Aracı Ankaraya mı sattın ?
Eger ankaraya sattıysan ceza bı sure sonra aracı alanın karşısına çıkar.Ama Ankara dışına sattıysan bır sıkıntı olmaz.Gıt yarın temız kagıdı al sonrasında sıkıntı olmaz![]()
Aracı Ankaraya mı sattın ?
Eger ankaraya sattıysan ceza bı sure sonra aracı alanın karşısına çıkar.Ama Ankara dışına sattıysan bır sıkıntı olmaz.Gıt yarın temız kagıdı al sonrasında sıkıntı olmaz![]()
---BTU cupra---
2007 yılında çıkan kanun güncellemesinden sonra bu 15 günlük itiraz hakkı plakaya yazılan cezaların yanında yüzyüze kesilen ve hatta imza attığınız cezalar için bile geçerli. 15 gün içinde itiraz edebiliyorsunuz. Ama yüzyüze kesilen cezalarda itirazın kabul oranı çok düşük. Ama plakaya kesilcen cezalarda özellikle arkadan kesilenlere (tünay uzak dur) süre birde 15 günü geçmişse kesin iptal oluyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
erkinim dediğim gibi bu cezayı ben şimdi ödemesem bile ilerde bi şekilde ödeyeceğim yani,o yüzden bugün gidip ödemem daha mantıklı hale geliyor..
Aracı İstanbul'a sattım,bu ceza arada kaynayıp giderse tamam ödemeyeceğim ama,bir şekilde ben bunu ödeyeceksem ilerde 128tl yerine 96 vermek daha mantıklı geliyor![]()
sakın ödeme.. ben 2007 de ablamın corsayı satın almıştım.. eski plaka ve noter satış sözleşmesi ile izmirden dönerken radara yakalandım. cezayı ödemedim. 3 ay sonra da arabayı sattım, ne satarken ne plakayı 06 yaparken ceza ortaya çıkmadı...![]()
dogukan cım çıkıp çıkmaması önemli degilde bunu bilerek ödememek bence uygun degil
senin bu cezayı ödeyecegine inanıyorum....
ben daha yeni sattım ve bi çokda cezxam vardı hiçbiri çıkmadı,sadece vergi borcu çıktı![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
ehlıyete kesilen yani senın ımza atıp aldıgın ceza makbuzlarının hiçbiri ne aracı satarken karsına cıkar nede daha sonra aracı alan adama gider..o cezaların hepsi senin adına kayıtlı olarak devlette faizini işleyerek bekler(aylık %5) ceza iki katına gelincede otomatik olarak faiz durur.
daha sonra bu cezalar mahkeme yoluyla eline ulasır(icra oncesi uyarı) sonrasındada odeyip odememek size kalmıs isterseniz odemeyin
işin mahkeme kısmı benim basıma gelmedi en az 3 yıl oncesinden cezalarım var toplamda nerden baksanız 2 milyara yakın cezam faiziyle birlikte birikmiştir amma velakin,benim arkadasıma 2 sene falan once ödemediği 2 tane cezası mahkeme kağadıyla eline geldi.haberiniz olsun![]()
Schumi.Projects
İmza kısmını okumadım. Ama imzayı attıktan 15 gün içerisinde itiraz hakkınız var. Bu anayasal bir hakkınız. Zaten arkadan kesilcen cezaların iptal olmasının tek dayanağıda ceza tarihinden elinize ulaşma tarihi arasındaki fark yüzünden anayasal hakkınızın elinizden alınmış olması.
Schumi.Projects
senin dusundugun gibi dusunen arkadaslarım vardı normalde arkadan yazılan cezaları odemeye gerek yok dediğin gibi iptal ettırebılıyosun..bu sekılde dusunen bi arkadasım imza attıgı cezayada 3 gun sonra itiraz etti ama olumsuz cevap aldı..dedikleri su sekildeymiş;madem burda sen haklısın o zman polise soyliyecektin bu makbuzu imzalamıyacaktın kimse sana zorla makbuz imzalatamaz haklı oldugunu dusundugun cezalarda itiraz hakkını kullanırsın konu mahkemeye intikal eder burda biz haklıyı haksızı ayırt ederiz fakat sen bunu imzalıyarak zaten sucu kabullenmiş oluyorsun demişler vede herhangi bir iptal soz konusu olmamıs..
Schumi.Projects
konu acilmisken buradan sorayim. bugun edirneye giderken havsada ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yedim. yalniz cevirmeye girdigimizde araci ben kullanmiyordum. yolda radar vardi radari gecince tenha bi yerde arkadasima verdim arabayi ehliyeti var diye, cevirmeye girdik polis cami actirdigi gibi bana araci sen kullaniyordun gordum dedi aldi eline makbuzu yazmaya basladi itiraz ettim imzalamam arabayi durdurdugunuzda ben mi kullaniyordum dedim sustu bisey diyemedi aracin yanina gitti egzoza filmlere zenonlara hava filtersine yuksek sesli muzik dinliyor diye plakalar app diye anlicaginiz aklina ne gelirse yazmaya basladi ceza 1000 lirayi gecicekti arabayi baglamaktan bahsetmeye basladi plakalarda muhur yok diye mecburen ehliyetsiz oldugumu kabul ettim sadece ehliyet icin ceza yazdi aracin sahibinin habei yok dedim ordanda yirttim yalniz merak ettigim polis araci durdugunda muhattabi direksiyondaki sahis degilmi ? cevirmeye girdigimizde araci ben kullaniyor olsam bu kadar koymazdi.. ne yapilabilir nasil bir yol izlenmeli ?
radarda senin sürdüğün ispatlanır çünkü radar kayıt altına alınıyor ve fotoğraf çıktısı da alınabilir , polisin muhatabı suçun işleyen kişidir , bence haline şükretmelisin ucuz atlatmışsın yoksa daha ağır yaptırımlarla karşılaşabilirdin saygılar....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)