User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
122 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Havalarda uçan max. hız değerleri

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 albeayla 220 yapanı duydum bn hayatta

vtı lar da standardı falan 250 ler duydum bi bnm araba gitmiomuş demekki zmnında hep kadranda 230 da takılıyodu
    1.3 albeya 170 civarı giderken yanından 165-168 gibi (170 çizgisine gelmeden ibre) yanından geçmişliğimiz var

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son zamanlarda akla mantığa yatmayan max. hız değerleri izliyor ve okuyorum.Fabrika verisi 190km olarak ölçülmüş araçlar 220km.lerde, 200km ölçülmüş araçlar 230 km.lerde geziyor.

Benim anlamadığım bu mühendisler mi beceriksiz, yoksa biz mi onlardan daha başarılıyız

Fabrikanın açıklamış olduğu max. hız değerleri 0 derece eğimli yollarda,rüzgarsız ortamda,şöfor +50kg ağırlıkla,standart lastik ve basınç değerleri ile hassas ölçüm cihazları ile belirlenen değerlerdir.

Eğimli yollar, arkadan alınan rüzgar, hafifletilmiş araçlar(stepne vb.), sürtünmeyi minimuma indirmek için yüksek lastik basınç değerleri gibi sayılabilecek faktörler mühendisler tarafından belirlenen hızların üzerine çıkmamızı sağlayabilir.

Özetle araçlarımız fabrikadan çıkan diğer aynı marka ve model araçlardan daha performanslı değil.

valla ben 300 ü gördüm e46 m3 ile fakat şuda var ben kadranda gördüm 300 ü gprs ile ölçtüğümde ise 272 falandı hızım oyüzden takma kafana böyle şeyleri kadran 300 de gösterir 370 de 240 da
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı I-HANN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla ben 300 ü gördüm e46 m3 ile fakat şuda var ben kadranda gördüm 300 ü gprs ile ölçtüğümde ise 272 falandı hızım oyüzden takma kafana böyle şeyleri kadran 300 de gösterir 370 de 240 da
    valla kadranda harareti 300 lerde gördüm bende bide ayağımda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son zamanlarda akla mantığa yatmayan max. hız değerleri izliyor ve okuyorum.Fabrika verisi 190km olarak ölçülmüş araçlar 220km.lerde, 200km ölçülmüş araçlar 230 km.lerde geziyor.

Benim anlamadığım bu mühendisler mi beceriksiz, yoksa biz mi onlardan daha başarılıyız

Fabrikanın açıklamış olduğu max. hız değerleri 0 derece eğimli yollarda,rüzgarsız ortamda,şöfor +50kg ağırlıkla,standart lastik ve basınç değerleri ile hassas ölçüm cihazları ile belirlenen değerlerdir.

Eğimli yollar, arkadan alınan rüzgar, hafifletilmiş araçlar(stepne vb.), sürtünmeyi minimuma indirmek için yüksek lastik basınç değerleri gibi sayılabilecek faktörler mühendisler tarafından belirlenen hızların üzerine çıkmamızı sağlayabilir.

Özetle araçlarımız fabrikadan çıkan diğer aynı marka ve model araçlardan daha performanslı değil.

Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oyle bısey zaten yokkı...bakımlı duzgun kullanılmıs araba var..cıger nedır?
    Ok konu mantikli, bu tarz seyleri bende cok duyuyorum fakat $unu nasil aciklayacagiz o zaman? Kuzenim ve ben 2 adet cooper S aldik ayni gün. Birinin koltuklari bej, digerinin siyah ve benimki siyah camli. Geri kalan bütün opsiyonlar jantlar lastikler vs bire bir ayni.

300-350. km sinde araçlarin yanyana gelip denedik 4 boy belki fazlasi fark vardi 2 vites arasinda. Yok nasil olur falan diye düsünüp 3.vites 70 te bastik 140 a kadar yine 3 boy civarlarinda fark vardi. Madem veriler bu kadar mükemmel bu araclarin arasindaki fark nedir? Ayni yol, ayni egim.. benm kilo az oldugundan benzin limitteydi diger aracin depo full dü. 5-10 kg arasi da o kadar fark yapamaz.

Bir ölçüm cihazim yoktu ama gözle düz görülen yolda dijital göstergeyle 247 gördüm yine arac standartti ve 250 limitorune girdi. Diger arac ise ayni yolda 230 lari gecemedi. Sürücü faktörünü de elimine ettik ayni viteste direkt basarken.

Benim demek istedigim fabrika üretimi olsada araclar arasinda kesinlikle farkliliklar meydana gelmekte. Hatta, üretim günlerini baz alarak yapilan bagzi arastirmalarda cuma ve pazartesi üretilen araclarda daha cok hata oldugu gorulmustu( okudugum yerin yalancisiyim: ) Ama yinede, araclar arasindaki fark bence göz ardi edilmemeli.. Ucusan rakamlar yinede yok degil orasi ayri

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onurcn modifiyeli paket deil miydi seninki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok hayir iki aracta normaldi, JCW yoktu. Ben daha sonradan eklemeler yaptim

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vlla konu bnce çok saçma konu şimdi bi 106 gti ın fabrika verisi son süratini bilmiyorum ama ben fabrika verisi nyse onu yokuş yukarı bile yapacagıma söz verıyorum videosunuda atarım ..bugune kadar hep böyle olmadımı ferrarilerin porsche ların hep son suratını okuduk da komık komık rakamlar oldugunu gormedıkmı 60 70 km fazla yaptıklarına şahid olmadıkmı yani bnce o fabrika verilerinde bi limit var herhangi bişeye göre vergisimi artıyo noluyo anladınız demek istediimi nasıl 2000 cc motorlar vergisi yuzunden 1996 cc oluyo da 2030 olmuyosa (genellikle) aynı sekılde son suratte veya araçlara koyulan ibrelerde de bi anormallik var bnce..
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

bozbirik
    Misafir
    320i fabrika verisi 214km/h,ben 5.viteste 220de kesiciye girdim araçta 4 kişi varken..

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim kestirtmem mümkün degil 5te

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sierra_rs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim kestirtmem mümkün degil 5te
    tepeden asagi sallasak
    Experience is what you get when you don't get what you want.

3rk4n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tepeden asagi sallasak
    Nosçu derler
    1.6tdi.
    Ecutech.

KA®ANLIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    10 sene oncelerı duyuyodum x20xev 250 255 oha dıodum bunlar boleyse 2.5 kac yapar baktıkkı aynı hızı yapıo yaklaşık
    astra sfıda 260km efsanesı vardır 220 fabrıka vermıs
    vtecı hıc saymıorum
    Merhabalar,
    Astra GSI [SFI] ile çok sağlıklı bir test yapmıştım ben...
    200 ile giderken yol bilgisayarının ortalama hızını sıfırladım. Yol bilgisayarında görülen hız 193km idi... Yol bilgisayarı direk ABS'den okuyor sürati, KM ise tel vasıtası ile şanzıman dolayısıyla tekerden...
    Yani 200 ile giderken 193 km ile gidiyordum aslında... Bu da %3,5 gibi bir sapma yapıyor.

Aynı zaman diliminde videosu da nette görülebilinir, aracımla 250km'yi kadranda gördüm ve daha kesiciye girmemişti araba... Yani Reel hızı 241km/h yapabiliyor, kesiciye girmeden. tahminim Astra GSI SFI'lar KADRANDA orjinal hali ile, 255 -260 ları görebilir diye düşünüyorum. tabiki bunun REEL sürati de 250km/h olacaktır...
    Loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 06roz54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vlla konu bnce çok saçma konu şimdi bi 106 gti ın fabrika verisi son süratini bilmiyorum ama ben fabrika verisi nyse onu yokuş yukarı bile yapacagıma söz verıyorum videosunuda atarım ..bugune kadar hep böyle olmadımı ferrarilerin porsche ların hep son suratını okuduk da komık komık rakamlar oldugunu gormedıkmı 60 70 km fazla yaptıklarına şahid olmadıkmı yani bnce o fabrika verilerinde bi limit var herhangi bişeye göre vergisimi artıyo noluyo anladınız demek istediimi nasıl 2000 cc motorlar vergisi yuzunden 1996 cc oluyo da 2030 olmuyosa (genellikle) aynı sekılde son suratte veya araçlara koyulan ibrelerde de bi anormallik var bnce..
    bence sen bıraz attın şimdi

106gti 205 km vermısler stock arac 220yı gecmesı cok zor.. cok denedım 225 fılan olur az egım faktorlerı ıle..
    fabrıka ruzgarsız duz yolda reel hız ne yapıosa onu yazar,
    bende yokusta yapıorum son suratımı ama araba stock deıl

Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,
    Astra GSI [SFI] ile çok sağlıklı bir test yapmıştım ben...
    200 ile giderken yol bilgisayarının ortalama hızını sıfırladım. Yol bilgisayarında görülen hız 193km idi... Yol bilgisayarı direk ABS'den okuyor sürati, KM ise tel vasıtası ile şanzıman dolayısıyla tekerden...
    Yani 200 ile giderken 193 km ile gidiyordum aslında... Bu da %3,5 gibi bir sapma yapıyor.

Aynı zaman diliminde videosu da nette görülebilinir, aracımla 250km'yi kadranda gördüm ve daha kesiciye girmemişti araba... Yani Reel hızı 241km/h yapabiliyor, kesiciye girmeden. tahminim Astra GSI SFI'lar KADRANDA orjinal hali ile, 255 -260 ları görebilir diye düşünüyorum. tabiki bunun REEL sürati de 250km/h olacaktır...
    yok ben ztn kadranda yapmaz demedım, egımde ıllakı yapar 240ıda gecebılır ama bunların hepsı egım faktorlerı ıle olur.. sfı ztn torku ıle yuksek suratlerde hıc zorlanmıyor..

kımsede yolda egım ölçmedıgı ıcın bu tarz sonuclar cıkabılıyor

ılave sanslı arac olduguna bende katılıyorum, rodajdakı surus tarzıda ustune bınınce barız farklar ortaya cıkabılo bazen..
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok ben ztn kadranda yapmaz demedım, egımde ıllakı yapar 240ıda gecebılır ama bunların hepsı egım faktorlerı ıle olur.. sfı ztn torku ıle yuksek suratlerde hıc zorlanmıyor..

kımsede yolda egım ölçmedıgı ıcın bu tarz sonuclar cıkabılıyor

ılave sanslı arac olduguna bende katılıyorum, rodajdakı surus tarzıda ustune bınınce barız farklar ortaya cıkabılo bazen..
    tabiki yoldaki eğim önemli, hafif 5-10 derece bile rampa olsa o süratlere ulaşmak zor olabilir...

Şahsi denemem düz yoldaydı ( şu anda bi daha baktım videoya, streetfire da var ) , hatta 250 lere dayandığımda devir saati de 6000leri yeni geçiyormuş 6750 de kestiğini düşünürsek aslında daha da gideri varmış 260 ları rahat görür gibi duruyor, hele ÇOK HAFİF bir eğim yakalarsa o ivme çok daha neşeli olabilir gerçekten.
    Loading...

Sierra Rs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tepeden asagi sallasak
    naparsan yap olmaz abi üstler dönmüyor zaten 220nin altında pim var aşağı indirme imkanımda yok kopartırım teli dönse 235 gibi kesicek orana göre

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabiki yoldaki eğim önemli, hafif 5-10 derece bile rampa olsa o süratlere ulaşmak zor olabilir...

Şahsi denemem düz yoldaydı ( şu anda bi daha baktım videoya, streetfire da var ) , hatta 250 lere dayandığımda devir saati de 6000leri yeni geçiyormuş 6750 de kestiğini düşünürsek aslında daha da gideri varmış 260 ları rahat görür gibi duruyor, hele ÇOK HAFİF bir eğim yakalarsa o ivme çok daha neşeli olabilir gerçekten.
    izledım şimdi evt guzel gıtmıs orda daha altına ınme potansıyelı var..
    son denemede gayet ıyı olmus
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izledım şimdi evt guzel gıtmıs orda daha altına ınme potansıyelı var..
    son denemede gayet ıyı olmus
    :=) sağol,
    son deneme güzeldi evet :}
    Loading...

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu biraz değişik bir durum
    bence çok daha önemli olan top speed değeri değilde belli bir hıza çıkış süresi..
    alman araçları son sürate garip bi şekilde yatkındırlar normalde zorla giden araçlar saçma top speed değerlerine çok zorlada olsa ulaşır ama ulaşır..
    misal fransız araçları biraz daha kıttır genelde düşüktür değerleri ama kendi top speed lerine çıkış süreleri genelde iddalıdır..

OmerRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M U R A T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrikaların yazdığı max hız max gücün veriliği devirdeki hızdır ama sen o deviri geçersen haliyle fabrika verisinden fazla yaparsın..
    bu doğru değil
    Azim Oto Özel Ford Servisi
    http://www.azimfordservisi.com/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)