abi genelde şöle bişi isteyebilyiolar ebayde ilan açmak paralı bi kaç dolar fazla göndermeni isteyebiliyo 2. ilan ücretini senin ödemeni istiyo yani.
Printable View
abi genelde şöle bişi isteyebilyiolar ebayde ilan açmak paralı bi kaç dolar fazla göndermeni isteyebiliyo 2. ilan ücretini senin ödemeni istiyo yani.
Tek yol güvenilir Power Seller satıcıdan falan bu şekilde ikna edip alışveriş yapmak. Kargonun gönderilmeme gibi bir olasılığı baştan elemek yani.
Sonuçta Türkiye'deki şartları bilmiyorlar bu şekilde 2 parçalı ödemeye bile garip bakarlar, sanal ortamda 2 ürün satılmış gibi olmasına hepten kıllanırlar başka şeyler düşünürler.
Eğer yurtdışında yaşayan aynı soyadda akraba vs varsa çok rahat oluyor. Gönderen ile alıcı aynı soyadda, içine de bi mutlu yıllar vs kartı olay bitiyor.
ne alcan merak ettim
Bu ebay olayını bi türlü çözebilmiş değilim. Paypal'a üye olup kredi kartı bilgilerini girmek gerekiyor sanırım. Bunda güvenlik bakımından bi sıkıntı olur mu? 100$ altındaki alışverişler sıkıntısız gümrüksüz direk adrese teslim geliyor mu? Mesela ben ebayda fiyatı 60$ olan bi ürün almak istiyorum. Benim elime ulaşması kaç $ olur?
Satıcı ayrı 2 tane satış açmaz zaten, o satıcının paypal adresine 2 farklı ödeme gönderirsin sadece..İtem number fln da belirtebilrsin ancak direk satıştan almadığın için ürünün gelmeme durumunda sıkıntı olursa olur sadece..Yoksa bi sorun olmaz çok rahat geçirirsin gümrükten..
Artık onu da yemiyorlar..Hediye niteliğine girmeyen malzemeyi kabul etmiyorlar.. Yani hediye olarak beyin, cooler veya turbo gibi malzeme geldiyse mümkün değil kabul etmezler..Ne sample ne hediye ne garanti değişimi sökmüyo artık :)
Yani en azından Ankara da durum bu şekilde , diğer illeri bilmiyorum..
Ö.M. attım kardeşim.
Paypal dünye üzerindek en güvenli elektronik cüzdan ve sanal ödeme sistemi. Kartının felan çalışması demek yüzyılın hackerlık olayı olması demek. Ki o zamanda milyonlarca kart gitmiş olur.
Yok ben hediye felan yazdırmıycam. Aldım bunları ama fiyatı bu diycem. Ucuz yani. :D
En son arkadaşa far, sinyal takımı gönderttik Fransa'dan, buradaki kardeşi adına yolladı. Adrese kadar geldi.
Ankara gümrük konusunda çok sakat zaten. İsmen de yüz olarak da tanıyorlar herkesi artık. Sen 5 ay araba parçası alma daha falan demişler arkadaşa. Kingpin e de demişlerdi sanırım. :D Allah düşürmesin ellerine. Kızıl hanıma dikkat.
Peki PTT ile gelmesi için ne gerekiyor. Yani hangi şirket yada hangi gönderme şekli ile PTT devir alıyor.
Adrese gelirse sorun yok zaten, kazara mal posta gümrüğüne giderse macera o zmn başlıyor..Ordaki 2 bayan hakkında düşücelerimi burda yazmam uygun olmaz zaten :)
airmail first priority mail including value which is good if package gets missing somewhere or if it gets damaged
Demiş. Şimdi tırstım kaybolurmu diye. :D Ben bi kere stop getirtiyordum USA dan yunanistanda kayboldu. :D Bu arada ürün Çek cumhuriyetinde. USA da değil.
Ordaki devletin postasıyla yollarsa buradaki PTT devralıyor. Ama Fedex, UPS falan gibi özel şirketlerle yollarsa buradaki devamları devralıyor. Onların da gümrük mekanları havaalanlarında sanırım. Takılmaları da çok acı oluyor. Almıyorum geri gönderin de diyemiyorsunuz, geri göndermeniz için de ücret istiyorlar.
Devlet postasında almıyorum dediğinizde geri gidiyor satıcıya aynı şekilde. Tek zararınız kargo ücreti oluyor.
Almanyadan gelecekse DHL ile yollar, özel şirket değil o da devlet postasıyla geliyor Express ile yollamadıysa. Express ve diğer servislerini özel şirketi devralıyor sanırım.
Takipli posta alırsan da kaybolma olasılığı çok az. Takipsiz postaları burda cebe atma olasılıkları çok fazla beğenmişlerse.
ben alışverişlerimde satıcıdan rica ediyorum ürünün faturasını keserken 100$ olarak ya da altına kessindiye. gümrük memuruda direkt ona bakıyor zaten. en son yaylarımı alırken yemedi gibi oldu ama allahdan aldığım firma ismi outlet performans shop 'du da ucuzluk mağazasından aldım dedim 350$ lık ürünü :D
adrese teslim değilse paket postaya gelir büyük ihtimalle topkapıda orda da biz hiç sorun yaşamadık..