User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: KKTC ye yerleşmek :)

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

KKTC ye yerleşmek :)

Selam Forum,

Belki de daha önceden açmam gereken bir konuydu ama yaklaşık 6 ay önce, Kasım ayında ani bir karar ile ailemle birlikte KKTC'ye yerleştim. Eşimden dolayı zaten vatandaşlığım da vardı; Türkiye’deki SGK sistemine göre 7000 prim günümü de tamamlamıştım. Bir de kapımızın önünde yasaklı madde kullanan gençleri görünce, tabiri caizse koşarak kaçtık diyebilirim.

Buraya geldiğimizden beri stres seviyem azaldı, alışkanlıklarım değişti ve aileme daha fazla vakit ayırmaya başladım. İstanbul'un o koşuşturmacası meğer bizleri ne kadar çok yoruyormuş... Darısı bu şekilde düşünenlerin başına; inşallah sizler de isteklerinizi gerçekleştirirsiniz.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tebrik mi edelim ne diyelim ne saçma bi konu bu
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

207_TR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar
    Hayırlı olsun.

iş hayatı durumları nasıl. Geçim macerasını nasıl tamamlıyorsunuz.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun.

Zamanında İstanbul'a gitmemiz lazım diye bizi kavimler göçüne zorlayan babam da şimdi "buralardan kurtulmak lazım" kafasında.
    Hoş, onunki klasik yaşlı muhabbeti, gidelim bilmemnereye yerleşelim diye kerbela gibi yere gidecek, 3 güne sıkılacak sonra. Hastalığı bilmemnesi dert olacak.

Ülkede İstanbul Ankara İzmir harici bi şehre de gidilse mutlu olunabilir sanırım kafasındayım aslında. Ancak İstanbul harici Ankara ve İzmir'de bile sıkıntıdan çatlıyorum, yaşamak elbette ki farklı oluyor ama İstanbul'u da bırakamıyoruz. Diğer yandan da ömür yiyor kardeşim, nasıl bi kısır döngü ise artık...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selamlar, eşimi iş teklifi aldığı için onun yönünden bakarsak kolay ama ben 2 2.5 ay kadar işsiz kaldım. Ehliyetidir, adayı öğrenmesi vs. görüşmeye gidildiğinde yeni geldim dediğiniz de bakışlar kısmen değişiyor. Şu anda sabah 8 akşam 6 iş ile ev arası 12 dakika 2 dakikası akan trafik

Geçim yönünden büyük alış verişlerimizi aylık olarak büyük marketlerden gerisini şehir içindeki yada oturduğumuz köy deki marketten karşılıyoruz. Elektrik ve su kısmen Türkiye' ye göre pahalı dene bilir, her evin su deposu olduğu için belediye aranıp adres verilinde tankeri hemen yönlendiriyor. 2 kişinin maaşı Türkiye şartlarına göre burada daha iyi dene bilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.

Zamanında İstanbul'a gitmemiz lazım diye bizi kavimler göçüne zorlayan babam da şimdi "buralardan kurtulmak lazım" kafasında.
    Hoş, onunki klasik yaşlı muhabbeti, gidelim bilmemnereye yerleşelim diye kerbela gibi yere gidecek, 3 güne sıkılacak sonra. Hastalığı bilmemnesi dert olacak.

Ülkede İstanbul Ankara İzmir harici bi şehre de gidilse mutlu olunabilir sanırım kafasındayım aslında. Ancak İstanbul harici Ankara ve İzmir'de bile sıkıntıdan çatlıyorum, yaşamak elbette ki farklı oluyor ama İstanbul'u da bırakamıyoruz. Diğer yandan da ömür yiyor kardeşim, nasıl bi kısır döngü ise artık...
    Teşekkür ederim, hocam o kısır döngüyü kırmazsan çok zor bana hala zor geldiği durumlar oluyor sabah 4 de kalkıyorum bazen horozdur, köpektir, kuştur hepsinin sesini duyunca bünye otomatik olarak kalk artık uyumaya gerek yok demeye başladı. Burada ilgin. bir kültür var genelde her pazar evlerde mangal yakanlar var onları gördükçe söylediğin döngüden koşarak uzaklaşılıyor

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaç yıldır konuşuyorduk bu taşınma işini senle hatırlıyor musun. Ben bile şaşırdım bu kadar hızlı gelişmesine olayın. Trafik işi TR ye göre çok iyi tabiki. Ben de tatil için gittiğimde araç kullanırken baya rahat etmiştim, trafik net şekilde kültürel bir şey, TR deki yamyamlardan 1 tanesi bile yokt.

2 günde 500km ye yakın yol yapıp sağdan direksiyonlu aracı ilk defa kullanmama rağmen majör bir sorun da yaşamadım. (Kiralık aracın kırmızı plakası sanırım fayda sağlıyor bu konuda)

Huzurla yaşa kardeşim, yaşam standardın yükseldi net şekilde.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni yaşantınız hayırlı olsun. Umarım bu dinginlikten sıkılmazsınız.2 3 yıl önce bir arkadaşım Mağusoya yerleşti bir erkek giyim butik açmıştı, öğrenci varken güzel ama tatillerde iş duruyor noktasına geldiğini dile getirmişti.Ama genel anlamda memnun kendisi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaç yıldır konuşuyorduk bu taşınma işini senle hatırlıyor musun. Ben bile şaşırdım bu kadar hızlı gelişmesine olayın. Trafik işi TR ye göre çok iyi tabiki. Ben de tatil için gittiğimde araç kullanırken baya rahat etmiştim, trafik net şekilde kültürel bir şey, TR deki yamyamlardan 1 tanesi bile yokt.

2 günde 500km ye yakın yol yapıp sağdan direksiyonlu aracı ilk defa kullanmama rağmen majör bir sorun da yaşamadım. (Kiralık aracın kırmızı plakası sanırım fayda sağlıyor bu konuda)

Huzurla yaşa kardeşim, yaşam standardın yükseldi net şekilde.
    Cidden yaşam kalitesi artıyor insanın, trafik bile ayrı bir stresmiş diyorsun, sosyal çevre edindikçe arkadaşlarla görüştükçe, ne bileyim deniz kenarına yürüyüşe gidince bile geç kalmışım dedirtiyor. Senin de buraya gelmen lazım şart bu yani kardeşim, hakkını helal et sende çok konuştuk seninle

Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni yaşantınız hayırlı olsun. Umarım bu dinginlikten sıkılmazsınız.2 3 yıl önce bir arkadaşım Mağusoya yerleşti bir erkek giyim butik açmıştı, öğrenci varken güzel ama tatillerde iş duruyor noktasına geldiğini dile getirmişti.Ama genel anlamda memnun kendisi

Şu anda zorluk çekiyorum kısmen ama alışmaya başladım, benim öğrencilerle ilgili bir işim yok sadece gittiklerinde adanın daha da sakin oluşan trafiğin bile kalmadığını söylüyorlar.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun. Umarım umduğunuzu uzun vadede bulursunuz. Bende İstanbul'dan kaçmak istiyorum. Zaman zaman forumda da yazıyorum. Bir yandan da sakinlik istiyor muyum ? emin olamıyorum. Kaosa alışmışız.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    135 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cidden yaşam kalitesi artıyor insanın, trafik bile ayrı bir stresmiş diyorsun, sosyal çevre edindikçe arkadaşlarla görüştükçe, ne bileyim deniz kenarına yürüyüşe gidince bile geç kalmışım dedirtiyor. Senin de buraya gelmen lazım şart bu yani kardeşim, hakkını helal et sende çok konuştuk seninle

Helal olsun ne demek. Oğlan için iyi oldu, o istanbul keşmekeşinde kalmayacak. Sıkış tepiş metobüs, ahır gibi kokan metro ya binmeyecek. Saatlerce trafikte ömrünü heba edip egsoz kokusu içinde yaşamayacak.. Bana gelirsek kıbrıs ve ben imkansız Sonbaharda gitmiş olmama rağmen yamuldum sıcaktan. Gezmeye gelirim tez zamanda bir kanatlı alıyosun

