hhhhahahahaha:d:d
Printable View
Son dönemlerde nakite sıkışan insanlar arabalarını pert yapıp parasını alıyorlar çünkü satmak zor, bu pert işini yapanda bazı insanlar var. Sanırım bunlar hem pert edip hem de daha sonra aracı satın alıyorlar. Arka camların sebepsiz kırık olması durumu maliyeti arttırıp perte çıkarmak olduğunu düşünüyorum.
Soğuk davranmalarında da asıl sorun, bu araçları genelde bazı gelericiler 3 er 5 er alıp kendi ustalarında düzelttirip satıyorlar, şahıs gelip tek araç ile ilgilenince sallamıyor olabilirler.
Ama sorunsuz, hasarlı araçlarda olabilirler, sonuçta iş ciddiye bindiğinde tarfikten sigortadan kontrol etme şansınız var...
şaşmazda pert arabaları alıp toplayan sağlamda bir işçilik çıkaran bir yer biliyordum adam 5-6 dükkanı komple birleştirmiş elektriğinden boyasına kadar araba dükkanda yapılıyordu. ne zaman oraya gitsem dükkanda en kötü araba 5.20ler felan oluyordu. 1 sene önce aldığım haberle şok oldum o atölyenin sahibi change işide yapıyormuş o topladıları arabaların çoğuda çalıntıymış. adamın ofisinde kasasında binbir çeşit mühür bulunmuş. misalen ankara trafiğinde aynı plaka, aynı renk, aynı model 3-4 tane araba aynı anda dolaşıyormuş. tabi bunlardan kullanıcıların haberi yok
ürpertici...Benim bildiğim bide ağır pert olan araçlar satın alındıktan sonra aynı aracın ikizi niteliğinde bi araç çalınıp pert aracın bilgileri sağlam olana changeleniyo...Hatta işi sağlam yapanlar anahtar sisteminide diğer araca getirdikten sonra kmleri bile pert olanla eşleştiriyomuş...
mesala aracın pert durumunda hasarlandı. kaskon yok. gidiyorsun bu elemanlara snn aracının aynısından çalıp getiriyorlar. snn aracının bilgileri yeni araca aktarılıyor. mevcut plakanıda bu çalıntı araca takıp geziyorsun. pert aracı toplatmak için para harcamıyorsun üstelik hasarsız bir araca sahip oluyorsun. çok çok sakat işler bunlar. büyük şehirlerden ikinci el araç alırken çok çok daha şüpheci olmak lazım.
vay anasını ya ne numaralar dönüyormuş piyasada..
herkes cakal olmuş nası iş...
Enka cı bunlar :) ...Direk alabiliyorlar toplayıp satıyolar...Ankaradada var bu sistemde olan.
EVet bende biliyorum onları Kayserili kardeşler onlar...Ufak kardeşi kafayı yemiş yürürken parca sayarak yürüyor ...Parcacılarda bi yerde... 4 5 tane fax makinaları var akşama kadar binlerce fax geliyor onlara carpık var alalım bu varmı cart curt...Parca için giderseniz direk görüşemezsiniz randevu istiyosun :D
change işlerini bilmiyorum sağlam deniyor ama...
bu işte ciddi paralar dönüyor kendi aracımdan pay biçeyim.durdugu yerde geldi vurdular aks amortisör salıncak viraj demir tampon sis davlumbaz jamt lastik.arac acil bişekilde cıkması gerkiyordu kendi elimdeki paraclarla 2 günde topladım maliyeri 500 ytl.bir ay sonra ve sigotanın bana haber verdigi verdigi para 3000 ytl.başka söze gerek yok.siz kaskodan araba yaptırıyonuz sannaediyomusunuz hakkıyla yapıldı yalan exper ile anlaşmalı bu adamlar.bi olaya daha geldi basımı onuda nalatayım honda crv sag ön camurluktan kazalı.servise bırakmış aracı aksam biş oktu sabah bi geldim sag taraf komple vuruk exper ile anlaşmış adam cekiciden inerken böle oldu neyse toplandı araç.araba gıcır gıcır yanıyo.sahibi geldi hosuna giti tabi cilalnmış güzelce.halbuki arabaın sag taraf komple deişmiş experde ise deişmiş görünüuor.
ve siz siz olun servise vekalet ile araba bırakmayın kendiniz kovallyın işleri experile fln siz görüşn.
tanıdık bildik olmayınca 2.el almaya korkuyor insan
bunlar ne ya kapkaccı arabası gibi :)
Hemen hemen tüm araçlar arkadan hasarlı .
Hemen hemen tüm araçların hasarı sağ yada sol arka direk civarından .
Hemen hemen tüm araçların mekanik hasarı neredeyse sıfır airbaglar kapalı.
Açık ve net araçları arka direğinden vurup aracın tavanında yada kasada ufak bi eğim bozulma deforme den dolayı perte cıkartıp veya perte cıkartmadan kaskodan buyuk bi bedel alıp kaporta tamiri ile mekaniksiz para harcamaadan topluyolar bunlar buyuk ihtimalle benim ilanlara bakınca genel kanım budur .
direk yerlerine gitmiştim bi civic için..
goruntude sadece 1-2 parca değişimi ve boya gibi gorunen bi aractı fakat yanına gidince toplamda 3 parca değişen 11 parca boya yapıyordur :)
inanılmaz ückaatcı adamlar araba arkadan deli gibi patlamıs gidiolar aynı renkte baska az hasarlı bi bagaj takıolar cıkma bitane stop.Sen sanıyorsunki kazada stop bile kırılmamıs..
arabaların hepsi calısan arabalar cunku resmen sokağı işgal etmişler.
sonuc olarak almayın aldırtmayın aldanmayın :)