Nelerle karşılaşıyoruz...Gerçekten ihtiyacı olan insan zaten bana göre zaten dilenemez...
yoldaki dilencilere yok trafikteki dilencilere para vermemek lazım. hııı sağda solda bildiğin ne biliyim durumu olmayan bi vatandaş bulup ona yardım yapmak daha mantıklı...
eline bişeyler almış satıp para kazanmaya çalışanlara fazlasıyla veriyorum ama vücudunda hiçbişey olmayıpta ellerini açıp Allah rızası için diyenlerin suratına bile bakmıyorum![]()
2 sene önce bir pazartesi gunu bakırköy cumhuriyet caddesi üzerinde arkadaşlarla yemek yiyoruz saat bir ve bir dilenci teyze geldi, kasaya yöneldi. kasiyerle birlikte bozuklukları saydılar ve inanmazsınız tam 300 lira bozukluk çıktı... kasiyer henuz kasasında bu kadar para olmadığını akşama doğru gelmesini söyledi ve teyze gitti... kasasında o kadar para olmayan yer ise bakırköyün en işlek caddesinin üzeride kalburüstü bir yer yani..
Acıbadem, üsküdar, kadıköy, altunizade taraflarında bulunan arkadaşlara bir bilgi. buralarda 4 kadın var grup çalışıyorlar 1 tanesi 23-25 yaşlarında 2 tanesi 35-40 yaşlarında 1 tanesi 65-70 yaşlarında. giyimleri normal. gelir düzeyleri normal duruyorlar. şimdi gelelim sistemlerine. genelde akşam üzeri iş çıkışı saatlerinde bunlar ya kapkaça uğrarlar, ya paraları biter, ya onları alacaklar vardır da kaza yapmışlardır gelirken. yaşlı teyze çok hastadır bastonludur ayakta zor durur. yaşı küçük olan kız güzelcene bir kız. özellikle arabalara önce o yaklaşıyor bir dakka bakarmısınız şeklinde ardından diğerleri yalvara ağlaya mevzuya giriyorlar. teyzeyi taksiyle götüreceğiz hasta gelemediler falan mevzusunu bağladı bir kere bana benimde boş halime denk geldi açtım camı dialog şu:
kız teyze hasta vs vs falan filan ağladı, ben buyrun gideceğiniz yere kadar ben yardımcı olayım dedim. yok gideceğimiz yer uzak dedi kız. dedim problem değil zamanım var yardımcı olmaya çalışayım diye tekrarladım para istedi 5 lira falan olsa dedi iyi olur diğer yardım sever kişilerde verdiler gideceğimiz yere kadar yetecek herhalde dedi. ben sallamadım devam ettim. arkadan bastı küfürü bana.
daha sonrasındada değişik yerlerde genelde E5 çıkışları-sapaklarına yakın yerlerde aynı ekibe 3-4 sefer daha rastladım. başka bir arkadaşım onlara rastlamış 10 lira parada vermiş acıyıp.
konuyla bıraz alakalı bır olayımı anlatım : )
yas 16-17 fılan sırkecıde dayımın yanında calısıyorum yazın .. bır gun dukkana gıdıyorum,bır ayakkabı boyacısı abı bır dal sıgara varmı dedı,dedım yok kullanmıyorum abı gel sevdım senı ayakkabıları bır parlatım dedi bende keko gıbı gıtıım ısrar edınce.
adam parlatırken bana bır olaylar anlatmaya basladı ..
ıste bırgun bırının ayakkabıları boyamıs ıstedıgı parayı vermemıs deşmiş bunu ıcerde yatmıs fılan falanben bır tırs
ıs bıttı ne borcum dedım kac sene evvel bana demezmı 20 mılyon ahhaa
dedım abı bende okadar yok dur ben dukkana gıdım gelım sen al su 5 mılyonu ..adam dedı bak beklıyorum senı unutmam bırdaha
benım gıdıs o gıdıs bırdaha o yolu kullanmadım ahah
anlıcagınız cok cesıtlı serfsız tıpler var !
caner kırıverseydin bilader kemiğini .....
egetuning service & performance
DR.ECU CHIPTUNING İZMİR 05554042525
cila manyağı bir arkadaş gine cila sonrası ışıklarda beklerken camları silen tiplerden biri geldi camı silecekti arkadaş dövücekti çocuğu bildiğin arabaya yaslanma cilası gidiyor fln diyor
bakırköy ışıklarda okuldan arkadaşla arabadayız çiçekçi geldi abi çiçek istermisin dedi bende arkadaşıma dönp mustafa aşkım çiçek istermisin dedim çiçekçi pırrrmustafa şok tabi
tavsiye ederim işe yarıyor
Eskiden hastanede çalışırken sabah büfede kahvaltı yapıyoruz.Bi yaşlı teyze geldi elinde bir ilaç küpürü ne olur yardım edin ilaç alcam hastayım dedi.Bizim mesai arkadaşıda sinirli biridir hemen yanda eczane vardı"gel dedi neyse kaç paraysa ilacı alıcam dedi" kadın yok parayı ver ben sonra alırım falan ayağı yaptı.Sonra bi iki laf söyledi bizim arkadaş kadın hemen gözden kayboldu
Ve birkaç gün sonra istanbulun başka bir ucunda aynı kadını gördüm.Yani resmen şebeke başka bişey değil
şu ana kadar hiç bir dilenciye para vermedim. Gözü kör ayağı topal olsa dahi vermem Muhtaç olan insan dilenmez çalışır çalışamayacak durumdaysada sadaka verilir Onuda bulup incitmeden yardım etmek bize düşen en büyük görevdir.
ALLAH rızası için diyolar insan geri çeviremiyoor.bu kişiler dediğin gibi ihtiyaç sahiplerinin önüne geçiyor.
Böyle şerefsizler yüzünden gercek ihtiyac sahiplerine olan oluyor ama ben gercek ihtiyac sahiplerinin kapı pencere cıktıgına inanmıyorum ...O kadar gururlular ki akşam olunca pazarlarda döküleni alıyorlar hammalık yapıp ekmek parasını cıkartıyorlar...Kim en olursa olsun gelen hertürlü dilenciye si...basıyorum![]()
"Siyahlar Karalanmaya, Beyazlar kirlenmeye mahkum"
emr: chip atarız
f@tih_28: nasıl olucak lem msnden mi
emr:Hee coco uzaktan yardım yollaya tıkla![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)