User Tag List

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: "Nasıl Bilirsiniz" - X1 25e

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

"Nasıl Bilirsiniz" - X1 25e

Bir süredir konu açmaya çalışıyorum ama doğrulama vs isteyip hata veriyordu. Yine bi deneme yapıyorum bakalım.

X1 25e'yi geçenlerde test ettim, bayıldım.
    Bu aracı aktif olarak kullanan eden, çevresinde olan var mıdır, biraz daha genel kullanım, kilometre itibariyle yaşananlar, sorunlar, iyi yönleri kötü yönleri falan şeklinde bilgi almak isterim, varsa...

Aks kopması vesaire işleri elektriklilerde oluyor diyorlar.

Bir de araç üzerindeki 3 silindirli motor "eh işte" şeklinde anılıp motorun kendisinde çok büyük problemler olmasa da, etrafındaki bazı parçalarda çeşitli sorunlar olduğu, atıyorum plastik aksamlı devridaim pompası mı soğutucu mu neyse, kısa sürede parça özelliğini kaybedip sorun çıkarması vesaire gibi işler olduğu söyleniyor, ancak X1 üzerinde bu motorun bu problemlerden arındırıldığı, 3 serisindeki gibi iş çıkarmadığı gibi bilgiler de var.

Bunların haricinde hibrit ve elektrikli kullanım konusunda baya bilgi edindim. Dediğim gibi kullanıcı bazında bilgi alsam daha da iyi olacak, yardımlarınızı bekliyorum

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende bayadır X3 baktığım için modüler motor ailesi B serisi ile alakalı B38 var üzerinde X1'de. 4 silindir B48 ve 6 silindir B58 ile ortak sorunları var. Motor bloğuna bağlanan plastik yağ kütüğü var. Bu kütüğe hem yağ filtresi bağlanıyor hemde soğutma suyu radyatöründen su geliyor. Bir nevi motor sabahları çabuk ısınsın diye yağı su ile ısıtıyor. Ve yağ çok ısınırsa motor suyu ile soğutayım diyor. Bu ısı eşanjörü metal ama bağlandığı kısım plastik ve antifriz kullanımına da bağlı olarak mutlaka bozulup değişmesi gerekecek. Ayrıca su pompası değişken hızlı. İtici bir çubuk var. Oda ileri geri suyun hızını ayarlıyor. Genel olarak emisyon ve yakıt verimi için gazlamıyorken motoru bilerek çok sıcak çalıştırıyor sistem. Klasik termostat yok. Baya bildiğin suyun yönünü ve debisini değiştiren kocaman bir elektronik ünite var. Bunlardan başka içinden sıcak su geçen neredeyse tüm borular yada boruların ucundaki soket mi diyeyim geçme kısım mı diyeyim sorun çıkartabilir km ye bağlı.

Ben B48 ve B58 motorlara bu kadar saydığım şeye rağmen kafayı taktım. O yüzden herkesin söylediği şekilde 80-100k civarı bütün soğutma tertibatını bir elden geçirmek gerekiyor komple. Yada elin sürekli üstünde olacak. Kaçak, su eksiltme var mı ? Kaput altında su izi var mı ? Bakacaksın bozuldukça değiştireceksin.

Kısaca B38 3 silindirde aynı şekilde devirdaim (su pompası), yağ kütüğü, su hortumları bunlar ilgi istiyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    64 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsettin araba phev ' mi abicim ?
    médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler