User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Değer kaybı için aradılar ne yapmalıyım

TRueMK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkürler arkadaşlar
    Yarın direk sigorta şirketini arayıp görüşeceğim
    gelişmeleri bilgi vermek amacıyla yazarım umarım işe yarar

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sigorta şirketinin İnternet sitesi üzerinden iletişim formu iletin. Ödenecek bir tutar varsa talebiniz üzerine hesaplanarak noter vs işlem olmadan tarafınıza yapılıyor.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Memleketimizin her yerine baş gösteren sıkıntılar gibi sigorta poliçesinde de sıkıntılar var, 2023 yılı asgari poliçe limiti 120.000TL idi bu tutarın içerisinden hem değer kaybı hem maddi hasarı ödenmesi gerekli ancak her şey ateş pahası olduğu için vatandaşa kesin bir kesik çıkıyor.. bu işe bir el atılıp sigorta poliçe limitleri 400-500.000TL bandına çıkmadıkça sigorta şirketleri bizden beleş para kazanıp kaşıkla ödeme yapmaya devam ederler..
    Ben değer kayıplarını sigortalıdan aldıklarını bilmiyordum. Kaza için karşıladığı tutar içinde oluyor o zaman

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben değer kayıplarını sigortalıdan aldıklarını bilmiyordum. Kaza için karşıladığı tutar içinde oluyor o zaman
    kaza için karşıladığı toplam tutar yaklaşık 300bin değer kaybı, tamirat, araç mahrumiyet bedeli hepsi bunun içinde. mesela bir %100 kusurlu olduğun bir kazada 100bin lira tamir masrafı çıktı, 50bin araç mahrumiyeti ödedi kaldı 150bin, değer kaybı olarak 150 bin üzerindeki bedeli kusurlu taraf öder. 200bin değer kaybı çıktı ise 50binlik kısmını kusurlu aracın kaskosu öder. kaskosu yoksa araç sahibi öder.
    turbocuk istiyoruz

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu görünce Eylül 2023'te 300 TL tramerli arabama %100 kusurla vuran adamın sebep olduğu 52 bin liralık tramer aklıma geldi, önü arkası komple değişti arabanın (kaput ve çamurluklara girmeden ama tamponlar ve içlerinde ne varsa, 2 far 2 stop ile beraber bagaj boyandı)

Sigortacıma danıştım nasıl alırım diye, beraber çalıştığımız bir hukuk bürosu var dedi yönlendirdiler görüştük, bize vekalet verin gerisini biz hallediyoruz, ödemezlerse dava açıyoruz 8 ayda falan netleşiyor. Yatan paradan %20 komisyon alıyoruz dedi, başka ek ücret yok.

Alıntı dqn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir avukat olarak kısaca izah edeyim;

Telefonla size ulaşanlar, güvenilmezler ve en nihayetinde süreç mağduriyetle bitiyor. Genellikle servis, kolluk yahut hastane zincirinde çalışanlara verdikleri komisyon ile size ulaşırlar. Tahsil edilen paranın ödenmemesi, vekalet çıkardıktan sonra bir daha avukata ulaşamama ve yasal oranın üzerinde alınan avukatlık ücreti ise en sık rastlanılan mağduriyetler.

Basit bir konu olup sigorta şirketine kendinizde değer kaybı için başvurabilir yahut bizzat (dernek yahut şirket aracılığı olmadan) bir avukat ile anlaşıp profesyonel destek alabilirsiniz.

Burada ayrıca değinmek istediğim diğer bir husus sigorta şirketinin başvuru üzerine ödediği miktar genellikle gerçek değer kaybı miktarından belli bir oranda düşük olmaktadır. Yahut poliçe limiti dolduysa veya eksik evrak var ise hiç ödeme yapmamaktadır. Bu tür durumlarda tazminatın tahsili için ayrı bir süreç işler. Konu buralara gelirse profesyonel destek almak açıkçası daha mantıklı.
    Sonra bu mesajı okuyunca adamlara vekalet vermekten vazgeçtim, karşı tarafın sigortası olan Allianz'ın sitesinde dolaştım, chatbotla yazışıp yönlendirdiği şekilde müşteri hizmetlerini arayıp ne yapmam gerektiğini öğrendim. E-mail attım hemen dönüş oldu dosyam açıldı, beklemedeyim bakalım. 40 bin lira talep ettim, ne ödeyecekler göreceğiz.

O kazadan sonra yine karşı tarafın %100 kusuruyla Ekim 2024'te bir 39.600 lira daha işledi arabama. Önceki hasardan dolayı buna ek başvuruda bulunmadım ama buna da bir şansımı denerim heralde, 52 bin kayıt olmuştu tamam ama üzerine 40 bin lira daha işlemesi arabayı kağıt üzerinde bitirdi. Hala kaput tavan boyasız ama olsun kjdsfs

Alıntı TRueMK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler arkadaşlar
    Yarın direk sigorta şirketini arayıp görüşeceğim
    gelişmeleri bilgi vermek amacıyla yazarım umarım işe yarar
    Benim tecrübemi hemen üstte yazdım, siz de kendiniz başvurun deneyin hangi firmaya başvuruyorsunuz söylerseniz herkese fikir olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada ek bilgi, değer kaybı için zaman aşımı 2 yıl. Olay tarihi itibarıyla 2 yıl içerisinde değer kaybı başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Denemesi bedava beyler, deneyin.

2007 Megane'a 9 bin sigorta 9 bin kasko çıktı enn son basamağa gelmeme rağmen, bir de 7.5 milyon İMM yetmedi 15 M TL yaptırdım kasko 14 bin küsüre denk geldi toplamda. Günümüz koşullarında halen çok ucuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beni arayan numarayı bün bulup tekrar aradım ama her adağımda direk meşgule attı bir kaç saat sonra numara beni geri aradı tekrar notere gitmemi söyledi ve değer kaybı başvurusu yapmam gerektiğini söyledi ısrarla tam olarak ne yapıcam dediğimde siz notere gidin telefonla biz hallederiz dediler. Ardından hangi firmadan arıyorsunuz dediğimde sigorta ekspertizden arıyoruz anadolu sigortaya bağlıyız dediler. Bende anadolu sigortayı aradım öyle bir şey yok diyince biz ayrıyız diye gevelemeye başladı. Daha sonra tamam notere gidicem dedim. Noteri telefonla arayıp durumu izah edince bu şekilde olay çok yaşadıklarını öyle bir başvuru olmayıp vekalet verildiğini söyledi genelde 2 sonra vekaleti iptal etmeye geliyorlar ama siz bilirsiniz diyerek kapattık. Ardından beni arayan numarayı geri aradım yine meşgule attı 5 dk sonra kendileri aradı bende vekalet vermek istemiyorum diyince o zaman biz sigortaya istemediğinizi bildirip değer kaybını iptal ediyoruz diye saçma sapan konuştu.

Sonuç olarak ya dolandırıcı yada avukatlar bende işlem yapmadım

Ardından kaza tutanağına bakınca aslında Türkiye sigorta olduğunu gördüm ve sigortaya tutanakla beraber mail attım. Talebi aldıklarına dair cevap gönderdiler. Şimdi sonucu bekliyorum.

tüm yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar durum sonuca ulaştığında buraya yazıcam

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında bende kaportacının yönlendirdiği firmaya vekalet vermiştim yüzde 20 e anlaşmıştık. Karşı taraf hemen ödemeyince avukat firması icraya vererek almıştı. E devletten takip etmiştim. Dosya numarasını vs alıp tahkim komisyonunundan da takip etmiştim

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün benide aradılar bu konuyla ilgili. 1 gün arayla 2 şirket aracımızada çarptılar.
    İkisindede %100 karşı taraf kusurlu çıktı raporda.

Beni arayan kişi 3 farklı dava açıyoruz tarzı bir şey söyledi
    - kaza rakamı kadar tutar alabileceğimi
    - Araç serviste yattığı gün başına 1500₺ alabileceğimiz
    - Takılan yan sanayi parça olursa orj. ile arasındaki farkı alabileceğini.

Değer kaybını ve parça fiyatı farkını karşı tarafın kaskosundan alacaklarını.
    Serviste yatan gün için olan bedeli ise karşı tarafın şöföründen alacaklarını belirttiler.

İşin daha ilginci ekrandan aracın kazalı fotoğraflarına kadar ulaşabildiler. Aynı yerden önceden değer kaybı ödemesi almadıysanız ve metal parça varsa sorun olmaz dediler ve ok metal parça hasarlı bunu alırsınız diye eklediler.

Bende ne yapacağıma tam olarak karar veremedim açıkçası. Henüz beklemedeyim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar 15 gün sonra maile herhangi bir dönüş olmadı
    bende bir müddet daha bekledim yaklaşık 20 gün olmuştur muhtemelen
    bugün tekrar mail attım bilgi almak için 1 saat içerisinde hesabıma 5 bin tl gönderdiler
    benim hasarım sadece tampon boyası ve bin tl olduğu için üstelemedim
    sonuç olarak mail atarak avukat vs olmadan sorunu halledebiliyoruz gibi gözüküyor
    ama daha büyük rakamlı kazalarda ne olur bilinmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TRueMK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar 15 gün sonra maile herhangi bir dönüş olmadı
    bende bir müddet daha bekledim yaklaşık 20 gün olmuştur muhtemelen
    bugün tekrar mail attım bilgi almak için 1 saat içerisinde hesabıma 5 bin tl gönderdiler
    benim hasarım sadece tampon boyası ve bin tl olduğu için üstelemedim
    sonuç olarak mail atarak avukat vs olmadan sorunu halledebiliyoruz gibi gözüküyor
    ama daha büyük rakamlı kazalarda ne olur bilinmez
    Ben de 31 Ocak'ta Allianz'a başvurmuşum, Eylül 2023'te değeri 400 bin TL falan olan 300 TL tramerli Megane'da 55 bin lira hasar kaydı oluşmuştu, ön arka tampon ve demirleri, iki far, bir stop, intercooler falan değişti, bagaj havuzunda ufak düzeltme oldu bagajın yarısı boyandı falan. 40 bin lira değer kaybı istedim, 15 şubat'ta 15bin küsür TL kuruşlu bir rakam yatırdılar neye göre hesapladılar bilmiyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler