User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: Akü Takviye Cihazı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Akü Takviye Cihazı

Merhabalar herkese iyi forumlar.

Kış ayları yaklaşıyor, havalar soğumaya başladı ufaktan, aküm 6 aylık ancak gerek etrafımda bulunan araçlar için gerekse "yoksa lazım olur" mantığıyla, bi akü takviye cihazı almak istiyorum. Powerbank tarzı olan ürünlerden, ancak handikapım şu, piyasadaki ürünlerin Amper değeri düşük, bunu ilk olarakta kendime lazım olur diye alıyorum, kendi aracım aküsü 100A, o yüzden 100A'a kadar destekleyecek bir cihaz gereksinimim var, bildiginiz ettiginiz var ise link yada satıcı bırakabilirseniz, harika olur, örnek olarak birkaç adet ürün fotoğrafı bırakıyorum. Çok teşekkürler herkese tekrardan iyi forumlar.

Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD (Asla çamur görmemiş, asfaltta gezenlerden)

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KocaAyak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar herkese iyi forumlar.

Kış ayları yaklaşıyor, havalar soğumaya başladı ufaktan, aküm 6 aylık ancak gerek etrafımda bulunan araçlar için gerekse "yoksa lazım olur" mantığıyla, bi akü takviye cihazı almak istiyorum. Powerbank tarzı olan ürünlerden, ancak handikapım şu, piyasadaki ürünlerin Amper değeri düşük, bunu ilk olarakta kendime lazım olur diye alıyorum, kendi aracım aküsü 100A, o yüzden 100A'a kadar destekleyecek bir cihaz gereksinimim var, bildiginiz ettiginiz var ise link yada satıcı bırakabilirseniz, harika olur, örnek olarak birkaç adet ürün fotoğrafı bırakıyorum. Çok teşekkürler herkese tekrardan iyi forumlar.

Aracının aküsünün kapasitesi önemsiz bu cihazlar için. Önemli olan aracının motor hacmi ve motor tipi. Çünkü bu cihaz sadece ilk marşa yetecek gücü sağlıyor. Araç çalışınca aküyü aracın şarj ediyor. Dizel motorların sıkıştırması yüksek olduğu için ve soğuk motorda segman vs.vs. daha sıkı olduğu için yüksek hacim dizelleri marş basmak daha zor. Ama güncel teknoloji bu akü takviye cihazları bunları bile kolay marş basabiliyor. Normalde el aletlerim Einhell marka foto attığın gibi ama takviye cihazını ben olsam Noco marka alırdım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

R-13239 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz genellikle NOCO kullanıyoruz, sadece bugüne kadar 3.0D yeni Range Rover'da marş basamadı gücü yetmedi, onun dışında her araçta problemsiz çalışıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Start akülerinde önemli olan değer CCA değeridir. 800CCA değeri veren start aküleri hemen hemen bütün otomobil motorlarını sıkıntısız çalıştır.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben OSRAM BATTERYstart 300 aldim.

CCA degeri 300A. urun sayfasinda 6L benzinli & 3L dizel motorlarin marsi icin yeterli denmis; benim motor 1.8L benzinli (hybrid).

pili 13Ah Lityum Kobalt. ayni zamanda 2.1A USB cikisli powerbank olarak calisabiliyor. bir powerbank icin yuksek bir kapasite. ama jumpstarter olarak normal, mars cok akim ceker (CCA).

malzeme kalitesi guzel, tasima cantasi var, arabada guzel bir sekilde saklaniyor.

hic jumpstart yaptirdin mi dersen simdiye kadar gerekli olmadi. ama OSRAM markasi bilinen, duzgun bir markadir. kullandigim kadariyla begendim.
    OBSL300'den once Stanley marka aldim, malzeme kalitesi biraz uyduruktu. iade ettim.
    OBSL300'u TR'den temin edebiliyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isi iyice garantiye almak istersen ayni serinin CCA 400A gucunde modeli var.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    6 hafta kontağa dokunmayınca ne olur ne olmaz diye "FNNEMGE Car Jump Starter 5000A Peak 24800mAh 12V Super Safe Starter Motor (up to all types of gas, 8.0 L diesel engine)" cihazını aldım. Eve geldiğimde marşa bastığımda araç 2'letmeden çalışınca cihazı deneme imkanı bulamadım.
    Bilindik markaları tercih etseydim keşke, malzemesi biraz dandik geldi.

