Masallah abi kocaman :D
afiyet olsun ki olmuş :D
Printable View
Masallah abi kocaman :D
afiyet olsun ki olmuş :D
radar honda şeref usta önümüzdeki hafta didime geliyomuş duyduğum kadarıyla :D
ben gece kıyı taraması yapmıştım bi kere 10 sene kadar önce,fenerle ve zıpkınla ama pek bişey bulamadık.ama su altı dünyası akşam da inanılmaz güzeldi,gündüz görmediğim canlıları gördüm..küçük bi levreğin peşinde ahtapot koşuyodu :D bildiğiniz koşmaktan bahsediyorum ya suyun tabanında 8 ayak koşuyodu hayvan :D yaklaşık 1 metre uzunluğunda bi yılan balığıyla yarım metre mesafede yüzdük,elimde zıpkın olduğu,kendimi savunma şansım olduğu için fazla korkmadım:D yoksa kaçardım iri bişeydi :D bide fenerin avantajı tabi ki... bi tane levreğin peşine düştük ama 3 kişi arasından kaçtı hayvan :D bi baktık ki 1 karış sığ suya kadar gelmişiz ayağa kalkıp yürüdük :hahaha:
uyuyan balığa sıkmak adil olmayabilir ama benim anlamadığım
balıkçılar kilometrelerce ağ atarken adil de ben 2 el atıp 2 balık vurduğum zaman mı adil değil?
uyanık balığa sıkarım bende gözünefener tutmadan :D
çeşme denizi güzeldi,kuşadasındaki yazlığa geçtik geçeli zıpkınla dalmayı unuttum 6 sene olcak nerdeyse...davutlar sahildeki balıklar hep ufak,hem balığa yazık hem atmaya değmez..
Abi maşallah bu ne :)) Zıpkınla balık avlamanın tadı kesinlikle bambaşka.. 2 sene öncesine kadar yazları 1-2 haftada olsa memlekete gittigimde ırmakta zıpkınla av yapıyordum bende.. Balıkla karşıı karşıyayken kesinlikle mükemmel bi duygu oluyor insanın içinde.. ClioRs ve Zıpkın... =)
hahha çok iyi yaw :D
Kilometrelerce ağ atmaktan ziyade tabandaki kaya ve oluklardaki yuvaları darmadağın edip ne var ne yok tarayan troller denizi bitiriyor. Kilometrelerce uzunluktaki ağlar da cabası.
Ama ne yapalım dostum onlar eşşek diye biz de mi eşşek olalım. Aslında olay gece dalıp 2 tane balık vurup çıkmak kadar masum olsa keşke. Ne adamlar bilirim sen beline dalarken balık dizgisi takarsın adam çuval takıp dalıyor. Gece o çuvalı 3 - 4 defa doldurup öyle çıkıyor sudan. Çünkü balık kaçmıyor. Artık iş avcılıktan ve spordan çıkıp bohçacılığa dönüyor. Ve vurulan o balıkları satmanın da verdiği cazibe ile bu iş bir kazanç kapısı haline dönüşüyor. İşte o zaman feneri zıpkını kapan denizin altını disko haline getiriyor.
Bu hayvancağızlar gündüz zaten ağlardan kaçmaktan kurtulamıyor bırakalım bari gece rahat olsun. Yazık günah.
Dolayısı ile benim kurallara uymam tamamen vicdani muhasebemin sonucudur. Mecburiyetten değildir.
Böyle büyük balıkları kafadan başka yerden vurursanız almanız çok riskli olur çünkü çok kuvvetlidirler ;) Bizim kullandığımız şişler de eski yılmazın 9 mm şişleri gibi iki parça vidalı şişlerden değildir. Tek parça inox tahitien 6mm ince çelik şiştir. Dolayısı ile doğru yerinden vurduğunuz müddetçe balığı parçalamaz.
http://img36.imageshack.us/img36/218/16052009001r.jpg
bari bi kere de rs lilere özel mangal partisi için vursan da yesek be abi:D
RS li RS siz ayrımı olursa olmaz :) TechTurkey olursa olur ama onca adamı doyurabilecek balığı avlayabilmem için de ufaktan bir Gırgır almam gerekecek :p
Afiyet olsun.:)
bence bayıltıcı spreyy kullanmıssın zıpkın ızı yok hehehehehe:D
hey maşallah. afiyet olsun. :)
Biz leğende Bile avlayamıyoruz Balık senin yaptığına Bak:mad::p
wuhh :) maşalah afyt olsn
Laa birgün deıdm gıdleım baraja balık tutalım ilk olta atmamda denize düşdüm toprak kaydı.tübelıyım 4 yıldır maşşalah.
vay be derya gibi balık :)
oooo hey maşallah techturkey yılın trofe sini secelim ozaman bu yıl :p:p:p
bende bugun bir bakındım kumburgazda ama bol bol deniz anası vardı:)
vay levrek, leziz bi balık :)
Geçen Sarayburnunda daldığımda yüzlercesine denk geldim. Allah' tan 5mm neopren elbisem vardı üzerimde de çarpmalarına rağmen birşey olmadı. Gerçi birtanesi yanağıma hafiften dokundu ve birkaç saat hafiften bir yanma hissi verdi. Zehirliler ama ölümcül değiller. En azından insanlar için öyle. Ama suyun altındaki görüntüleri hiçte hoş değil.
masallah afıyet olsun :D
http://cdn1.cnnturk.com/handlers/fil...ackWhite=FalseAlıntı:
Çanakkakel ve İzmit Körfezi'nde görülen boyları 5 metreye kadar uzayan "Chrysaora Mediterranea" isimli deniz analarının şirin görüntülerine sakın kanmayın. Her biri zehir deposu olan bu deniz anaları tahmin edemeyeceğiniz kadar tehlikeli...
Aynen bu. Hatta bir kolları var herbiri 2 metreye kadar uzanıyor.
bunlara benziyo ama biraz daha farklı gibiydi 2 metrelik görmedim ben ama küçükte değil yani
Yarış, hız ve modifikasyon tutkusundan kat kat daha ucuzdur. Geçen gün sevdiğim bir arkadaşıma komple en iyi malzemelerden oluşan bir takım dizdik ve toplamda 1080 TL verdik. Artık bakımını düzgün yaptığı müddetçe o malzemeler (eldiven ve patikler hariç) onu 5 sene kadar idare eder.
evet dostum çok dogru her keseye uygun malzemler de var artık eskisi gibi degil bütün markaların kaliteli ve ucuz modelleri var
yeni başlıcak olanlara tavsiyem güsel bir 70 lik makarasız tüfek alıp başlamaları yaz ayları içinde 3mm elbise yeterli olucaktır apnea markasına bakın çok uygun dur yeni başlıcaklar için
Lastikli modellerinde Apneanın ve diğer markaların 70 lik tüfekleri yok da 75 lik olanları var. Zaten seri 75 82 90 100 105 diye gidiyor. 82 lik de sadece pathosta var.
Eğer sadece Marmarada av yapacaksanız miniksin de dediği gibi 75 lik ve 90 lık idealdir. Hatta 90 lığı şiddetle tavsiye ederim çünkü Marmara bazen o kadar net görüş veriyor ki 75 lik tüfek bile kısa kalabiliyor menzilinden dolayı.
Ama eğer Ege ve Akdeniz gibi görüşün 10 metre ve üzerinde olduğu sularda 90 lık bile kısa kalabilir. O zaman 100 ve üstü menzili 4 ila 5.5 metre olan çift lastikli tüfekler kullanmak gerekir.
Apnea gerçekten çok hesaplı malzemeler veriyor. Hatta geçen bir kampanya vardı komple takımı 300 Euroya veriyorlardı biryerde.
moruk ebat ları tam bilmiyorum
ben marmarada 90 lık kullanıyorum kefale falan daha müsait bir bölgedeyiz fazla yaklaşamadıgımızdan da iyi oluyor bide mırmır güsel veriyor sabah suyu nda falan yatıosun direk ucuna geliolar tüfegin :):)
Burhaniye de de yazlık var orda da 120 lik el yapımı ahşap kullanıyorum makaralı ceylan falan ve kaya altına müsait yer çok zevkli oluyor
marmarda hiç zevk almıyorum desem yeridir :)
bu yılda baya kilo aldım artık elbise de olmuyor anasını satayım biraz kilo vermem lazım :) zaten
Hocam dün Poyrazköyde daldım. Tam 9.9 metrede göç eden bir Has Kefal sürüsüne geldim inanamazsın. Yüzlercesi etrafımı sardı. Birtane yaklaşık 3 kiloya yakın tek parça aldım içlerinden tam kışlık odun gibi :D
Gel seni de götüreyim beraber gidelim birgün. Hem pasını da atmış olursun.
Durun size sabah sabah bir güzellik yapayım :) ;
Dev levreğimizi haftasonu afiyetle ezdik :) Tadını anlatamam yaşamanız lazım :icon_tup:
http://img6.imageshack.us/img6/6769/sofra1.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/429/sofra2.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/8695/sofra3.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/9799/sofra4.jpg
Bu arada çektiğimiz kameranın tarihi yanlış. Geçen seneyi gösteriyor yanıltmasın.
Afiyet olsun :D
çok isterim amacumartesi akşama kadar ***** çalışıyorum tek boş günüm pazar onda da yazlıkta oldugum için oralarda dolanıyorum ama bir pazar saroz falan yapabiliriz başka arkadaşlar da katılmak isterlerse
levrek çok güsel gercekten 7 kg çok iyi rakam güselcenede ezmişiniz afiyet olsun :)
3kg kefal de çok iyi biraz daha az kılçıgı olsa sürekli yenir aslında kötü balık degil