öyle bir tecrübem yok malesef...bagaj kapağının içinde bi deneme yapalım ilk önce ona göre kaportaya uygularım:D tecrübe olur ufakdan :D
Printable View
Olabilir.Genellikle köşe kısımlar tehlikeli olur.Oralara dikkat edersin.Güzelce plastik kısımlarını maskelersin.Aydınlık bir ortam olması işini kolaylaştırır.Olmayacak bişi değil.Şimdiden kolay gelsin:)
ciplak ayakla atiyorum ben gayet gusel oluyo :S
http://www.koctas.com.tr/U/PP-NLH-18...-V/44002?R=104
bu makina işime yararmı mahalle arasında cilalamak için
Eger polisaj makinasiyla tecrubeniz yoksa sakin kullanmayin.. Ozellikle arabanizin boyasi 10 yasindan yasliysa.. Daha gecen gordum bir yerde adamin biri uygulama merkezinde tecrubeli biriydi ama ufak bi kivrimli bir yerde cikintida kalan kismi yakti bembeyaz oldu o kisim.. Polisaj makinasiyla pasta uygulamasini gercekten isi bilen birine yaptirmalisiniz bence..
Cila olayini soylemis arkadaslar genelde.. Temiz ve mumkunse pastasi korumasi yapilmis araca, cilayi pede abartmadan biraz sikarak, dairesel hareketlerle cok bastirmadan, cok da gevsek tutmadan boyaya yedireceksiniz.. Sonra 5 dk kadar bekleyin hafif siliklesmeye baslar zaten o, sonra tercihen mikrofiber bezle silin..
Aracinizi yikadiktan sonra kuruladiginiz bezlere de dikkat edin.. Onlar da cizebilir.. Tercihen yine mikrofiber bez cok iyi olur.. Meguiar's'in Water Magnet Towel'i harika bir sey, tek havluyla tum arabayi kurulayabiliyorum hic iz birakmadan..
konun acıldıgı cok ii olmuş bend edevirsiz bi makina aldım ama pasta sürdügümde duracakmış gibi calışıyor 25lira şey bu kadar olur :D
Arkadaşlar ben yıllarca Würth ün çok kaliteli araç bakım-koruma amaçlaı ürünler ürettiğini duydum ama kimse bu firmanın ürünlerinden bahsetmiyor??
Cilamı oda ne :D
Cok yorgunum kanka yaz yaz bitmez şimdi benımki.Yarın detaylı yazarım bir paragraf :)
Valla ben beyaz Mercedes'e Meguiar's'da o islemleri yaptirdim, sonrasinda da hep meguiarsla yikadim ettim, sadece 1 kere sonaxa vermistim arabayi, o sekilde 1 sene gecti, bana hala yaniyor gibi geliyor.. :D
Sadece havadan olusan cizikler cikmaya basladi, o kadar da her arabada oluyor zaten..
Yaptık sercanımla cıtır bi shoot koyarım 1 foto moralini bozarım tarık ehehe :D
83,85,34,vs vs vs vs uğrasmaktansa 205 105 geldi artık iki kademede islem tamam ondan sora amator ürünleriyle vernikle oynarsınız
bende meq ürünlerinden nxt ve quick detailer kullanıyorum...her yıkamadan sonra mutlaka quick detailer ile 2 kere geçiyorum..5 yıkamada bir de nxt ve üstüne yine 2 kere quick detailer kullanıyorum..arabam 16 yaşında ve bu işlemlerden sonra inanılmaz güzel görünüyor:) ama clay uygulamasını alıp denemek istiyorum açıkcası..
meguiars haricinde(fiyat yüzünden) düzgün bir pasta önerebilirmisiniz?
turtle yeşil renkli kapağı olan krem gibi olan pastasını başka bir araçta denedik çok memnun kalmadım.kahve rengi kapaklı üzerindede sonrasında yeşil olanın kullanılması gerektiği yazıyordu tek bir pasta kullanmak istiyorum.
pastayı elle cilayı(turtle renklilerden) makinayla atıcam.
pastayı üstübü pamuk sünger vs ne ile atmalıyım ayrıca?
bu kil nerelerde satılır yapı marketlerde mevcutmudur?
Walla yaklaşık 2-3 aylık peryodlarda şirketimdeki arkadaşlarıma (Renault-Estetik diye bir bölümümüz var) 85 yada 83 ile pasta yaptırıyorum. zaten şirketimizdede ağırlıklı olarak Meguairs ürünleri kullanılıyor. kil uygulamasını yaklaşık 1 aylık aralıklarla kendim uyguluyorum. kullandığım kil 3M'in ürünü. firmadaki arkadaşların tavsiyesiyle almıştım. turtle'ın yeşil bir waxı var adı aklıma gelmedi direk biberona doldurtuyorum onun araç karoseri üzerindeki yumuşaklığı hoşuma gittiği için haftalık olarak onu uyguluyorum üzerinede Meguairs 21 geçiyorum. günlük kullanım ismi bu NXT 2.0 herhalde. hızlı cila için ise çok memnun kaldığım renault'un kendi ürünü var Ixtar 49 onu kullanıyorum. günlük olarak her sabah ve akşam microfiber bezle toz alma işlemi yaparım. jant temizliğine ayrı bir önem veriyorum.
Konu ile boyacım ilgileniyor
Toros Boya - Onur Sapma :D
toptan satıcıdakı fıyatı nedır arkadaslar bılen varmı?
Uygunsa gelınce alalım :)
Bilmiyorum çünkü elinde olmadığı için sadece fiyatını söyledi..
Evet bostancıdaki işte..Nxt 2.0 vardı en son elinde..Şampuan yoktu
bende sorucam birazdan cıkıcam arkadaşlar fiyatlarını yazarım.
56 tl den daha aşşağı bulmanız zor. anca yurtdışından getirmeniz lazım