FNNEMGE Car Jump Starter 5000A Peak 24800mAh 12V superveilige startmotor (tot alle soorten gas, 8,0 L dieselmotor), USB Charge,met LED-verlichting, HD-groot scherm, EC-5-uitvoeradapter : Amazon.nl: Auto & motor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım 2.7L dizel motorlu Jeep Grand Cherokee WJ araçtır.

CCA değerini bilmiyorum ne yazıkki. Ancak önerileriniz için teseklür ederim, eşim aracı Peugeot 206 onu hertürlü kurtarır zaten ��

Post Thanks / Like
    Mentioned
    49 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CCA akunun degeri, arabayla ilgisi yok. akunun modelinden arastirirsan CCA degerini ogrenebilirsin.

Ömer Musaoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osram batterystart 300 kullanıyorum. kendime kullanmak nasip olmadı çok insana yardımcı olmama vesile oldu
    Mitsubishi Colt 1.3 Elegance 1.3 AMT
    Mitsubishi Lancer SportSedan 1.6 AT
    Mitsubishi Lancer SportSedan 1.6 AT
    Mitsubishi Carisma 1.6 Avance SR MT
    Mitsubishi Colt 1.3 Instyle SR Amt

fanatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PoloSmart PSM50 Jump Starter 7200 MAH,
    5-6 senedir kullanıyorum.
    A101 den 200 tl ye almıştım
    100 Ah e kadar her aracı çalıştırıyor.Tek dolum 5-6 kez marş bastırıyor.
    Hem kendime, hem etrafa onlarca defa kullandım.Bir sorun yaşamadım.

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    takviye yapmak yerine arabanın olduğu yerde priz varsa şarj aleti alsanız akü sağlığı içinde bence daha iyi olur bu takviye cihazları genelde günü kurtarıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    takviye yapmak yerine arabanın olduğu yerde priz varsa şarj aleti alsanız akü sağlığı içinde bence daha iyi olur bu takviye cihazları genelde günü kurtarıyor
    Maalesef yakınında şarj için priz seçeneğim yok, aracı sitede tutuyorum ancak binalara uzak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese katkıları için çok teşekkürler, CCA değerini 830 olarak öğrendim, bunun ne anlama geldiğini tam olarak anlayamadım, sizlerin tecrübesine bağlı olarak önerilerinizi tekrardan alabilirsem harika olur, tekrardan çok teşekkürler cevaplarınız için.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fotosunu attığın ürün bu. Hepsiburada | Guvenlik

600A bir ürün. Senin akü ise 830A. Çok soğuk havada 2.7 dizel motoru çevirmekte zorlanabilir.

En çok satanlarda 1000A ile bu ürün var
    Hepsiburada | Guvenlik

Birde aynı markanın daha üst versiyonu ve lastik şişirme fonksiyonlu olanı var.
    Hepsiburada | Guvenlik

Birde bu tarz ürünlere sahip olunca telefonunuzda aylık yada 2 aylık alarm dilimleri koyup belli aralıklarla şarjını kontrol edin yada doldurun ki lazım olunca süpriz olmasın.
    Konu Schumi tarafından (Dün Saat 22:33 ) değiştirilmiştir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben garajdaki 25 otomobil için ara ara kullanıyorum. NOCO adında bir amerikan ürünü.
    Piyasadaki en kaliteli ürünler diyebilirim
    NOCO - 3000A Lithium Jump Starter - GB150 Şuan kullandığım büyük boy bu, daha çok bendeki gibi ard arda birçok araç çalıştırmak yada 5-6L V12 ama aküsü komple bitmiş otomobil çalıştırmak için ideal. Takviye kablosu ile çalıştırmakta zorlanışan otomobili 10sn de çalıştırır.

Daha önce gene NOCO nun NOCO - 1000A Lithium Jump Starter - GB40 ürünü var idi. Bu üründe çok başarılı ancak arka arkaya 2-3 bitik akülü aracı çalıştıramaz, ancak 1 otomobili çalıştırır oda 2-3 litre motora sahip 4 max 6 silindir otomobiller için diyebilrim.

Haftafa 3 gün 4-5 büyük motorlu araç çalıştıracaksanız büyüğü, yok arabada bulunsun yada haftada 1 araba çalıştırırım oda v12 6 litre değil yada kamyok kamyonet değil diyorsanız da küçüğü alın senelerce kullanın.

Bu arada her iki model de akıllı ürün. Ark vs yapmaz çünkü takınca önce akünün durumunu tespit eder ve eğer herşey yolundaysa şarj basmaya başlar. Ters taksanız çalışmaz arabaya zarar vermez.

Tavsiye ederim.
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. koseogluf

Bu Konudaki Etiketler