User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
42 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yeni Araç Fikri

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Araç Fikri

Selamlar Herkese,

O gün geldi çattı, yaklaşık 8 senedir kullandığımız Q3 1.4 TFSI dan ayrılma vakti geldi.
    Kendisi ile gayet güzel km ler geçirdik hiç üzmedi bizi gerçekten yakmasına rağmen konforu ve gidişi hiç bir zaman sorun yaratmadı.
    Yine aynı kasanın direkt sıfırı olsa herhalde düşünmeden alırdık.
    Ağırlıklı olarak Q3 ten yana fikrimiz fakat yine de danışmak istedim.

Hafta sonu 3 araç baktık ama net kafamıza yatan olmadı - hepsi şu an muallakta.

Ağırlıklı şehir içinde yazın şehir dışına gidiliyor çok fazla onun haricinde günlükte kullanılacak araç.

1- Tiguan R Line (2025 Mode)

2 - Bmw xdrive25e (2025 Model)

3- Son kasa Q3 (2025 Model)

Sanırım Tiguan'ların dq200 motorları biraz problemli. İstanbul trafiğinde belli bir süre sonra kavrama ve ısınmadan dolayı problem yaratacağı yazıyor bir çok yerde. Bu arada R line paket doluluğu baya baya güzel.

xdrive için de eğer şarj etmeyeceksen pili taşımanın mantığının olmadığını okudum, izledim bir çok kişi tarafından.

Listeye baktığınızda hangisi neden alırdınız fikirlerinizi paylaşırsanız eğer yardımcı olabilirsiniz belki

Şimdiden herkese yorumları için teşekkür ettim.
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cümleten hayırlı cumalarınız olsun

Vergi kaçırıp cumayı kaçırmayan cemaati müslimlerede selam olsun

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlla bu üç model arasında sabitseniz Tiguan derim, Yeni kasa audilerin malzeme kalitesi eskiyi aratıyor, ( gerçi hangisi aratmıyor ki ) Farklı model deseydiniz fikir belirtebilirdim. Unutmadan yeni nesi dsg'ler çok az sorun çıkartıyor, asıl sıkıntı yazılımsal sıkıntılar ve alternatör problemleri.. Birde fiyat olarak hiç biri parasının arabası değil. BMW'de şarj vs sorununuz yoksa alınabilir, güzelde yola gidiyor. Bir kaç arkadaşım batarya arızası yaşadılar, baya da beklediler çözüm için..
    Kazasız belasız sürüşler olsun.
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamalr
    tiguan da dq200 şanzıman yok diye biliyorum. dq381 ıslak kavrama

sorunsuzdur diye bilirim.

Mümkün mertebe deri koltuklu,soğutmalı,hafızalı olsun araç.

test edin derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tiguan ile Q3 aynı şanzımanlı hatta aynı motorlu değil mi?

BMW özelinde değil de genel olarak hibritlerin pişmanlık olacağına inanıyorum. Hem çok karmaşıklar servis için hem de benzin motoru taşıyıp onun için bakıma gidip deli gibi paralar dökülüyor bakım için. Elektrik ile yapılan tasarruf çöp oluyor.

Ben olsam ya içten yanmalı ya da elektrikli araç bakardım hayat standardıma göre.
    Okumadan imzalamam.....

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben direkt PHEV delisi olarak BMW derdim
    Hoş, Q3'ün de yeni kasası çok güzel ancak 150'lik motor ve verilen paraya göre bence hakkı değil. En az 200hp falan olmalıydı bu araç. O yüzden de güç olarak yine BMW'ye kayıyorum.

"Şarj etmeyeceksen pili taşımak" kısmı yanılgı (bence). Sonuçta alet hibrit. Tüketim ve performansta devamlı olarak etkisi olacak. Fişe takmadan sıfır değil, kendi kendine rejenerasyon falan filan da yapıyor bu "fişli hibrit"ler.
    Fişsizleri bile bit kadar motorlarıyla manyak gibi tüketim avantajları sağlıyor, şehiriçi elektrikli falan gidebiliyor belirli hızlara mesafelere kadar. Bu anlamda bu araçlara yanlış bakılıyor diye düşünüyorum.

Burada tek dert, hibrit ve pil çok büyük olmadığından, %100 elektrikli bir araç gibi birkaç günde bir şarj yerine her gün veya 2-4 günde bir şarj gibi bir ihtiyaç doğabilir.
    Evde-işte şarj vesaire gibi imkanlara göre değerlendirilebilir.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2022 model elegance paket tiguanım olmuştu , 2021 yada 22 model de q3ümüz hala var, ben şahsen q3ü hiç sevmiyorum odun gibi geliyor bana freni bir garip tepkileri garip aracın. 2sinin de yenisi nasıldır bilmem ama tiguan daha ferah ve konforluydu q3 den x1 hiç kullanmadım bir fikrim yok. Ama elektrikli bmwlerin arızalarını bir araştırın derim dert sahibi olan çok diye biliyorum.
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoş, Q3'ün de yeni kasası çok güzel ancak 150'lik motor ve verilen paraya göre bence hakkı değil. En az 200hp falan olmalıydı bu araç. O yüzden de güç olarak yine BMW'ye kayıyorum.

"Şarj etmeyeceksen pili taşımak" kısmı yanılgı (bence). Sonuçta alet hibrit. Tüketim ve performansta devamlı olarak etkisi olacak. Fişe takmadan sıfır değil, kendi kendine rejenerasyon falan filan da yapıyor bu "fişli hibrit"ler.
    Fişsizleri bile bit kadar motorlarıyla manyak gibi tüketim avantajları sağlıyor, şehiriçi elektrikli falan gidebiliyor belirli hızlara mesafelere kadar. Bu anlamda bu araçlara yanlış bakılıyor diye düşünüyorum.

Burada tek dert, hibrit ve pil çok büyük olmadığından, %100 elektrikli bir araç gibi birkaç günde bir şarj yerine her gün veya 2-4 günde bir şarj gibi bir ihtiyaç doğabilir.
    2023 model x3 20sdrive dan yeni kasa 20 hibrid 200 hp ye geçtim.

Uzun yolda neredeyse yarı yarıya tüketim fark etti o ufacık hibrit motor sayesinde. Ve aracın 30 hp lik farkı performansı inanılmaz etkiliyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. O yüzden hibrit iyidir. kesinlikle laf olsun diye koyulmuyor o motorlar.
    .

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu Audilerin TR de lansmandan sonraki donanım fakiri araçları piyasaya yüksek fiyattan sunması rahatsızlık verici.Şöyleki araçların açıklanan fotolarına bakıyorsunuz s line iç-dış paket devasa jantlar vb araç harika görüntü süper sonra araç Tr de satışa sunuluyor düdük gibi bomboş line std vw motorları şanzımanı falan filan ama fiyat tavan s line alabilmek mümkün değil..
    Q3 ü listeye dahil bile etmezdim
    Fiyat kesin kez daha yukarıda olacak ama bütçe müsaitse yeni GLB nin benzinli versiyonu yakında gelir düşünmeden alırdım.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    154 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Volan ceyransız x1 veya ceyransız mini countryman bakarmısın artık
    1881 - 193

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Ceyranlı bemve almayalım lütfen. Hele hele kibrit veya pılaginhaybrid sakın ha.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oguz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlla bu üç model arasında sabitseniz Tiguan derim, Yeni kasa audilerin malzeme kalitesi eskiyi aratıyor, ( gerçi hangisi aratmıyor ki ) Farklı model deseydiniz fikir belirtebilirdim. Unutmadan yeni nesi dsg'ler çok az sorun çıkartıyor, asıl sıkıntı yazılımsal sıkıntılar ve alternatör problemleri.. Birde fiyat olarak hiç biri parasının arabası değil. BMW'de şarj vs sorununuz yoksa alınabilir, güzelde yola gidiyor. Bir kaç arkadaşım batarya arızası yaşadılar, baya da beklediler çözüm için..
    Kazasız belasız sürüşler olsun.
    Aslında dediğim gibi Q3 çok istiyoruz fakat arada 1m fark olunca Tiguna'ın da R Line paketi daha makul geliyor.
    2024 yılında çıktığından yazılım kaynaklı problem varmış genelde şuan bir problemi olmadığını söylüyorlar, tabi forumda kullanan ve sıkıntısı olan varsa söylerse daha doğru olacaktır. Fiyat konusunda kesinlikle katılıyorum, Q3 de Tiguan'da bu paralar değil maalesef. Bir çok aracında yeni kasaları çıktığı için eski kasalarına bu kadar vermektense sıfır almak daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz.

Alıntı 207_TR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamalr
    tiguan da dq200 şanzıman yok diye biliyorum. dq381 ıslak kavrama

sorunsuzdur diye bilirim.

Mümkün mertebe deri koltuklu,soğutmalı,hafızalı olsun araç.

test edin derim.
    Test etsekte sanırım R Line var mı bakmak gerek, aslında istemiyor da değilim.
    R line da zaten koltuk ısıtma / soğutma - Hafıza koltuk vs hepsi var + deri koltuk geliyor. Boş olanında kumaş ve oldukça boş paket değmez ona o kadar vermeye. Şanzımanda dq200 - Q3 ile şuan kullanılan aynısı.

Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tiguan ile Q3 aynı şanzımanlı hatta aynı motorlu değil mi?

BMW özelinde değil de genel olarak hibritlerin pişmanlık olacağına inanıyorum. Hem çok karmaşıklar servis için hem de benzin motoru taşıyıp onun için bakıma gidip deli gibi paralar dökülüyor bakım için. Elektrik ile yapılan tasarruf çöp oluyor.

Ben olsam ya içten yanmalı ya da elektrikli araç bakardım hayat standardıma göre.
    İlk başlarda araba değiştireceğiz dediğimde direkt x1 istiyorduk sonrasında alternatifler çoğalınca kafa karışıyor tam bunun üstüne Q3 ün yeni kasası da çıkınca baya kafa karıştı. Sonrasında gidip Tiguan'ın fiyatını ve doluluğu görünce Q3'e o kadar verilmeyeceğini anladık. Yukarıda dediğim gibi tiguan da aslında bunu etmez ama maalesef yapacak bir şey yok.

Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İkisi de yok, en yakın şarj etme istasyonu Akmerkez veya Zorlu. Hanımın işi 8x2 = 16 km günlük - Maddiyata vurulduğunda aslında elektrik mantıklı geliyor ama şarj etmediğinde kendini doldurduğunu zannetmiyorum. Arkadaşımda var, sıfırdan 100'e 1 saat 40 dakikada etmiş - işyerinde ve evde olmaması biraz demotive ediyor bu şarj olayının olmaması.

Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2022 model elegance paket tiguanım olmuştu , 2021 yada 22 model de q3ümüz hala var, ben şahsen q3ü hiç sevmiyorum odun gibi geliyor bana freni bir garip tepkileri garip aracın. 2sinin de yenisi nasıldır bilmem ama tiguan daha ferah ve konforluydu q3 den x1 hiç kullanmadım bir fikrim yok. Ama elektrikli bmwlerin arızalarını bir araştırın derim dert sahibi olan çok diye biliyorum.
    Vallahi ben çok beğenerek kullanıyorum, yazın ağırlıklı İzmir'e gittiğimden dolayı beni hiç yormuyor tek sıkıntısı biraz sıkıştırınca 12-13 litrelerde yakması
    Elektrik konusuna ben de pek alışamadım, bir yanım istiyor bir yanım istemiyor.

2023 model x3 20sdrive dan yeni kasa 20 hibrid 200 hp ye geçtim.

Uzun yolda neredeyse yarı yarıya tüketim fark etti o ufacık hibrit motor sayesinde. Ve aracın 30 hp lik farkı performansı inanılmaz etkiliyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. O yüzden hibrit iyidir. kesinlikle laf olsun diye koyulmuyor o motorlar.
    Bunları çok görüyorum vallahi iç tasarımda ufak bir makyaj olsa direkt düşünmeden buna geçerim çok beğeniyorum gerçekten bu tarz araçların 150-70 HP olması çok can sıkıcı.

Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Audilerin TR de lansmandan sonraki donanım fakiri araçları piyasaya yüksek fiyattan sunması rahatsızlık verici.Şöyleki araçların açıklanan fotolarına bakıyorsunuz s line iç-dış paket devasa jantlar vb araç harika görüntü süper sonra araç Tr de satışa sunuluyor düdük gibi bomboş line std vw motorları şanzımanı falan filan ama fiyat tavan s line alabilmek mümkün değil..
    Q3 ü listeye dahil bile etmezdim
    Fiyat kesin kez daha yukarıda olacak ama bütçe müsaitse yeni GLB nin benzinli versiyonu yakında gelir düşünmeden alırdım.
    GLB ye bir ara evet dedik sonra tamamen eledik. En son kasasını görmedim, bir bakayım.
    Q3 kesinlikle parasını hak etmiyor 4 civarında olsa bile okey ama üstünü kesinlikle hak etmiyor.
    Her araçta öyle yapılıyor, üst segmenti gösteriyorlar hep ilgi çekmekten dolayı sanırım.

Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Volan ceyransız x1 veya ceyransız mini countryman bakarmısın artık
    Countryman'in görüş mesafesi biraz sıkıntılı, full motoru görerek gidiyorsun bakmadım değil
    x1 ceyranlıda baksana iyi de kötü de yorumlar var

Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ceyranlı bemve almayalım lütfen. Hele hele kibrit veya pılaginhaybrid sakın ha.
    Bak bir kişi daha
    Kibritler de yaşanan en büyük sorun ney acaba?
    Sarı siteye baktığımda da inanılmaz derecede x1 var, bazen kafam karışıyor.
    Gerçekten bu araba alma işi çok zormuş, seçimi daraltmadıkça daha da zorlaşıyor işler.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    189 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    iksbir ve mini kantrimen aks kırıyor yahu daha ne olsun

BMS ve batarya kısımları sıkıntılı kibritlerin
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iksbir ve mini kantrimen aks kırıyor yahu daha ne olsun

BMS ve batarya kısımları sıkıntılı kibritlerin
    @Berkan alayım mı hala

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık ufaktan B C D suv gurusu diyebilirim kendime sanırım , her çeşidini aldım kullandım mevcutta kullanıyoruz

Şöyle söyleyim x3 20s drive dan kesinlikle korkma , 170 hp si çok iyi , güç az geliyorsa bi yazılıma bakar 300 hp ye kadar çıkıyor. Ben aşırı ama aşırı memnundum. Alırsan dua edersin bana.

6-7 ay kadar GLB de kullandım , açık ve net söylüyorum hayatımda bindiğim en kötü MB araçtı , duster tadında gidiş, yalıtım vasat vs.vs. , tek artısı içi devasa geniş. Hiç yanaşma derim.

Yeni tiguan avrupa da en çok arıza çıkaran araba rekorunu kırmıştı galiba, o handikapı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa FP olarak bence açık ara en iyisi yine Tiguan. veya Tayron.

Bütçe el veriyorsa bu sınıfta en güzel araç xc60 , 2. el de olsa değerlendirilir. Ufak tefek eksikleri var ama bayağı memnunuz.
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık ufaktan B C D suv gurusu diyebilirim kendime sanırım , her çeşidini aldım kullandım mevcutta kullanıyoruz

Şöyle söyleyim x3 20s drive dan kesinlikle korkma , 170 hp si çok iyi , güç az geliyorsa bi yazılıma bakar 300 hp ye kadar çıkıyor. Ben aşırı ama aşırı memnundum. Alırsan dua edersin bana.

6-7 ay kadar GLB de kullandım , açık ve net söylüyorum hayatımda bindiğim en kötü MB araçtı , duster tadında gidiş, yalıtım vasat vs.vs. , tek artısı içi devasa geniş. Hiç yanaşma derim.

Yeni tiguan avrupa da en çok arıza çıkaran araba rekorunu kırmıştı galiba, o handikapı iyi değerlendirmek lazım. Yoksa FP olarak bence açık ara en iyisi yine Tiguan. veya Tayron.

Bütçe el veriyorsa bu sınıfta en güzel araç xc60 , 2. el de olsa değerlendirilir. Ufak tefek eksikleri var ama bayağı memnunuz.
    Bmw nin iç tasarımı çok güzel, x3'ün de güzel kötü değil de 3-4 yaşında bu kadar para vermek bilemedim, kesin haklısınızdır bana kalsa direkt x3 2.0 alırdım.
    Alternatif olarak ilk zamanlarda xc60 baktık fakat aşırı sert geldi. Alternatif olarak v60cc veya all terrain denedik ama onlarında olmayacağına karar verdik.
    Uzun süre yüksek araç kullanınca SW araç kullanmak zor gelebilir bana kalsa tereddütsüz ccv60 alırdım ki onun da iç tasarımı çok eskide kaldı maalesef.

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunların dışında düşük km stelvio olabilir, algı değişmemesine rağmen gtline sportage oldukça iyi, birde tuscon tam hibrid(230 hp) bayada donanımlı ( ama algı tabi negatifte kia-hyundaide)
    Xc60 da ciddi memnun eder, alıpta sorun yaşayan etrafımda yok.
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir audi kullanıcısı olarak üzülerek güncel audilerin devrinin kapandığını düşünüyorum. Ekstra uygun bir fiyat verilmedikçe almak pek mantıklı değil. (Hoş ben uygun fiyat diye aldım ve pişmanım o da ayrı bir husus )

3700 civarında olması lazım tiguan r line, fazladan 1 milyon verip q3 almaya bence gerek yok. İlla fazla verilecekse BMW mantıklı 5200 civarında olması lazım sıfır km x1 ler.

FRTDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evde şarj etme imkanınız yoksa hybrid x1 gereksiz maliyet olacaktır, 2025 r line tayron kullancısı olarak şu yorumu yapabilirim şu an için bi sorun yaşamadık malzeme kalitesi vs eskiye nazaran daha iyi geldi. Biz 22 model kodiaq sportline dan geçtik tayrona şehir içinde e tsi olmasının bi avantajını görmedim diyebilirim yakıt aşağı yukarı aynı kodiaqla.
    Kurallara Aykırı İmza Boyutu.

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı oguz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunların dışında düşük km stelvio olabilir, algı değişmemesine rağmen gtline sportage oldukça iyi, birde tuscon tam hibrid(230 hp) bayada donanımlı ( ama algı tabi negatifte kia-hyundaide)
    Xc60 da ciddi memnun eder, alıpta sorun yaşayan etrafımda yok.
    @Berkan ve ben abisi olarak söylüyorum ama maaesef marka algısından dolayı bakmıyorlar
    kafayı çok da kurcalamamak lazım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler