User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ekspertiz Firma Önerileri (Türkiye geneli)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sistemleri değişmediyse randevu vermiyorlardı, satıcı birkaç saatini harcamak istememiş olabilir. Yine şüphe üzerine söktükleri trimler de ileride ses yapacaktır. Açtı baktı ''airbagler orijinalmiş'' deyip kapattı; geçmiş olsun. Ben sıfır ayarındaki aracımı asla böyle şovmenlere götürmem. Diğer kurumsal firmalara götürdüğümde de herhangi bir aksama zarar vermeden incelenmesi hususunda ricacı oluyorum.

Alıcı nasıl eksper firması seçiyorsa satıcının da güvenmediği firmalara araç götürmeme (haliyle o alıcıya araç satmama) hakkı var. İlla hile hurda düşünmemek lazım yani.
    Burada olay yılan hikayesine döner.
    Açmadan nasıl bakacak airbage?
    O zaman alıcı "Airbaglere bakmayalım" desin, rapora alıcı istemedi diye not düşerler, bakmazlar zaten........

Elbette işini layıkıyla yapan rakip firma ve şubeler vardır. Onlar da kendini öne çıkartsınlar o zaman sosyal medya ile.

Esas önemli olan nokta bence satıcının "abi şuraya gidebiliriz" dediği yere gitmeyip, alıcının bir exper noktası seçmesi.
    Okumadan imzalamam.....

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burada olay yılan hikayesine döner.
    Açmadan nasıl bakacak airbage?
    O zaman alıcı "Airbaglere bakmayalım" desin, rapora alıcı istemedi diye not düşerler, bakmazlar zaten........

Elbette işini layıkıyla yapan rakip firma ve şubeler vardır. Onlar da kendini öne çıkartsınlar o zaman sosyal medya ile.

Esas önemli olan nokta bence satıcının "abi şuraya gidebiliriz" dediği yere gitmeyip, alıcının bir exper noktası seçmesi.
    Eğer araçta kaza belirtisi görünmüyorsa max direksiyon airbagi kolayca sökülür bakılır, gerisine ben de makul şüphe oluşmadıkça girmem, girilmesini istemem

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekspertize gitme sebebimiz araçta bir eksik olup olmadığını, bilgilerde bir yanlışlık olup olmadığını, varsa bir kusuru olup olmadığını öğrenmek değil midir ? Km kontrolü yapacağını düşünmek zaten normal olan. Nihayetinde bakılan yerler PTT km kontrolü, bilgisayara bağlayıp abs den , obd den km karşılaştırmak. Tüm firmalar bunu verirken ümranın vermemesi gibi bir durum enteresan. Keşke gittiğimizde oradaki çalışanlar da bunu söyleseydi.

Nihayetinde gün sonunda bir hizmet alacaksam bu üm.ran olmaz artık. Kapısından geçmiyorum. 20 km ötesindekine gittim, gene de gitmedim. Gitmek isteyen de km düşürülmüş araç alabileceğini göz önünde bulundursun tabi, nitekim km kontrolü yapan başka firmalar mevcut
    keike sistem dediğiniz gibi calışsa.. ptt kontrolüde abs beyin kontrolüde hepsi yanıltılabilen şeyler.. X markada para odeyip aldığınız hizmette bir hata olur ise bu ekspertizin sorumluluğunda olmuyor.. Burada umran dürüst taraf.. Bakın şuan işlettiğim markada para karşılığında km kontrolü olmasına rağmen müşterilerime bunu soylüyor ve genelde yaptırtmıyorum. Sizde elinizdeki iş emrini bir okuyun lütfen " veriler bilmem ne sitesinden alınmaktadır x ekspertize bağlayıcılığı yoktur" yazar bir kosesinde...

Burada hepimiz dostuz arkadaşız ben bunları soylemekle yükümlü hissediyorum kendimi. şahsen ben kendim araç alacak olsam hgs km kontrolünü kendim yapar 5664 mesajını kendim atar ve araç sahibi ile beraber yetkili servise gidip bakım gecmiş kontrolünü yaparım.. ekspertize sadece kaporta kontrolünü bırakırım...

