User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Apartman Yönetimi - Otopark - İnternet vb saçmalıkları - Kiracı Otopark Kullanamaz :)

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/b...r-ama-42707743

Habere bakın. Forum olarak seviyoruz böyle konuları, ilginç şeyler çıkıyor, o yüzden konu açayım dedim Veya isterseniz önceki mesajı bulamadım ama onunla da birleştirebiliriz.

Kendisine yönetim diyen tiplemeler kiracılar park edemez demiş. Kıçımla güldüm.
    Yahu ne kafalar, ne tipler, inanılmaz gerçekten ya, dallamalar bunun olabileceğine yürekten inanmış ve karar alırsak olur demişler yani. Vallahi bu ülke tam cinayetlik ya.

Daha önceden apartman vb konularında görmüştük, otopark, araç hakkı hikayeleri ilginçti. Mesela yönetim planında park etme hakkı olmayan daire işini de gördük. Allah nasip eder de bi ev alma hikayemiz olabilirse ilk bu işlere dikkat edeceğiz diye kafaya kazımıştık arkadaşların sayelerinde.

Ancak bitmiyor bitmiyor, 2025 yılına gelmişiz, emekli işsiz albay kafalar devrede. Bi ölün miktirip gidin lan. Habere bak...

Bizde de var bi tane mal. Bir de aile apartmanı modunda dairelerin çoğunluğuna sahip gerizekalı tiplemeler, herbokolog yönetici ile birleşmişler, apartmana fiber internet çektirmiyorlar. Efendim neymiş, apartman içinden kablolama olmazmış, merdivenler mermerler kırılırmış da bilmemne. Ulan sanki apartman içinde millet gezinti yapıyor da çok çirkin görüntü diye apartmana girmiyorlar. Fiber internet alamıyorum bu salakların yüzünden. Türk Telekom gelmiş, bedava kutuyu koymuş kapıya kadar fiber çekecek 1000mbit alacağız, mallar engellemiş ya... Allahım ne kafalar, ne zihniyetler ya.

Avukat arkadaşa sordum ne yapabiliriz diye. Yönetim kararı kat malikleri kararı cart curt almışlar bir şey yapamazsın maalesef dedi.
    Konuyu görünce aklıma üst komşu krizi konusu geldi. Gerçekten amma iğrenç, toplumda nasıl yaşanacağından bir haber insan var ve niyese bunların sayısı artıyor gibime geliyor. Milletin hayatını zorlaştırmaya nerden kendilerinde hak buluyorlar aklım almıyor.

O internet meselesi başıma gelse şahsen o dayıyı sağ sol tokatlarım. Ne mermeri ne merdiveni? Bizim binada Turknetin altyapısı var. 2020 ya da 2021de yapıldı tam emin değilim yalan olmasın. Bina 2019'da tamamlandı binamız yeni yani. Hemen apartmana girişte sağda tepede duruyor. 18 daire var ve derli toplu. Hiç bir yeri kırmadılar. Çıkarabilecekleri yerden en az çirkinlikle yapıyorlar zaten. He belki de bu turknet için geçerlidir. Şayet Türktelekom'un umursamazlığı diye bir gerçek var. Dükkanda Türktelekom var(dı, 4k cayma bedeli ödeyip turknet geçtik çok memnunuz) internete girilmiyor. Şaka gibi değil mi internet var ama yok, bu 5 kere oldu bi de bizi sucladılar sizin sorununuz falan diye. Hep bi saha ekibi yönlendireceğiz dendi 5 seferde de gelen olmadı. Biz de popomuza saplanacak 4kya razı olduk bitti gitti. Aynı dava kız arkadaşımın hem istanbuldaki evinde hem de rizedeki aile evinde başına geldi. Hala da geçmiş değil. Ben bunları neden anlatıyorum ya konusmaya yer arıyormusum... Sözün özü ikna etmeye çalıssanız belki işe yarar zarar gelmicek vs diye.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millet kiracıya otopark vermemekle uğraşıyor bizde bizim otoparka kaçak girenleri çıkartmakla uğraşıyoruz. Eskiden 6 apartmanlı siteydik tam ortada da açık otoparkımız vardı. Kentsel dönüşüm mevzusu ile arka 2 blok tapu arsa paylarını aldı siteden ayrıldı. ilk biri yapıldı sonra diğeri. 2. yaptıranın müteahit kendi payından fazla 3 metre çalarak bizim otoparka salça oldu bizim otoparka açılan otopark kapısı koydu belediyeye şikayet ettik uyarı geldi çiti olması gereken yere dikti o koyduğu otopark kapısı kullanılamaz hale geldi. Aynı dönemde benim sağ tarafımdaki ve arkasındaki de aynı şekilde anlaştı müteahit ile. Benim sağımdaki yıkıldı 7 sene öyle kaldı müteahit ortadan yok oldu vs. Sonra başkası aldı işi binayı yaptı yaparkende normalde giriş kapısı ana cadde üzerindeyken gitti bizim otopark tarafına koydu kendi bina altı otoparkını ana caddeye koydu. İlk başta da bizim otopark girişini daraltacak şekilde duvarını 2 metre kaydırdı. Yine belediyeye şikayet ettik duvarı yıktı geri çekti. Bina bitti eski ev sahipleri ricacı oldular eşya taşırken kolaylık olsun diye bizim otoparktan girip çıkılması için bariyerin anahtarını istediler bizde 1 tane anahtar verdik. Arkadaş müteahit anahtarı almış herekese dağıtmış evleri satarken de kendi alttaki otoparkı küçük diyenlere de bizim otoparkı gösterip burayı da kullanabilirsiniz demiş ki bina yapılırken ben herifi kapı dışarı ettim bizim otoparkı kullanıyordu geliyordu kendi arabasını koyuyordu. Koruması araya girmeye çalıştı onunda üstüne yürüdüm kaçtılar bir daha da kullanmadılar. Şimdi oraya taşınanlar gelip bizim otoparkı işgal ediyorlar. Koymayın hakkınız yok diyoruz size anahtarı taşınırken kullanın diye verdik diyoruz bazıları bilmiyorduk haklısınız koymayız dedi koymadı. Ama bazılarıda bana ne biz böyle aldık diyor yine koyuyor. Kardeşim benim arsama izinsiz park ediyorsun sana öyle kazık atmışlar diyoruz kazık falan atmadılar diyor. Belediyenin verdiği tapu paylaşımını gösteriyorum senin tapu sınırının burası ile ilişkisi var mı diyorum olsun bize böyle söylendi o yüzden koyarız diyor. o kullandığın 3 tane köprüde benim dedemden bana miras onları kullanırkende bana para vermen gerekiyor desem inanacak mısın diye soruyorum salak salak suratıma bakıyor. Ulan zaten otopark kapasitemiz 32 araba. Kullanım hakkı olarak 2 blok toplamı 88 daire ki hadi herkesde araba yok toplam 57 araç var bize yetmiyor yer bulamadığımız zaman sokağa park ediyoruz bi de bu dümbükler geldi 10 araba fazlaları var hiç yer bulamaz olduk.
    IN BOOST WE TRUST

