User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Sigorta ve pert olayına yardım

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sigorta ve pert olayına yardım

Motorumu 2 ay önce çok uygun bi fiyata aldım. Motor 250nk ben 95.000tlye aldım piyasanın 15-25 bin altına yani. Sıfır ayarında motordu. Bilenleriniz vardır nknin parçaları deli pahalı. En basidinden sürücü ayak pegi 2000tl . Ben kaza yapalı 1 ayı geçti. Motor hala yedieminde yatıyor. Gidip çıkartmak bile içimden gelmedi ama mecbur artık. Daha önce bir kere yediemine arabayla gidip motorun kırık parçalarının listesini çıkartmıstım. Pert olması için 47.500tllik bir masrafa ihtiyacım var. Ucu ucuna oluyor gibi ama riske de atmak hiç istemiyorum çünkü ben bahtsız bedeviden daha bahtsız bir adamım. Sorularıma gelirsek..

1-) Ben motoru servise götürdüğümde sadece kırık parçalar mı değişecek? çizik çarıklar da değişme sebebi midir?

2-) motora ufak zararlar versem anlaşılır mı? Ön çamurluğu, grenajları çatlatmak gibi bir şey düşünüyorum. Anlaşılmazsa bunu en doğal gözüken şekilde nasıl yapabilirim? Çatlatma amacım tutanaktaki fotoğraflardaki sağlam parça kırılırsa sorun yaratabilir diye düşünmem.

sorular biraz illegale kaçıyor ama sorun mu bilmiyorum..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Unutmadan dip not: Motorun kessinlikle pert olmasını istiyorum. Çünkü nk gibi bir motoru hasar kayıtlı satmanın ya imkanı yok ya da 40 50k gibi 125cc scooter parasına vermek zorunda bırakır. Bu denli bir zarar istemiyorum hatalı bile olmadığım bir durumda. Kaza da şöyle ben sahil yolunda giderken bir servis 2 şerit boşluktan üstüme döndü bi anda çıkışa girmek için %80 karşı taraf kusurlu.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Talih.b16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun
    yapmak isteğin illegal olur, sigortalar salak değil anında anlar sonradan bozulan parçayı.
    sonrada hiçbir şey alamazsın, şaibe var derler.

kaza ile ilgili ise, kırık çıkık boyanması gereken, mesela koltukta küçük yırtık var servis bunları yazar hepsi onarılır veya yenisi ile değişir.

birde yedi eminde ne işi var, neden serviste değil ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaskon yok karşı tarafın sigortasından mı pert çıkartmayı düşünüyorsun ? Sordum çünkü motorsiklete kasko yaptıran çok az heleki yüksek değerli bir motorsiklet değil ise. Ayrıca seni hastaneye götürdüler diye mi yed-i emine gitti yoksa sigortan felan yok diye mi bağladılar ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle geçmiş olsun
    yapmak isteğin illegal olur, sigortalar salak değil anında anlar sonradan bozulan parçayı.
    sonrada hiçbir şey alamazsın, şaibe var derler.

kaza ile ilgili ise, kırık çıkık boyanması gereken, mesela koltukta küçük yırtık var servis bunları yazar hepsi onarılır veya yenisi ile değişir.

birde yedi eminde ne işi var, neden serviste değil ?
    ya bu boya konusu araba gibi olmuyor ama motorda çizik varsa kazadan kaynaklı bunu değiştirirler değil mi? sonucta benim motorum daha 3000kmde bile değildi yani. Değiştirmezlerse de allah belalarını tez vakitte verir umarım. Yedi eminde olmasının sebebi ben yerde yatarken polis bana kimse alabilir mi motorunu dedi bende hebele hübele bir şeyler geveledim. Ben hastaneye kaldırıldım motorda yediemine. Servise ben götürcekmişim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaskon yok karşı tarafın sigortasından mı pert çıkartmayı düşünüyorsun ? Sordum çünkü motorsiklete kasko yaptıran çok az heleki yüksek değerli bir motorsiklet değil ise. Ayrıca seni hastaneye götürdüler diye mi yed-i emine gitti yoksa sigortan felan yok diye mi bağladılar ?
    Abi sigortam var. Bütün evraklarım tam. Kasko zaten istesem de yapamıyorum çünkü 21 yaşındayım. 24 yaştan önce kasko yapılmıyor motorda, çok saçma değil mi evet. Karşı taraf kusurlu olduğu için sigortası ödemeyecek mi zaten ben mi yanlış biliyorum? Evet hastaneye kaldırıldığım için yedi emine gitti motor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun,
    Senin çıkardığın liste ile o kadar tutuyor, +işçilik ve senin görmediğin masraflarla pert sınırına ulaşırsın gibi duruyor,
    Yedieminde yattığı her gün içinde para ödüyor olacaksın boşuna yatırma orada,
    Biran önce servise çektir ve kaderine razı ol
    Perte çıkmazsa eğer bir avukatla görüşüp değer kaybı için başvurabilirsin,

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak genç kardeşim. Sigortanın vicdanı olmaz. Tamamen kağıt üstünde rakamlardan ibarettir. Hele ki kaskon yok karşı tarafın trafik sigortası olayı en az ne kadar masrafsız kurtarırım derdinde. Çizik olan parça öncelikle onarılır. Onarımı yapılabilecek birşey değiştirmezler. Sen önce servise götür ve servis ile konuş. Onlar daha tecrübeli. Oluru yada olmazını onlar bilir. Motoruna da hasar felan verme. Yed-i emin de fotoğrafı çekilmiş olabilir. Başına iş alma.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun.

1- Senin kaskon olmadığı için çektiğin servisin trafik poliçeleri ile anlaşması var mı onu kontrol etmen gerek. Trafikten dosya açamıyorsa o servis motoru yapamaz başka servise trafik poliçesi ile anlaşmalı olana götürmek durumunda kalırsın. Genelde yetkili servisler kasko ile anlaşma yaparlar trafik poliçeleri ile anlaşma yapmazlar çünkü trafik poliçesinden yan sanayi parça gönderiyolar genelde.

2- Tüm evraklarla birlikte servise götürmelisin motoru. Dosya açılmadan önce parça listesi çıkar ve ona göre ihbar verilir. Sigorta şirketleri parçaların değişecek mi onarıma mı gidecek kararını dosya sorumluları karar verir. Onarım olacak ise onarım servislerine yönlendirilir ve onarım servisi bu parça olmaz değişim gerekli der ise parça değişir. Çıkan parça listesi ve işçilik ile birlikte motorun piyasa bedelinin belli bir kısmının üstünde çıkıyorsa pert ederler.

OnurG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OnurG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun.

1- Senin kaskon olmadığı için çektiğin servisin trafik poliçeleri ile anlaşması var mı onu kontrol etmen gerek. Trafikten dosya açamıyorsa o servis motoru yapamaz başka servise trafik poliçesi ile anlaşmalı olana götürmek durumunda kalırsın. Genelde yetkili servisler kasko ile anlaşma yaparlar trafik poliçeleri ile anlaşma yapmazlar çünkü trafik poliçesinden yan sanayi parça gönderiyolar genelde.

2- Tüm evraklarla birlikte servise götürmelisin motoru. Dosya açılmadan önce parça listesi çıkar ve ona göre ihbar verilir. Sigorta şirketleri parçaların değişecek mi onarıma mı gidecek kararını dosya sorumluları karar verir. Onarım olacak ise onarım servislerine yönlendirilir ve onarım servisi bu parça olmaz değişim gerekli der ise parça değişir. Çıkan parça listesi ve işçilik ile birlikte motorun piyasa bedelinin belli bir kısmının üstünde çıkıyorsa pert ederler.
    Bunlara ek istinaden olay yeri fotoğrafları poliste olduğu için senin motordan bir şeyler kırıp vs. yapmanı sigorta şirketleri fark eder. Şüphelenirseler olaya araştırmacı bile atayabilirler ve dosya ret olabilir her ihtimali var.

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen perte yakın fiyat çıkardıysan servis daha yüksek çıkarır grenajların tırnak kısımları kırıksa değişir onarımı olmaz far kmsaati gibi parçalar çatlaksa değişir. Zaten bu parçalar değilirse moorun eskisi gibi olur sadece hasar kaydı çıkar onuda değer kaybı alabilirsen zararını ordan çıkarırsın. Motor yapılıncada ilana koyar satarsın bidahada çin motoruna bulaşmazsın olur biter. Geçmiş olsun
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brv Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun,
    Senin çıkardığın liste ile o kadar tutuyor, +işçilik ve senin görmediğin masraflarla pert sınırına ulaşırsın gibi duruyor,
    Yedieminde yattığı her gün içinde para ödüyor olacaksın boşuna yatırma orada,
    Biran önce servise çektir ve kaderine razı ol
    Perte çıkmazsa eğer bir avukatla görüşüp değer kaybı için başvurabilirsin,
    aynen öyle yapacağım ama çok sinir bozucu bir durum hem canıma kastediliyor hem motorsuz kalıyorum hem de böyle aptal saptal işlerle uğraşıyorum. Bu nasıl iş nasıl kanun. 11k para vermiştim ne için? çevirmede bağlanmamak için mi? Eğer öyleyse plakayı katlayıp kaçardım zaten...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen liste çıkardın buna bir de işçilik girecek. Ama sigorta dışarda motor tamiri yapan yere de yönlendirebilir. Kaskon olsaydı servisi sen seçerdin, parça fiyatları + işçilikten perte çıkabilirdi. Ama eğer parçaların değişmesi yerine boyanmasına gidilirse çok daha uyguna bir motosiklet tamirhanesinden çıkabilir motor. Bunu karşı tarafın sigortasının alacağı aksiyon belirleyecektir.
    Instagram: mutusgarage

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baksan çıtır hasarlı diyeceğin 125 lik motoru perte çıkarttı karşıdaki aracın sigortası, motosikletlerde onarım vs masraflı olduğu için pert ihtimali yüksek.

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muhtemelen perte çıkar trafik sigortası yaptırmanızın kendinizle hiçbir alakası yok bu arada sizin yaptırdığınız zorunlu poliçe sizin oluşturacağınız hasarlar için var maddi ve manevi hasar diye ayrı klozları var yani sizin aracınızda meydana gelen hasarları sizin kaskonuz yok ise sigortanız ödemez tamamen karşı tarafla ilgili bir durum.

Araç yedi emine çekilmeden önce fotoğrafı çekilmiştir hasar vermeniz bir işe yaramaz sadece şaibe oluşturur ödeme alamazsınız.

Karşı tarafın trafik poliçesinden değer kaybı alabilme şansınız var eğer hatalı karşı taraf ise bir miktar zararınızı karşılar ( eğer pert olmaz ise )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler