2 saat önce basımdan gecen olayla ilgili birkac sorum olacak....
etimesgut civarında merkezi bir kavsakta yeşil ısıgın yanmasını beklemekteyim sola dönecem...yeşil ısık yandı ve yavas yavas ilerledim....karsı seritdende bir arac ona kırmızı yanmasına ragmen yavas yavas ilermeye basladı....tam benim dönmeme yakın burun buruna geldik tabi dönüş benim hakkım oldugu için yavaslamadım bilerek ama oda yavaslamadı....sonra ben diger aractaki kişiye tepkimi belli etmek için ne yapıyorsun cinsinden el hareketi yaptım....sonra araçtaki kişi ile aramızda şu diyalog gecti....üstümde eşofman oldugu için ehliyetimin yanımda olmadıgını düşündü heralde direk ehliyetin yanında mı diye sordu.....bende aynısını ona sordum senin ehliyetin nerde dedim.....bana yaşın kac dedi bende senin yasın kac dedimsonra bir hışımla arabadan indi ve camıma kadar geldi cüzdanını cıkardı polis kimligini gösterdi ehliyetini ve evraklarını ver işlem yapacam dedi....neden dedim memura hakaret dedi....dedim kırmızı ışıkta gecen sen suclu ben öylemi....ses cıkmadı arabadan inmemi istedi indim tabi trafik baya karıstı biz yolun ortasındayız....bagıran insanlara ben polisim devam edin cinsinden söylemlerde bulundu ve bana suclu muamelesi yaptı bagıra cagıra konusmaya devam etti....sustum dinledim isim ve soyismini söylemesini istedim ve belirttim seni şikayet edecem diye....sonra aniden dua et arabada eşim ve cocugum var yoksa seni içeri atar arabanıda çürütürüm otoparkta dedi ve bastı gitti....ben tabi o anlık kızgınlıkla plakasını almayı akıl edemedim.....şimdi sorcaklarım sunlar:
-sivil bir polis memurunun kırmızı ısıkta gecmeye hakkı varmı? ( olurmu olur)
-polis kimligi gösteren herkişiye evraklarımızı ehliyetimizi vermemiz mi lazım yoksa direnirsek suc unsuru olurmuyuz?
-arabasının markasını ve rengini gördüm (gri toyota corolla 06 a ile başlıyodu plakası ) ve polisim dedigine göre muhtemelen etimesgut civarında bir polistir gidip şikayetde bulunsam bu bilgilerle bir sonuc alırmıyım ama delil olarak hiçbirseyimde yok?
-sivil polisler heran görev basındamıdır yani biz biriyle kavga ettigimiz zaman sonradan kimlik cıkardıgında memura hakaret mi etmiş oluyoruz ?
- ve artık yeşil ısıkta gecmek yanlışmı![]()
![]()