Motorumu 2 ay önce çok uygun bi fiyata aldım. Motor 250nk ben 95.000tlye aldım piyasanın 15-25 bin altına yani. Sıfır ayarında motordu. Bilenleriniz vardır nknin parçaları deli pahalı. En basidinden sürücü ayak pegi 2000tl. Ben kaza yapalı 1 ayı geçti. Motor hala yedieminde yatıyor. Gidip çıkartmak bile içimden gelmedi ama mecbur artık. Daha önce bir kere yediemine arabayla gidip motorun kırık parçalarının listesini çıkartmıstım. Pert olması için 47.500tllik bir masrafa ihtiyacım var. Ucu ucuna oluyor gibi ama riske de atmak hiç istemiyorum çünkü ben bahtsız bedeviden daha bahtsız bir adamım. Sorularıma gelirsek..
1-) Ben motoru servise götürdüğümde sadece kırık parçalar mı değişecek? çizik çarıklar da değişme sebebi midir?
2-) motora ufak zararlar versem anlaşılır mı? Ön çamurluğu, grenajları çatlatmak gibi bir şey düşünüyorum. Anlaşılmazsa bunu en doğal gözüken şekilde nasıl yapabilirim? Çatlatma amacım tutanaktaki fotoğraflardaki sağlam parça kırılırsa sorun yaratabilir diye düşünmem.
sorular biraz illegale kaçıyor ama sorun mu bilmiyorum..
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Unutmadan dip not: Motorun kessinlikle pert olmasını istiyorum. Çünkü nk gibi bir motoru hasar kayıtlı satmanın ya imkanı yok ya da 40 50k gibi 125cc scooter parasına vermek zorunda bırakır. Bu denli bir zarar istemiyorum hatalı bile olmadığım bir durumda. Kaza da şöyle ben sahil yolunda giderken bir servis 2 şerit boşluktan üstüme döndü bi anda çıkışa girmek için %80 karşı taraf kusurlu.