User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Muhabbet Kuşu

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.muhabbetkusu.org/
    oldukça ilginç ve geniş site bir çok bilgi mevcut.
    şimdiye kadar bir çok muhabbet kuşum olmuştu ama en son aldığım oldukça küçüktü.3 aydır bizde ilk zamanlar cidden salaktı hiç bişey yapmaz ötmezdi kesin ölecek gözüyle bakıyordum.bir süre sonra seninde dediğin gibi yabanileşmeye başladı yanına yaklaştırmıyordu.şuanda üzerimizden gitmesi için kovuyoruz.cinsiyeti benimkide ilk başlarda dişi olacak derken erkeğe döndü neye karar verecekleri belli olmuyor dişilerde konuşur fakat erkeklerin dedikleri daha net anlaşılıyor.sana alışmasına gelince elinde yem vermeye çalış veya onun yanında yerken yakınlarına bir yerine yemini koy zamanla oda senle beraber yiyecektir.ilginç ama şuan benimki benle beraber nuggetları götürüyor
    konuşması içinde cidden karşına alıp onuda adam yerine koyup konuşmak gerekiyor ciddi ciddi seni izlemeye başladıysa konuşacaktır.ısırma konusunuda dişilerin sevgi gösterisi olarak okumuştum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    havalar ısınınca ben de alacağım yeniden.. son beslediğimiz mubiş olan Cici'miz 13 yaşında hastalıktan öldü

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moruk kus kafeste ıken sen parmagını kafese soktugunda kus parmagından kaıyor ve ısrıyor mu yoksa parmagının uzerıne mı konuyor.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Vtec_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuş onunla ınan şaka yapmıorum bizim ewdede war bıtane adını garip koyduk:P kardesım süreklı kuşla konuşarak sesini alıştırdı ona...şimdi kuş kafesten çıksa koca oda ıcınde dırek kardesıme gıdıor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Vtec_2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuş onunla ınan şaka yapmıorum
    bizim rahmetli neler neler söylerdi akşam eve gittiğimde video linkini ekleyeyim.. mubişler çok tatlı hayvanlardır..

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bizim çapkın da tam 13 sene yaşadı. her akşam babamla rakı içer, saroş olup saçmalardı
    cici kuş filan diye.

Kuş 1 yaşından büyükse alıştırman imkansız..
    Built to fall....

ÇALIŞKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buğra bu işin tek kesin çözümü var ama yapabilir misin bilmem?

Mecburen kuşu aç bırakman lazım ve kuş yemi senin elinden yemesi lazım o noktada aradaki bütün buzlar erir. Bazı kuşların böyle bir inadı oluyor malesef ama yine malesef ki bu işin kesin çözümü bu.

Ve yemi verirken sevmen lazım o an zaten sana pek tepki göstermeyecektir. Sonra herşey rayına girer.

Not: Zamanında 12-13 tane muhabbet kuşunu yıllarca besleyen biri olarak yazıyorum bunu. Malesef arada böyle inatçılar çıkar.
    aynen öle ben de şu an bi erkek besliyorum ve benim ki de çok yabaniydi aç bıraktım elimden yemeye başladı kafesi açtığımda gelmio ama konuşarak yaklaştığımda direk atlıo elime

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde vardı bitane babam peynirle rakı vermişti kuş ölmüştü :S
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla 3 tane eğittim bir o kadar değişim yaptım ve bir o kadar da telef oldu
    kaçtı filan. Tamamen şans işi bu. Eğiteceğin kuş yavru olmalı. Yavru ikende
    erkek ya da dişi anlayamazsın. Şans burada başlıyor zaten. Arkadaşlar demişler
    gagasının üzeri kahve ise ki bu anca 1 yaşından sonra belli olur yerine oturur
    renk işin zor. Ama eğiteceğin yavrunun Hollanda ırkından olmasını tavsiye ederim.
    Hollanda ırkı ama TR üretim. İthal kuş uyum sağlayamıyor ülkemizin iklimine.
    Eğitim eğer şansın yaver gidip erkekse kuş aç bırakmak ile başla. 1 gün
    aç kalsın (suyunu ver ama) ertesi sabah avucuna yem koy kapıyı aç gelirse
    yırttın zaten. İnatlaşmak istiyorsan biraz acımasızca ama kanatlarının en uç
    tüylerini çek ya da bantla ki uçamasın. (Bu biraz daha büyük kuşlar için)...
    Ha hala tık yoksa ısırıp saldırıyorsa o hayvandan bi cacık olmaz damızlık olur.
    Benim tavsiyem Hollanda ya da Albino ama TR de üretilmiş! Eğitmeyi başarırsan
    çok zevk veren bi olay. Benimki omuzumda sokakta dolaşırdı.Kolay gelsin...

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    askerdeyken ben öldürmüştüm öylel bölük komutanın kuşunu yem yemiyo diye vermiyordum meğersem önündekiler yediklerinin posasıymış hayvan küt diye öldü

Katilllll

Buğra A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla bazısı evcil oluyor, bazısı hic alısmıyor.

Ama serbest bırak bol bol evin icinde, zaman gectikce gelir.

Yem mevzusu da yakınlastırır, elden beslemeye alıstır.

Yem koymamak dogru degil de yem kabını elinde tut, yanına koy falan gelir zaten o...

Evcillestireyim diye öldürme aclıktan hayvanı
    Abi valla 8 saat oldu. Hala ne yemek yiyor, ne de elime gelip elimden yiyor. Hadi onuda geçtim, yem kabı yanımda, oraya bile gelmek istemiyor

Alıntı MUGENPOWE® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    harbıden bu sefer ayarını tuturamasn haywan aclıktan gıtmesn

Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazısı gerçekten inatçı oluyor bende birtane dişi vardı saldıktan sonra tekrar kafese koymak için evde kuş bayılıncaya kadar kovalamam gerekiyordu yoksa yakalamak mumkun değildi ayrıca ısırdımı kanatıyordu

aç bırakmak en iyi cozum başka turlu yumuşamıyor kuş beyinliler
    Bu da çok inatçı ya. Isırdımıda kanatmayla kalsa keşke. Gaga taşı almıştım, keşke almasaymışım diyorum şimdi =)

Alıntı göki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllar önce beslemiştim adı temel serbest dolanıyordu evde camlar açıktı ama bikere bile kaçmadı bigün hazin son 120 kiloluk eniştem üstüne oturdu çok üzülmüştüm sonra fadime yi aldım ama temelin yerini tutmadı kuzenime verdim bi daha hayvan beslemedim
    Benimkinin adıda bir ara Type-R'dı. Sonra 3.30 cabrio demeye başladık Murat'la. Şimdi bişi demiyorum

Alıntı ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    büyükse alıştıramazsın
    yavru mu ?
    Yavru daha sanırım. En fazla 6-7 aylıktır.

Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet aç bırakacaksın.Avucuna yem al ve elini kafeste bi süre tut.Merak etme ölmez.O kadar da kuş beyinli değiller
    Alıntı pesimist206 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugra abcm bncede ac bırakmak lzım yada ac bırakmak yerıne yemek verecgnn zmn ynnda yakınında ver sadece kuslar ıcın degıl tum hayvanlar kendısıne yemek verene alısıyor =)
    8 saat geçti, hala deniyorum

Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://www.muhabbetkusu.org/
    oldukça ilginç ve geniş site bir çok bilgi mevcut.
    şimdiye kadar bir çok muhabbet kuşum olmuştu ama en son aldığım oldukça küçüktü.3 aydır bizde ilk zamanlar cidden salaktı hiç bişey yapmaz ötmezdi kesin ölecek gözüyle bakıyordum.bir süre sonra seninde dediğin gibi yabanileşmeye başladı yanına yaklaştırmıyordu.şuanda üzerimizden gitmesi için kovuyoruz.cinsiyeti benimkide ilk başlarda dişi olacak derken erkeğe döndü neye karar verecekleri belli olmuyor dişilerde konuşur fakat erkeklerin dedikleri daha net anlaşılıyor.sana alışmasına gelince elinde yem vermeye çalış veya onun yanında yerken yakınlarına bir yerine yemini koy zamanla oda senle beraber yiyecektir.ilginç ama şuan benimki benle beraber nuggetları götürüyor
    konuşması içinde cidden karşına alıp onuda adam yerine koyup konuşmak gerekiyor ciddi ciddi seni izlemeye başladıysa konuşacaktır.ısırma konusunuda dişilerin sevgi gösterisi olarak okumuştum.
    O siteyi biliyorum. Anlatmışlar baya orada eğitimle ilgili bir çok şey fakat hepsini yapmama rağmen gene aynı. Hatta bu eğitimlerden sonra benden daha fazla korkmaya başladı. İlk aldığım zamanlarda ısırmazdı, elime gelirdi, yanıma gelirdi. Bu eğitimleri yaptıktan sonra yabanileşti hayvan zaten.

Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    moruk kus kafeste ıken sen parmagını kafese soktugunda kus parmagından kaıyor ve ısrıyor mu yoksa parmagının uzerıne mı konuyor.
    Abi, bir ara ısırıyordu ama genede geliyordu parmağıma. Şimdi parmağımı soktuğumda kafeste her yere gidip geliyor fakat parmağıma gelmiyor

Alıntı Vtec_2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuş onunla ınan şaka yapmıorum bizim ewdede war bıtane adını garip koyduk:P kardesım süreklı kuşla konuşarak sesini alıştırdı ona...şimdi kuş kafesten çıksa koca oda ıcınde dırek kardesıme gıdıor
    Neler neler diyorum bir bilsen Okulda öğretmene kızıyorum ana avrat küfür ediyorum kuşa fln :P Şaka tabi. Konuşuyorum. Konuştuğumda ısırmayı bırakıp dinliyor. Ama ne bileyim, bazen çok sinirleniyorum alışmadığı için.

Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla 3 tane eğittim bir o kadar değişim yaptım ve bir o kadar da telef oldu
    kaçtı filan. Tamamen şans işi bu. Eğiteceğin kuş yavru olmalı. Yavru ikende
    erkek ya da dişi anlayamazsın. Şans burada başlıyor zaten. Arkadaşlar demişler
    gagasının üzeri kahve ise ki bu anca 1 yaşından sonra belli olur yerine oturur
    renk işin zor. Ama eğiteceğin yavrunun Hollanda ırkından olmasını tavsiye ederim.
    Hollanda ırkı ama TR üretim. İthal kuş uyum sağlayamıyor ülkemizin iklimine.
    Eğitim eğer şansın yaver gidip erkekse kuş aç bırakmak ile başla. 1 gün
    aç kalsın (suyunu ver ama) ertesi sabah avucuna yem koy kapıyı aç gelirse
    yırttın zaten. İnatlaşmak istiyorsan biraz acımasızca ama kanatlarının en uç
    tüylerini çek ya da bantla ki uçamasın. (Bu biraz daha büyük kuşlar için)...
    Ha hala tık yoksa ısırıp saldırıyorsa o hayvandan bi cacık olmaz damızlık olur.
    Benim tavsiyem Hollanda ya da Albino ama TR de üretilmiş! Eğitmeyi başarırsan
    çok zevk veren bi olay. Benimki omuzumda sokakta dolaşırdı.Kolay gelsin...
    İşte bende böyle bir şey istiyorum abi. Omuzumda gezsin, şakalaşayım biraz

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizimki patlamıs mısırın icine dalardı, kola falan icerdi rahmetli
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 10 yıl besledim. O zamanlar çocuktum üzerinde acayip düşerdim. Kafesi zaten yoktu. Omuzda kafada gezerdi. Patlamış mısır manyağıydı rahmetli.

Eğitim için ilk önce bol vakit ayırmak gerekiyor. Çocuktum detayları fazla hatırlamıyorum. Fakat eğer yanına eş alırsanız eğitimi unutun

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence aldığın yerle görüş, korkutulmuş ve bi kaç kezde kuyruğu kanadı çocuk elinde kalmış falansa elden korkar devamlı, eline almakta ısrarcı olma. kafesinde devamlı konuş sevdiğini anlasın sonralarda sana gelmeye başlar ama eline gelmeyebilir. 14 yıl besledim rahmetliyi ve hiç bi türlü ele avuca gelmedi ama omuzumuzdan, masamızdan inmedi. allah rahmet eylesin..
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim kus yediği mısır kocanını yavrusu sanıyordu nereye götürürsem o da oraya gidiyordu. Bide ucmuyordu ne işi varsa yürüyerek yapıyordu ucamyı hafta sonları zevk için yapıyordu. O mısır kocanıyla derde düşmüştü
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Muvaffak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya kuşla fln ugrasma gel sana ingiliz bulldog verelim aslanlar gibi dişi getirene yavru hediye burdan duyrulur ;D
    http://i1230.photobucket.com/albums/...a/imzatech.jpg

JDMWorks
    PHOTOWORKS
    Etme eşşekle muhabbet küstürürsün...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu da benim rahmetli Cici'nin videosu... yoğurtlu çorbaya bayılırdı kerata...

http://www.youtube.com/watch?v=oGg4WSgPnAc

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir zamanlar 2 3 tane beslemiştik geceleri evde kendi başına gezer sıkılırsa dinlenirdi...sitenin bahçesine omuzda çıkartırdı babam hiç kaçmazdı uçar gelirdi... 99 depreminde kafessiz çıkartınca diğer kuşlarla birlikte uçtu gitti yakalayamadıkta..

bir yerleri pislediğinde " bakk ne yaptın" dediğimizde döner oraya bakardı mavişş

evde dolaşsın kendi başına kafesde kalmasın derim..nası olsa gelcek yanına alışmaz diye bişey yok sen sevdikçe alışır o da her hayvan gibi..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)