User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
22 sonuçtan 20 ile 22 arası

Konu: Otomobil satişinda har(a)ç

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan ki ortamda vergiye verdiğin her destek sana kaçar. nasılsa büyük firmalara için her seçim dönemi bir af patlatıyorlar. normal vergisini düzgün ödeyen herkes her defasında kendisini kötü hissediyor. resmen orta direk şirketler ayakta tutuyor. hamuduyla götürenler her türlü ödemiyor dolayısıyla vergi yükü hep altta kalanın canı çıksın modunda.

vergi affı bana göre vatana ihanettir ama 100lerce defa ihanet edildiği için artık sistem delik deşik.

Büyük şirketleri hiç kefeye koymuyorum bile benimle aynı sektörde olan Türkiye'nin en zengin ailesi denince akla gelen ilk 2 aileden birine ait olan firmanın 5.kere vergi affı oluyor.

Ama ben orada değilim mahalle arasındaki galerici belki yılda 20 araç alıp satıyor ödediği vergi 100.000 TL
    Pos cihazı kullanımı yüksek olmayan her sektör için geçerli bu adam inşaat yapıyor yılda 40 daire teslim etmiş matrahı 1.300.000 TL
    Yani demem o ki ben büyük şirketleri falan geçtim artık beyaz yakalı çalışanlardan nasıl doğrudan tahsil var ise kimse kusura bakmasın berber taksici esnaf hepsi ödeyecek ödemek zorunda.

Ha geçmişe ait bir af olması evet haksızlık ödeyenlerin suçu kabahati ne ama madem sistem böyle olacak ve ısrarlısınız son bir kez de af gelip insanlara bakın bu son bundan sonra ensenizdeyiz af yok yapılandırma yok kaçırma yok kaçınma yok derseniz o zaman işte bir şeyler olabilir.

Ha bu arada devir değişse bile en tepe firmalar yine bir şekilde vergiden kaçınacak bu sanırım bir 50 yıl mükemmel eğitim adalet gelişim olmadan değişmeyecek.

EnesPolatdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir tabi araba sizin neyinize ulen bu marmaraylar metrobüsler boşuna mı var burjuva mısınız ne arabası? 20 sene önce arabaya mı biniyordunuz he??? Biraz şükür edin şükür allaha hamdolsun ülkemizi bölemiyorlar

Bunu düşünen kimse bu parlak fikri nasıl buldu acaba.
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuan ki ortamda vergiye verdiğin her destek sana kaçar..
    Bu da doğru ama mesela geçende benzer konuyu konuşuyoruz, arkadaşım diyor ki bu vergileri koyarlarsa berber kuaför fiyatları falan da artar.
    Lan iyi de abim, sen kesintinden şikayet ediyorsun, cebinden fazla çıkacak diye adamın vergi vermemesini savunuyorsun neredeyse dedim. Olsun diyor. Eh, biz bu bencillikle nasıl yapacağız, adam uğradığı haksızlığa tamam diyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler