Yıllar önce benim bi arkadaş vardı dedesinin üzerine engelli aracı c4 almışlardı ama dedesi başka şehirde idi bunlarda normal araba gibi kullanıyorlar çoğu yere otoparka ücretsiz giriyorlar bunlar gibileri için iyi bir düzenleme ancak arabayı engelli kişi içinde olmadan kullanamıyacak olması saçma olmuş
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
Şimdi şunu ayırt etmekte fayda var, araç hane halkının değil, hane halkına alınmıyor. Araç engellinin... Devlet diyor ki, engelli birey araç alırsa bazı muafiyetler uygularım, ötv almam ama benim belirlediğim şartlar sağlanırsa. Tabii ki çay içmeye gidilebilir, gezmelere tozmalara vs. vs. Engelli birey de gezecekse, o çayı içecekse hiç bir problem yok, birlikte gezilir, birlikte çay içilir. Diğer türlüsü suistimale girer. Yukarıda da bahsedilmiş, bu ülkede sahip olduğu aracın yüzünü görmeyen hatta aynı şehirde bile olmayan o kadar çok engelli bireye şahit olundu ki...
Engelli bireyin tanımı çok geniş, yatalak durumda olan da var, kanser hastası olanda var, her yere gittiğinde nasıl götürecek?
Usülsüz rapor verme zaten olay bitiyor bu kadar basit,
Hanede bir araba varsa mecbur her yere o kullanılacak,
Sadece araba üzerinden çok sığ ve basit düşünüyorsunuz,
Araba alındı diye bağlanan aylığı kesiyor devlet, verdikleri para zaten komik üstüne onu da kesiyorlar, belli başlı ilaçlar dışında eve alınan zorunlu ekstra şeylerin hiçbirini karşılamıyor devlet,
Bu arabayı hakkıyla alan insanların çok rahat bir hayatları olduklarını mı düşünüyorsunuz veya masrafsız,
O hakkı haksız yere almak suistimale girer, arabayı alıp başka şehre göndermek suistimale girer, dışarıya 2 tur atmaya çıkmak değil,
Şimdi konumuz ve platformumuz otomobiller olduğu için ben o konuda görüşlerimi yazıya döktüm, suistimaller yüzünden bu uygulamayı desteklediğimi dile getirdim, şahsi görüşümdür. Aynı zamanda otomobil ve muafiyet konusunda daha nitelikli, daha kapsamlı yeni bir düzenleme yapılması gerektiğine inanan biriyim.
Bahsettiğiniz diğer konulara gelirsek eğer onların da buranın konusu olduğunu düşünmüyorum. Engel ve engellilik üzerine düşüncelerimin, tecrübelerimin, bilgi birikiminin sığ ve basit ya da derin ve karmaşık olduğuna emin olun buradan karar veremezsiniz...
Sözüm meclisten dışarı, aynı suistimal G plakalarda da var.
Okumadan imzalamam.....
Twitter da Emre Özpeynirci paylaşmış tanıma uyan araçları
Fiat Egea Sedan, Cross, Cross Wagon
Renault Clio, Megane, Duster
Hyundai i10, i20, Bayon
Toyota Corolla, C-HR
Togg T10X
Togg daki ötv avantajı kısıtlı zaten % 10 ötv si var
Bu ötv olayı ciddi suistimal edildi uzun yıllardır çözüm bu mudur değil midir bilemedim ama bir çözüm ihtiyacı olduğu kesin ve netti.
Daha resmi gazetede yayınlanmadı yayınlanana kadar alan alır alamayan için yeni sistemde almak pekte mantıklı durmuyor gibi.
nasıl mantıklı olmuyor ya? yarı fiyatına clio, megane almak nasıl mantıksız?
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Bu şekilde bir yöntem tartışılabilir fakat günümüz şartlarında suistimal durumunu oldukça azaltacaktır kanaatindeyim. Muafiyetin kar/zarar oranının hesabını yapanlara 10 yıllık sürenin ve yerli araç şartının çok cazip gelmeyeceğini düşünüyorum. İhtiyacı olan için ise zaten 5 yıl-10 yıl, yerli-yabancı fark etmiyor; sıkıntısına çözüm olsun, bir yerden başka bir yere kolayca gidebilsin, tekerlekli sandalyesini taşıyabilsin yetiyor.
10 yıl hiçbir koşul altında satılamıyor mu?
Bir şekilde ÖTV indirimini yatırıp, araba satılabilir hale getirilemiyor mu?
Getirilebiliyorsa 10 yıl makul bence.
%20 yerlilik oranı ise yoruma açık.
Okumadan imzalamam.....
10 yıllık süre içinde başta ödenmeyen ötv ve bundan doğan kdv ödenince ne zaman istenirse satılabiliniyor ya da engelliden engelliye herhangi bir vergi ödenmeden devri yapılabiliniyor yalnız muafiyete neden engel devam etse bile 10 yıllık süre dolmadan tekrar bu haktan yararlanılamıyor.
Bu gelen maliye bakanı yemin etmiş skilmedik kulak arkası bırakmıyacak daha nelere vergi getirecekler alıştıra alıştıra çıkaracaklar vergi miktarını az tutup ota boka vergi çıkarıyorlar. Kendi ürettiğimiz ürünleri dünyada en pahalıya biz kullanıyoruz,böyle bir vergi sistemini araştırdım başka bir millette görmedim varsada ben bulamadım.
kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
Ortopedik engelli ( aracı kendisi kullanacak ) kişiler için bir sınırlama olmamalı. Ama kim takıyor ki kişilerin özel durumunu.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)