Pochemuchka Nickli Üyeden Alıntı
Selamlar,
Bütçem biraz kısıtlı arkadaşlar. 1.100.000 – 1.200.000 TL civarında araç bakıyorum. Bu fiyat aralığında yaptığım araştırmalarda bana en mantıklı seçeneklerden biri Megane 1.3 TCe manuel gibi görünüyor.
İlanlardaki araçların kilometreleri genel olarak 60-80 bin km arasında değişiyor. Motor hacmi nispeten düşük ve turbo beslemeli olduğu için özellikle bu kilometrelerden sonra uzun vadede problem yaşatır mı, bunu merak ediyorum.
Aracı maksimum 2 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte yaklaşık 40 bin km daha yapacağımı varsayabiliriz. Yani 70-80 bin km civarında aldığım bir aracı, 110-120 bin km civarında satmış olacağım.
Bu kullanım senaryosunda sizce Megane 1.3 TCe manuel mantıklı bir tercih olur mu? Motor, turbo, şanzıman veya kronik olarak özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı?
Aynı bütçe içerisinde “Megane yerine kesinlikle şu modele de bak” diyebileceğiniz alternatif araçlara da açığım.
Daha önce Megane kullanıcısıydım ve araçtan gerçekten memnundum. O yüzden tekrar Megane'a yöneliyorum. Önceki aracım 1.5 Blue dCi idi.