User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
38 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Yurtdışından coilover getirtmek

Oguzhan.Ozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Complex turistic casoaia olarak geciyor. Macaristana daha yakin bu hafta netlesecek gelip gelemeyecegimiz. Haber bekledigim bazi seyler var
    Başka bir set getirmeyecek olsanız ben aldırır size bıraktırırdım bir şekilde
    e36 '93 Coupe 3.0 X, e36 '96 Coupe 3.20i X,
    e46 '99 3.20i X, e46 '01 3.30ci X, e46 '03 3.30ci X E46 '03 3.30Cİ X ,
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben ara ara kendi arabam için parçalar getiriyorum. Şahıs olarakta, şirketim üstüneden getirdim.

Masraf değişmiyor.

Kısaca ürün fiyatı +%50 gibi bir masraf oluyor.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...t=#post8802540

Bu konuda 68. mesajda o zamanlarda aldığım ürünlerle ilgili gümrük masraflarını yazmışım.

Ben Usadan getirdiğim için vergi oranı yüksek(%60), AB ülkelerinde oran %20 olması lazım.

Ürün fiyatı + nakliye fiyatı = Navlun bedeli.

Navlun +%20vergi ve +20kdv +Tse +gümrükçü ücreti +gümgürçü vekaletname +ardiye +birkaç ıvırzıvır şey.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ara ara kendi arabam için parçalar getiriyorum. Şahıs olarakta, şirketim üstüneden getirdim.

Masraf değişmiyor.

Kısaca ürün fiyatı +%50 gibi bir masraf oluyor.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...t=#post8802540

Bu konuda 68. mesajda o zamanlarda aldığım ürünlerle ilgili gümrük masraflarını yazmışım.

Ben Usadan getirdiğim için vergi oranı yüksek(%60), AB ülkelerinde oran %20 olması lazım.

Ürün fiyatı + nakliye fiyatı = Navlun bedeli.

Navlun +%20vergi ve +20kdv +Tse +gümrükçü ücreti +gümgürçü vekaletname +ardiye +birkaç ıvırzıvır şey.
    Fatih hocam bizim ürün yurtdışı kendi sitesinde 400Euro ben +%50'ye razıyım ama bizim şansımıza Tse vs vs eklenirse sıkıntı teşekkür ederim şimdi sizin konuyu komple bir şekilde okudum..

Yasal yolla getirmekten vazgeçtim , inşallah gümrükçü arkadaşlar burayı okumuyordur
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan.Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih hocam bizim ürün yurtdışı kendi sitesinde 400Euro ben +%50'ye razıyım ama bizim şansımıza Tse vs vs eklenirse sıkıntı teşekkür ederim şimdi sizin konuyu komple bir şekilde okudum..

Yasal yolla getirmekten vazgeçtim , inşallah gümrükçü arkadaşlar burayı okumuyordur
    Bu arada o konuda ve üstteki mesajda yanlış yazmışım yada doğru kelimelerle anlatamamışım. +%50 falan derken, ürün bedelinden %50 daha fazla min ödeme çıkıyor.

Ben o zamanlar Y.dışına 567$ ödeme yapmışım, TR gümrüğüne 890$ ödeme yapmışım. Toplam maliyet = 1457$ olmuş.

Ürün EUda 400€, nakliye 100€ tutsa total 500€
    Kabaca en iyi ihtimalle TR'de 500€ daha ödeme çıkar maliyet 1000€ olur. Başka yolla getirme en güzeli

Ben geçen sene arabama kol-piston seti getirdim bavulda. Coil büyük birşey bavula sığmaz ama yasaya baktım şöyle yazıyor "Muafiyet ve Vergi Sınırları: 430 Avro: 15 yaş ve üzeri yolcuların beraberinde getirdiği, ticari amaç taşımayan eşyalar için vergiden muaf üst sınır."

Yani 430€ ya kadar ürün yanınızda getirirsiniz. Arkadaşınıza bavul hakkı satın alıp onun getirmesini isteyebilirsiniz ama gümrük coillere kafayı takarsa araç ruhsatı ister, ticari değilde kendim için getirdim demesi için. Arkadaşınız aracın ruhsat sahibi olmadığı için işler boka sarabilir.
    Sizin vize ile gidip alıp gelmeniz iyi olur ama vizede problem.

Ayy ruhum daraldı şu postu yazarken. TR'nin gümrük işleri iç karartıyor. Allah kolaylık versin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada o konuda ve üstteki mesajda yanlış yazmışım yada doğru kelimelerle anlatamamışım. +%50 falan derken, ürün bedelinden %50 daha fazla min ödeme çıkıyor.

Ben o zamanlar Y.dışına 567$ ödeme yapmışım, TR gümrüğüne 890$ ödeme yapmışım. Toplam maliyet = 1457$ olmuş.

Ürün EUda 400€, nakliye 100€ tutsa total 500€
    Kabaca en iyi ihtimalle TR'de 500€ daha ödeme çıkar maliyet 1000€ olur. Başka yolla getirme en güzeli

Ben geçen sene arabama kol-piston seti getirdim bavulda. Coil büyük birşey bavula sığmaz ama yasaya baktım şöyle yazıyor "Muafiyet ve Vergi Sınırları: 430 Avro: 15 yaş ve üzeri yolcuların beraberinde getirdiği, ticari amaç taşımayan eşyalar için vergiden muaf üst sınır."

Yani 430€ ya kadar ürün yanınızda getirirsiniz. Arkadaşınıza bavul hakkı satın alıp onun getirmesini isteyebilirsiniz ama gümrük coillere kafayı takarsa araç ruhsatı ister, ticari değilde kendim için getirdim demesi için. Arkadaşınız aracın ruhsat sahibi olmadığı için işler boka sarabilir.
    Sizin vize ile gidip alıp gelmeniz iyi olur ama vizede problem.

Ayy ruhum daraldı şu postu yazarken. TR'nin gümrük işleri iç karartıyor. Allah kolaylık versin.
    Okurken de benim ruhum daraldı, devlet memuruyum yeşil pasaportu daha vermediler, pasaport vize vs işlerini halledip kendim riske girmek en iyisi, uçakla git gel yapacak kime söylesem o topa girmek istemediler o yüzden sıkıntılı işler

Arabama sanayi işi el yapımı press vs malzeme takmak istemedikçe şartlar beni oraya doğru zorluyor, yani bütçeyi delip üst marka seçeneklere çıksam ayrı bir dert Allah bana çıkış yolu göstersin.. "bir *** yiyip jant lastiği aldım yoksa muhtemel jant ve lastiğide alıp bu serüvene kendimi atmazdım.." araba leylek gibi kötü duruyor işin cabası..
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    123 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bunun en temiz yolu ürünü yunan veya bulgar'da bir tanıdığa, olmadı konakladığınız otele göndertip dönüşte arabanın bagajında getirmek.
    Uçak falan zor iş. Bavula koyması dert, kilosu dert, gümrüğü dert, uçuş güvenlik koşulları dert. Bavul hakkı desen bir bavul max 30 kg olabiliyor. E coiller de o kiloda. Gelen kişi hiç mi eşya getirmeyecek, getirmese coiller bavulda sağı solu kıracak. Bavulun ağırlığı ne olacak. Kısaca uçak işinin derdi çok
    Konu Evrenoz tarafından (27-07-2026 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun en temiz yolu ürünü yunan veya bulgar'da bir tanıdığa, olmadı konakladığınız otele göndertip dönüşte arabanın bagajında getirmek.
    Uçak falan zor iş. Bavula koyması dert, kilosu dert, gümrüğü dert, uçuş güvenlik koşulları dert. Bavul hakkı desen bir bavul max 30 kg olabiliyor. E coiller de o kiloda. Gelen kişi hiç mi eşya getirmeyecek, getirmese coiller bavulda sağı solu kıracak. Bavulun ağırlığı ne olacak. Kısaca uçak işinin derdi çok
    Bir hayır var diyorum evren hocam, ben jantı aldığım gün aylardır takip ettiğim stok bir anda TR'de tükendi.. , gelen almancı tanıdıklar bu sene arabayla gelmekten vazgeçti , tırcı arkadaşlarımı arıyorum gemide dönüş yolundalar

Zaten yurt dışına çıkabilsem onu orada direk takarım da , şuan çıkamadığım için elim kolum mahkum kaldı bir bakalım şartları zorlayıp son bir kaç atak deneyeceğim yoksa tükürdüğümüzü yalayıp 2. sınıf spor yay vs vs ....

Gümrüğümüzü kısanların geçmişlerini geleceklerini anıyorum..
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    123 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bir hayır var diyorum evren hocam, ben jantı aldığım gün aylardır takip ettiğim stok bir anda TR'de tükendi.. , gelen almancı tanıdıklar bu sene arabayla gelmekten vazgeçti , tırcı arkadaşlarımı arıyorum gemide dönüş yolundalar

Zaten yurt dışına çıkabilsem onu orada direk takarım da , şuan çıkamadığım için elim kolum mahkum kaldı bir bakalım şartları zorlayıp son bir kaç atak deneyeceğim yoksa tükürdüğümüzü yalayıp 2. sınıf spor yay vs vs ....

Gümrüğümüzü kısanların geçmişlerini geleceklerini anıyorum..
    Garantide peşin ödemeyi vade farkı ile taksitlendiren sistem var. Diğer bankalarda da vardır.
    Kesik yay, çakma coilover yerine bu şekilde bir finansman modeli ile al doğru düzgün markayı ülke içinden bitsin gitsin.
    3-5 ay zorlar ama kafa rahat olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garantide peşin ödemeyi vade farkı ile taksitlendiren sistem var. Diğer bankalarda da vardır.
    Kesik yay, çakma coilover yerine bu şekilde bir finansman modeli ile al doğru düzgün markayı ülke içinden bitsin gitsin.
    3-5 ay zorlar ama kafa rahat olur
    Forum üzerinden bir satış temsilcisi arkadaş ulaştı , firma ismi vermeyeyim reklam olur, marka güzel bir coilover için 6 taksit yapıyorlar en kötü onlarla pazarlık yapıp şansımı denerim , çakma işleri inanın hiçmi hiç sevmiyorum, 36-46-92 coupe araçlarımda hep markalı ürünler kullandım , f10 gibi bir arabaya çakma iş yaparsam kafamda modifiye işi biter
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ercan hocam bu işlerde aracı çok fazla malesef bakıyorsun ürün 500Euro tamam diyosun %30'u işte masrafı falan adam bide aracıya 200-250Euro istiyor malzeme Tr rakamıyla nerdeyse aynıya geliyor bir mantığı kalmıyor, benim araç için ürün hiç olmasa mecburum ama biraz sabır edebilsem ürün var, ha şuda var 1 kere yapar öğrenirsem devamı gelir kendi aracıma yurt dışından ıvır zıvır alırım.
    Aracı samimi birisi olması gerek akı bokunu geçecek fiyat isterse olmaz zaten ....

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ercan26esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı samimi birisi olması gerek akı bokunu geçecek fiyat isterse olmaz zaten ....
    Birisi hemen getiririm ama 350Euro dedi, bence iyi günler deyip postaladım, bir başka firma ile görüştük 3-4 tane ana temel soru sordum diye "o arkadaş sıkıntılı ona malzeme getirmeyelim falan demiş" bende bunu arkadaştan öğrendim araları iyiydi bla bla..

Sorduğumuz sorularda şunlar :
    -Ürüne verdiğin fiyat bana anahtar teslim değil mi ?
    -Ürün elime kaç günde ulaşır ?
    -30 günü geçme şansı olur mu ?

Bende baktım çok dallandı budaklandı , spor yay alıp geçtim yarın taktıracağım Eylül'de Skr shop coilover'ı getiriyor spor yayla randuman alamazsam 1tk coili alır geçerim yoksa kalan parayla arabaya elektrikli bagaj vakum falan yaparım
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birisi hemen getiririm ama 350Euro dedi, bence iyi günler deyip postaladım, bir başka firma ile görüştük 3-4 tane ana temel soru sordum diye "o arkadaş sıkıntılı ona malzeme getirmeyelim falan demiş" bende bunu arkadaştan öğrendim araları iyiydi bla bla..

Sorduğumuz sorularda şunlar :
    -Ürüne verdiğin fiyat bana anahtar teslim değil mi ?
    -Ürün elime kaç günde ulaşır ?
    -30 günü geçme şansı olur mu ?

Bende baktım çok dallandı budaklandı , spor yay alıp geçtim yarın taktıracağım Eylül'de Skr shop coilover'ı getiriyor spor yayla randuman alamazsam 1tk coili alır geçerim yoksa kalan parayla arabaya elektrikli bagaj vakum falan yaparım
    eskiden 1500 euro sınır vardı ne ebay kaldı ne temu ne alixprest kaldı bitirdiler ülkeyi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ercan26esk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eskiden 1500 euro sınır vardı ne ebay kaldı ne temu ne alixprest kaldı bitirdiler ülkeyi...
    Hocam 1.500Euro sınırı şuan olsun, Türkiye sınırları içerisinde hiç bir tuningciden alışveriş yapmam ) biz artık o evreleri geçtik 400 500 euroya razıyım, kanseri gösterdiler sıtmaya razı etseler iyi direk kestiler kafamızı )
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    illa o para harcanacak arabaları yapıp yapıp sonra satıyoruz
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SinanAdalı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    illa o para harcanacak arabaları yapıp yapıp sonra satıyoruz
    Hocam artık aracıma mümkün mertebe plug&play ürünler alıyorum, satarken sökebileceğim şeyler malesef ürünler ekli değerini bilen yok en güzeli söküp satmak, zamanında çok fazla supersprint ve eisenmann egzozlarım falan gitti araçla birlikte..

Allah bizi böyle yaratmış yani o para nedense batıyor çözemedim
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uçağa yolcu beraberinde bagaj olarak almayabilirler çünkü içerisinde sıkıştırılmış gaz var. Marka model bilmiyorum ama geneli yağ+gaz şeklinde oluyor *****.

Ben zamanında Sofya'ya kargolatıp oradan trenle bavulla kendim getirmiştim.

aaa nasıl olsa tren sakin diye 3 sene önce 16 şişe alkolle geçmeye kalktım. Paket oldum xD

Bugün ben bu işi yapacak olsam; Sofya'ya kargo, orada bir mekanikçiye takırtıp dönerdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eren hocam, üst postlarda yazdığımız gibi malesef schengen vizem yok, olsa Varna'da falan arkadaşlar var onların adresine kargolatır dediğiniz gibi takar gelirim.
    e92 Coupe 3.20d '12 X ,
    F10 '14 5.20i Güncel

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de sorayım yakın zamanda yurtdışından gelecek olan var mı Decathlon’dan bir ürün aldırmam lazım tesekkurler
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler