımında yerli otomobil şartı ve 10 yıl şartı getirildi aldığımız bilgiye göre.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Engelli araç alımında yerli otomobil şartı ve 10 yıl şartı getirildi aldığımız bilgiye göre.
    Yerlilik olayı için bazı haber kanallarında %20 yerli olacak diye bir durum okudum abi, doğruluk payı nedir bilemiyorum.

Togg harici bir aracın %20'sinin yerli olduğunu tam olarak nasıl hesaplayacaklar onu çözemedim
    - Bize Her Yer TRABZON

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Twitter da Emre Özpeynirci paylaşmış tanıma uyan araçları

�� Fiat Egea Sedan, Cross, Cross Wagon
    �� Renault Clio, Megane, Duster
    �� Hyundai i10, i20, Bayon
    �� Toyota Corolla, C-HR
    �� Togg T10X

Togg daki ötv avantajı kısıtlı zaten % 10 ötv si var
    Bu ötv olayı ciddi suistimal edildi uzun yıllardır çözüm bu mudur değil midir bilemedim ama bir çözüm ihtiyacı olduğu kesin ve netti.
    Daha resmi gazetede yayınlanmadı yayınlanana kadar alan alır alamayan için yeni sistemde almak pekte mantıklı durmuyor gibi.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl mantıklı olmuyor ya? yarı fiyatına clio, megane almak nasıl mantıksız?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha resmi gazetede yayınlanmadı yayınlanana kadar alan alır alamayan için yeni sistemde almak pekte mantıklı durmuyor gibi.
    Mantıklı mantıksız kısmı suistimal edenler içindi alıp 5 yıl sonra satabilirken iyiydi şimdi 10 yıl beklemek ve de nispeten düşük sınıf araç seçimi zorunluluğu mantığını kaybettiriyor
    Allah kimseyi kimsenin yakınını muhtaç etmesin yerim arabasını ötv sini kdv sini..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu şekilde bir yöntem tartışılabilir fakat günümüz şartlarında suistimal durumunu oldukça azaltacaktır kanaatindeyim. Muafiyetin kar/zarar oranının hesabını yapanlara 10 yıllık sürenin ve yerli araç şartının çok cazip gelmeyeceğini düşünüyorum. İhtiyacı olan için ise zaten 5 yıl-10 yıl, yerli-yabancı fark etmiyor; sıkıntısına çözüm olsun, bir yerden başka bir yere kolayca gidebilsin, tekerlekli sandalyesini taşıyabilsin yetiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 yıl hiçbir koşul altında satılamıyor mu?
    Bir şekilde ÖTV indirimini yatırıp, araba satılabilir hale getirilemiyor mu?
    Getirilebiliyorsa 10 yıl makul bence.

%20 yerlilik oranı ise yoruma açık.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

10 yıllık süre içinde başta ödenmeyen ötv ve bundan doğan kdv ödenince ne zaman istenirse satılabiliniyor ya da engelliden engelliye herhangi bir vergi ödenmeden devri yapılabiliniyor yalnız muafiyete neden engel devam etse bile 10 yıllık süre dolmadan tekrar bu haktan yararlanılamıyor.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gelen maliye bakanı yemin etmiş skilmedik kulak arkası bırakmıyacak daha nelere vergi getirecekler alıştıra alıştıra çıkaracaklar vergi miktarını az tutup ota boka vergi çıkarıyorlar. Kendi ürettiğimiz ürünleri dünyada en pahalıya biz kullanıyoruz,böyle bir vergi sistemini araştırdım başka bir millette görmedim varsada ben bulamadım.
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

muratburunce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yerlilik oranını %40 yapıp onaylamışlar yasayı 10 yıl dolmadan satsanız bile yeninisi almak için 10 yıl dolması zorunlu 2. hak için
    •06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortopedik engelli ( aracı kendisi kullanacak ) kişiler için bir sınırlama olmamalı. Ama kim takıyor ki kişilerin özel durumunu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler