User Tag List

2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Renault Megane 1.3TCe Hakkında Fikir İstiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Renault Megane 1.3TCe Hakkında Fikir İstiyorum

Selamlar,

Bütçem biraz kısıtlı arkadaşlar. 1.100.000 – 1.200.000 TL civarında araç bakıyorum. Bu fiyat aralığında yaptığım araştırmalarda bana en mantıklı seçeneklerden biri Megane 1.3 TCe manuel gibi görünüyor.

İlanlardaki araçların kilometreleri genel olarak 60-80 bin km arasında değişiyor. Motor hacmi nispeten düşük ve turbo beslemeli olduğu için özellikle bu kilometrelerden sonra uzun vadede problem yaşatır mı, bunu merak ediyorum.

Aracı maksimum 2 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte yaklaşık 40 bin km daha yapacağımı varsayabiliriz. Yani 70-80 bin km civarında aldığım bir aracı, 110-120 bin km civarında satmış olacağım.

Bu kullanım senaryosunda sizce Megane 1.3 TCe manuel mantıklı bir tercih olur mu? Motor, turbo, şanzıman veya kronik olarak özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı?

Aynı bütçe içerisinde “Megane yerine kesinlikle şu modele de bak” diyebileceğiniz alternatif araçlara da açığım.

Daha önce Megane kullanıcısıydım ve araçtan gerçekten memnundum. O yüzden tekrar Megane'a yöneliyorum. Önceki aracım 1.5 Blue dCi idi.

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Pochemuchka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

Bütçem biraz kısıtlı arkadaşlar. 1.100.000 – 1.200.000 TL civarında araç bakıyorum. Bu fiyat aralığında yaptığım araştırmalarda bana en mantıklı seçeneklerden biri Megane 1.3 TCe manuel gibi görünüyor.

İlanlardaki araçların kilometreleri genel olarak 60-80 bin km arasında değişiyor. Motor hacmi nispeten düşük ve turbo beslemeli olduğu için özellikle bu kilometrelerden sonra uzun vadede problem yaşatır mı, bunu merak ediyorum.

Aracı maksimum 2 yıl kullanmayı düşünüyorum. Bu süreçte yaklaşık 40 bin km daha yapacağımı varsayabiliriz. Yani 70-80 bin km civarında aldığım bir aracı, 110-120 bin km civarında satmış olacağım.

Bu kullanım senaryosunda sizce Megane 1.3 TCe manuel mantıklı bir tercih olur mu? Motor, turbo, şanzıman veya kronik olarak özellikle dikkat etmem gereken noktalar var mı?

Aynı bütçe içerisinde “Megane yerine kesinlikle şu modele de bak” diyebileceğiniz alternatif araçlara da açığım.

Daha önce Megane kullanıcısıydım ve araçtan gerçekten memnundum. O yüzden tekrar Megane'a yöneliyorum. Önceki aracım 1.5 Blue dCi idi.
    2022 Nisan'dan beri aynı aracın otomatik versiyonunu kullanıyorum, sıfır olarak almıştım şu an 96 bin kilometrede. Bugüne kadar bakımlarımı yetkili serviste bakım periyoduna uygun şekilde yaptırdım. Özellikle dikkat edilecek hususlar arasında öncelikle kronik olan devir-daim ve termostat problemi gelmekte. Bu parçaların değişimi 3 yılda ya da 60 bin km'de bir olarak önerilmekte, daha uzun km'ler sorun yaşamadan kullanılan araç örnekleri mevcut. Hatta benimki bu ayın başında yaptırdığım 5. yıl/100 bin bakımında devir-daim'in dış yüzeyinde görülen korozyon sebebiyle değişti herhangi bir arıza olmamasına rağmen, termostatım hala değişmedi. Bu kroniğe dikkat edilmezse, yaşanılacak arızadan dolayı problem motor değişimine kadar gitmekte, motorun rektefiye olmamasından dolayı. Onun dışında fark basınç kaptörü diye bir parça var, kronik olarak o da arıza yapabiliyor, bende de yapmıştı. Bunların dışında şu an için aklıma gelen bir kroniği bulunmuyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler