Biraz alakasız cilayla ama marka olarak önerebileceğiniz pastalar nelerdir?
Printable View
Biraz alakasız cilayla ama marka olarak önerebileceğiniz pastalar nelerdir?
daha önce kendimce üstüpü ile bişeyler yaptıgım olmuştu yeni aracımda herhangi bir şey olmadı. önce boyacıma gidip usta ellere bırakiim aracı pasta cila komple bi kendine gelsin araç.
Daha sonrası için kendim düzenli periyotlar ile cila yaparım.
Soruma gelince... yorucu oluyor diye şarjlı bir makina almayı düşünüyorum. kullanmak istedgm ürün meguiars nxt. bu ürün makina ile mi uygulanması daha iyi yoksa el ile mi uygulamam daha iyi olur? nxt yi ne kadar süre de bir uygulamam lazım ayda bir mi hafta da bir mi ?
3 4 yıkamada 1 uygulasan olur
Bahtsız bedevi misali kırk yılda bi cila attık, gece agactan recine spec oldu :)
Cilayı yedirdikten sonra 1-2 saat bekleyip boyaya işlemesi gerektiğini öğrendim.
başka yolu yok mu bunun el ile uğraşmasam
Ben pek anlamam malzemeyi ama 5 farklı malzemem var 2 ayda bir felan canım sıkıldıkca garajda cihazıda mevcut olduğu için kendim yapıyorum.Önce kalın pasta,sonra ince pasta ardından dalga giderici ve onun ardından cila kullanıyorum aradan bir hafta kadar süre geçincede renk açıcı kullanıyorum.Sonuç gayet başarılı oluyor.Autowax markasının malzemelerini kullanıyorum.Çokta kalite olduğu söylenemez ama işimi görüyo parlatıyo.Geçenlerde dışarda profesyonel olarak pasta cila yaptırdım 3M kullanıldı sonuç son derece güzel.
adamin biri sabah nxt'yi suruyor tum arabaya, kapali garajda yatiriyor ertesi gun sabah gelip siliyor.. 1-2 saatte bir sey olmuyor yani :)
Arkadaşlar Nxt vb sealantları kurumaya bırakın daha sonra 5-10 dk parmağınızı sürdüğünüzde tebeşir tozu gibi ele geliyorsa silmenin vakti gelmiştir.
Katı wax larda ise (Örn ;Carnauba içerikli olanlar) sürüp sürüldüğünü anlamayacak kadar ince sürdükten sonra silme işlemindeki bekleme yine aynı..
kanka bi kaç gün içinde sende gelcen mertcanla beraber atcaz bakar izler öörenirsin
Clay bar'larda marka çok farkedermi?
E-bay'de 10$'a kadar bulunabiliyor.
NTX bekletince silmesi zor oluyo bende Quick Detailer sıkarak siliyorum herhangi bi sorun olmaz dimi?
Bide bu 10dk bekletmedeki amaç ne 5dk beklese olmuyo yada cilayı sürmeyi bitirip ilk başladıgımız yerden tekrar silmeye başlasak mesela?:soru:
Bence çok beklemenn esprisi yok parmak testi yeterli..
rekor 1 hafta meguiar's arda :D
ben soruma cevap bekliyorum:D
özellikle senden baran:)
ya manyakmısınız o bekledikten sonra kol mu dayanır onu silmeye:)
miyagi usta usülü yapın cila işini:D
meguiar's ultimate quick detailer sıkınca miyagi ye gerek yok :D
aracı kullanacağı zaman tertemiz , tozsuz binmek istediği için böyle yapıyor arkadaşımız :icon_tup:
Quik i çok sıkmamaya , sildiğiniz bezi temiz tutmaya hatta yanında yedek bir tane daha bulundurmaya çalışın yoksa kalıntılar iyi silinmediğinde yüzeyi harelenmiş gibi gösteriyor :/
Valla ben genellde biray la yapıyorum. bir 35 lik arkasından biray la cila süper oluyo, tavsiye ederim:D...
şöyle bir şey istesek çok mu olurum
tam kullanılan malzemeler ve uygulama sırası nasıl hatta yakın zamanda yapacak olan resimli anlatım eklese çok süper olur :)
bana cıla lazım beyler ne almalıyım guzl parlatcak:)
Herkes aynı soruları soruyor eğer biraz karıştırırsanız sayfaları bulabilirsiniz
arabanin bazi yerlerinde ( subaru ) siyah lekeler var , bunlar cikmiyo yikamayla . yikamacilardan hic mutlu degilim zaten kendim yikarkende cikmiyo cnk bi nevi fircalamak gibi ovma islemi yapmak lazim . bunun icin varmi boyayi firca gibi cizmicem ama hafif tirtikli yuzeye sahip bisi ? bide kir cikartici sampuan lazim , denemedigim kalmadi .
clay denedin mi musti ?
Teşekkürler yorumun için ama ben sorumu anlatamadım herhalde ben cilayı yapıyorum ntx arabayı bitiriyorum sonra ilk yapmaya başladıgım yerden cilayı silip parlatmaya başlıyorum arabayı sonra güneşe cıkartıp quick detailer ile gözüme batan yerleri tekrardan siliyorum. Yani bunu cilayı bitirip 10dk bekledikten sonra yapsam bana ne faydası olucak onu merak ediyorum?
ben dakikaya hitaben birşey yazmamıştım :) Quik ile silme kısmı için öneride bulunmuştum sadece :)
Kapalı garajda yada güneş ve tozdan uzak bir ortamda tüm arabayı bitirdikten sonra ilk yapılan yüzeyin silme zamanı gelmiş olur.. Bir zaman kısıtlaması yok yani sadece nxt nin likit hali biraz kurusun yeter , kurumadığı zaman sildiğiniz beze bulaşıyor , silme işini güçleştiriyor sadece.. Çok kuruması da sıkıntı yaratıyor tabi , quik ile üstünden geçe geçe gitmek gerekiyor öyle olduğu zaman