almanlar arasında bence bmw ile mercedes mukayese edilemez
mercedes çok daha iidir şahsi fikrim
dizayn olarak bmw iidir ama geri kalan her konuda merco
Printable View
almanlar arasında bence bmw ile mercedes mukayese edilemez
mercedes çok daha iidir şahsi fikrim
dizayn olarak bmw iidir ama geri kalan her konuda merco
cogu dedıgıne katılıyorum ama hondanın motorunun toyotadan daha ıyı olduguna katılmıyorum !!!! hondanın motorunun toyota motorundan daha ıyı oldugunu neye dayanarak soyluyorsun dostum? yanlıs anlama benı tartısmak ıcın soylemıyorum sadece merk ettım neyı kıstas aldın bunu soylerken ? toyotanın yaptıgı motorlarda arabalarda bence kalıtede cok ust duzey . motorun ıyı olması fazla devır cewırmek deıl bence toyotanın bır land cruiser gercegı war ... senelerce dunyanın en ıyı jeep i secildi arabıstanda yer gok toyota land cruiser en zor kosullara dayanıyor..(not:mitsubishi PATROL uda untmayayım ) yok ama kıyas yaparken sportıflık one alınıyorsa bence butun japon fırmalarının urettıgı super sport aracları tek tek ele alıp kıyaslamak lazım
alın arkadaslar japon dusmanlıgı nerden cıkıyor sorusunun cevabı:
e36m3 veya ep type-r konunun baslıgı we yıne bı hondacının yazdıgı buyurun okuyun YORUMSUZ
vtecmasters35 = ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =)
http://www.techturkey.com/forum/show...=27068&page=10
ordakı konularda tekrar tekrar yazdık trde asırı yuklu k20 yok dıe;) dıger taraftan bakarsan b20 yapanları hepsı sıfırdan motor toplayıp yarısmak ıcın yaptılar..trde b20 gecebılen k20 yok...mınıklerın b20 cemal abının k24u gectı..keremın b20 mınıklerın k20yı gectı(hulk)..yanı burdan anlıcagımız sey su b20 gercekten m3u gecer..cunku gercekten yuklu b20ler vardı..yazılanda bı yanlıs yok bence..ama arkadas anlatım hatası yapmıs..k20ye gerek yok b20 var dıe..trde yuklu k20 yok..bu sebeten b20ler her zmn k20lerı gectı;)
senın benımle derdın ne kardesım? sen bence once bızım neyı tartıstıgımızı anla konunun ne oldugunu ogren ! bız zaten bu kısısel olaylardan dolayı konu buralara gelıyor dıyoruz . anladınmı ? benımle kısıssel bı sorununda warsa ozelden at telını konusalım anladınmı . ben ne zaman bırsey desem muhalefet gıbı her dedıgıme bırsey dıyorsun
vtecmasters35 = ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =)
http://www.techturkey.com/forum/show...=27068&page=10
konu type-r ın yada m3 un gecmesı deıl burada hangısını ıstersınız dıye soruluyor arkadas baslamıs b20 gecer falan fılan denendı gıbılerınden ... ewt denendı o zaman ben denedım b20 utkunun arabasıyla sonuc ne oldu acaba ?
moderatorsun ama elınde benzınle gezıyorsun TOOL !!!! gecenkı m3 type -r konusunda aynen boyle dawrandın m3 nsx le ugrassın dedın sonra 911 le denesın dedın yemıyormu dedınız !!! senın benımle bı derdın war ama ben anlıyamadım ne oldugunu yakında ogrenırız
ben düşmanlık olduğunu düşünmüyorum. bence de modifiyeye en güzel tepkileri veren markaların önde gideni. ama bazen bakıyorum mesela b20 olsaydı geçerdi type-R olsaydı şunu yapardı. bence gereksiz bu tip şeyler. fanatikleşmeye gerek yok. sonuçta herkesin aracı kendine daha güzel gelir
denız ıı guzel yazıyosunda sen bana pek samımı gelmıyosun yanlıs anlama..arabam stock dedın baskası cıktı bılmemne pıstonu var dedı..bazıları stroker var dıo..ben anlamam m3ten strokerı var mıdır ne takarsan ne verıır benım ıcın mahsuru yok..ben denerım..suan keske aracımı turbo yapmasam dıorum..sırf su m3 muhabbetlerınden..7 tane egzos sıbopu egmısız..guıdelardakı bosluktan dolayı..sıboplarım gelıyo..o zmna kdr turbo kıtımı satarsam sana soz senın arabanı gecıcek k20 yapıcam:D;)
Biraz ayıp olacakta, b20 hangi arabanın bloktu?(Tamamen cahilliğimden soruyorum:))
benı sen kafana gore elestıremezsın !! bu konuyu basından assagı okursan eger benım dusuncelerımın ne oldugunu gorursun we o zaman bana sunu yanlıs dusunuyorsun dersın we eger gercekten yanlıs oldugunu anlarsamda haklısın demeyı ben bılırım ... burda japonları sewmeyen we almanları sewmeyenler dıye bolunmus durumdayız bunun nedenıde asırı fanatıklık bunu yapmıyalım dıyorum sen bana ne dıyorsun . sen moderatorsun sen uzlasmacı tarafsız olmalısın ama olmuyorsun .. uzerındekı taraflı formayı cıkar bu konu hakkında ytartısacaksak !!!
bak sen bana m3 ve type-r konusunda soyledıklerını bı oku dıyorum oncelıkle konu turkıyenın en hızlı type-r ıyla fıltre egzoz chıplı 286 lık m3 ne olur dıye acılmıs sonra sen neler demısın bak buraya yazıyorum
benim anlamadigim bisey var, ///M3 bukadar iyiyse neden hafiftletme ihtiyaci duyuldu?
arkadasimda kullaniyor 80binde M3 ama boyle hafifleticem diye ugrasmadi sizin
ugrasiniz garip geliyor bana...
taypar beni ilgilendirmiyor acikcasi...
tamam arkadasim gayet guzel;
sen normalden agir diyorsun, konuyu acan arkadas ama hafifletilmis demis. 100-200de deniyecek honda varsa gorelim; surat baz alinsin vites falan secilmesin lutfen...
///M3 sahibi olsam sanirim 911'le ugrasirdim
tool´isimli üyeden Alıntı
///M3 sahibi olsam sanirim 911'le ugrasirdim
+1.. ama 911 sanırım kalın geliyor m3 e (bunu sen yazmamısın yanlıs hatırlamısım . senden bunun ıcın OZUR DILIYORUM ) BUNU SENIN YAZINA CEVAP YAZAN BI ARKADAS YAZMIS ONEDENLE SEN YAZMISIN DIYE AKLIMDA KALMIS
laf ola beri gele;
olmayan biseyi neden varmis gibi konusuyorsunuz anlamiyorum. yok iste nsx, kucuk hacimli hondayi gecince nolcak prim mi yapicak m3ler?
BU YAZILAR SENIN konu type-r la m3 ama sen dedın 911 gele dene neden hafıfletılıyorm3 dıye .. bende sunu dıyorum hafıfletmede bır mod dur we buna ozgurum :)
bende HONDA dusmalıgı yok arkadaslar bunu ustune bastıra bastıra soyluyorum ... ama bagzı arkadaslar hondayı sewmememız ıcın elınden ne gelıyorsa yapıyor ... yıne soyluyorum bu haafta hondaya gıttım araba almak ıcın sonrada toyotaya ıkısının arasında kararsızım ama bu bagzı arkadaslar yuzunden hondaya sıcak bkamıyor duruma geldım ... begendıgım arabayı alırken tedırgın oluyorum
denız gızlı deılse aracının speclerını paylasır mısın..ama rıcam su solemek ıstemedıgın bısey varsa gızlı de hıcbırını soleme;)
bakın arkadaslar bırdaha dıyorum konu m3 mu type-r mı hangısı sızce dıye acılmıs we yorumlar yapılıyor yol tutusundan bahsedelım konforundan bahsedelım motrundan teknolojısınden bahsedelım yapıcı olalım yıkıcı deıl ama bakın arkadasımız bu konuya bunu damdan duser gıbı yazmıs ben typeR diorum ancak bi e36 m3 ü geçmek için typeR a bile gerek yok bi tane B20 ile rahat rahat geçilecek bi makine denendi görüldü =) bu arabayı alıcak arkadas m3 gecmek ıcın almıyacak , konu su deıl HANGI HONDAYI ALSAM M3 GECERIM ..... eger konu bu olsa bende burda derım su model honda al sunları yap gecersın dıye .. kı ben bı cok yerde yazdım stock m3 160 a kadar kprolu dolu type-r ı gecemez dıye ben bmw fanatıklıgı yapmıyorum
soylerım tabı dostum neden saklayımkı
ozel bı chıp ım war we ıdda edıyorum hıcbır m3 te yok tr de
catback borla
katalıtık iptali
kn cai
carbon airbox (yenı aldım ) hepsı bundan ıbaret ama su anda yenı projelerım war arabam sokuk durumda .bıtırdıgımde herkezle paylasıcam
chipimde carbon airbox la uyum saglamadı sokecem alpha-n yaptıracam . onuda soyleyeyım
Kendi bakış açımla bu konuya yaklaşayım: Japon otomobillerin tek bir sevmediğim yönü aracın izolasyonunun zayıf olmasıdır :) Çok lüks modellerinde bile bu zaafa rastladım.Tek sevmediğim yanı bu :D Ha bir çok kişi bunu hiç umursamaz kendilerince haklılarda :) İmkanım olsa garajımda enaz 3-4 farklı marka japon araca sahip olmayı isterdim :cool: Çevremde okadar farklı araç kültüründen gelen marka fanatikleri tanımama rağmen japonlara karşı kin besleyen hiç kimseyle karşılaşmadım ;) Fanatiklik boyutunda audiciyimdir bu ölene kadarda değişmeyecektir, ancak hiç bir markaya karşıda kin beslemem :)
pıston fln var demıslerdı senın aracında,yanlıs paylasım yapılmıs heralde..
turbo kıtım hazır beklıyo ama nasıp bu ısler,kıtıme bı tane musterı var gıbı,satarsam guzel bı na setupı yapıcam denerız senınle sorun olmazsa..na yapmak yerınde saymak gıbı ama na typer gorsun tr dıe bı tane yapmak ıstıyorum:D
insanların söylemleriyle bir araçtan nasıl soğuyabilir ki bi insan :)
[QUOTE=edo typer;617591]pıston fln var demıslerdı senın aracında,yanlıs paylasım yapılmıs heralde..
turbo kıtım hazır beklıyo ama nasıp bu ısler,kıtıme bı tane musterı var gıbı,satarsam guzel bı na setupı yapıcam denerız senınle sorun olmazsa..na yapmak yerınde saymak gıbı ama na typer gorsun tr dıe bı tane yapmak ıstıyorum:D[/QUOT
pıstonum tepelı yuksek sıkıstırmalı bı pıston degil arkadaslar. arabamın sıkıstırmasını olctuk hatta vıdeosu bıle war 3 ve 6. gozum 9.5 ıle 9.8 ben bu halımle yuruyordum ama sokuyorum sımdı kacagın nerden oldugunu bulacam strokerlı bı m3 boyle yurumez zaten hakıkaten cok farklı oluyor .. bence sende n/a yap cok dogru bı fıkır .benım projem 2 aya bıter bende cok merak edıyorum dunyada kımssenın denemedıgı bırseyı yapıcam n/a da aynı dusunceye bende sahıbım senınle.tr bı n/e36m3 gorsun ıstıyorum :) arabanı bıtırınce denerız dostum eksıklerımızı goruruz hem..
bütün tuning camiası seni konuşuyor bir hırs uğruna acele edip yazık edicek arabaya die aslına bakarsan bende sonuna kadar arkanda olmama rağmen bende öle düşünüorum illa ki turbo yapıcaksan parçaları 1000 kere düşün takarken uyumlarını bol bol araştır gözün yoldan çok afr de olsun:D
okadar n/a doldurdun arabanı ben olsam bu saatten sonra turboya donmem ... yerınde olsam dunya standartlarında son nokta n/a yaparım olayı bıttırırım hemde bızde gururlanırız son nokta bır type-r ımız war ulkemızde dıye :) ben bunun pesındeyım son nokta n/a m3 sende donme yolundan bıraz daha pahalıya mal olur sana ama sunu dusun n/a en ıyı honda olmak war yok ama turbo son nokta en ıyı type-r ı yapacam dıyorsan onu bılmem sen bılırsın derım :)
benım soyledıklerım sadece dostca bı fıkır benı yanlıs anlamazsın umarım
benım aracım yuklu bı na setup deıldı..az bısey fazla dewır donuyodum o kdr..ama aklımdakı setup 2.0 ıcın cok ıdeal bı setup..once stroker dusundum ama burası tr dewır donerken basımıza ıs almıyalım..benzın kalıtesınden dolayı cok yuksek sıkıstırmada kullanamıyoruz..max 12.5 olur dıe dusunuyorum..kapsamlı sıkıstırma aractırması yapmadık..1 2 gune netlesır durum..hbr ederım nasıpse..
sanada hayırlı olsun yenı setup kazasız belasız..
Erdem abi bencede n/a da yapabileceğinin en iyisini yap, farkın olsun derim ben(biraz off topic oldu ama:))