Şu anda zorluk çekiyorum kısmen ama alışmaya başladım, benim öğrencilerle ilgili bir işim yok sadece gittiklerinde adanın daha da sakin oluşan trafiğin bile kalmadığını söylüyorlar.
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Umarım umduğunuzu uzun vadede bulursunuz. Bende İstanbul'dan kaçmak istiyorum. Zaman zaman forumda da yazıyorum. Bir yandan da sakinlik istiyor muyum ? emin olamıyorum. Kaosa alışmışız.
    Bu çok net olması gereken bir cevap bence, ha ben ist da yaşamıyor olmama rağmen şehrin o karmaşasını (sakarya da baya şenlendi göç ala ala, trafik vs artmaya başladı) bazen düşünüyorum şehirden 30 dk uzaklıkta bir yerlerde bahçeli bir ev vs yaşayabilir miyim diye cevabım Hayır oluyor.

Kendi içinde net olmadan böyle radikal bir göç çok sıkıntılı sonuçlar doğurabilir bence çok iyi düşünerek taratarak karar almak lazım. Ha ist da yaşanır mı ? Bence net hayır.

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taşınma mavralarını falan bi geç önce, yok sıkılır mıyım, yok tarafik, yok iş güç bunları bırak kardeşim sadede gel.
    S13, S14, RX7 ya da 8, bi 46 M3 falan ne zaman onu anlat bana hahahaha

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bcaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taşınma mavralarını falan bi geç önce, yok sıkılır mıyım, yok tarafik, yok iş güç bunları bırak kardeşim sadede gel.
    S13, S14, RX7 ya da 8, bi 46 M3 falan ne zaman onu anlat bana hahahaha
    Öncelikle eve araç aldık 2019 Nissan Note 1.2 46 binde şimdilik ona biniyoruz. 2. araç olarak bakmaya başlayınca durumda iyi olursa RX-8 var 1JZ-GTE VVT-i swaplı var belki ona niyetlenirim ama belli olmaz belki FN2 tayyar alırım ***** onlarda uygun, çok var araç ama ne çıkar ne alınır hiç belli olmaz W140 alırım belki

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle eve araç aldık 2019 Nissan Note 1.2 46 binde şimdilik ona biniyoruz. 2. araç olarak bakmaya başlayınca durumda iyi olursa RX-8 var 1JZ-GTE VVT-i swaplı var belki ona niyetlenirim ama belli olmaz belki FN2 tayyar alırım ***** onlarda uygun, çok var araç ama ne çıkar ne alınır hiç belli olmaz W140 alırım belki
    ruhsat at bize ruhsat anlatma bunları ruhsat nerde
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak K. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ruhsat at bize ruhsat anlatma bunları ruhsat nerde
    Gün görmemiş küfürler için doğru adrestesiniz, en yakın zamanda küfrünüz tarafınıza iletilecektir. Bekleyenler arasında da...

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dertsiz basina dert aldin yani hadi bakalim secenek cok
    e60 535d & THE A45 AMG

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayirli olsun bu arada en guzel tercihi yapmissiniz darisi basimiza
    e60 535d & THE A45 AMG

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun abi. Biz Sakarya sınırları içerisinde takılmaya devam

Dogukankyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalaar hoş geldiniz adacığımıza

Müsait olduğunuz bir vakitte tanışmak isterim bende k.k.t.c de ikamet ediyorum şu anlık r56 cooper s sonrası 206 gti ile devam ediyorum hedefim 350z ya da s15 arkadaşlarımızda biraz daha ateşli araçlar var
    𝕮𝖔𝖓𝖘𝖙𝖆𝖓𝖙 𝖈𝖍𝖎𝖑𝖑 𝖉𝖊𝖊𝖕 𝖎𝖓𝖘𝖎𝖉𝖊

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler