1,2 1,4 1,6 fark etmez bilmem ne tunning de r line boddy kit yaptıran, golfculer ve leoncular o egzoz ucları cok komik duruyor:heyoo: bilmem ne tunnik firmasında stage 2 hard yazılım yapılmıştır:hahaha:
Printable View
1,2 1,4 1,6 fark etmez bilmem ne tunning de r line boddy kit yaptıran, golfculer ve leoncular o egzoz ucları cok komik duruyor:heyoo: bilmem ne tunnik firmasında stage 2 hard yazılım yapılmıştır:hahaha:
ben birde şeye kılım neden yaparlar anlamam
standart bir sedan yada hb arabaya hatta bazen suv modellere plastik 2 şer den 4 lü egzoz çıkışı görüntüsüne :)
Forumdan sonra facebooooktaki ***** gruplardaki atarlar, giderler, kademe kademe detaylı deneme taleplerinden, hatta araba sökmek için bile yazısız kurallar... Bir de beygir yarışı sunar gibi roling sunumları sosyal medya şakşakçıları cidden bana enteresan geliyor. 2007 den beri okurum yazarım çok iyi dostlarım oldu bu forumdan, abilerim oldu, kardeşlerim oldu..
Çok şey öğrendim bu forum eşrafından..
Gerçekten hevesli gençlere eyvallah bizde o yollardan geçtik ama bu arabacııyıızzzzzz ağğğğğbiiiiii tayfanın seviyesizliğinden cidden bi tek bana mı kal geliyor.
yarasa ayna kapak fikrini çıkarana selamlarımı gönderiyorum
Hafta sonu bi izmire gidip geldim iş için istanbuldan.
Tekrar anladımki bizim millette saygı kural zaten yokta , trafik ahlakı bilgisi bilinci gerçekten sıfır.
Koca 4 şeritli otobanda sol şerit full dolu, arabaya doluşan 120-130 a sabitlemiş gidiyor, sollamak istiyorsun inat ediyor ego yapıyor yol verilmiyor. sıkıştırınca laf yiyorsun. Sağlamak zorunda kalıyorsun yine tepki. Cinnet geçirmemek elde değil. arkadan 180 le geliyorum adam tuğla gibi sola geçiyor sabit hızla aracı da sollamıyor. Aynaya asla bakan yok. sinyal namus meselesi gibi kimsenin eli gitmiyor. 10 sellektör atmadan yol almak imkansız.
Alamancı kardeş gelmiş o da aynı *** , almanya da yapsında göreyim bu şekilde... Almanyada binlerce kilometre yolu olan biri olarak söylüyorum..
Hele 2 gün izmir trafiğinde seyir ettim , istanbula hiç laf etmeyin istanbullu arkadaşlar. Allah izmirde olup bilinçli şoför olan herkese sabır versin. Detayına hiç girmek istemiyorum.
İzmir bir efsane ya.
İzmirli arkadaşa dedim bi gün ya hani İzmir "medeni" idi diye...
Yol vermemeler, garip çabalar falan. Vay anasını dedim ya :)
Özellikle Ankara tarafı,34 plaka görünce yol vermeme modunu açıyor bana göre.
@HaKo izmir otobanı kesinlikle sabırları sınamak için yapılmış bir yol. Önüm dolu (sol şeritte 80 ile gitmenin normal olduğunu düşünen dayılar,Ayşe teyzeler) diye sol şeritte gidemiyorken,2 km arkamdan selektör yaparak,asfaltı kendi dökmüşcesine yol isteyen hıyarlara selamlar olsun.
Aynısını yaşıyorum, zaten İzmir trafiğine yorum yapmaya hiç gerek yok taş olsan çatlarsın sabah sakin sakin işe geliyorum ne kadar geri zekalı numune var hepsi beni buluyor terörist gibi kullanmak zorunda kalıyorsun.
Bu elektrkli araba alanlar da izmir ist otobanında ayrı dert arkadan 160-170 neyse geliyorum işte hız fark etmez herifin sağı 2 şerit boş paşam 130 ile sol şeirtte. Selektör atıyorsun hızlanıyor e **.noğlu orta şeritte gitsene ya da yol versene diyo ki yani benim arabam basınca gidiyor da ben gitmiyorum. E yvsak git bütün yol o zaman öle.
Valla eskiden 2 değil 10km öteden asfaltı kayınbabam yapmışcasına istiyordum, artık dikiş atarak ilerliyorum daha rahat oluyor. Hız sınırının 140 olduğu bir yolda 130 ile sol şeritte sağ şeritle boş iken de gidilmez. Bu tabii ki yukarıda yazdığım gibi önü doluken yapılan selektör anlamına gelmiyor. Ama bazen kuzu sürüsü gibi gidiyorlar o zaman tek tek hepsini sağa almak çok zevkli oluyor.
izmir biraz istanbulun 20 sene önceki hali gibi, çok fazla kırık dökük yıkık araba var bir kere. Bir de etrafı daha kırsal olduğu için farklı plakadaki kasabadan gelen abi şehirde araba süremiyor haliyle. Bir de sokak çetesi tayfası motorcular çok. istanbulda bunlar pek kalmadı. Hepsinden tattım biraz iki günde. Gerçekten çok zor orada trafikte hayatta kalmak kolay gelsin.
Sol şeritte seyrediyorsan dikiz aynana bakmak zorundasın , 200 le de gitsem arkamı kollarım her zaman. He sağda 3 tane daha şerit var bağla 120 ne ne halt yiyorsan ye arkadaş. Çok zor değil yani şunu idrak etmek. Adamın önünde arabası varsa yavaşlayıp yol bekliyorum zaten. Adam öndeki 100 le gidiyor diye en solda oda onun kıçına yapışıp 100 le gitmeye devam ediyor. En sağ bomboş ne kadar doblo fiorino kangoo varsa hepsi en solda. Boşuna radar koyuyolar şerit ihlalinden şunlara ceza yapıştırsalar 1 ayda 1 milyar lira toplarlar. Adam hafif ticari ile tampon yapıyor. En ufak frenlemede duramayacak biliyorum arabanın dinamiklerini. Yürek yemiş herkes aga anlamak mümkün değil. Dün dönüşte bir tane abla 180 le birlikte giderken ( aracı corsa) bomboş yolda sert firen yaptı. Aklı sıra bana haddimi bildirdi yolda bu arada 2 mizden başka kimse yok 3 şeritte. Allah göstermesin refleks olmasa ön koltuğuna geçecek arabanın burnu haberi yok. Millet bilgisayar oyunu sanıyor heralde gerçek hayatı.
Geçtiğimiz haftalarda Altınoluk'a gidiyorum. Sol şeritten, 2 şeritli yok, hızım 120 km üst limit.
Arkadan bir araç kaptırdı geliyor, Sol dan beni geçmek istemesi hakkı.
Sağ şeride geçeceğim ama ileride sağ şeride benzinlikten araç çıkış yaptı.
Bende sol sinyal yaktım, benzinlikten çıkan araç hızlıca ivmelendi, sağ sinyal verdim sağa geçmek için.
Arkamdan sellektör yapan Audi q2 yada q3 te beni sağdan makaslamak istedi.
Bende gördüm sağ kanala doğru biraz iktirdim abiyi :) sonra kaza riski olmasın diye yol açtım :)
KAsıtlı Hata yapana acımam bende
Millet çocuğunu niye sunroof'tan sarkıtıyor? Bu çocukların ebeveynleri en az 35 yaşında, iyi işlerde çalışan yetişkin insanlar. Olası bir çarpışmada çocuğun araçtan fırlayabileceğini ya da sunroof alanı içerisinde savrularak ağır şekilde yaralanıp ömür boyu sakat kalabileceğini idrak edemiyorlar mı?
Diyelim ki ben dalgınım, olabilir insanlık hali. Önümde yavaşlayan aracı fark etmedim ve arkadan çarptım. Çocuk fırladı, sakat kaldı veya öldü. Benim hatam belli ama kasko ve sigortanın devreye gireceği, tarafların birbirine "geçmiş olsun" diyeceği bir kaza neden bu kadar feci sonuçlansın? Çünkü ana baba sorumsuz, beyinleri erimiş.
Bu yaz bu davranışın daha da arttığını gördüm. Trafiğe çıkmaya korkuyorum artık.
Yayalara kırmızı ışık yanmasına rağmen yola atlayanlara başka bir gün değineceğim.
Bu arada İzmir otobanında çoğu zaman en sağ şeritten gidiyorum. Genelde daha akıcı oluyor :)