“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
Ok konu mantikli, bu tarz seyleri bende cok duyuyorum fakat $unu nasil aciklayacagiz o zaman? Kuzenim ve ben 2 adet cooper S aldik ayni gün. Birinin koltuklari bej, digerinin siyah ve benimki siyah camli. Geri kalan bütün opsiyonlar jantlar lastikler vs bire bir ayni.
300-350. km sinde araçlarin yanyana gelip denedik 4 boy belki fazlasi fark vardi 2 vites arasinda. Yok nasil olur falan diye düsünüp 3.vites 70 te bastik 140 a kadar yine 3 boy civarlarinda fark vardi. Madem veriler bu kadar mükemmel bu araclarin arasindaki fark nedir? Ayni yol, ayni egim.. benm kilo az oldugundan benzin limitteydi diger aracin depo full dü. 5-10 kg arasi da o kadar fark yapamaz.
Bir ölçüm cihazim yoktu ama gözle düz görülen yolda dijital göstergeyle 247 gördüm yine arac standartti ve 250 limitorune girdi. Diger arac ise ayni yolda 230 lari gecemedi. Sürücü faktörünü de elimine ettik ayni viteste direkt basarken.
Benim demek istedigim fabrika üretimi olsada araclar arasinda kesinlikle farkliliklar meydana gelmekte. Hatta, üretim günlerini baz alarak yapilan bagzi arastirmalarda cuma ve pazartesi üretilen araclarda daha cok hata oldugu gorulmustu( okudugum yerin yalancisiyim: ) Ama yinede, araclar arasindaki fark bence göz ardi edilmemeli.. Ucusan rakamlar yinede yok degil orasi ayri
yok hayir iki aracta normaldi, JCW yoktu. Ben daha sonradan eklemeler yaptim
vlla konu bnce çok saçma konu şimdi bi 106 gti ın fabrika verisi son süratini bilmiyorum ama ben fabrika verisi nyse onu yokuş yukarı bile yapacagıma söz verıyorum videosunuda atarım ..bugune kadar hep böyle olmadımı ferrarilerin porsche ların hep son suratını okuduk da komık komık rakamlar oldugunu gormedıkmı 60 70 km fazla yaptıklarına şahid olmadıkmı yani bnce o fabrika verilerinde bi limit var herhangi bişeye göre vergisimi artıyo noluyo anladınız demek istediiminasıl 2000 cc motorlar vergisi yuzunden 1996 cc oluyo da 2030 olmuyosa (genellikle) aynı sekılde son suratte veya araçlara koyulan ibrelerde de bi anormallik var bnce..
Thanks to
TURBO ZONE
REMAPS
320i fabrika verisi 214km/h,ben 5.viteste 220de kesiciye girdim araçta 4 kişi varken..
Merhabalar,
Astra GSI [SFI] ile çok sağlıklı bir test yapmıştım ben...
200 ile giderken yol bilgisayarının ortalama hızını sıfırladım. Yol bilgisayarında görülen hız 193km idi... Yol bilgisayarı direk ABS'den okuyor sürati, KM ise tel vasıtası ile şanzıman dolayısıyla tekerden...
Yani 200 ile giderken 193 km ile gidiyordum aslında... Bu da %3,5 gibi bir sapma yapıyor.
Aynı zaman diliminde videosu da nette görülebilinir, aracımla 250km'yi kadranda gördüm ve daha kesiciye girmemişti araba... Yani Reel hızı 241km/h yapabiliyor, kesiciye girmeden. tahminim Astra GSI SFI'lar KADRANDA orjinal hali ile, 255 -260 ları görebilir diye düşünüyorum. tabiki bunun REEL sürati de 250km/h olacaktır...
Loading...
bence sen bıraz attın şimdi
106gti 205 km vermısler stock arac 220yı gecmesı cok zor.. cok denedım 225 fılan olur az egım faktorlerı ıle..
fabrıka ruzgarsız duz yolda reel hız ne yapıosa onu yazar,
bende yokusta yapıorum son suratımı ama araba stock deıl
yok ben ztn kadranda yapmaz demedım, egımde ıllakı yapar 240ıda gecebılır ama bunların hepsı egım faktorlerı ıle olur.. sfı ztn torku ıle yuksek suratlerde hıc zorlanmıyor..
kımsede yolda egım ölçmedıgı ıcın bu tarz sonuclar cıkabılıyor
ılave sanslı arac olduguna bende katılıyorum, rodajdakı surus tarzıda ustune bınınce barız farklar ortaya cıkabılo bazen..
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
tabiki yoldaki eğim önemli, hafif 5-10 derece bile rampa olsa o süratlere ulaşmak zor olabilir...
Şahsi denemem düz yoldaydı ( şu anda bi daha baktım videoya, streetfire da var ), hatta 250 lere dayandığımda devir saati de 6000leri yeni geçiyormuş 6750 de kestiğini düşünürsek aslında daha da gideri varmış 260 ları rahat görür gibi duruyor, hele ÇOK HAFİF bir eğim yakalarsa o ivme çok daha neşeli olabilir gerçekten.
![]()
Loading...
bu biraz değişik bir durum
bence çok daha önemli olan top speed değeri değilde belli bir hıza çıkış süresi..
alman araçları son sürate garip bi şekilde yatkındırlar normalde zorla giden araçlar saçma top speed değerlerine çok zorlada olsa ulaşır ama ulaşır..
misal fransız araçları biraz daha kıttır genelde düşüktür değerleri ama kendi top speed lerine çıkış süreleri genelde iddalıdır..
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)