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    keike sistem dediğiniz gibi calışsa.. ptt kontrolüde abs beyin kontrolüde hepsi yanıltılabilen şeyler.. X markada para odeyip aldığınız hizmette bir hata olur ise bu ekspertizin sorumluluğunda olmuyor.. Burada umran dürüst taraf.. Bakın şuan işlettiğim markada para karşılığında km kontrolü olmasına rağmen müşterilerime bunu soylüyor ve genelde yaptırtmıyorum. Sizde elinizdeki iş emrini bir okuyun lütfen " veriler bilmem ne sitesinden alınmaktadır x ekspertize bağlayıcılığı yoktur" yazar bir kosesinde...

Burada hepimiz dostuz arkadaşız ben bunları soylemekle yükümlü hissediyorum kendimi. şahsen ben kendim araç alacak olsam hgs km kontrolünü kendim yapar 5664 mesajını kendim atar ve araç sahibi ile beraber yetkili servise gidip bakım gecmiş kontrolünü yaparım.. ekspertize sadece kaporta kontrolünü bırakırım...
    Geçmişte satışıma yok yere taş koyan Ekspere kızsam da, eksperlik oluşumu güzel bir şey. Bir araca ekspertiz yaptırdım dün 700km öte de.

Sahinini söylediği 2 kapı da 10 cm den 20 cm lokal boya var. Eksper raporu bir geldi.

bagaj çıkma değişen, ön panel değişen, sol ön çamurluk işlem boya, kaput işlem + lokal. Sağ ön arka kapı ve çamurluk lokal boya.

Obd den arıza okumuşlar f1 startı gibi her yer kırmızı ışık. Bir sürü çalışmayan aksam var (Park sensörü sis farı)

Ha bir de km sorgusu yaptım km de 100 bin kadar geri çekilmiş. Bu açıdan iyi baktıklarını düşündüğüm için niğde merkezdeki auto king'i tavsiye ederim.

Ama benim parasını ödediğim raporu kalkıp satıcıya vermesini kabul edemiyorum. Satıcı düzgün birisi çıktı paramızı aldık zararımız yok. Ama vermiyorum dese o kadar km mesafeden bişi yapamayacaktık.

Deepblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısa tecrübelerimden bahsedeyim.

Otorapor ikitelli şanzıman ve motor bitik arabayı sorunsuz şekilde aldırdı, 1k km olmadan motor şanzıman yapıldı
    Ümran Maslak şanzıman bozuk arabayı aldırdı 500km sonra şanzıman yapıldı.
    MSPORT

ByKazim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bursa Küçük Sanayi Oto Rapor ve Tarcanlar öneririm.
    Her ikisine hem alırken hem satarken gitmişliğim var.

Üçevler Ümran Oto'ya satıcı olarak gittim bir kere, ben alıcı olsaydım çıktıktan sonra bir ekspere daha götürürdüm.
    12 dk'da eksper yaptılar. Sonra satışa gittik.
    Araç temizdi o açıdan satıcı olarak içim rahattı ama ben alıcı olsaydım onların yaptığı ekspere güvenemezdim.

Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana en garantisi mekaniği sanayide o markayı yapan bi ustaya göstermek kaportayıda ekspertize sokmak gibi geliyor

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tarcanların Bahçelievler şubesinden hizmet aldım, satıcı taraftaydım. Sıfıra yakın bir araba götürmeme rağmen çok detaylı incelediler ve tutumları çok profesyoneldi.
    Tango-1 never dies.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hepsi yanıltabilir tabii ki ama şunu diyebiliriz , ben anlanabilecek heryere baktırdım. Aldığım aracı satarken ben bu durumu fark etmeseydim o dönem 40 bin tl zararına satmazdım arabayı. 80 e aldığım aracı 40 a başkasına verdim. Km yi beyinde olduğu şekle getirdim, ilanda da km nin düşürüldüğünü belirttim. Davamızı da açmıştık o dönem.

Ekspere suç bulamayız, davayı açarken de ekspere açmıyoruz satıcıya açıyoruz, ekspere açılan davaların da bir sonucu yok dediğiniz iş emrinden dolayı.

Yani demem o ki, ben ekspere aklımda soru işareti ile gitmemeliyim . Elbette göremediği şeyler olabilir fakat 2de sıfır olunca o firmaya karşı zerre güvenim kalmadı. Burada da kötülemiyorum, herkes istediği yere gitmekte Özgür tabi ki. Ben memnun kalmadığımı belirttim.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşimin aracını satmaya karar verdik, satın alalı 8 sene olduğu için ve alıcının da aklında soru kalmasın diye ekspere sokayım dedim. Kayınpeder sağolsun alırken doğru düzgün göstermemiş, daha doğrusu kandırılmış ( sonradan öğrendim tabii )

Neyse, ilk eksper aracın çok temiz olduğunu, 2 parça boya olduğunu, ön tamponun değişmiş ancak plastik olduğu için sıkıntı olmayacağını söyledi. Eyvallah diyip ayrıldım, araca ilan açtım. Hemen 1 gün sonra bir alıcı buna güvenerek Zonguldak'tan kalktı geldi. İçime kurt düştü ya bir kere, adama ısrarla ekspere göstermesini istedim, yok sen zaten sokmuşsun, gerek yok dedi. Bari dedim kaportacıya göster için rahat olsun, binbir ısrarla bi dükkana girdik.

Arabaya lifte aldılar ve bingo! Aracın şasi çektirilmiş, podye düzeltilmiş. Hayatımda bu kadar mahcup olduğumu hatırlamıyorum. Alıcı adam ve kızına o kadar üzüldüm ki, arabayı da acaip beğenmişlerdi. Sayemde Ankara turu yapmış oldular, kalacak yer masraflarına kadar karşılamak zorunda kaldım mahcubiyetten.

Ümran otoda tekrar ekspere sokunca herşey kabak gibi ortaya çıktı, arabadan ciddi zarar ettim. İstanbul'dan bir galerici geldi aldı. Peki o naptı? Değişensiz kazasız diye satıp kim bilir kimlerin canını yaktı.

Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devamında 2 parça boya olduğunu söyleyen ekspere gittiniz mi

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    devamında 2 parça boya olduğunu söyleyen ekspere gittiniz mi
    aynen, eksper parasını geri verip geçiştirdiler, kusura bakmayın bir daha olmaza getirdiler lafı

TSE belgeli yer güya, yersen.

VW-Freaks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar çok var ki hangisinden başlasam bilmiyorum en komiğinden başlayayım..

autopia' nın en alt katında otorapor ya da ümran vardı. sıfır turbo taktırmıştım aracıma 1 hafta sonra alıcı çıktı. turboda ses var dediler. halbuki gelen ses içini boşalttırdığım partikülden gelen yankı sesiydi
    SOLD
    '78 T-Stop, '97 Clio RSİ, '90 Renault 5, '97 Corsa Gsi,
    '94 Renault 19, '06 307SW 1.6 HDİ, '12 Megane 3 SW GT-line,

407 1.6 HDİ Hybrid Turbo Project (Now Loading...)
    instagram : wagonhead

GokhanK. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben araç alırken direk tarcanlara götürüyorum. Çünkü satarken aa oda varmış aa bu da varmış olmak istemediğim için.
    Satarkende koyuyorum expertizi , arayanada istediğin yere götür kardeşim diyorum. Bugüne kadar hiç ekstra birşey çıkmadı.

O yüzden ;

1- Tarcanlar
    2- Diğer ustası güzel olan firmalardan biri.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben araç alırken ekspere araç götürmüyorum, eksperi yapılmış güvendiğim firmalardan araç alıp geçiyorum.

Otorapor Kocaeli' de yarım boyalı yazılan kaputa Otorapor Çamlıca şubesinde tam boyalı yazdılar. Görmediği panelde de işlem olabilirmiş vs vs.

