Ders kitabýnda ne yazýyorsa o geçerlidir diye düþünüyorum. Adana-Tarsus diyenler var. Bilemiyorum bende merakla bekliyorum.:)
Printable View
Hacý dün aslýnda çýkacak bütün muhtemel yerleri yazýcaktým ama aþýrý uzundu
Yarýn gireceðimiz dersler için gene her ders için püf noktalarýný iletmeye çalýþýrým inþallah :)
Geçen sefer dediðim yerlerin bir çoðundan geldi
Gece 11-12 gibi buraya diðer yoldaþlara yardýmcý olmak için yazýcam
Teþekkürler ilgin için, yararlý oluyor gerçekten.:)
Murat açýk öðretimin soru bankasýnda ayný soru vardý cevap Adana.
Bu arada bende çalýþtým girmeden de tekrar ettim ama bence de zordu
yarýnki sýnav iptal olabilirmi
sýnav niye iptal olsun ki ?
Çok detay oldu elimde
Sabah yetiþtirebilirsem iyice eleyip buraya koycam
Çok uzun çünkü
Tek tek Yazsam 2 saatimi alýr
Adana
Osmanli Devletinde ilk elektrik üretim birimi 1902 de adanada kurulmuþtur. 1913 te istanbulda bir benzeri faaliyete geçmiþtir diyor Karacanda.
Sistemin Ben vary taa .....
Gece Nöbetinden çýktým, Bodrum Havalimanýndan Muðlaya gittim. Sabah Tek ders, Neyse 10da çýktým 14:00te yine tek dersten sýnava girdim.
Ayýptýr ya hepi topu 5 dersten sýnava giriyorum nedir bu 2 gün 4 oturum saçmalýðý. Þimdi yine iþteyim, sabah yine ayný terane.
Detaylarý veremediniz sanirim bugün sýnavý olan herkese baþarýlar
20 sorudan 4 tanesini bilerek yaptým, hep bilgi yani isimler örgütler vs çok zor geldi bu hsonu :(
Sabah Sýnav yerine gittiðimde farkettim ki sýnav giriþ belgesini yanýma almamýþým. Dön bir daha o kadar yolu birde trafik var, park yeri bulamýyorum filan 9:15 de girdim salona ama o stres vs aldý götürdü ne varsa. Ýþ sosyalden tahminim 11-12 doðru var inþallah bu sayýnýn altýna düþmem.:( Þimdi ayný gaz ile devam 14:00 oturumunu da atlatalým sað salim. Herkese baþarýlar...
Küresel Pazarlama Muhtemel Tiyolar
Beyler tiyolar gerçekten çok uzun bütün dersleri yazmak isterdim ama ***** bende sizler gibi çalýþýyorum zaman yetmeyecek
Bu sorulardan yararým olucaksa çok mutlu olurum
Bu bana kafi
-Küresel Pazar ile Yerel Pazar arasýndaki fark ?
-Uluslararasý pazar ile Küresel pazar ortak yönler ?
-Uluslararasý pazarlama yönelimleri ( Kendine odaklý - çok odaklý -Bölge odaklý-dünya odaklý)
-Potansiyel pazarda ilk olmasý gerekn unsur ? ( NÜFUS)
-Ödemeler dengesi ?(Bir ülkenin ululslarrasý finansal iþlemlerin kaydýný tutan hesaplar)
-Ticaret bloklarý (Ben kesin bekliyorum bu sefer)Serbest Tic. Anlaþmasý -Gümrük birliði -Ortak pazar - Ekonomik pazar - Politik birlik
-Spesifik tarife ? (Aðýrlýk ve miktara bakar) - Ad valorem ( Yüzdeye bakar)
-Kültürün özellikleri arasýnda yer almaz ? alýr ?
-Yüksek baðlamlý kültür -( Ýma eder ) - Düþük baðlamlý kültür (Direk söyler)
-Delphi tekniði nedir veya kantitatif yöntem nedir ?
-Benimsenme süreci ne ile baþlar ? ( haberdar olma ) ne ile biter (benimsenme)
-Hangisi Sözleþmeli üretimlerdendir veya deðildir (Sözleþmeli olanlar / Lisans Anlþamasý / Franchsinng /Sözleþmeli üretim / Yönetim sözleþmesi / Anahtar teslim / Montaj operasyonlarý)
-Pazar bölümleme süreçleri ? ( Aday ülke belirlenmesi/ Ön eleme /detaylý eleme / Seçim)
-Ürün yaþam evresi kaça aþamaþýdýr ( 4 aþama)
-Farklý ürün Farklý mesaj veya ayný ürün farklý mesajdan gelir ?
-Firma içi veya firma dýþý faktörler hangisidir deðildir tarzýnda ?
-Firma baþarýsýndaki temel faktör ? ( Marka imajý)
-Küresel firmalarýn karþýlarýna çýkacak sorun ? (Aþýrý standartlaþma)
-Standart ürün dýþýndada iþletmelerin sahip olduðu alternatif ( özel üretim)
-Gelir yaratan tek pazarlama karmasý ? ( Fiyat)
-Uluslararasý pazarlamada fiyatlama politikasý seçimi etkileyenler( Esneklik - Ýþletme hedefleri - Rekabetçi pozisyon - Fiyaatlama kararlarýndaki kontrol)
-Fiyat tabanýný belirleyen en önemli etken ( MALÝYETLER)
-Ürünün fiziki þeklinde deðiþiklik yaparak pazara yeni rün olarak sokulmasý ? (Ýþletmenin deðiþiklik yaparak pazara sunduðu ürün)
-Ambalaj ve sýfat kelimesi geçiyorsa ( YENÝ yi iþaretleyin)
-Rekabet avantajýnýn kilit kaynagý ? ( Düþük fiyatlý ürün üretmek)
-Pazar payý ve satýþlarý yükselten strateji ( Uyarlama Stratejisi)
-Ýhracat iþlemlerinin maliyetleri ( UZUN DAÐITIM KANALLARI - GÜMRÜK VERGÝLERÝ VE TARÝFELER- DÖVÝZ KURLARINDAKÝ DALGALANMALAR)
-Fiyatýn çok daha büyük bir pazar elde etmek amacýylan düþük düzeyde tutulmasý (YAYILMACI FÝYATLAMA)
-Çeþitli devlet kendi ülkelerin pazarý için yaptýðý düzenlemeleri AÞMAK kelimesi geçiyorlarsa ( TRANSFER FÝYSATLAMA )
-Fiyat TAVANINI belirleyen rekabet koþulu ( TALEP KOÞULLARI)
-Að ve Aðlar kelimesi geçiyorsa ( Daðýtým Koþullarý)
-Tüm tam kelimeleri geçiyorsa yazýda ? ( Yoðun Daðýtým)
-Sýnýrlý kelimesi geçiyorsa soruda ( SEÇÝMLÝ DAÐITIM)
-Kontrol sahibi kelimesi geçiyorsa (SINIRLI DAÐITIM)
-Kanalda bulunan katman sayýsý (DAÐITIM KANALLARININ UZUNLUGU)
-iþletmenin kontrol edemediði faktör (KÜLTÜR)
-Reel maliyetler (ARACILARA VERÝLEN KREDÝLER / ÜRÜNLERÝN NAKLÝYESÝ/ YEREL REKLAMLAR/ ÜRÜNLERÝN DEPOLANMASI / MÜZAKERELER)
-Temsil etme -Tutundurma kelimeleri geçiyorsa ( FÝNANSAL ÖDÜLLER)
-Ödüller kaça ayrýlýr (Finansal Ödüller - Psikolojik ödüller - Ýþletmenin desteði - Kurumsal baðlar)
-Dayanýklý tüketim mallarý alanlarýnda genellikle faailyet gösterirler( BAYÝLER)
-Ýþletmeler genellikle hangi daðýtým politikasýný seçer (YOÐUN DAÐITIM)
-Uzunluk geniþlik kelimesi geçiyorsa ( DAÐITIM KANALI TASARIMI)
-KÜRESEL PAZARDA En fazla reklam yapan sektörler nelerdir (GIDA ÝÇEÇEK KÝÞÝSEL BAKIM / PERAKENDECÝLÝK/ MEDYA TELEKOMÝNASYON / OTOMOTÝV/ FÝNANSAL HÝZMETLER)
-Hangi karar en çok etkiler ( PAZARLAMA ÝLETÝÞÝMÝ)
-Sembol kelimesi geçiyorsa ( KODLAMA)
-Ýletiþim sürecnin ilk aþamasý ( BÝLGÝ KAYNAGIDIR)
-Standartlaþma +UYumlaþtýrma + Sinerji kelimesi geçiyorsa ( Uzmanlaþma Stratejisi)
-Halkla iliþkilerin temel aracý ( BASIN KONFERANASI)
-Parasý ödenmeden yapýlan tutundurma(HALKLA ÝLÝÞKÝLER)
-Pazarlamada yaygýn tutundurma araçlarý ( Ticari Fuar ve Sergiler)
-Reklam yasaðý kelimesi görürseniz ( ÖZEL OLAYLARI yapýþtýrýn)
-Ulaþým imkanlarýnýn geliþmiþ olmasý neye baðlýdýr( Cografi koþullar)
-Parasý ÖDENEREK yapýlan tutundurma ( REKLAM)
-ULUSLARARASI iletiþimin SON aþamasý ( GÜRÜLTÜ)
-uluslararasý iletiþim ( 7 aþamalýdýr)
Cliosportve kýzma ama cidden zordu ya sýnavlar.:D Kaç senedir giriyorum bu sýnavlara, bu seviyeye hiç çýkmamýþtý.:D Ýnþallah geçerim. Ýçim rahat ohhh be diye çýkamadým bu sýnavlardan. Neyse sýnavlar bitti artýk baþka þeylere odaklanma ve destek verme zamaný.
vizelere girememeþtim, finallerede çalýþamadým zaten adam akýllý okul uzadý kesin..
Sýnavlar bencede zordu hele vizeye göre.
Dün tek sýnav vardý bugün 6 buna çare bulsalardý keþke
Son oturum sonlara doðru baydý resmen soru okuyasýn gelmedi
Beyler bise dunku turkiye ekonomisi sinavnda III II I sikli soru vardi onun cevabi
III II I miydi ?
Sanýrým Tarým, sanayi, hizmet olacaktý cevabý. Numaralandýrmayý ise hatýrlamýyorum.:D
Hahahah :D
Açýkcasý çok kolaydý diyemiyeceðim
Bende aþýrý zorlandým
O kadar bakýp o kadar kursa gidp o kadar tekrar eden birisi olarak resmen ters köþe sorular vardý lakin gene arada güzellik yapýp 6 tane net çok aþýrý kolay sorular sormuþlar
En azýndan 6 soru yapýlabilir görüþündeyim
Hatta bazý aþýrý kolay dediðim sorularda alakasýzca 4 olumlu 1 olumsuz þýk veya 4 alakalý 1 alakasýz bir þýk olayýna girmiþler :)
Bende rahat edemedim sýnavdan sonra bende sendenim
Güvendiðim tek nokta Genel Not Ortalamam 3.34 :)
Yani FF almadýkça geçiyorum
Her türlü D li not ile geçiyorum :)
1 - 2 - 3 þeklindeydi o soru bende A þýkkýydý
Benim Genel ortalamada sýkýntýlý 2.16 civarýydý sanýrým. 2 kere uzatalým dedik ondan düþtü bu kadar herhalde. 5-6 þar soru serpiþtirmiþler gerçekten bende onlarý yaptým bazýlarýnda mantýk yürütmeye çalýþtým iþte þýk daðýlýmýna bakarak karar vermeye çalýþtým. Bir tane soru vardý sýnavda aklýma çok takýldý baðýmsýz çeþitlendirme sorusuydu. Dýþ yardým almadan kendi imkanlarýyla ilgili bazý þeyler hatýrlýyordum onu iþaretledim doðru mudur?:D
Doðrudur :) Baðýmsýz çeþitlendirme dediðin aynen odur
Bak kurcaladýkça doðrular artýyor :D
Ya hesaplarýma göre doðru sayýlarým 9 un altýnda deðil hiç bir dersten. Eðer bir iki de bonus çýkartýrsak çok güzel olacak.:D
Benim bu 4.sýnýf tekrar niteliðinde geçen sene bir kaç dersten geçtim galiba sadece alacaðým 4 ders gözüküyordu. :D 4 ders kalmýþ iþte bitecek otur çalýþ demi...:D Sýkýntýlý sýkýntýlý bekliyoruz þimdi.:D Birde sabah gittim sýnav yerine, arabanýn içinde biraz bakayým derslere dedim. Tam açtým kitabý bir baktým sýnav giriþ belgesi torpido da yok.:D Allahým o stres mahvetti beni. Saolsun annemde destek olacaðýna köstek oldu güzelce bir çemkirdi.:D
Ýnþallah, hakkýmýzda hayýrlýsý neyse o olsun. Hem rahatladým, hemde hafif bir telaþ var. Bakalým sonuçlar açýklansýn. Umduðumuz gibi geliþir inþallah her þey.:)
Sorularýn ve sorularýn cevap þýklarýnýn yerleri deðiþiyor gruba göre.;) Cevap Tarým-Sanayi-Hizmet þeklinde olacaktý.(sanýrým):D
Tarým Sanayi Hizmet cevabý olcaktý
Sorular nezaman aciklanicak bilen var mi ?
þerefsizler ilk sýnav çok kolaydý bu sýnavda fena kazýk
arkadas sorular acýklandý demýstý ama bulamýyorum
12 yýl mý.. abi sen naptýn ya :D ne kadar harç veriyorsun?
12 yýlda cocuk olur uniye hazýrlýga baslar :D
Geçen sene bu konuyu talan etmiþtim. Hatta birisi karacan nokta atýþ sorularýný önermiþti.
Kim önerdiyse saðolsun onun sayesinde okulu bitirdim.
Sistem deðiþmeden kaçmayý baþardýk.
Herkese baþarýlar.