Serbest dalış ve zıpkınla balık avı, opencell elbiselerle ve ağırlıkla yapılan bir dalış türüdür. Derine inildiği için kendine göre dikkat edilmesi gereken önemli ayrıntıları vardır. Bu ayrıntıları da ancak pratik bir eğitimde alabilirsin. Eğitim veren bu işe yıllarını vermiş profesyonel zıpkınla balık avı yapan üstat arkadaşlarım vardır. Niyetin olursa haber verirsin yönlendiririm.
Ben derinlik olarak Marmara dışında Akdeniz ve Ege gibi sularda max 26 metrelere iniyorum ve balığımı vuruyorum. Ortalama avlanma derinliğim 15 metreler.
Marmara için bu derinlikler 1 metrelere kadar düşüyor çünlü Marmara çok ilginç ve sürprizlerle dolu bir denizdir. Nezaman hangi derinlikte ne vuracağınız hiç belli olmaz. Maramaranın çekiciliği de burda başlar zatenKaragöz vurmaya gidersiniz daha kendinizi suya atar atmaz 30 cm suda 10 kg luk dev bir levrek sizi izliyordur
![]()
bızım radar honda seref usta bu ısın ustalarından. baya buyuk seyler vuruyor her hafta gıdıyolar nerdeyse. zıpkıncı foruma uye kendısı. carbon paletlerı felan var![]()
Dostum istersen gece dal ama elinde zıpkın ve haliyle fener ile gece dalışı yapmak kanunlara aykırı ve hiç ama hiç etik olmayan bir davranıştır. Gece yuvasında sakince uyuyan hayvancağızın gözüne ışığı vurup kör edip kafasına sıkıp öldürmek avcılık etiğine terstir.
Ama derine inip cam gibi suda balığı yanına kadar çekebilmek için uyguladığın agaşon teknikleri ve nefes teknikleri ile mücadele vererek aynı balığı gündüz gözü ile eşit şartlarda vurmanın tadı da bambaşkadır![]()
Evet TurkSub' ın sahibi Fuat abi imal eder. Adam kendi kendine atölyesinde başladı ve şu anda dünyanın en iyi karbon palet üreticileri arasına girdi ve dünyaya fason çalışıyor.
Geçen bir çift aldım 180 Euroya. Aynı paletin aynı kalitede yabancı markalı olanını 400 euroya almıştım 2 sene önce.
Katılıyorum adil ve etik değil,gece dalışında feneri balığın üzerine tutuğunuz zaman gözleri geçici körleşiyo ve 20 cm.uzaklıktan kafasına sıkabiliyosun zıpkınıbiraz kurtlar vadisi gibi oldu ama gerçek bu
Karanlık sularda dalma mevzusuna gelince gündüz dalışından kat,kat zevkli bana göre
Son olarak yasak olayına gelelim;ona bakarsak caddelerde roll de yasak,ama kim takıyo??
Arabanızın beygir gücü kadar,sizin onu kaç beygirlik kullandığınız da önemlidir
İkisi çok farklı şeyler. Birinde göz göre göre adil olmayan şekilde can alıyorsun.
Geçen Foçaya tatile gittim haftasonu. Akşam deniz kenarında yürürken birde baktım ki denizin altı disko gibi. Eline feneri zıpkını alan atmış kendisini suya. Çok kızdım hemen sahil Güvenliği aradım.
bu ıste dogru olan bora abının dedıgıdır. bu ıse gercek anlamda gonul vermıs kısıler kurallarına uyuyorlar
Selçuk neler neler gördüm bunca sene bir bilseniz oturur sinirden ağlarsınız. Adam ekmek atıyor suya yavru balıklar yaklaşıyor ekmeği yemeye adam sağdan soldan lokumu 10 liraya aldığı yarım dinamiti atıyor suya ve ben de o sırada dinamitin patladığı yerin 100 metre açığındayım ve neyse ki kafam suyun dışında o sırada. Tabii dinamit patladıktan sonraki suyun altında o iğrenç manzarayı anlatmak istemiyorum.
Neyse biz levreğimize dönelim![]()
seref abıde anlatıyor denk geldıgı zaman. bu tarz kısıler kendını kandırmaktan baska bırsey yapmıyorkı. ha gızlı nos basıp gecmıssın ha bu aynı sey![]()
al işte gelde denize gir e bu warsa bunu yien de war ondan daha büyük bişi o warsa onu yien bişi de war oda bizi yemesin![]()
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)