Büyük şirketleri hiç kefeye koymuyorum bile benimle aynı sektörde olan Türkiye'nin en zengin ailesi denince akla gelen ilk 2 aileden birine ait olan firmanın 5.kere vergi affı oluyor.
Ama ben orada değilim mahalle arasındaki galerici belki yılda 20 araç alıp satıyor ödediği vergi 100.000 TL
Pos cihazı kullanımı yüksek olmayan her sektör için geçerli bu adam inşaat yapıyor yılda 40 daire teslim etmiş matrahı 1.300.000 TL
Yani demem o ki ben büyük şirketleri falan geçtim artık beyaz yakalı çalışanlardan nasıl doğrudan tahsil var ise kimse kusura bakmasın berber taksici esnaf hepsi ödeyecek ödemek zorunda.
Ha geçmişe ait bir af olması evet haksızlık ödeyenlerin suçu kabahati ne ama madem sistem böyle olacak ve ısrarlısınız son bir kez de af gelip insanlara bakın bu son bundan sonra ensenizdeyiz af yok yapılandırma yok kaçırma yok kaçınma yok derseniz o zaman işte bir şeyler olabilir.
Ha bu arada devir değişse bile en tepe firmalar yine bir şekilde vergiden kaçınacak bu sanırım bir 50 yıl mükemmel eğitim adalet gelişim olmadan değişmeyecek.