levreğin arasına nane yaprağı iyi gider tavsiye ederim(Y)
Printable View
levreğin arasına nane yaprağı iyi gider tavsiye ederim(Y)
off maşallah 7 kilo baya iyi tebrikler..
Buğlama yapsaydın daha güzel olurdu... cık cık cık :rolleyes:
leziz görünüyor:)
dostum beni yanlış anlamassan birşey söylemek istiyorum. madem serde avcılık var bilirsin bu işleri. ben zıpkın izini göremedim ve kan sızıntısı göremedim hayvanda. sanki ağa takılmış gibi geldi bana :). bir de üzerinde resim çektiğiniz tepsi mini fırın tepsisi. 7 kiloluk av biraz daha büyük olmalı gibi sanki. ben sana benim 4,5 kiloluk turnayla resmimi gönderebilirim bulunca. aradaki farkı görmek açısından. :). dediğim gibi lütfen kızmaca darılmaca olmasın. av kültürü başkadır.
Kızmam için hiçbir neden yok :) Gayet edepli şekilde fikrini söylemişsin. Aslında bu tür yorumlarla ilk defa karşılaşmıyorum. O nedenle alışığım desem yalan olmaz :)
Sen 4.5 kiloluk turna resmi koymadan ben sana 10.5 kg luk bir turna resmi koyayım sen ona göre kıyas yaparsın. Ama ondan önce yara izi ile ilgili açıklamamı yapmıştım sanırım okuyamadım veya gözünden kaçtı, oradan alıntıyı tekrar yapayım;
[QUOTE=BoraRS;700965]Böyle büyük balıkları kafadan başka yerden vurursanız almanız çok riskli olur çünkü çok kuvvetlidirler ;) Bizim kullandığımız şişler de eski yılmazın 9 mm şişleri gibi iki parça vidalı şişlerden değildir. Tek parça inox tahitien 6mm ince çelik şiştir. Dolayısı ile doğru yerinden vurduğunuz müddetçe balığı parçalamaz.
İşte bunlar da avdan hemen sonraki resimler. Balığı tabii ki de dolabıma koyarken kanlı kanlı koymayacağım. Sen olsan koyar mıydın;) Bu arada kan mı istiyorsun al sana kan :p
http://img200.imageshack.us/img200/3...00901large.jpg
Bak bu resimdeki palet de özel skin diving için üretilmiş 90cm uzunluğunda bir palettir. Yani bildiğiniz kısa scuba veya günlük hayatta kullandığınız paletlerden çok daha uzundur ;)
http://img74.imageshack.us/img74/3041/dsc00907large.jpg
Dediğim gibi kullandığım şiş 6mm tek parça tahitien inox şiştir. Balığı vurduğum mesafe çok yakın ve derinlik 30 cm ve kayalıktır. Yani balık vurulduktan sonra sağa sola kaçıp makarayı açarak etine zarar vermedi. Ağ olayına gelince ağ bu işin ticaretini yapan balık tüccarlarının işidir. Ben balık tüccarı değilim :)
Al bak bu da 10.5 kg luk turna ;)
http://img74.imageshack.us/img74/7609/balik2medium.jpg
O minyatür dediğin fırın tepsisi de bildiğin standart boyutlardaki fırının tepsisidir. Sanırım daha detaylı açıklama istiyorsun. Bak o resimdeki kahverengi seramikler benim evimin terasındaki seramiklerimdir ve o seramiklerin herbiri 40cm dir. Fırın tepsisinin boyutlarını da oradan hesaplayabilirsin.
http://img149.imageshack.us/img149/4892/16052009.jpg
Eğer yok değil dersen bu akşam eve gittiğimde metre ile ölçülmüş resimlerini senin için koyacağım :confused::confused:
Umarım yeterli bir açıklama olmuştur.
maşallah çok ii denk gelmiş
bende dalıyorum ama 2 yıldır ara vermiştim bak görünce yeniden kanım kaynadı haftasonu gidipde dalıyım
ben bu turnayı suda gorsem dus bile almam haha farklı bır iş değişik bir zevk
turnaya bak maşallah ejderha gibi :D
1 inci balıkla 3 üncü balık aynı saçlarından tanıdım :)
turna balıgını ilkkez gördüm açıklamalarında çok sağlam tekrardan tebrik ederim
hacım güzel açıklamaların için ve zahmet ıçın teşekkür ederim. av muhabbetini bilirsin. bu şekilde desteklenmeden tek bır foto olunca bu tıp düşünceler kaçınılmaz oluyor. ;)
turnanın gerçekten maşallahı varmış. tam kuzu. levrek tezgahın üzerinde biraz ufak duruyordu sen de takdir edersin. gerçi ben deniz balığından pek anlamam. ***** ankaradayız. turnayı oltayla aldıysan eminim çok zevkli olmuştur. kan meselesine gelince adam kesmişsin gibi kan çıkıyor o kilolardaki hayvanlardan. ve saatler sonra dahi ağzından solungaçtan sızmaya devam ediyor. ondan dolayı kanı merak ettim. sonuç olarak çok güzel av. tebrik ederim.
o turna ne ya denizde karşıma çıksa su üstünde koşarım herhalde :D:D
Rica ederim :)
Kan olayına gelince evet bunun gibi iri balıklardan çok kan çıkar ancak suda vurduktan sonra balığı mutlaka söndürürüz ki dizgiye taktığımızda debelenip dizgiden kaçmasın. Söndürme işlemi esnasında suyun içinde kanının çoğu akmış olur zaten. Biraz vahşice oldu sanırım :)
Bu deniz turnası değil :) Tatlı su turnası. Ama evet çok vahşi bir hayvandır. Bunu yakaldıktan sonra özellikle de parmaklarınıza dikkat edeceksiniz. Eğer bir kaparsa kaçarı yok kopartır :)
ıyı oldu soledıgın bora walla denizde gorsem kacarım :D benımde yazlıkta dalan arkadaslarım var bazen eşlik ediyorum ama zıpkın vermıyolar bana onları vururum diye :D bide bazen dibine kadar gelen yunuslar komik olaylar yaşatıyor yunusu görüpte nos basıp su üstüne çıkan bir kaç arkadaşım var :D
HUUU afiyet olsun maaşallah . Yalnız mangalda da ne giderdi :)
bide rakı şalgam olacak onun yanındaa.offff
Afiyet olsun :D:D