Kurumsaldan aldığım (kurumsal galeriler genelde dolu hasarlı araç almıyorlar) araca dolu düzeltmesi var dediler 1-2 gamze boyasız düzeltme yapıldığı için

Eksperler bana genel olarak yaptığı yanlışın arkasında durmayan, yaptığı hata karşısında da bir yükümlülüğü olmayan kurumlar gibi geliyor. Daha işini layıkıyla yapana denk gelmedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben araç alırken ekspere araç götürmüyorum, eksperi yapılmış güvendiğim firmalardan araç alıp geçiyorum.

Otorapor Kocaeli' de yarım boyalı yazılan kaputa Otorapor Çamlıca şubesinde tam boyalı yazdılar. Görmediği panelde de işlem olabilirmiş vs vs.

Kurumsaldan aldığım (kurumsal galeriler genelde dolu hasarlı araç almıyorlar) araca dolu düzeltmesi var dediler 1-2 gamze boyasız düzeltme yapıldığı için

Eksperler bana genel olarak yaptığı yanlışın arkasında durmayan, yaptığı hata karşısında da bir yükümlülüğü olmayan kurumlar gibi geliyor. Daha işini layıkıyla yapana denk gelmedim

Carvak' tan aldığım Megane SW 3 parça boya diye aldık, satarken 5 parça boyalı çıktı bu nasıl kurumsallık?
    SOLD

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VW-Freaks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Carvak' tan aldığım Megane SW 3 parça boya diye aldık, satarken 5 parça boyalı çıktı bu nasıl kurumsallık?
    Bireysel olarak sık araç değiştiriyorum sene de 1 ya da 2. Bu yüzden gittim uni-t 343d makina aldım. Geçen bir arkadaşım için bir araca baktım, şüpheye yer bırakmayacak kadar iyi çalışıyor alet ve fiyatı piyasada çok bilinen ürünlere göre inanılmaz iyi. En azından kendim göreyim boya işini diyenler için f/p ürünü olabilir.

Şuraya link bırakayım belki işine yarayan olur.

Unit UT343D Boya Kaplama Kalınlığı Olcer

Şu da işime satışımı yok yere engelleyip bana güzel zarar ettiren ekspere kızıp aldığım kompresyon testi videosu.

https://www.youtube.com/watch?v=6oBHWGS8r6Q&t=91s

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bireysel olarak sık araç değiştiriyorum sene de 1 ya da 2. Bu yüzden gittim uni-t 343d makina aldım. Geçen bir arkadaşım için bir araca baktım, şüpheye yer bırakmayacak kadar iyi çalışıyor alet ve fiyatı piyasada çok bilinen ürünlere göre inanılmaz iyi. En azından kendim göreyim boya işini diyenler için f/p ürünü olabilir.

Şuraya link bırakayım belki işine yarayan olur.

Unit UT343D Boya Kaplama Kalınlığı Olcer

Şu da işime satışımı yok yere engelleyip bana güzel zarar ettiren ekspere kızıp aldığım kompresyon testi videosu.

https://www.youtube.com/watch?v=6oBHWGS8r6Q&t=91s
    insta dan takipleşiyoruz bende yaklaşık senede 1 kere araç değiştiren biriyim. bazı seneler 2-3 kere değiştirdiğimde oluyor. yaptığın mantıklıymış
    SOLD

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VW-Freaks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi sitelerine ilanlar yurtdışından girildiğinden o tarz aksaklıklar olabiliyor, ama gittiğinde bilgi veriyorlar. Benzinli ilana girilen dizel arabaya gittik mesela, orda ki yetkili utana sıkıla söylemişti mesela.

Benim aldığım dönemde satış noter ücretini dahil onlar ödüyordu. Aldığım aracı 2,5 ay 4800 KM sonra kronik olan priz direk bilyasını 1 kuruş almadan yapıp teslim ettiler. Yaşadığın kötü bi tecrübe olmuş.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler