ben eğer kendime güvenmeseydim ztn rot almaya kalkmazdım lütfen o sıradan "kız" ırkından bni ayrı tutun.
bunun takibinde ne çok agresif rotlarında kedi gbi olabildiklerini birçok videoda gördm. herşey eğitimde bitiyor. ilginize teşekkür ederim.
Printable View
ben eğer kendime güvenmeseydim ztn rot almaya kalkmazdım lütfen o sıradan "kız" ırkından bni ayrı tutun.
bunun takibinde ne çok agresif rotlarında kedi gbi olabildiklerini birçok videoda gördm. herşey eğitimde bitiyor. ilginize teşekkür ederim.
Sizz aldınızmı yawruyu? yoksa ısım arastırmasımı onceden ??? Ayzek tavsıyem olr hem tıpıne hemde dısı ye uygun olur dıye dusunuorum ....
2 tane rott baktim. Sonradan bitanede kendiliginden pitbull geldi evin bahcesine :). Pit daha buyuktu 1 yaslarinda. Onada bakmak zorunda kaldim. 3 une ayni anda bakiyordum. Cok zor oluyordu. Bitanede kedi vardi :)
Rottlari ayni yerden ayni anda almistim yavruyken. 2 kardes kiyamadim ayirmaya. Ikiside erkekti. Pasha ve Zorba. Pitbull un belli bi ismi yoktu zeyna, zegna, kizim falan diye cagiriyoduk :).
Ilk baslarda cok iyidi. Fakat aradan 1 sene gecince kavga etmeye basladilar. Huzur kalmamisti evde her dk kavga yemek yerken oyun oynarken gezdirirken :). Arkadaslarim eve gelemiyordu artik korkudan. Bahceye cikamiyoduk nerdeyse. Bende sinirlenip verdim fabrikaya bekcilik icin hepsini. Arada goruyorum mutlular hallerinden :).
bzmde ewde kedi var ama büüdüklerinde hırçkıo die başka ewde bakıcam köpeğe başka yere taşınıcaz yani köpekle :) bliyorum yaa çok sölediler kçkken ii gzelde büünce parçalamaya kdr gdiomuş..
ırk derneğinden alacağım için gdip knşmam gerekiyo snra alıcam 2 haftaya gelicek köpek muhtemelen önce ön bilgi kısmında knşalm die açtm knuyu şmdide isime çewirdim :)
hmm anladımm, ismin ozellıgınıde tasırmıs kopekler onada dıkkat :D
bız EFE koyduk asil duruor dıye , duz duvara tırmanıor efe lık taslıor sımdık hehe
bliyorum o yüzden ztn bu kdr düşünüyorum beyin fırtınası yapıyoruz kimle otursam deli gbi bzm ewde kedi war dobi koyduk hayri pıtırda bi karakter warmış şamdanı durup dururken kafasına fln wuruyomuş die bzm kedide durup dururken duwara atlıyodu ondan dobi koyduk adınıda adam 5 yaşında 8.5 kilo oldu :D
BAİLEYS de iyi gider :D bırazz alkol ısmı ama ...Ben takıldım sımdık bu konuya ısım bulana kadar sana secenek sunarım xD
ASR
DOHC
Quattro
SOHC
VTEC
.
.
.
.
:D
nos mu eskıdı? vay be. ılk defa koyduk ısım hemen eskıdı
kusura bakmayın ama ben "bayan" olarak yazmamın sebebi düşündüğünüz değildi,siz ne kadar farklı bile olsanız bedeniniz bir erkek kadar kuvvetli ve dirençlere tepki verecek kadar kemik yapısına sahip değilsiniz. Ayrıca kendinize güvenmek ile de iş bitmiyor.Aldığınız köpek bu durumu belirleyecek.
Eğitim her ne kadar %90 verimli olsada aldığınız köpeğin olmadık bir ters davranışı ve köpeğe yapılan ters bir hareket yada köpeğin psikolojisi o sırada sizin komutlarınızı algılayacak şekilde olmayabilir.Buradaki rot sahibi arkadaşların yanında benim çevremde Rot sahibi olan kişilerin neler yaşadıklarını nelerle karşı karşıya kaldıklarını çok iyi biliyorum.Bu bir dost tavsiyesidir.Size ufak köpek alında demedim sadece bahsettiğiniz köpek neredeyse 80 kilolara ulaşan bir köpek ve gücü inanılmaz derecede yüksek...Size tavsiyem almadan önce tanıdıklarda varsa alın gezdirmeye çalışın veya oyun alanında diğer köpekler varken tutmaya çalışın o zaman daha doğru bir karar vereceksiniz.
bnmde demek istediğim mrk etme ben bnm diien adamları dewirdimm güç konusunda hiçbir sıkıntım yokk... işte hala şu yazdığınızlarda bile o "bayan" grubundan bahsediyorsunuz istisnai durumlar wardır bunları gör ardı etmeyin lütfen artı ben köpeğim deli gbi olucak demiyorum zaten eğitimle gayet adam edilebilen bir köpek işte herkez bir değildir bunuda unutmayın ve eer hala bni "bayan" statüsüne sokuyorsanız ynmda erkek olarak eğitimciler olucakk hiçbir halukarda yalnız olmayacapım. mrk etmeyin yeterince bilgim var hiç rot beslememiş yada bakmamış değilim..