St.Legal +1 demek lazım
Printable View
St.Legal +1 demek lazım
bence orjinal hazır turbalu alcan sonradan yapılan orjinali gibi olmuyo
HAHAHA sizatmosferik kolay sandınız ben anlamadım o işi Atmosferik sorun çıkarmazmı diyorsunuz şimdi ben anlayamadım :)
baksanıza herkes araba yapmış gidiyor beyler baqin büyük turboda olsa 1 bar 1.5 bar gibi basınclarda arabaya zarar vermek zordur varsa ..... basın 2 leri 2.7 leri 3 leri 50 psi larınızı görelim :) ben bilgimi satmam kimsede sattıramaz ama arabasını yapanı yönlendiririm şunla bunla mutlu oolursun derim ki saolsunlar birçok söylediğim insan beni dinler
araba yapma konusuna gelince ben turbo yaptığımda kimsede turbo yoktu eylenceli oluyordu ama araba yapıpyorsan deniceksin eskiden denemek pek umrumda olmazdı ama insanlar öyle serefsizdirki :) aradık açmıyor derler aramazlar 50 kere aradık kaçıyor derler geri ararsn Getirde mali görelim dersiniz IKMIK derler kaçar lar AMa böle ip... lere inat olsun diye YAPIP ....................... :) anladınız :)
konu başlığı
hazır almak mı
yapmak mı demiş
bence kavramlara bakış açısı biraz farklı olmalı
yapmak =
emek vermek inşa etmek yani taklit etmeyip kendin üretmek D I Y lerle bişeyler geliştirmek bazen yanılmak bazen de başarmak bazen bakıp bu ülkede bunu yapan oldu mu hiç diyip gururlanmak gözünüze uyku girmemesi soracak adam bile bulamayıp denemek sonuçlara ulaşmak yapacak kapasitedeki ustayı aramak tornacıyı bulup mön mön bakarken anlamasını beklemek çağresiz kalmak sonra yine kendin yapmak bi de bunlar yetmeyip *** atan bi sürü göz lalesini çekmek
-araban bitti mi
- sanane
-o yapılmaz şunun yaptığını yap sen beni dinle
-niye bi tane yürüttüğün araba mı var senin denedin de olmadı boşver mi diyosun
böylelerini çek bi de
hazır almak =
usta bana bu arabayı kaça yaparsın diyip para harcamak ne önerirsin diyip dediklerini direk olarak uygulatmak şu arabasına şunu takmış ben de yapıyım demek ne kadara yaparsın şu kadara tamam tak demek aracı alana da yapanın verdiği kadar bilgi verebilmek
-usta turbo istiyoz kaça olur 300hp en az :)
-anahtar teslimi 10000 e bu araba biter
-iyi usta kaç gün sürer
-20
-tamam usta bu para bu araba 20 gün sonra görüşelim
bu muhabbetdeki kendin yapmak bana komik geliyo işte :heyoo:
şu araba şu hpymiş sahibi ucuza bırakıyo alırsan herkesi geçersin demek bi arkadaş da yazmış eski sahipleriyle anılacaklar ;)
bu arada basit setuplardan bile inaılmaz keyif alınıp gurur duyulabiliyo 1.5ex nonvtec N/A 133 hp yi gördüğümde ne kadar mutlu oldum anlatamam oysa onu geçecek araba mı yok
hırs için geçmiş olmak için yapmak almak farkı kapasiteni elindeki parayla ortaya koymak farklı şeyler
çok yazdım ama bu yapmak ve emek kavramı artık çok farklı bişeye dönüştü
Bu işin sonu yok.
O kadar para döküyosun,zaman harcıyosun,emek veriyosun.Sonra bir gün biri geliyor,senin harcadığın paranın yarısına bir araba yapmış,gelip sana saplıyor.
Bu doğal olarak bi hırs oluşturuyor insanda,hiç bitmeyecek bi hırs,hep daha fazlası,hep daha fazlası...
Selam, Mehemet ali biraz yanlış aksatmışın ama senin ne demek istediğini anladım.Soradan yapılan aracın geçmişi onemli ama parlaksa neden olmasın:)Fakat şöyle bir durum var.Azbuçukda olsa teçrübelerimiz oldu ama zarar verek ama mutluluk duyduğumuz tecrübeler:) Açık konuşmak gerekirse ciddi para harcamadıktan sora,arac bugun var yarın yok.Bügün boy boy ayırırsın ama yarın oyle bir araba piyasada olmaz. Bana kalırsa fabrikasyon bir turbo araba alıp onunla oynamak daha mantıklı. Yani nekadar iyi bile olsa ne kadar para bile harcansa, sol şeridi kapatıp dakikalarca gidemiyorsun yada gözün sürekli göstergelerde. Ama fabrikasyon turbolu bir arac gaz pedalın üstünde dans et sadece kafanı koltuğa yasla yeter. Sordan turbo yapılan bir araca cok ciddi paralar harcanırsa ancak güzel ve sürekli piyasada olan bir araç oluyor. Yoksa bugun var yarın yok:) yani fabrikasyon turbolu bir araç derim:)
Turbo iyidir:):rolleyes:
hazır olanı alıp, üzerinde değişiklikler yapma düşüncesindeyim.. bir aracı hazırlamak kimisi için zevkli olabilir.. ama bu zevk sahibinin de peygamber sabrına ulaşmış olması gereklidir.. bazı şeyler vardır paranla yaptıramazsın..
kırıldı kırılmadı kırdılar kıracaklar konusuna gelince.. bir insanın 50 kg taşıma kapasitesi varsa, sen onun sırtına 100 kg vuruyorsan, çöker.. Turbo otomobil kullanan insanlar biraz doyumsuz oluyor.. 0.8 e map yapılan arac, bi zaman sonra yetmiyor biraz daha acayım, biraz daha, az daha derken üzücü sonuclar olusuyor..
niye boşuna para stres zaman harcayım arkadasım bunu kimse anlamıyor
işime nasıl geliyorsa onu alıcam tabiiki
bi yöndende ticarettir bu
millet 1-2 yıl zaman harcıyor zamanın ve paran az ise gider yapılmış olanı alırsın...
yoksa bizde kendin yapmanın zevkli olucagını biliyoruz
60milyara mal olmuş bi araba 30-40 a satılıorsa tabiikide onu alırım
bekara karı boşamak kolaymış derler...;)