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Millet kiracıya otopark vermemekle uğraşıyor bizde bizim otoparka kaçak girenleri çıkartmakla uğraşıyoruz. Eskiden 6 apartmanlı siteydik tam ortada da açık otoparkımız vardı. Kentsel dönüşüm mevzusu ile arka 2 blok tapu arsa paylarını aldı siteden ayrıldı. ilk biri yapıldı sonra diğeri. 2. yaptıranın müteahit kendi payından fazla 3 metre çalarak bizim otoparka salça oldu bizim otoparka açılan otopark kapısı koydu belediyeye şikayet ettik uyarı geldi çiti olması gereken yere dikti o koyduğu otopark kapısı kullanılamaz hale geldi. Aynı dönemde benim sağ tarafımdaki ve arkasındaki de aynı şekilde anlaştı müteahit ile. Benim sağımdaki yıkıldı 7 sene öyle kaldı müteahit ortadan yok oldu vs. Sonra başkası aldı işi binayı yaptı yaparkende normalde giriş kapısı ana cadde üzerindeyken gitti bizim otopark tarafına koydu kendi bina altı otoparkını ana caddeye koydu. İlk başta da bizim otopark girişini daraltacak şekilde duvarını 2 metre kaydırdı. Yine belediyeye şikayet ettik duvarı yıktı geri çekti. Bina bitti eski ev sahipleri ricacı oldular eşya taşırken kolaylık olsun diye bizim otoparktan girip çıkılması için bariyerin anahtarını istediler bizde 1 tane anahtar verdik. Arkadaş müteahit anahtarı almış herekese dağıtmış evleri satarken de kendi alttaki otoparkı küçük diyenlere de bizim otoparkı gösterip burayı da kullanabilirsiniz demiş ki bina yapılırken ben herifi kapı dışarı ettim bizim otoparkı kullanıyordu geliyordu kendi arabasını koyuyordu. Koruması araya girmeye çalıştı onunda üstüne yürüdüm kaçtılar bir daha da kullanmadılar. Şimdi oraya taşınanlar gelip bizim otoparkı işgal ediyorlar. Koymayın hakkınız yok diyoruz size anahtarı taşınırken kullanın diye verdik diyoruz bazıları bilmiyorduk haklısınız koymayız dedi koymadı. Ama bazılarıda bana ne biz böyle aldık diyor yine koyuyor. Kardeşim benim arsama izinsiz park ediyorsun sana öyle kazık atmışlar diyoruz kazık falan atmadılar diyor. Belediyenin verdiği tapu paylaşımını gösteriyorum senin tapu sınırının burası ile ilişkisi var mı diyorum olsun bize böyle söylendi o yüzden koyarız diyor. o kullandığın 3 tane köprüde benim dedemden bana miras onları kullanırkende bana para vermen gerekiyor desem inanacak mısın diye soruyorum salak salak suratıma bakıyor. Ulan zaten otopark kapasitemiz 32 araba. Kullanım hakkı olarak 2 blok toplamı 88 daire ki hadi herkesde araba yok toplam 57 araç var bize yetmiyor yer bulamadığımız zaman sokağa park ediyoruz bi de bu dümbükler geldi 10 araba fazlaları var hiç yer bulamaz olduk.
    Şu beton çivileri çok sorun oldu artık valla. her taraf inşaat. Devamlı lastiklere çivi giriyor. Bide gri namussuzlar asfaltta zeminde falan asla görünüyorlar. cidden nefret eder oldum artık.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bariyer anahtarının frekanslarını değiştirip farklı kumanda yaptırın yeni anahtarı da paylaşmayın,Boşu boşuna canınız saıkılmasın.
    Evet sizden bir maliyet çıkacak ama hır gür,karakol ile uğraşmazsınız.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bariyer anahtarının frekanslarını değiştirip farklı kumanda yaptırın yeni anahtarı da paylaşmayın,Boşu boşuna canınız saıkılmasın.
    Evet sizden bir maliyet çıkacak ama hır gür,karakol ile uğraşmazsınız.
    Güzel sistem ama sonra birisi gelecek bir kumanda kopyalayacak 3 dk lık iş. Sonra hadi bir daha uğraş. En temizi paraya 1 defa kıyıp plaka tanıma sistemi kurmak bence.

Plaka kaydını yönetici yapacak tertemiz. Ha tabi burada yönetici kıyak geçmemesi lazım sağa sola Hem kumanda açtı açmadı derdin de olmuyor.

Bu sistemi işyerine kurduk yaz kış gayet güzel çalışıyor. Ekstra öneri olsun.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güzel sistem ama sonra birisi gelecek bir kumanda kopyalayacak 3 dk lık iş. Sonra hadi bir daha uğraş. En temizi paraya 1 defa kıyıp plaka tanıma sistemi kurmak bence.

Plaka kaydını yönetici yapacak tertemiz. Ha tabi burada yönetici kıyak geçmemesi lazım sağa sola Hem kumanda açtı açmadı derdin de olmuyor.

Bu sistemi işyerine kurduk yaz kış gayet güzel çalışıyor. Ekstra öneri olsun.
    O sistemi eski oturduğum evde yapılmıştı ama komşunun teki galericiydi ,haliyle haftada bir farklı araçla eve geliyordu.Öyle olunca da dışarıda kalıyordu 3 yönetici değişmişti bu mevzudan dolayı.

Yani her sistemde ister istemez aksaklıklar olacaktır o yüzden maliyet site çoğunluğu ile karar verilebilir bir şeklide.Dengesiz insan çok park yeri kavgalarından dolayı cinayetleri hepimiz görüyoruz.
    Belaya bulaşmadan ağzını tadı kaçmadan umarım bir çözüm bulunur.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O sistemi eski oturduğum evde yapılmıştı ama komşunun teki galericiydi ,haliyle haftada bir farklı araçla eve geliyordu.Öyle olunca da dışarıda kalıyordu 3 yönetici değişmişti bu mevzudan dolayı.

Yani her sistemde ister istemez aksaklıklar olacaktır o yüzden maliyet site çoğunluğu ile karar verilebilir bir şeklide.Dengesiz insan çok park yeri kavgalarından dolayı cinayetleri hepimiz görüyoruz.
    Belaya bulaşmadan ağzını tadı kaçmadan umarım bir çözüm bulunur.
    Bu sistemde en azıdan arsa da payı olmayan ama müt. tarafından kullanabilirsin diyen modellerin önüne geçilir.

Ama dediğin gibi böyle de bir sistem var, hani o arkadaş özelinde bir kumanda verme durumu olabilir sık sık araba değişiyor ise.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    plaka okuma sistemleri bizimkilere pahalı gelir çoğu emekli. Bi de bizim normalde bariyeri koyduğumuz yer arka sokağa geçiş yolu tapu üzerinde. Oradan bizim sitenin otoparkına dönüyorsun. Ama oraya bariyeri koymadığımız zamanda önüne gelen etraftaki işyerlerine gelip park yeri bulamayan o yolun üzerine park edip bizim otoparka girişi kapatıyor. Dün karar aldım bizim otopark girişine ikinci bariyeri koyacağım. Yan blok yöneticisi ile de konuştum o ilk başta yok olmaz o zaman bizim apartmandaki her daireye bir arabalık yer isteriz dedi. Öyle mi tamam otopark alanın %85 i zaten bizim apartmanın tapusal alanına dahil o zaman komple kapatıyorum duvarla ki sizin zamanında açıp kaybettiğiniz dava sayesinde o alanın bize ait olduğu tescillendi. Size de geçiş yolu vermek zorunda değilim o alan için isterseniz apartman girişini araba geçecek şekilde yıkıp 5-6 araba koyabilirsiniz dedim. R yaptı tamam o zaman koyalım 2. bariyeri dedi. Spor gazetesi gerizekalıları ile uğraşıyorum burada.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler