User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Orta şerit işgalcilerine ceza

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orta şeritten gidene ceza gelecek!

Doğru düzgün trafik kültürü ve denetimi olmayan ülkemizde çok yanlış kullanılan orta şerit sürüşü ile ilgili denetim ve ceza geliyor. Çok sevindirici bir haber. Bu uygulamanın Avrupa’da yapıldığını biliyordum zaten de buraya gelmesini de iple çekiyordum.

3 şeritli yolda, en sağ şerit boşken ısrar la orta şeritte 60-70km gibi hızlarla gidip asla en sağ şeride geçmeyen embesiller yüzünden gereksiz sollama,makas gibi durumlar hatta kazalar olmakta. Eskiden otobanlarda “sağdan gidiniz” diye tabelalar olurdu. Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen, bir takım trafik cahili embesiller bunu “sağ şerit kamyon-tırların, benim hızım ne olursa olsun ben ortada veya sol şeritte giderim” diye yorumlamasına neden oluyor.

Bu konu için kanal açmış birinin videolarından örnek, instagramda da aynı kanal adı ile bulunabilir.

"ağır vasıta" kavramı bence de kilo olarak ağır vasıtayı kast ediyor. Tabelalar çok eskiden kaldığından ağır vasıtanın zaten yavaş gideceği varsayılıyor.
    Zira bunun böyle olduğunu trafik tabelaları da gösteriyor.

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok abicim sürücü kurslarına bir ayar çekilmediği sürece hiçbir şey değişmeyecek. İstediğin kadar ceza yaz. Adam nereden gideceğini bilmiyor, öğretememişler.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    234 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

.::EmrE::. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaynak? Ben böyle bir değişiklik tasarısı göremedim.

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortaserittv miydi neydi uzun süredir bunu yazıyor çiziyor, insta hesabını takip ediyorum, kamera kayıtları şu bu, devamlı paylaşım yapıyor.

Aynı gerizekalılığa dem vuruyor devamlı. Yol bomboş, ona rağmen orta şeritte gidiyor beylerimiz. Otobüsler falan da çok yapıyor bunu.
    Bunu sağda solda dile getirince, deniliyor ki mesela, en sağda kamyonlar çok yavaş gidiyor, devamlı kamyon sollama için sağ-sol mu yapacağız, sonra ortaya çıkamıyoruz, hız az kalıyor. Yahu hızını geçişini ona göre ayarlayacaksın o zaman.

Şehirlerarası yola çıktığımda otoyolda 120-130 sabitliyorum, en sağa geçiyorum, hiç yavaşlamadan öyle gidiyorum. Kamyon vs çıkıyor, hızı zamanlamayı ayarlayıp hiç yavaşlamadan ortaya geçip tekrar sağa geçiyorum.
    Ortada yavaş gideni solundan geçeyim diyorsun, bu sefer de arkadan 150-180 gelen 1km öteden selektör manyağı yapıyor, o salaklarla da uğraşmak istemiyorum, mis gibi sağdan gidiyorum kimseye bulaşmadan.

Adamların sağından geçiyorum, kimse de üzerine alınmıyor, ha ulan ben yanlış bir şey yapıyorum sağa geçeyim demiyor. Ortada 80'le gidiyor herif.

Ağır vasıtalar sağdan gidinizi "yavaş araçlar sağdan gidin" diye değiştirmeleri gerekiyor.

3-4 şeritli yol, herkes aynı hızda gidiyor, bakıyorsun önleri bomboş. Makas atıp aralarından geçiyorsun, vay makas attın oluyor. E herifler şerit işgali yapıp gereksiz trafik oluşturuyor, bunlara ceza? Yok..

Bir de son dönemde şu moda oldu, "hız limiti 120, 90, 80, ben limitte istediğim şeritte giderim". Nah gidersin kardeşim. Arkadan hızlı gelen var, sanane ben cezamı yiyip devam edeceğim, sana mı kaldı yol limitini korumak? Sen şerit boşaldıkça en sağa gideceksin, kural bu.
    Değindiği olayların bazıları güzel, ama kendi yediği naneleri tabi ki paylaşmıyor her şeyi en iyi o biliyor onun dediği en doğrusu filan, trafiği okumaktan bahsediyor ama kendisi bence pek öyle birşey yapmıyor. ilginç birey.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değindiği olayların bazıları güzel, ama kendi yediği naneleri tabi ki paylaşmıyor her şeyi en iyi o biliyor onun dediği en doğrusu filan, trafiği okumaktan bahsediyor ama kendisi bence pek öyle birşey yapmıyor. ilginç birey.
    Bende videolarına denk geliyorum. Baya hatalı davranışları var.

Zorunda kalmadıkça sol şeridi kullanmayan birisiyim genelde 4 şerit otoban ise sağdan 2. şeritte 110-120 sabit gitmek isterim ama maalesef böyle bir imkan olmuyor. devamlı sola çıkmam gerekiyor çünkü 80'le gidiyor adam otobanda. Sola sollama için çıksam bu sefer arkadan 200 ile gelen son sadece benim tiplerine denk geliyoruz onlar da ayrı dert oluyor. Ben çözümü otoban kullanmamakta buldum. Her yılda 2-3 kez İstanbul > Bodrum rotam vardır tüm ailem orada yaşadığı için. Bursa'ya kadar otobandan gidiyorum ve sonrasında otobandan çıkıp İzmir'e kadar eski yoldan gidiyorum. Yol bomboş oluyor ne deli gibi gelen ne şerit işgali yapan. 100 km/s sabitliyorum sakin sakin gidiyorum
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok acayip yanlış yaptığı bir şey pek görmedim ama atıyorum birine bir şey yapıp makas atıyor adam kızınca falan o tip işler gereksiz tabi.

Öncesinde de yazmıştım sanırım, otoyolda 120-130 sabitleyip en sağdan gidiyorum. Bir sürü 80-90'la gideni geçip gidiyorum. Çok azı anlayıp sağa geçiyor, korkutmak da istemiyorum ama ne yapayım, sağ bomboş. Nasıl bir inanışla ortadan gidiyorlarsa...

"Ağır vasıtalar" tanımlaması ise doğru evet zamanında kamyon vb araçlar için yapılmış ama değişmesi gerekiyor, "yavaş gidenler sağdan gidiniz" şeklinde değiştirilmeli.

Nasıl sol şerit ihlali varsa, orta şerit ihlali de var ve suç sayılmalı.
    Bir aracı geçmiyorsan şerit ihlal etmeyeceksin. Bu kadar basit. En sağa doğru geçeceksin, bitti.

Bizde bir de eski bir inanış, trafik hurafesi var, senelerce büyüklerimiz falan da öyle bilip millete de öyle öğrettiler.
    Bir hatun tanıdığa malın biri "hızlandıkça sola geçeceksin" diye öğretmiş, kadın hızlandıkça sola geçiyor, sağa geçmek istediğinde ise bomboş yolda yavaşlayıp öyle şerit değiştiriyordu. Öğrettiler neyse öyle bir şeye gerek olmadığını

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek tek cevap verip tartışmaya girmeyeceğim de genel bir cevap yazayım…
    Bu orta şerit bağımlısı trafik cahillerine ceza verilme tasarısı benim kişisel fikrim değil farklı kaynaklarda paylaşılmış bir haber. Konu hk yayın yapan ortaşerit tv YouTube/instagram kanalının sahibinin yolda bu tiplerle muhatap olup makas atması vs konuyla ilgili değil, bu ortaşerit kullanımının yarattığı sorunlar esas konu. Adamın şöförlüğü başka bir konu.
    Yolda başına gelince anlamayanlar için video ile açıklayarak anlatılmış ama hala bu durumu normalleştiren, önemsemeyenler için teçmiş olsun,inş yolda denk gelmeyiz de tehlike yaşamadan gideceğimiz yere varırız. Ne yaparsan yap anlamayacaklar var çünkü.

220T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ağır vasıta ifadesinin -ilgili kanunda- mesajlarda zikredildiği şekilde bir anlamı,tanımı bulunmamaktadır. Bunu böyle değerlendirdiğiniz zaman mevzuatta geçen "ağır vasıta ehliyeti" veya "ağır vasıta ehliyetnamesi" kavramları kadük olur.
    Modifiye parayla yapılır ama parayla yaptırılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek tek cevap verip tartışmaya girmeyeceğim de genel bir cevap yazayım…
    Bu orta şerit bağımlısı trafik cahillerine ceza verilme tasarısı benim kişisel fikrim değil farklı kaynaklarda paylaşılmış bir haber. Konu hk yayın yapan ortaşerit tv YouTube/instagram kanalının sahibinin yolda bu tiplerle muhatap olup makas atması vs konuyla ilgili değil, bu ortaşerit kullanımının yarattığı sorunlar esas konu. Adamın şöförlüğü başka bir konu.
    Yolda başına gelince anlamayanlar için video ile açıklayarak anlatılmış ama hala bu durumu normalleştiren, önemsemeyenler için teçmiş olsun,inş yolda denk gelmeyiz de tehlike yaşamadan gideceğimiz yere varırız. Ne yaparsan yap anlamayacaklar var çünkü.
    Tek tek cvp verme ama "Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen, ..." cümlenin kanunda karşılığı olan ispatın nerede önce onu bir paylaşıver.

Kim nerede yazmış "ağır vasıta" ağırlık olarak değil hız olarak yavaş demektir diye.

Yollarda en sağ şerit ağır vasıtalar nedeniyle kamburlaşıyor. Tekerler bölgesi göçüyor, orta kısım şişkin kalıyor. Bu durumda otomobil sürücüleri sağdan gitmek istemez. Asfalt nizami yapılmamış olabilir ama bu kusurun "yavaş" giden araçlar değil "ağır" araçlar tarafından da yapıldığı aşikar.
    Okumadan imzalamam.....

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek tek cvp verme ama "Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen, ..." cümlenin kanunda karşılığı olan ispatın nerede önce onu bir paylaşıver.

Kim nerede yazmış "ağır vasıta" ağırlık olarak değil hız olarak yavaş demektir diye.

Yollarda en sağ şerit ağır vasıtalar nedeniyle kamburlaşıyor. Tekerler bölgesi göçüyor, orta kısım şişkin kalıyor. Bu durumda otomobil sürücüleri sağdan gitmek istemez. Asfalt nizami yapılmamış olabilir ama bu kusurun "yavaş" giden araçlar değil "ağır" araçlar tarafından da yapıldığı aşikar.
    Bu da en büyük palavralardan ve bahanelerden biri bence, çok ara yollar harici artık böyle yollar kalmadı gibi bir şey. En azından çok bilindik, ana rotalarda böyle bir sorun yok.
    Tonaj vs işlerinin ağır cezaları var. Ne yolu kambur yapacak kamyon gidebiliyor, ne de yollar öyle çöküyor.

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kamyon tir otobus minibus kamyonet bu tasitlar en sol seriti rahat biraksa yeter.iki serit yada üç seritli yolda hizlari 70km 72km daha hizli gidiyorum diye sollamaya cikiyorlar.yada soldan 90km sabit hizla gidiyorlar.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

babayimben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senede 30-50bin km civarı otoban kullanıcısı olarak bu mevzuda en büyük kabahat ağır vasıtalarda,
    3 ve 4 şeritli yollarda -İstanbul için konuşursak- 100 km yolun ancak 10 kmsinde sağ 2 şeritten rahat rahat gidebiliyor insan
    Kamyon otobüs kamyonet birbirini 3 km farkla sollamaya çalışan çalışana, en sağ şerit boşken sağdan 2.şeritte giden mi dersin, 3.şeritten sollamaya çıkan mı dersin
    Bu hali gören insanlar da emniyette kalmak için soldan 2.şeritten gidiyorlar haklı olarak
    Ağır vasıtacılar düzelmedikçe bu iş düzelmez inanmıyorum
    1994 Doğan S, 1990 E30 318is, 2007 Astra 1.6, 2005 Mazda 3, 2012 F30 316i, 2017 HR-V 1.5 i-VTEC, 2007 E60 535D LCI, 2018 1.6 CDTI Insignia, 2018 C200d FL, 2018 Mx-5 ND 1.5, 2015 F32 420d

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu uygulamadan evvel sağ şeritleri bir elden geçirsinler evvela. Yollarda doğru dürüst denetim yapılmadığı için ağır vasıtalı taşıtlar yolun sağ şeridini paramparça ediyor.

Ambulanslar için fermuar şovu da aynı şekilde. Sürücülerin büyük çoğunluğu ''ambulansa sağdan yol verilir'' kuralına göre ehliyet aldı. Şimdi tutturmuşlar bir fermuar sevdası. Videoya çekip kafası karışan sürücüleri zorbalıyorlar. Bilgilendirme yok, eğitim yok, ama salak salak şov var anca. Ambulans sürücülerinin de bir standardı yok zaten. Kimisi sol şeritten gidiyor hala, kimisi fermuar uygulamaya çalışıyor. Aptallık diz boyu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatamazsın… Kendi yaşadığı yerde 3km bozukluk olunca ülke genelindeki tüm sağ şeritler bozuk oluyor bu mantığa göre.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlatamazsın… Kendi yaşadığı yerde 3km bozukluk olunca ülke genelindeki tüm sağ şeritler bozuk oluyor bu mantığa göre.
    Sen şu "ağır demek yavaş demektir" ispatını ne zaman yapacaksın?
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana bir kanıt borcum mu var? Hayırdır? Konunun özünü idrak edemeyip detaylara takılıp boncuk bulmuş gibi yazmaya devam et. Ben kesin bir ifade kullanmadım, yolda bu kadar mallık olduğuna göre ortada bir yanlışlık olabileceğini ifade etmek için dedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sana bir kanıt borcum mu var? Hayırdır? Konunun özünü idrak edemeyip detaylara takılıp boncuk bulmuş gibi yazmaya devam et. Ben kesin bir ifade kullanmadım, yolda bu kadar mallık olduğuna göre ortada bir yanlışlık olabileceğini ifade etmek için dedim.
    Sadece bana değil bu konuda bunu merak eden ve sana soran en az 3 kişiye borcun var..............

"Mevcut düzendeki “ağır vasıtalar sağdan gidiniz” ifadesindeki “ağır” kelimesi aslında ağırlığı değil hızı temsil etmesine rağmen," Bunu sen yazdın. Tezi ortaya at, sonra kanıta mı gerek var, ben yazdım oldu bitti demeye getir..............

Breh breh breh
    Okumadan imzalamam.....

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.youtube.com/watch?v=lHW9Ua0DkkE&t=285s

şu videoyu bir 3 4 dk izleyebilirmisiniz

İbiza fr ın dediği gibi

İnş yolda denk gelmeyiz de tehlike yaşamadan gideceğimiz yere varırız.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler