Ben APP leri söktüm 2-3 ay böle takılırım sonra devam. Bakalım nasıl ilerlicek süreç göreceğiz.
Printable View
Ben APP leri söktüm 2-3 ay böle takılırım sonra devam. Bakalım nasıl ilerlicek süreç göreceğiz.
İyi niyetli görevini yapan kişilere elbette saygımız sonsuz fakat amaçları sadece yazmak olan çalışanlarda var. Senin söylediğin bu cümleyi onlara kuramadan çoktan makbuzu elimize vermiş olurlar yüksek ihtimalle :)
Bende plakaları orjinale çevirdim 2-3 ay böyle takılıcam daha sonrasında zaten yine unutulup gidecek tekrar appleri takarım.
Şimdi burada yanlış anlaşılma var, düzelteyim kimse vebale girmesin. Bahsettiğiniz plaka önermesi doğru değil çünkü ilgili maddeyi eksik koymuşsunuz. 5.Fıkrada Net olarak diyor :
''(Değişik beşinci fıkra:12/2/2026-7574/4 md.) Başka bir araca ait tescil
plakasını/geçici tescil plakasını, plaka basım işlemini gerçekleştiren kuruluş tarafından
verilmemiş plakayı, tescil kaydı bulunmayan plakayı veya sahte plakayı takan veya
kullananlara 140.000 Türk lirası idari para cezası uygulanarak sürücü belgeleri otuz gün
süreyle geri alınır ve araç otuz gün süre ile trafikten menedilir.
Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Bende APP kullanıcısıyım, istemeye istemeye değiştireceğim.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8786856
Ancak kanun net ve polisler agresif. Oraya gelene kadar aracımın alçak olması, Egzoz olması gibi durumlar da mevcut maalesef. Kullanmıyorum zaten günlük olarak ama bir heves dışarı çıkarttığımda başıma bela olacak çok belli ki.
Yani Özetle, Kanun maddesi de diyorki APP 140.000 TL ilk yakalanma. 4.000 TL olan ise yetkili kuruluş tarafından basılan ve sonrasında : Kırmızı Türk Bayrağı, Damla nazar boncuğu, örneğin ''ASK'' olan plakayı delip ''AŞK'' yapanlar gibi. Kenarını kesen, siyah rengi tinerle silen vs vs.
Kestel, İzmit plaka gibi durumlar insiyatif içerir. Resmi kurum basmıştır ancak uygun olmayan ölçü ve ebatlarda olduğundan 4.000 TL için iddia edilebilir. Orası meçhul ama 90% oranında başarısız olursunuz sanıyorum. Hadi Kestel plakayı Kestel'deki polis bilir de, İstanbula gelirseniz olmaz, yemez bence haklı da olsanız.
Evet 4. fıkrayı okuyunca böyle bir anlam çıkıyor.
Zorlamaya veya mantık aramaya gerek yok bence ne gerek var riske laf dalaşına. Bir süre orjinal devam.
Yanı şimdi carplay multimedya ya ceza felan kesilirse olay olur :)
Plakacıların sattığı Cemiyet baskı peki birebir mi görsel olarak ? Geçen hafta arkadaş cemiyette yaptırmış, ne simetri var ne doğru boşluk. En azından plakacılarınki daha düzgün oluyor :)
cemiyetin bastığı plakaya geçiş hızlandı boş yere görseli güzel olacak diye ceza yemeyelim gıcık polise denk geliriz kesin :)
Hala APP plaka basımı yapan cemiyetler var mı? Zamanında beşiktaş baskı plaka diye meşhur olmuştu, hatırlarsınız :)
Yalnız noterlere iyi cukka çıkardılar yine. Araç ruhsatını gösterip 400-500 liraya plakalarımızı yeniliyorduk ne güzel. Kıytırık bir plaka yenileme işlemi için notere haraç verdiriyorlar. Vatandaşını bu kadar kolay yolduran başka bir devlet yoktur herhalde.
plaka değişiminde ruhsatta değişiyor mu ? nasıl ilerliyor süreç
Sabah bi arkadaş noteri arayıp sordu, plakaları getiricem yenileme evrakı alıcam diye.
Noter app ise getirme demiş, orj plakanı yenilemek istiyorsan ona evrak veririz demişler.
Diğer türlüsü de plakam kayboldu diyip işlem yapmak onun da süreci uzun diye biliyorum, pof.
Dün bir vekalet işim için noterdeydim yan bankoya 2 tane plaka ile biri geldi plakalar app ilk başta yok falan dediler sonra adam bizde yeni fark ettik kaç yıldır kullanıyoruz bilmiyordum arabadan söktüm getirdim ceza yemeyelim diye anlattı falan işleme aldılar.
Biraz da noterin insafına kalmış bir durum sanırım. Farklı bir notere gidip denenebilir gibi.
Ben şimdi normal cemiyet plakasını dışarıda bastırıyorum, artık buna da yazacaz derlerde yapacak bir şeyimiz olmaz. Basan yer zaten cemiyete basım yapıyor. Sadece evrak işi noter üzerinden gitmiyor.
Noter üzerinden gidip bastırdığımız için de polis değiştirmediğini nerden bileyim diyerek çizik atabilir.
Can sıkıcı işler bunlar, başka dert mi kalmadı ülkede anlamadım gerçekten.
Instagram Videodaki ilk ve ikinci fotoğraftaki fontlarda bir sıkıntı çıkaramazlar çünkü cemiyet fontuyla bire bir. Dikkat edilecek nokta hologramın yapıştırma olmaması ve mühürün bulunması. Araçların alınma tarihine göre de karekod bulunup bulunmamasına dikkat edilebilir. Noterle uğraşmak istemeyenler için bir alternatif olabilir.
Dün Power Fm'de tüm modifiyeli araçlar trafikten men edilecektir diye haber yapıldı ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Modifiyeye ses sistemi, spoiler, kesilmiş helezon vs baya bir şey saydı.