User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Yurtdisindan kopek getirmek

cagricesmeci
    Misafir

Yurtdisindan kopek getirmek

Arkadaslar Ocak 2010 itibari ile kalici olarak Turkiyeye geri donmekteyim. Belcikadan bir bucuk yil once aldigim haluhazirda tum asilari tamamlanmis Rotweiler cinsi kopegimi de geri gelirken yanimda getirmek istiyorum. Veteriner bunun icin bir takim testlerin olmasi gerektigini soyledi ve mevzuya basladi ancak THY 'nin sitesinde Rotweiler in uluslararasi tasimacilikta yasakli hayvan cinsinden oldugu yaziyor ve tekrardan bunun mumkunu olup olmayacagini sordugumda kesinlikle kopegi tasiyamayacaklarini belirttiler. Ancak ben sorunun kopegin memlekete girisi ile ilgili bir problem mi THY ile ilgili bir problem mi oldugunu cozemedim. Acikcasi su an karayolu ile de olsa memlekete gelsem kopegi sokabilir miyim bilemiyorum.

Konuyla ilgili bilgisi olana veya bilgi alabilecegim bir kontak kisisine ihtiyacim var.

OM veya genelden cevaplarinizi bekliyorum.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum bazı ırklara ait köpeklerin taşınmasını bırak beslenmesi bile yasak rot ta bunlardan bunu THY ile çözmen imkansız köpek yavru desen değil hadi yavru bile olsa kargo kurye tır gibi ulaşım araçlarını kullanmayı düşündüğünü zannetmiyorum ben antalyadan yavru getirrttim otobüs ile geldiğinde hayvan doğduğu güne lanet etmiş pozisyondaydı sen karayolu ile döner isen aracında geçerken problem olmaz kaniş desen inanmayacaklarını zannetmiyorum.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de karayolu ile bir sorun olmaz... Yüzlerce yavru giriyor tırlar ile...
    Terslik yapan memura dişlerini göstersin yeter zaten

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende karayolu ile çözülür diyorum en fazla gümrükten girerken ruhsatın arasına bi 50€ koyarsın olur biter

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten normalde o tarz kedi/köpek getirmek/götürmek çok zor birkere kilo sınırı koyuyolar eğer bilmemkaç kilonun üstündeyse kargoda gelmesi gerekiyormuş hatta birtane st bernard kargoda donarak öldü.
    bnm ablam amerikaya götürmek istiyordu bizim 8.5kiloluk kediyi ama işte aşı karnesinin tam olması lazmmışş bilmemne bide birkaç ay müşade altında tutuyorlarmış galiba hava alanında öyle şeyleride vardı. dediğim gibi zaten büyük hayvan olduğu için kargo bölümünde getiriyorlar hayvanı o yüzden mümkün mertebe kara yoluyla getirtmeye çalış çünkü kargo bölümleri soğuk oluyormuş su yok o yok bu yok hayvanlara yazık.

rot'un varsa direk ırk derneğiyle irtibata geçsene onlar sana yardımcı olurlar bence.

STeaM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim onur_K bosnaya karayolu ile kangal götürmüştü.
    bi konuş istersen.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    onur yurt dısına gecen gidişinde kangal yavrusu cıkarmıstı onunda yasaktı cıkısı ırkını baska gostermeye bak
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ırk derneğiyle konuş onlar biton köpek getirtiyorlar onlar bütün sorularını cevaplarlar.

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buyuk oldugu icin sorun veriolardir.

Bende Jack Russell'imi getirdim THY'le asi karneleri herseyi tamdi, ondan pek sorun olmadi.

Eger getirmeyi kabul ederlerse bile gelmeden bikac gun once surekli arayip kopegi koyucak yeri isitmalarini bildirin, donarak olen kopekler war yukarida solendigi gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redpunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Buyuk oldugu icin sorun veriolardir.

Bende Jack Russell'imi getirdim THY'le asi karneleri herseyi tamdi, ondan pek sorun olmadi.

Eger getirmeyi kabul ederlerse bile gelmeden bikac gun once surekli arayip kopegi koyucak yeri isitmalarini bildirin, donarak olen kopekler war yukarida solendigi gibi.
    tbi cnm dediğim gbi St bernard öldü yaa şaka gibi. sen köpeğini yanına mı aldın uçakta? kilo ve boyutlarına göre yolcu yerinede sokabiliyorlar köpekleri ama büyük köpek olunca böle oluo

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eeyore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tbi cnm dediğim gbi St bernard öldü yaa şaka gibi. sen köpeğini yanına mı aldın uçakta? kilo ve boyutlarına göre yolcu yerinede sokabiliyorlar köpekleri ama büyük köpek olunca böle oluo
    3-4 kilo ustune izin vermiolar, ondan yanima alamadim ama cok tehmih ettim ucaga isitmalari konusunda kargo bolumunu ve saolsun isittilar.

Dedigim gibi kesinlikle tembihleyin ucakla geliceksiniz sonradan uzulmemeniz icin.

cagricesmeci
    Misafir
    tesekkurler bilgiler icin...karayolu ile getireceğim sanırım...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)