User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: öneri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

öneri

Arkadaşlar E39 525 i mi çok seviyorum yol tutuşu konforu vs gerçekten beni mutlu ediyor ama performans açısından memnun etmiyor her ne kadar 530 otomatik ile 140 a kadar kafa burun yürüsede. Tek derdim biraz daha fazla yürüsün. Derdim 500 hp falan olsun değil 300 hp civarı olsun günlük olarak bana yeter. Ya turbo yapacağım ya da başka bir otomobile geçeceğim. S60 R seçeneklerden biri. Turbo yaparsam satarken büyük sıkıntı çekeceğim kesin o problemi de yaşamak istemiyorum. Sizin öneriniz ne olurdu?
    IN BOOST WE TRUST

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi, maliyeti daha yüksek ama satarken kaybettirmeyecek seçenek sanırım harici bir motor alıp turbolamak.
    Ki aracı satarken bu motoru da satabilirsin ama ilk maliyeti çok yüksek olacaktır m50b25 ler için sanırım şu an 80K gibi rakamlardan bahsediliyor.

Harici olarak motor içi stroke yapılabilir ama onda da en ufak sıkıntıda çok soğursun gibi arabadan.
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Net bi şekilde turbo yapmayın ana sebep parça ve özellikle işçilik maliyetleri acayip seviyelere geldi kim kime ne tuttursa sistemi var tanıdık olsun olmasın herkes zaten ne yazacağını söyleyeceğini bilmiyor az mı çok mu algısı da kalmadı yani hızlı bir arabadan ziyada güzel bi dert sahibi olma ihtimaliniz yüksek
    Doğuştan hızlı bir arabanın derdiyle uğraşmak nitekim daha mantıklı öyle devam bence..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harici motor alıp neden turbo yapayim. Üzerindeki stock motorla millet turbolayıp 400 hp drift yarışmasına giriyorlar. İç parçaları kaldırıyor 400hpleri. Motor almama gerek yok. Benim amacom 400 hp değil zaten az üflesin 300 hp civarında günlük bineyim. Günde 110 km yol yapıyorum onda da sıka sıka gitmiyorum 300 hp olsada sıka sıka gitmeyeceğim sadece gerekli olduğu anda ne biliim manyağın biri gereksiz arkamdan sıkıştırdığında ya da sollarken gaza bastığında kaçıp gitme derdindeyim.
    IN BOOST WE TRUST

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DM Works'in direk M54 icin turbo kitleri var. Arabamin genel kondisyonundan memnunsan turbolar soft setupta keyifle binerim.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genel kondüsyonu zaten çok çok iyi. Kazası yok. Motorunu geçen yaz yaptırdım lpg yi söktüm attım. radyatöründen yağ soğutucusuna hortumlarına kadar yeniledim. Alman malı coiloverlarım var çok memnunum ne çok sert ne çok yumuşak. Frenleri güçsüz onun için yurtdışından fren merkez upgrade i gelecek E65 in siparişini verdim onu bekliyorum. Memnun olmasam turbo vs düşünmezdim satardım başka bişey alırdım.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütçe el veriyorsa arabayı çok yormayacak bir şekilde turbo güzel olur bence de,
    Ne olduğu bilinmeyen çıkma motor yerine yenilenmiş bildiğiniz motor üzerinden devam edim,
    Turbo yerine sc'de olabilir, ufak turbo olacağı için doldurma gibi bir derdiniz olmayacak belki ama sc her devirde daha canlı hissettirebilir,

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbo maliyeti ne civarda ? Malzeme + işçilik ? bu para sizi yormayacaksa turbolayın geçin ama dertsiz tasasız kullanırken biraz risk katsayısını arttırmış olursunuz gibi geliyor.

Günlük 110km az bir rakam değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sc düşünmedim değil ama yakıt sarfiyatında artışı çok çok yüksek. Dur kalk sırasında motor bir de onu çevirmek için güç harcıyor. Yoksa en önceliğim SC idi.
    IN BOOST WE TRUST

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu devirde en iyi araba bildiğin araba, ben bu yüzden sattığım RS i geri aldım. Başka hızlı bir araç bakacaktım, dedim ipin ucunu kaçıracağım başka alırsam gittim her şeyini yaptığım bildiğim arabamı geri aldım.

O yüzden mevcut araçtan güncelleyerek devam ederdim. Ki yanılmıyorsam baya harcadın arabaya motor vs yapıldı.

Makina da hazır sağlamken düşük basınçta güzel bir turbo kiti + harici ecu ile soft ayarlarda hem bütçeyi hem makinayı yormadan yürütürdüm.

Bmw tarafında da yapan eden çok, rekabet çok, parça çok. Maliyetler x marka y model bir aracı turbolamaktan daha uyguna gelecektir.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    234 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En önemli konu bütçe. Bütçe varsa turbo kit + ecu + beyin tesisatı ile uzun yıllar binilecek keyifli bir araç elde edilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turboya harcanacak rakamlar bellimi ?, eğer s60la aynı kefeye geliyorsa,s60 tercih ederim tabii secereli olmak kaydıyla,yok turbolandığı takdirde maliyet s60ın altında ise 39u turbolarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    turbolamaya harcayacağım parayı bunun üstüne koyup düzgün S60R alma düşüncesindeyim. Yıkık dökük S60R alıp toplamakla uğraşamam.
    IN BOOST WE TRUST

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    S60R'ın parçalarının ve tamirinin özellikle otomatiklerinin sıkıntılı olduğunu duyuyorum son dönemde volvo binen bazı arkadaşlarımdan. Bilginiz vardır illlaki ama ben bu kur ve bu sanayi ortamında girmezdim S60-R olarak.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

CüneytIşıkkent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha öncesinde de söylemiştim sanırım aynı aracı 2,5 yıl civarı kullandım. Ben katalizör iptali yapmıştım 10 boy hızlanmıştı araba güzel bir headers ve egsoz ile başlayın bence ilk etapta sizi kesinlikle mutlu edecektir. Turbo konusunu bende çok araştırmıştım ama belirtilen güçlerde max 300hp civarları için otomatik şanzıman için kapalı kutu cevabı aldım hep manuele çevirilirse çok daha iyi olacağı cevabı almıştım.
    Umbrella Corporation

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alper abim yapıştır turboyu gelsin. manifoldu turbosu beyini intercooleri şuan hali hazırda turbo fabrikadan çıkan bir arabadan daha ucuz olacağı kesin. yap turbonu şöyle tablo gibi bir turbo m50 kaput altı göster bize
    turbocuk istiyoruz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CüneytIşıkkent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Daha öncesinde de söylemiştim sanırım aynı aracı 2,5 yıl civarı kullandım. Ben katalizör iptali yapmıştım 10 boy hızlanmıştı araba güzel bir headers ve egsoz ile başlayın bence ilk etapta sizi kesinlikle mutlu edecektir. Turbo konusunu bende çok araştırmıştım ama belirtilen güçlerde max 300hp civarları için otomatik şanzıman için kapalı kutu cevabı aldım hep manuele çevirilirse çok daha iyi olacağı cevabı almıştım.
    Benim manuel şanzıman olduğu için problem olacağını sanmıyorum. headers egzozt yazılım vs ile ittire kaktıra 230 hp hadi bilemedin 240 hp olsun yinede yetmez gibi geliyor.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı pirasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alper abim yapıştır turboyu gelsin. manifoldu turbosu beyini intercooleri şuan hali hazırda turbo fabrikadan çıkan bir arabadan daha ucuz olacağı kesin. yap turbonu şöyle tablo gibi bir turbo m50 kaput altı göster bize
    m54 yaw m50 değil bunlar. Hafif olsun diye aluminyum blok a geçmişler. Kötü mü değil ama içini yapsan bile öyle kafam kadar turbo koyup basınç açamıyorsun.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    S60R'ın parçalarının ve tamirinin özellikle otomatiklerinin sıkıntılı olduğunu duyuyorum son dönemde volvo binen bazı arkadaşlarımdan. Bilginiz vardır illlaki ama ben bu kur ve bu sanayi ortamında girmezdim S60-R olarak.
    S60 R ın otomatik şanzıman problemleri oluyor. Daha doğrusu bütün eski volvolarda oluyor. O nedenle S60R alırsam Manuel e bakacağım. Olmadı da otomatik alırsam M66 kodlu manuel şanzıman bulucam.
    Bizim S70 kullanılmaya kullanılmaya aküyü bitirdi. Hadi atlatma vs topladı annemler Didimde bu seferde şanzıman sürekli arıza verdi. Bütün şanzımancılar yok inecek şöyle olacak şunlar değişecek vs dedi. Araba çalışıyor ama şanzıman saçmalıyordu. Akü iyice öldü değiştirdik şanzıman problemi de ortadan kalktı. Bana sormadan şanzıman yağını değiştirince şanzıman dağıldı. İstanbuldayken değiştirmek istiyordum ama ustalar abi değiştirirsek viskozite değişeceği için dağılabilir anne zaten sakin kullanıyor vurma vs yok ellemeyelim diyorlardı. Annemi kafalayıp yağı bir değiştirdiler sizlere ömür.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler