User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
40 sonuçtan 39 ile 40 arası

Konu: DSLR Makine?

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Badboy® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla imkan varsa elinize alıp 1-2 fotoğraf çekin derim.Canon 1000d hediye gelmişti hatta ilk 3-4 gün gayette mutluydum taki pentax k200d yi elime alıp fotoğraf çekene kadar..Fiyatınıda görünce,hemen topladım pılını pırtısını mediamarkta iade ettim o plastik parçasını

k200d,k10d nin ile k20d arasında bir makinadır ve k100d'den üst modeldir.Hemen her forumda canon eos 450d ile kıyaslanır ve fiyatlarına bakılırsada fiyat/performans konusunda rakipsizdir..

http://www.fotokritik.com/fotograf_m...i/Pentax/k200D

http://www.tebdil-imekan.com/2009/05/07/pentax-k200d/

http://www.cnet.com.au/pentax-k200d-339285398.htm

"Canon's EOS 450D has more megapixels than this Pentax, a live view mode, and sharper images when using their respective kit lenses, but it's also significantly more expensive. Also, Pentax's lenses and accessories tend to be less expensive than Canon's. If you're not extremely picky about your images — for example, if you don't think you're going to print your images larger than letter size, the Pentax K200D offers an economical alternative to Canon's entry-level blockbuster EOS 450D. "

Valla ben direk studyo test fotograflarına baktım hepsinin , çekilmiş hazır karsılastırılmış , 1-2 msg öncede verdim sende bakarsan farklarını görürsün herşey ortada.Görüntü kalitesi olarak Canon hertürlü önde.Senin verdiğin yazıda da söylüyor pentax ekonomik altarnatif dir diye.Alternatif 2. bir seçenek demektir.Ucuz 2. seçenek.Valla ben tipine bakmıyorum makinelerin yada görünüşüne.Benim için işlevi önemli çünkü home user değilim.K200D hala ccd sensor kullanırken canon cmos kullanıyor kaldıki parçası olsun , objektifi olsun çok daha kolay buluyor.2. el satışları çok daha yaygın.Başta da demiştim bu işi bilmeden direk baslıyorsa Pentax alabilir arkadaş onun için bi sorun teşkil etmez ama ilerde bu işi öğrenmeye baslayınca , diğer makineleri eline alınca sonuçları görünce zaten değiştirmek isticektir.Sonucunda da ya Nikon yada Canon alıcaktır.

Jan™
    Misafir
    1. D40 D40x D60 ve yeni çıkan D5000 serisi makinelerde AF motoru yoktur
    2. Af motoru olmaması halinde nikon mount objektifler Manuel fokus yapılarak elle fokuslanarak kullanılabilir. Herhangi bir problem oluşturmaz.
    3. Yurtdışında yapılan Ken Rockwell v.s. testlere fazla kafa yorup takılmamak lazım, son zamanlarda yapılan testlerin bir çoğu bana göre ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla yapılan testlerdir. D60 stüdyo testi yapılırken 50mm 1.1.4 AF-S objektifle stüdyo ışığında 100 iso test fotoğraflarını koydular. Ben şahsen aynı makinenin 400+ isolardaki 50mm 1.1.8 AF lensle olan performansını merak ederim. Bu ve benzeri testler kullanıcıyı çok büyük derecede yanıltmaktadır, son dönemlerde özellikle forumlarda okuduğum konularda çok büyük bir sidik yarışı durumu görmekteyim. Canon nikonu ezer nikon canonu yer v.s. gibi durumlar söz konusu. Makinenin özellikleri tabiki önemlidir, fakat fotoğraflardaki etki %60 - 65 oranlarında kullanıcıya bağlıdır. He ezme ezilme konusunda ise biri çıkartır ortaya bitane Leica veya Hassel Blad koyar bütün canon nikon pentaxcılar üzülür.

Biliyorum yazım biraz uzun oldu ama artık bazı eline hiç makine almamış (söz meclisten dışarı) sadece bir arkadaşının makinesiyle 2 3 fotoğraf çekmiş veya makine alalı daha 2 - 3 ay olmuş arkadaşların abuk subuk yorumlarından sıkıldım. Kimse kullanmadığı makine hakkında atıp tutmasın. Yeni makine alıcak arkadaşlarında aklını bulandırmasın...

Can Öztürk

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)