FF olanlari tekrar alicaksin zorunlu,
CC altindakileri kosullu gectiniz ve ikinci donem ortalamaniz 2.0 ustunde olursa guz donemi CC altindakileride kurtarmis olursunuz :D
Printable View
bendede uyarı yazısı çıktı , madem yeni sistem yapiyorsunuz eskiyi niye karıştırıyorsunuz arkadaş.
Ne yapacaz şimdi dc dd leri 2. dönem ortalamsıyla düzeltme şansımız olacakmı seneyemi kaldık.
edit :
alacaz tekrar diğer dönem çıkarsa ozaman videoya göre :) birde videoda hesaplıyor ilk dönem diye not ortalamaları ikiside aynı genel ile normal bizmkiler hep farklı dur bakalaım nolacaz
http://www.youtube.com/watch?feature...1tC58M#t=3080s
aöf videosu hesaplama ilk dönemden başlayarak 10 dk izlenebilir :)
http://www.youtube.com/watch?feature...1tC58M#t=2554s
Gecmis donemleri nasil bir hesaplama yapipda 2 altinda not ortalamasi cikariyorlar anlamis degilim. Zaten 50 altini gecirmiyorlardi ee o zmn gectigimiz donemlerin ortalamasi nasil 2 den az cikabilir?
Neler oluyor burada ? :( benim ortalamam 2.28 di ,yine mi bir değişiklik oldu ?
http://i730.photobucket.com/albums/w...ps37e7135d.jpg
Sanırımm 3 dersten koşullu olarak geçtim. diğerleri seneye 1.dönem alıcam.
2. döenm dersleri içinde kayıt haftaya sanırım doğrumudur..
Geçmiş dönemleri de ortalamaya katmaları hesapta yoktu.. Yaptığımız hesaplarda dönem ortalamalarını hesaplamıştık onlar doğru zaten sadece geçmiştekiler ile birlikte genel ortalamalar da çıktı ortaya. Yani ikinci dönemdeki ortalamaları beklemeye gerek kalmadan geçip kaldığımız genel ortalamadan belli oldu..
emre ortalaman kac ? tablonun altında yazan ? ona göre sorumlu gecıp gecmedıklerın bellı olur.
Beyler ben 3 dersten sınava girdim,pazar günü olana gidemedim.Tek dersten CB diğerleri FF geldi.
Ortalama aşağıdaki gibi,ben bu sonuca göre noluyorum şimdi :D
Öğretim Yılı Dönem Dönem Not Ort. Genel Not Ort. Durum
2012 1 0,710 2,420 Başarılı
@ Schumi
Sizin tablonuzda "FF" ile kaldığınız dersleri bir sonraki aynı dönem tekrar alacaksınız
*(bu yeni sistemde sallasanız veya hiç çalışmasanız bile mutlaka sınavlara girin çünkü artık çan eğrisi benzeri bir hesaplama sistemi olduğu için geçme şansınız var)
Şimdi sizin genel Not ortalamanız 2.24 bundan dolayı Şartlı ve Koşullu geçtiğiniz derslerden geçmiş sayılıyorsunuz Eğer Genel not ortalamanız 2.00'ın altına düşseydi şu an için şartlı geçmiş olacaktınız ve 2. dönem Genel not ortalamanızı yukseltmek durumunda kalacaktınız.Siz alt'dan da ders alıyorsunuz sanırım.O yuzden genel not ortalamanız yukselmiş.İkinci dönem bütün sınavlara girin en az cc ve üzeri not alırsanız hiç bir sorun olmaz.Bu yeni sistem de önemli olan 2 şey var "ff" not ile kalmamak ve genel not ortalamanızı 2.00 dan aşagıya düşürmemek
Bunu diğer arkadaşlar içinde söylüyorum alacagınız derslerinizin tamamı'nın "CC" ve üstü not almanız sizin yararınıza olacaktır.Çünkü bütün dersleriniz "CC" olursa dönemsel not ortalamanız 2.00 oluyor."CC" den daha yuksel almak demek Genel not ortalamanızı yukselticeği için "CC" ve altı derslerden geçmenizi kolaylaştıracaktır.
Hayırlısı olsun...
http://img819.imageshack.us/img819/4827/notlara.jpg
murat genel ortalamaya göre 2.0 üstü oldugu için cb olandan geçmişsin. diğerleri ff oldugu için önümüzdeki senede bizimlasin :D
tabi 2. dönem ortalamayı 2.0 ın altına düşürürsen o cb dende kalırsın.
BU YIL DIYELIMKİ NOT ORTALAMAMIZ 2 NİN ALTINDA KALDI BİR DAHAKİ SENE KOŞULLU GECTIKLERIMIZ KALSA FF LERİ ALSAK OLMUYORMU GENEL TOPLAMDAMDA ORTALAMAM 2 Yİ GECTİĞİNDE 3.VE 4 SINIFTAKİ KOŞULLU GEÇTİĞİM DERSLERİ TEKRAR GEÇMEM GEREKMİYOR DEİLMİ ???? :D:d YANİ NORMAL ÜNİVERİSTEDE BOYLE SANIYORUM AÖF TE DE BU ŞEKİLDE BİLGİSİ OLAN BİLGİLENDİREBİLİRMİ ?
Genel not ortalamam 2.04 yazıyor. 3 tane DC'den geçmiş mi sayılıyorum acaba?
şimdi araban güzelde.
1- neden büyük karakter
2- neden bold
3- dediklerinden bişey anlamadım.
tamamda tool abi. zaten cc ve üstü direkt geçer. onlara birşey demiyoruzki.
sorumlu geçer yani.
84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)
cd, dc, dd
Bu üçü ortalamaya göre diyor genel ortalamamız 2 nin üstünde oluyorsa geçer altındaysa kalır denmedimi ?
Bu durumda şu anda 2.0 ın üstünde ortalama ama 2.dönem bittiğinde 2.dönemin ortalaması genel ortalamayı aşağı çekerse 2.0 ın altına işte o zaman 1. dönem geçmiş gibi gözüken sorumlu geçer dersler (cd, dc, dd ) bir sonraki sene nur topu gibi karşımıza çıkar.
Bu şu demek ortalaması kritik olan kardeşlerim 2. dönem derslere asılsın kolay olanlara iyice abansın en azından ortalama yükseltiriz.
yukarda anlattığım gibi. 1.dönem sonu itibari ile evet geçtin.
ama 2. dönem kötü gelirse notlar genel ortalamanı aşağı çekeceği için. kalabilirsin.
benim anladığım budur.
edt. tool abinin söylediğini şimdi ayıktım :D
Murat senin cb zaten direkt geçer panpa tool abi de onu söylemiş.
ben cb yide koşullu zannediyordum. o yüzden öyle yazdım :)
Ok. sıkıntı yok yani. ff ler ellerinden öper bendede 2 tane var.
Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz şimdi benim notlar böyle. ne oldu kaldımmı yapmam gereken neler bilgilendirirmisiniz.
http://c1303.hizliresim.com/17/6/kt77w.jpg
Aradaslar biri bana yardm edeblrmi
BB
CC
AA
BB
DC
AA
AB
BC.
Notlarm boyle donem ortlmam 2.97 genel ort. 1.3 nasil oldu bu genel ort. Nasil olmus bole
İlk dönemimizi bitirdik allahın izni ile şimdi benm sormak istedigim kayıt yenilerken birdahaki dönem için tekrardan internetten başvurumu yapıcaz yoksa direk aöf bürolarına gidipmi işlem yapıcaz yardımcı olabilirmisiniz acaba ?
KAYIT YENİLEME DUYURUSU
2012-2013 öğretim yılı bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 11-22 Mart 2013 tarihleri arasında http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden
"1.Aşama: Ders Ekle-Sil İşlemi",
2.Aşama: Kayıt Yenileme Bedelinin Bankaya Ödenmesi"
olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecektir.
Geçen dönemlerde 2. dönemin harcını ödemeyince sınavlara girebiliyorduk. Bu sistemde de olur mu acaba bu :):)
FF olanı tekrar alacaksınız her şekilde. CD olan 3 taneyi de, eğer ikinci dönem 2.20 civarı ortalama yapıp genel ortalamanızı 2.00 üzerine çıkarırsanız geçmiş sayılacaksınız. İki dönem sonunda 2.00 yakalayamazsanız o 3' ünü de tekrar almanız gerekecek.
Murat 'ın yeni sisteme göre hazırlanmış soru bankası çok yararlı kesinlikle.
Bu arada vakti olan arkadaşlar burayı incelesin, basit bir dille anlatılmış her şey en net bilgiyi alırsınız.
http://eogrenme.anadolu.edu.tr/Docum...emKilavuzu.pdf
geçmiş dönemlere ait öğrenci belgesi alınabiliyor mu acaba? mesela 2012 nin şu tarihlerinde öğrenciydim diye. Aöf'nin lanet telefonu cevap vermiyor..
Soru bankası için Karacan mı,Murat mı beyler.Sipariş geçecem bugün.
Benimde bi sorum olacak ilk dönrm not ortalamam 1.30 ikinci dönemde aldığım dersler bunun üzerinemi eklenecek?yoksa oda ayrımı sayılacak 7 dersten 2 FF var ben 2 yi yakaladığımda mezunmuyunm?