http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10854621.asp?gid=229
Arkadaşlar ikinci bir motosiklet kazası , yine kafa kopması sonucu feci bir ölüm...
Yine hemen hemen aynı mevkii...
![]()
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10854621.asp?gid=229
Arkadaşlar ikinci bir motosiklet kazası , yine kafa kopması sonucu feci bir ölüm...
Yine hemen hemen aynı mevkii...
![]()
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
yollar duğru düzgün diilki e söförlerde bilmio işi daha çok olur böle şeyler
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
ne kadar dikkatli kullanırsam kullanayim arabayı motorsiklet sürücülerinden inanılmaz tırsarım... hemen aynanın dibinde bitiveriyorlar, zaten oldum olalı 2 tekerlekli araçlardan hazetmem çok tehlikeli gelior bana...
gerçekten eğitimini almadan 250 ytl kurs parası verip ehliyeti çıkartabiliyorsan, 30-40 ytle bir kask alıp trafiğe çıkabiliyorsan bir de yollardaki motorsiklet görünce üstüne kıran maganda araç şöförleri de giriyorsa işin içine böyle üzücü olayların olması normal hakkaten...
ya ordaki kablolar jilet gibi kesiyodur, zaten yollar araba için bile düzgün değilken motor kullanan için ne yazıkki sonuçları bu şekilde oluyor. allah rahmet eylesin![]()
74 model sehpa...
sen emniyet şeridini iptal edersen saçma salak bi metrobüs koyarsan sonu tabiki böle olur!!!
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
nasıl ya daha gecenlerde motorsikletli bi vatandaşın kaza sonucu kafası kopmuştu buda ikincimi yazık hakkaten
Motor çok tehlikeli allah beterlerinden korusun..Avrupa yakasına geçerken köprüye gelmeden bi Racing kaptırmış arkadan yanımdaki arabayla aramdan rahat 200e yakın geçti birde yanınızdan geçene kadar sesi gelmiyor o anda birden sağa sola atmak var allah korusun..
yolun sağından gidiyorsun diyelim. En sağ şerittesin hop bi bakıyorsun sağ taraftan gecmeye calısan bi tipitip mecbur sola atıyorsun kendini. Yada kavşağa geliyor adam dip gaz geliyor yahu bi yavaşla işte manyağın biri cıkar yol vermez olan sana olur diye düşünen yok. Eskiden motorda kullanırdım o yüzden hep motorlara yol vermeye calısırım onları trafikte yokmus gibi gören sürücülerden değilim ama bazen deli ediyorlar yani ulan gidim arkasından vurim dedirtiyorlar. 3 şeritli yolda adam en sol şeridin ortasından gidicem diye ugrasıyor scooterla. Aynada kullanmıyorlar sözüm bu kaza için değil ama hazır motor konusu acılmısken dert yanayım dedim.
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
dün akşam saat 5 sularında bahçelievler medicana hastanesi önünde bir taksi kuryeye çarpmıştı oda yerde yatıyordu. hastane önü olduğu için hemen sedye geldi oraya kaldırıldı ama hareket etmiyordu, ne oldu bilmiyorum.
bu kazada gerçekten ürkütücü, Allah rahmet eylesin.
"Hiçbir ülke yoktur ki, kendi içerisinde bizim kadar hain yetiştirebilsin.."
metrobüs yolu için konulan kablo bariyerde kabahat yok , esas problem kablolar arasında birkaç metre ara ile dikilen ve yola doğru budak veren metal babalar...
eski klasik metal barlar , otomobilinizle sürttüğünüzde sizi parçalamaz...
oysa bu zıkkımlara eğer aracınızın sol tarafınız değdirirseniz tak tak tak her vuruşta aracınızdan bir parçayı paramparça edecektir... bir göz atın inceleyin hak vereceksiniz...
bunu tasarlayanlar bu saçmalığı göremiyor mu? bariyerler araçları tutmak içindir , parçalamak için değil...
ayrıca daha yüzbin tane tasarım hatası olan metrobüs yollarında benim beklediğim şeyler gerçekleşmedi ;
-metrobüs yolu sadece duraklarda betonla ayrılıyor , diğer yerler çıplak.. klasik gidiş geliş..hatta ben birbirini sollayan metrobüslere bile şahit oldum...
normalde de aynalar birbirine teğet geçiyor zaten.. şöförler de yolun akış yönünün tersinde oturuyorlar , yani metrobüs araçlarının uzak köşeleri birbirlerine yakın geçiyor...biri direksiyon hakimiyetini biraz kaybetse ne olacak? ya da rüzgar veya hafif buzlanma yüzünden bi miktar çizgisinden saparsa? düşünmek bile ürkütücü...
-ortalama hızları 60-70 km/h olan metrobüs araçlarının oalsı bir kazada kafa kafaya çarpışmaları 60+60=120km/h hızla sabir engele çarpma etkisi yaratacaktır... içindeki insanların da hepiniz biliyorsunuz ki emniyet kemerleri yok...zaten herkes garfield misali camlara yapışık...
-bana göre e5 ile metrobüs yolunun arasına konulan teller belirli bir hız ve/veya ağırlığın üzerindeki darbeleri ememeyecek ve belki de kontrolden çıkan bir araç metrobüs yoluna geçiğ metrobüs aracı ile çarğışacak...
metrobüs yolu inşası sırasında bu metal kabloların dayanımı-güvenliği ile ilgili bir bilgi duyan bir test izleyen var mı?
-zaten e5 tarafına doğru budaklı babaları olan bu kablolar daha çok kişinin canını yakacak gibi görünüyor...
allah hepimizi korusun...
![]()
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
Bu konuyu ben açacaktım , benden önce açmışsın....
Bende motorsiklet sürücülerine normalden çok dikkat eden birisiyim çünkü adamların hayatları söz konusu ve nerden nasıl çıkacakları belli olmuyor... Trafikdeki fobim oldular resmen.
Dün birisinin sebebi olucaktım az daha Allah korudu ki yavaştım.
2 şeritli yolda önce dikizden sonrada sağ aynadan baktım hiç bişey yok sağ şeride doğru yöneldim bi korna falan şaşırdım direk sola kırdım hala bişey görmüyorum ama sadece ses var...
Sağ arka köşeme giriyor ne amaçla yaa? yani amaç nedir? canına mı susadın be adam??? racing motor falanda değil yani yanlış anlaşılmasın bi anda falan gelmedi öyle bayadır gidiyormuş.
Allah korusun refleksim iyi olmasa ya altıma alırdım onu yada dengesini kaybedip bariyere falan çarpardı.
Ben koskoca otomobille bile milletin kör noktasına girmiyorum ya basıp geçiyorum yada selektör falan atıp bekliyorum.
En basitinden geçerken aynama dokunsa dengesi kaybolup düşecek. Neyine güveniyor?
Ben , motorlarında hızlarına göre bulundukları şeridi ortalamaları taraftarıyım. Aynen bi otomobil gibi.
Motorlular bu kadar cesur olmamalı bence...Kafayı gözü sokmamalılar her yere...
Hayatın kaskosu yok.
✵ Belong to beyond of your horizon. ✵
Lütfen kötü kullanan motosiklet sürücülerinin faturasını tüm motosiklet kullananlara kesmeyin. Bu, deli gibi giden modifiyeli bir otomobil ile sizin aranızdaki fark gibi bir şey. Düşünün bi. Motosiklet denilince hiç birimizin aklına iyi bir şey gelmiyor. Şeytan işi, Ölüm makinesi deniliyor. Evet sen önlemlerini almazsan ve kurallara aykırı gidersen bu bir ölüm makinesi. Fakat bazen elde olmayan sebeplerden dolayı da kaza oluyor. Otomobil ve kamyonların sıkıştırması, saçma hız sınırlamaları gibi... Malesef ülkemizde olması gerektiği kadar motosiklet kullanan yok. İtalya, İngiltere, Fransa ve diğer gelişmiş ülkeler bu tip şeylerin farkında. Yurt dışında elektrikli scooterlar bile satışa sunuldu. 1 saatlik şarj ile 70 km gidiyor. Sokaklara prizler yapıldı... Biz, hem maliyetlerimizi hem doğamızı kurtarabileceğimiz bu icatı ise hep kötü anımsıyoruz. Tıpkı günlük hayatında modifiye tutkusu olmayan ve modifiyeli otomobil denilince kötü anımsayan insanlar gibi... Kuryelere, yemek servisi yapanlara, suculara laf atıyoruz... Bir çoğu kazalara karışan, kurallara uymayan kişilerden oluşuyor. Fakat hiç bir Pizza Hut ya da McDonald's servisi yapan kişiye siparişimizi ulaştırdığında kötü gözle bakmıyoruz değil mi? Hatta geç gelince neden geç geldiği soruluyor. Azarlanıyor... Bence sorun motosikletlilerde değil. Mantalitede... Önceden söylediklerim halen geçerli. Aranızda isteyen varsa motosikletimin arka koltuğuna oturtup küçük bir İstanbul turu attırabilirim. Yaşadıklarımızı görünce emin olun bize hak vericeksiniz. Forumumuzdan biri "Otomobilime vurup düşerse ceset olur, ama çarptığı için değil, otomobilime zarar verdiği için" demişti. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bunu hepiniz unutuyorsunuz. Bir Ferrari'ye binen de can taşıyor, 125cc scootera binende. Sizler dikkat edin. Yapmanız gerekeni yapın da eninde sonunda hata bırakın motor kullanıcılarına kalsın. Emin olun kurallara uymayanlar kadar uyanlar da var. Ben de çoğu zaman motosiklet kullanıcılarından daha fazla rahatsız oluyorum. Ama onlara da gerekli eğitim verilerek sorun çözülecektir. Artık ehliyet almak o kadar kolay değil. Emin olabilirsiniz... Son olarak vefat eden arkadaş için keşke elimizden birşeyler gelse. Ailesinin yaşadığı dramı düşünmek bile istemiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım sorununa kafadan çözüm buldu.
Loading World's Best Magazine...
ne olursa olsun şuan bile sol şeridin yanında barierle 15 cm fark olması bence çok yanlış çünkü iki taraf içinde kaçış yeri kalmıyor. bunun asıl cezası bana göre karayolları müdürlüğüne veya büyükşehir belediyesine kesilmesi gerekiyor.
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
bu aralar motosikletlere çok heveslendim ama bu haberler yüzünden de korkuyorum.
çevre faktörleri çok önemli 2tekerde
E5 o kadar berbatki, köstebek yuvası gibi...
Otomobil sürücüleri de cukurlardan kacarken motorlar yanlarında bitiveriyor.
Bence bundan oluyor bu isler...
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)