Hatta eğer Kredi Kartı yeni ise ilk bir iki kulanımda mecburen şifresiz kullanmanız gerekiyor. Yani yeni kredi kartlarında ilk birkaç kullanım imza ile.
Geçmiş olsun.
ek bilgi ;
müşteri istediği taktirde pos makinesinde pin işlemini atlatabiliyor , bu durumda eski sistem gibi slipe imza atıyor...
ama keşke böyle olsaydı..banka gidip mağazayı düdükleyecekti , bize de paramızı iade edecekti...
ama işte banka iteleyecek bir yer bulamadığı zaman olayı size bırakıyor...
Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr
alışveriş yapılan yerlere gidip sliplerine baktın mı? pin ile alışveriş yapıldığına dair? şifre o zaman 1234 filan mıydı ? yemeğe gittiği yerde daha önce aynı kredi kartı ile alışveriş yaptı ise şifreyi bilen birisi kartı çalmış olabilir. kartın çalındığı yere gidip baskı kurun,araştrın.
Failure is not an option.
bilal,
elimde fatura fotokopileri bile var abicim.. slipler de var.. pin kullanılmış....
hatta her faturaya başka isim sallamışlar , başka semt sallamışlar...
ama yanında eşşek gibi slip duruyor , eşimin adı yazıyor slipte...
ama kimsenin umurunda değil..herkes satışına bakıyor doğal olarak...
şifre 1234 gibi bişey değildi , ya takip edildi benim hanım , ya da biryerlerde şifre kullanırken erketeciler okudu şifreyi...![]()
yok ben o alışverişi yapmadım diyip itiraz ettiğin zaman bankaya vede bu kanıtlandığında imzasız,şifresiz kontrol yapılmadan odeme alan firma suçlu olduğundan bankayla firma arasında bir mevzu oluyor diye hatırlıyorum bir arkadaşım itiraz etmişti ve o alışverişleri odemedi bankada alışveriş yapılan yere odememiştir büyük ihtimalle![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
geçmiş olsun
hırsızlık olyı şöyle oluyor ;
mekana iki şahıs giriyor , içeride oturanların arasında birini arıyormuş gibi... yemeklere bakıyormuş gibi...
sonra bizimkileri gözlerine kestiriyorlar..arka asaya oturup bizim hanıma sırtını veriyor cepçi...
sandalyesine ceketini çıkarıp asıyor , sonra masaya oturuyor...sonra ceketin cebini karıştırıyor hesabına elini arkaya atıp çantayı açıyor (çanta bu arada sandalye ile duvar arasında sıkışık , tamamen sandalyenin arkasında değil tabii...)
mekana giriş + masaya oturuş + çantadan cüzdanı alış + mekandan çıkış toplam tam tamına 2.-dakika...
Tek ihtimal k.kartını şiniz kullanırken taikp edip dikizlediler. sonra da cüzdanı çalıp k.kartıyla alışveriş yaptılar.
iki kere de yanılş pin girdiler çünkü heyecanlanıp pini unuttular...
hepinize iyi dilekleri için teşekkürler...
bilal dediğini de yaptık abicim , hepsini emniyet sorguladı , halen de soguluyor...eksik olma fikirlerin için saol...
Geçmiş olsun. Bende bu konuda bankadan epey bilgi edinmiştim zamanında. Dediğiniz gibi pin güvenliği tamamen müşteriye ait. Bu yüzden pin almadığım kredi kartlarımda mevcut. Mecburen imza atıyorum. Ufak limitli kartlarımda pin kullanıyorum. Ama onada çok dikkat ediyorum. Atıyorum Migros'da, Kipa'da vs... şifre girecek olursa yanımdaki kişi çok yanaşmışsa bana direk iptale basıp imza atıyorum.
Bence bu şahıslar izlemişler eşinizi önceden. Bir kasada vs.. pin girerken bakmışlar. Genelde hızlı tuş hareketleri ile pin girildiği için tam olarak sırasını bulamamışlar.
Atıyorum 1234 şifre(Ardaşık olması yasak ama sadece örnek olarak veriyorum)
1 rakamanı zaten görüyor. Sonrada 234 bastığını görüyor ama bunun sırasını tam olarak bilemiyor. 3. denemesinde ise tık die buluyor.
Geçmiş olsun, bende sonuç alabileceğinizi sanmıyorum bankadan ama elinizde kamera kayıtlarının olması büyük bir artı. Peşini bırakmayın bencede.
Birde iş bankası visa paypass yollamış, gerçi hiçbiyerde geçmiyor şimdilik, limitide 20TL kadar herhalde alışveriş başına ama ne imza ne pin sadece Bipleedip geçecekmişiz artık. Onuda anlamadım nasıl güvenlik sağlayacaklar.
Geçmiş olsun tekrardan.
Çok geçmiş olsun abi.
allah muhafaza...
böyle kolaylıklar bir yandan da uygulamada büyük boşluklar yaratıyor ...
sonra iyot gibi açıkta kalıyorsunuz...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)